ווימבלדון 2011

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י shlomydavid, ‏19/6/11.

1. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

יש ניקוד כלשהו על הזוגות המעורבים או שזה רק בשביל הכסף?

2. הרצליה Member

וואו הרבה זמן לא שמעתי כזאת פרשנות חד צדדית, זה משחק גביע פדרציה של נבחרת ישראל? מה קורה שם?

3. shlomydavid מנהלים

כסף והכנה לקראת האולימפיאדה..

4. Selby Member

משחק מדהים של האחים בריאן, במיוחד שתי המערכות הראשונות כי לאחר מכן המשחק היה די גמור ושוחק בקצב נינוח יותר. הם היו כל כך הרבה יותר טובים מאלופי 2010, ממש בליגה אחרת. איפה זה ואיפה המשחק המגעיל שהם נתנו בחצי גמר הרולאן גארוס. הבעיה היא שהם מאוד לא יציבים, for all I know הם יכולים שוב לשחק גרוע בחצי הגמר מול לודרה וזימוניץ'. אבל אם הם ישחקו ככה רק עוד שני משחקים לאף אחד אין סיכוי, אפשר להביא את נאדאל וגם לו לא יהיה סיכוי.
    הנה תקציר חסר מאוד: http://www.wimbledon.com/en_GB/news/match_...9433813891.html

נערך לאחרונה ב: ‏30/6/11
  5. shlomydavid מנהלים

http://www.andy-murray.com/wp-content/uploads/2009/06/wimbledon_logo-140x140.Xxx

פאר וארליך העפילו לרבע גמר הזוגות מעורבים !

שחר פאר ו-יוני ארליך העפילו אמש לרבע גמר הזוגות מעורבים, אחרי שגברו 4:6, 5:7 על קולין פלמינג וג'וסלין ראה (בריטניה).
    'פארליך' יפגשו ברבע הגמר את מהאש בופאטי (הודו) ו-אלנה וסנינה (רוסיה) - 5 בטורניר.

* לעומתם, אנדי רם ו-מגאן שונסי (ארה"ב) הודחו בשמינית הגמר, אחרי שנכנעו 7:6(4), 7:6(3) לפול הנלי (אוסטרליה) ו-סו-ווי הסיה (טיוואן).

נשים - משחק הגמר: מריה שראפובה vs פטרה קוויטובה !

אמש נקבע גמר הנשים בווימבלדון 2011, והוא יפגיש את מריה שראפובה (רוסיה, 6) ו-פטרה קוויטובה (צ'כיה, 8).
    קוויטובה העפילה ראשונה למשחק הגמר, אחרי שגברה 1:6, 6:3, 2:6 על ויקטוריה אזרנקה (בלארוס, 5).
    קוויטובה דרסה את אזרנקה במערכה הראשונה תוך 26 דק' בלבד. אזרנקה לא נכנעה, פתחה בסערה את המערכה השנייה, והשלימה ניצחון 3:6 ו-1:1 במערכות.
    קוויטובה דהרה ליתרון 0:3 במערכה המכרעת, ולא עצרה בדרך לניצחון 3:6 במערכה ובמשחק כולו.
    לקוויטובה זהו גמר גראנד סלאם ראשון בקריירה.

* לעומתה, שראפובה גברה 4:6, 3:6 על הפתעת הטורניר, סאבין ליזיקי (גרמניה).
    דווקא ליזיקי פתחה היטב את המשחק, שברה כבר בפתיחה וברחה ל-0:3. אז שראפובה התעוררה, שברה חזרה והשוותה ל-3:3.
    ליזיקי עוד הספיקה לשמור ל-3:4, אבל שראפובה שמרה פעמיים והוסיפה בתווך שבירה כדי לנצח את המערכה - 4:6.
    שראפובה המשיכה את המומנטום גם בפתיחת המערכה השנייה, כששברה פעמיים ועלתה ל-0:3. ליזיקי הצליחה להחזיר שבירה אחת, וצימקה ל-3:1.
    שראפובה סגרה לה מיד את התקוות לחזור למשחק, כששברה שוב והוסיפה שמירה ל-1:5. ליזיקי לא התייאשה, שברה חזרה וצימקה ל-5:3.
    דווקא שהיא מגישה לצמק ל-5:4, נשברה ליזיקי שוב, ושראפובה השלימה ניצחון 3:6 במערכה ובמשחק כולו.
    לשראפובה זהו גמר שני בווימבלדון, והיא תנסה להשלים גם זכייה שנייה (אחרי שזכתה ב-2004 כשהייתה רק בת 17).

התגובות:

מריה שראפובה: "אני ממש מאושרת, למרות שלא שיחקתי טוב חיכיתי כבר להגיע לגמר, זה היה כמו נצח. לא הייתי בשיאי, זה היה קשה, אבל נשארתי בפוקוס וחזרתי למסלול במערכה השניה. אני גאה בעצמי על הדרך שעשיתי בטורניר הזה. תמיד יש ציפיות ממני, בטח אחרי שזכיתי כבר בווימבלדון".
    על היריבה בגמר, קוויטובה, אמרה: "היא שחקנית נהדרת, שמאלית, עם עתיד גדול. יהיו לה הצלחות רבות בעתיד".

פטרה קוויטובה התרגשה ואמרה: "אני לא מאמינה שאני בגמר, זה דבר מדהים שקשה לי לעכל. פתחתי את המשחק נהדר, אבל אחרי זה היתה לי נפילה קלה והמערכה השנייה הלכה אליה. היה משחק צמוד, אבל אני שמחה שהצלחתי לנצח בסיום.
    קוויטובה שהיתה על סף דמעות, דיברה על כך שניצחה במשחק לעיני מרטינה נברטילובה ביציעים, אלילת הילדות שלה, גם היא ילידת צ'כיה: "מרגש לשחק לעיני מישהי כמוה, שגם נתנה לי לא מעט טיפים בעבר. אני לא מבינה עדיין שאני במרחק ניצחון מהתואר בווימבלדון".

* גמר הנשים יתקיים ביום שבת.

הישראלים/ות ביום ה-11:

* שחר פאר ו-יוני ארליך יפגשו ברבע הגמר בזוגות מעורבים את מהאש בופאטי (הודו) ו-אלנה וסנינה (רוסיה) - 5 בטורניר.
    מגרש 12
    שעת המשחק (משוערת): 18:00.

* שידור ישיר בספורט 5.

גברים - משחקי חצי הגמר:

15:00: ג'ו-ווילפרד צונגה (צרפת, 19) vs נובאק ג'וקוביץ' (סרביה, 2)
    המאזן בינהם הוא 2:5 לצונגה (ללא מפגשים על הדשא).
    צונגה ניצח את המשחק האחרון בינהם שהיה באליפות אוסטרליה הפתוחה אשתקד.
    הניצחון האחרון של ג'וקוביץ' היה במאסטרס מיאמי 2009.

19:00 (משוערת): רפאל נאדאל (ספרד, 1) vs אנדי מארי (בריטניה, 4)
    המאזן בינהם הוא 4:11 לנאדאל (0:2 לנאדאל על הדשא).
    נאדאל ניצח את שני המשחקים על הדשא בווימבלדון 2010 ו-2008.
    נאדאל ניצח את 3 המשחקים האחרונים בינהם ברולאן גארוס ובמאסטרס מונטה קרלו השנה ובאליפות סוף השנה בלונדון אשתקד.
    הניצחון האחרון של מארי היה במאסטרס טורונטו אשתקד.

* ערוץ 5+ יעביר את המשחקים בשידור ישיר.

להלן לוח המשחקים המלא ליום ה-11 (יש להוסיף שעתיים לכל שעה רשומה)

* ערוץ 5+ LIVE ישדר היום מהטורניר החל מ-15:00.

כל התוצאות בלייב נתונים באתר הרשמי של הטורניר

** שידורים לחלק מהמשחקים אפשר למצוא באתרים הזה או הזה.

נערך לאחרונה ב: ‏1/7/11
  6. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

קאמבק אדיר של פארליך במערכה השניה, הם היו בפיגור 1:4 והצליחו לחזור לעניינים, תוך כדי מהפך גדול (6:4), עם עזרה לא קטנה מהבריטים, שהרבו לעשות דאבל פולט.

7. Selby Member

היום זהו יום שישי המסורתי בווימבלדון שבו אנדי מארי ממשיך את דרכו של הנמן ועושה במכנסיים בחצי הגמר.

8. ArsenalFan Member

קודם כל, היום זהו יום השישי המסורתי בווימבלדון, שמבחינתי הוא קודם כל יום הטניס הטוב ביותר בשנה. אפשר לראות את המשחקים בלי הפרעות, עם מזגן ושתייה קרה, וזה בד"כ הטניס ברמה הכי גבוהה שיש - גם אם זה שוב בלי פדרר. אז עם כל הכבוד לצ'וקריות של מארי, קודם כל תן לשבת ולהנות קצת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

ראיתי אתמול את המשחק של שראפובה נגד ליזיקי, זה היה פשוט טניס קטסטרופלי. לשראפובה היו איזה 16 דאבל פולטס במשחק, החטאות מזעזעות ליד הרשת (כולל אחת במצב של מץ' פוינט). היו לה כמה נקודות יפות, אבל היא נראתה כ"כ לא מרוכזת משום מה, ועדיין היא ניצחה... פשוט ליסיקי הייתה עוד יותר גרועה ממנה. אם שראפובה תשחק ככה בגמר, יכולה להיות כאן הפתעה לא קטנה.

9. The_Arsenal Member

תסתלבטו על מארי, אין בעיה. אתם תראו שהיום הוא הולך לתת משחק גדול נגד ראפא. לא יודע מה יגמר, אבל צ'וקר הוא לא יהיה. מילה שלי.

10. Ian Wright Member

איזה סרבים אדירים של צונגה! יש משחק.

11. דקו Member

טסונגה שוב חוזר משום מקום.הקפיצות האלו והשואו במשחק רק מכניסות לו אנרגיות חדשות כל פעם מחדש.

12. Ian Wright Member

עם כל הכבוד לשואו-טיים של צונגה, ג'וקוביץ' הוא שחקן ברמה אחרת.

13. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

איזה התפרקות של הבריאנים...

14. The_Arsenal Member

לא אמרתי כלום..

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הגאווה האנגלית כול כולה מונחת בשנים האחרונות על הכתפיים של סקוטי...אין מה לעשות, אנדי מארי כמו בזמנו טים הנמן לא בנוי כרגע לעמוד בלחץ של הקהל האנגלי המקומי. לצערו של הממלכה הבריטית יש תמיד איזה זר מעצבן שמסיים את החלום של מיליוני אנגלים.

רפאל נדאל פשוט שחקן יותר טוב. כמו שסמפראס, ופדרר בתחילת דרכו היו עדיפים על הנמן, כך מראה נדאל היום את הדלת החוצה למארי. אני מעולם לא הייתי או אהיה אוהד שרוף של נדאל, אבל היום הייתי איתו.

הגמר יהיה מרתק. האם יש לג'וקוביץ' את הכלים להתמודד עם נדאל שאני מצפה ישבור בעתיד את שיא הזכיות בגראנד סלאם? אם מחר נראה את מלכת הפורנו זוכה בתואר אז אני מקווה שביום ראשון ג'וקוביץ' קצת יגרום לי בסוף השבוע הזה לחייך.

מילה על טשונגה. לא ראיתי את המשחק היום. אני בהחלט מעריך את משחקו, אבל הוא לא צריך לחקות את בוריס בקר...המבין יבין http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx