וויין רוני במנצ'סטר יונייטד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י לירן, ‏27/8/04.

1. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

אישית. סאהה הוא החלוץ הטוב ביותר מבין הארבעה של היונייטד.

מה שכן, הוא היחיד שיש לו טכניקה ברגליים.

2. לירן מנהל כללי מנהל כללי

הגזמנו קצת...

להגיד שאסור לזלזל בסאהה זה מקובל וזה נכון אבל מכאן עד ללהגיד שסאהה הוא הכי טוב מבין ארבעת החלוצים זה מוגזם.

סאהה הוא אולי פחות או יותר שווה כרגע לרוני אבל הוא פחות טוב במעט מסמית' ובטח ובטח פחות טוב מואן ניסטלרוי שהוא חלוץ בקלאסה אחרת לחלוטין בהשוואה לסאהה.

ככה אני רואה אותם:
    ואן ניסטלרוי
    סמית'
    רוני
    סאהה

3. Dyer משתמשים של כבוד היכל התהילה

TSE (איך קוראים לך כבר? גאד דמט)

אולי אוהדי מנצ'סטר מעריכים את סאהה, אבל אני בספק אם סר לוזר גם. את ההולנדי הצוללן הוא יעדיף על פניו וזה בטוח. עכשיו הוא לא הביא את רוני כדי שיישב על הספסל, למרות שהוא צעיר והכל, הוא הביא אותו בשביל לפתוח. זה כבר מוריד את סאהה לספסל. עכשיו סאהה הוא שחקן עם סגנון משחק מאוד דומה לצוללן ולרוני, מה שאומר שאם מנצ'סטר תיקלע נגיד לפיגור ותצטרך לשנות טיפה את המערך, סר לוזר יעדיף שינוי ויכניס את סמית' שסגנון המשחק שלו שונה משל השלושה. לא משנה כמה סאהה מוערך, הוא עדיין החלוץ הרביעי ברוטציה.

4. THE STRETFORD END Member

Dyer
    תחשוב לפני שאתה כותב,אם פרגוסון לא היה מעריך את סאהה הוא לא היה מביא אותו ליונייטד לפני כמה חודשים!
    פרגוסון רמז שיכול להיות שרוניי ישחק בקישור ועוד אמר על רוניי(מה שתקף לגבי רונאלדו גם כן)שבגלל גילם הצעיר צריך לדעת לשתף אותם בתבונה בכדי לא לשרוף אותם מהר מדי(כמו שעשה עם גיגס ובקהאם),
    כל אחד מ 4 החלוצים ישחק לפי כושרו(גופני,הבקעה)והיריבה,
    שוב עונה ארוכה עם פציעות,הרחקות ועומס משחקים,
    אני מאמין שואן ניסטלרוי הוא האופציה הראשונה,השלושה יאבקו על מקום לצידו,
    רוניי יכול לשחק בקישור,סמית יכול לזוז לצד ימין,כל אחד מהארבעה יכול לשחק בעוד מיקום חוץ מאשר מעמדת החלוץ הקלאסי!

5. Oshea22 Member

כשפרגי הביא את סמית', כולם פה זילזלו במהלך ממה שקראתי
    כולם אמרו שזה טעות של פרגוסון ושהיה עדיף להוציא עוד כסף על חלוץ יותר טוב(לפי המחזורים הראשונים סמית'י נראה כמו עוד פגיעה מצויינת של פרגי, אבל יש עוד זמן)
    עכשיו כבר סאהה הכי פחות מוערך?

6. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי סאהה חלוץ גדול. ואן ניסטלרוי הוא חלוץ הרחבה הטוב בעולם, אבל מבחינת חלוץ טכני,
    סאהה הוא חלוץ שלא נופל מסמית', ובטח שלא מרוני. סאהה הוא חלוץ עם סיומת מדהימה, בעיטה
    מצויינת, מהירות ודריבל. בדיוק האחד שצריך לשחק ליד ואן ניסטלרוי.

7. ג'רמיין דפו Member

ומעל הכל סאהה הוא אתלט מדהים שיכול לתת גול ממצבים שלא כל אחד יכול.אני אישית חושב שהפתרון יהיה להוריד את רוני לצד ימין ולשחק עם רונלדו במקום גיגס שכבר לא בא לו לשחק כדורגל.

8. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל רוני הוא גוש בשר. לשים אותו כאחד שאמור לבשל? שטות. אני אומר ספסל. לפחות שנתיים.
    שייכנס כמחליף, ושישחק בגביעים.

9. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

גיגס נשרף?
    גם בקהאם לא בדיוק נשרף, אלא ברגע שהוא החליט לזרוק אותו למדריד, ונראה לי שלא מעט מתחרטים על הצעד הזה.
    ולפי מה שאתה אומר, כריסטיאנו רונאלדו כבר אפר.

10. THE STRETFORD END Member

Hotspur
    לא הבנת נכון,גם גיגס וגם בקהאם כשהיו בגילם פחות או יותר של רוני ורונאלדו נחשפו לאט לאט(במיוחד בקהאם)בכדי לא לשרוף אותם מוקדם מדי וזה הצליח.
    פה ושם נכנסו כמחליפים ולאט לאט כאשר התבגרו מעט וצברו עוד ועוד נסיון עד שכבר היו שחקני הרכב,
    גיגס עשה זאת מהר יותר,בקהאם היה אפילו מושאל לפרסטון(כשהיתה בליגה ה-3,שיחק יחד עם דיוויד מויס היום המ'נגר של אברטון) לחודש על מנת שישתפשף קצת בקבוצה בוגרת,
    רוניי היה אמור לשחק פחות בעונה שעברה,אבל הפריצה שלו היתה כל-כך מרשימה שקשה היה להושיב אותו בחוץ,באמצע העונה קיבל חופשה של שבועיים הרחק ממנצסטר בכדי לנוח.
    זו היתה הכוונה!

דבר נוסף,בקהאם לא נזרק(מה זה נזרק?מה הוא נמצא בפח אשפה?)הוא נמכר לריאל מדריד!,לא לסתם קבוצה,
    הסיבה העיקרית לכך שהוא לא התאים את עצמו למשמעת שפרגוסון דורש,כל-כך פשוט!
    כמו בכל קבוצה אחרת או מקום עבודה אחר כשהעובד לא פועל לפי הנחיות הבוס הוא מפוטר!

11. KirkH Member

אני חייב לומר ששיניתי את דעתי לגבי ההעברה הזו מקצה לקצה. אם בהתחלה הסכום והעיתוי נראו לי פשוט רעים, אחרי כמה ימים זה מתחיל להישמע יותר טוב.

סר לוזר אמר בעצמו שמה שהביא להחלטה לרכוש את רוני הייתה ההצעה של ניוקאסל. לכן זה מעמיד בצד את שיקולי הזמן. העובדה שלווין רוני יש כישרון לא מוטלת בספק, השאלה היא רק אם אותו כישרון באמת יביא אותו לגדולה או לא. לכן, רכש של שחקן צעיר כמוהו זה תמיד צעד טוב עבור מועדון שרוצה לדאוג לעתיד שלו. סר לוזר לא יכול היה להרשות לעצמו לפספס כישרון כמו רוני בטח ובטח לא ליריבה כמו ניוקאסל.

לגבי המחיר, יונייטד היא הקבוצה העשירה בעולם ובשורה התחתונה אני לא מאמין שיש שחקן שסר לוזר ירצה ושההנהלה תסרב להביא אותו עבורו. אם שחקנים בקליבר של רונאלדו / נדבד / זידאן היו מחליטים לבוא לאולד טראפורד והשאלה הייתה של מזומנים - ספק רב אם מישהו בהנהלה היה מטרפד עיסקה שכזו. תמיד מציבים סכום כסף מסויים לרכש אבל בורה התחתונה במועדון עשיר כמו יונייטד ברגע שהמטרה מספיק איכותית, כסף אף פעם לא יהיה מכשול.

כשמביאים בחשבון את אורך החוזה (7 שנים) ואת גילו של רוני, זה לא כל כך נורא אחרי הכל. זאת אומרת זה נורא לשלם על שחקן כדורגל 27 מיליון פאונד אבל ככה זה בעולם הכדורגל המודרני.

אבל בשורה התחתונה ליונייטד איך שלא תהפכו את זה תהיה בעיה ברוטציה. סהאה והצוללן מסוגלים לשחק רק כחלוצים מה שאומר שעל מנת שנראה יותר משני שחקנים מארבעת החלוצים משחקים ביחד, אחד מהם יהיה חייב לזוז לספסל - זה לא עומד להיות ואן ניסטלרוי שיפנה את מקומו.
    זה שפרגוסון אומר שרוני יכול לשחק בקישור ושהעמדה האידיאלית עבורו היא מאחורי החלוצים זה נורא נחמד - רק שזו במקרה גם העמדה של פול סקולס שבטח ובטח לא עומד לרדת לספסל.
    ככה שיהיה קצת בעייתי ליצור רוטציה רצינית בין הארבעה. אני חושב שאם רוני והצוללן יחזרו בספטמבר ויראו כושר סביר לא תהיה לפרגוסון ברירה והוא יאלץ לייבש את סהאה.

אם נניח וסמית' עוד יכול לקבל דקות בימין, קשה לי לראות את סהאה נשאר יותר מדי באולד טראפורד.

אהה כן:
    אהה, ובגלל זה אחד כבר רשם 17 הופעות בנבחרת והשני מחפש את ההופעה השניה שלו? רוני הוא השחקן שהראה עד עכשיו הכי הרבה פוטנציאל, זה שהתקשורת הבריטית ניפחה את זה למיימדים לא ראליים, זה כבר משהו אחר.

נערך לאחרונה ב: ‏3/9/04
  12. robson Member

שוב פעם צריך לומר שאני לא מאמין שרוני יקבל הרבה דקות העונה והוא יותר השקעה לטווח ארוך. פרגוסון אמר שהסיבה שיוניטד קנתה עכשיו את רוני ולא עוד כמה שנים היא ניוקאסל שלפתע נכנסה לתמונה.
    אני רואה ברוני את היורש לחלוץ הטוב בעולם, ון ניסטלרוי וכרגע הוא ישחק פה ושם אבל לא בצורה קבועה...

13. KirkH Member

אז איך בדיוק מתיישבת הקביעה החד משמעית של אוהדי יונייטד לכך שווין רוני זה השחקן הכי כשרוני שלבש חולצה של שלושת האריות בשנים האחרונות עם ייבוש על הספסל לצד סר לוזר?

אם הבחור כל כך כישרוני הוא צריך לשחק, עם כל הכבוד למיתוסים של אימוני יונייטד - בקהאם, גיגס, סקולס ויתר מפונקי פרגוסון לא נהיו השחקנים הדולים שהם היום מישיבה על הספסל...

נערך לאחרונה ב: ‏3/9/04
  14. robson Member

כי משחקים איתו בקבוצה שני חלוצים שלא לובשים את החולצה של שלושת האריות והם כרגע יותר טובים ממנו לפי דעתי, גם רוד וגם סאהה.
    רוני הוא בן 18 ולפי הפרשיות האחרונות גם לא כל כך חכם, כך שהוא יצטרך עוד לעבוד קשה בשביל לזכות בחולצת ההרכב הראשון
    של השדים, בניגוד למיליונרים מלונדון.

15. I M M O R T A L Member

תגיד, ממתי צריך להיות חכם בשביל לשחק בהרכב? אולי ההפך הוא הנכון.