ווסטהאם 2006/7: נשארים בליגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Claret&Blue, ‏4/7/06.

1. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

על וורד, עסקת העונה - קובנטרי שילמו עליו מיליון ליש"ט.

לגבי כריס כהן, אם אני זוכר נכון, הוא כלבוייניק בקישור, מאין אואן הארגריבס משופר.

2. KirkH Member

כריס כהן חתם ביאוביל בעבור חופן בוטנים וסט תלבושות וישחק בעונה הבאה עם אח של ג'וני...
    אליוט וורד נמכר לקובנטרי תמורת מיליון פאונד מה שמביא אותנו לסיכום ביניים של 3.5 מיליון פאונד לטובת מסע הרכש של פארדיו הקיץ. בהתחשב בעובדה שאם פנסטיל אכן חותם הסכום כבר יחצה את ה-4 מיליון פאונד - מרחב התימרון של פארדיו יהיה קטן עד אפסי.

רכישה טובה ככל שתהיה (והיא תהיה), הקנייה של דינו אשטון בינואר האחרון עדיין יושבת חזק מאוד על הכתפיים של האנשים שאחראים על תזרים המזומנים של הפטישים.

3. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

וכמובן שהבעיה ברכישה הזו היא לא בזה שהביאו את אשטון במחיר שהביאו אותו (כי בעיני הוא שווה כל פני), אלא בכך שחיזקו עמדה שלא ממש דרשה חיזוק באופן דחוף. עומס החלוצים בווסטהאם עדיין מורגש בעוד שעמדות אחרות, כמו מרכז ההגנה ומרכז הקישור, נותרו חשופות למדי. לי יש תחושה שלשמועות האחרונות באנגליה שמקשרות את מרלון היירווד לניוקאסל יש בסיס הגיוני מוצק למדי, הן מבחינת הפטישים והן מבחינת המגפייז.

אגב מסתמן שגראבסן יעזוב את ריאל, הוא בטח יחזור לאנגליה תמורת סכום לא גדול, כדאי לווסטהאם לרחרח גם בכיוון הזה.

4. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא נתתי ביקורת על סכום ההעברה, אבל טרייד של חלוץ (בובי לדוגמא) לכנריות + סכום מועט יותר של פאונדים, היה הרבה יותר חכם מבחינת עומס, הן על ההרכב והן על הסגל.

5. KirkH Member

לא מאמין שפארדיו הגיע עד לשלב הזה של הקיץ בשביל לוותר על אחד מתאומי המגדל שלו. אם זה היה הכיוון של ווסט האם, אני מאמין שהם היו מוכרים את אשטון / שרק 2 כבר בתחילת הקיץ כי הכסף שהם היו מכניסים לקופה היה משנה לגמרי את המטרות שהם היו יכולים להשיג מבחינת סדר הגודל של סוכמי הרכש...

סך הכל, בראייה מפוקחת, החוד שלהם לא עד כדי כך מפוצץ בהתחשב בכך שהם באופ"א. שרינגהאם די סטטיסט מבחינתי. יבוא להתאמן עם החבר'ה ולעודד מהספסל. ברונו קול ובובי זאמורה יתחרו על עמדת החלוץ המחליף כאשר מי שישאר מאחור ישחק הרבה פחות משלושת האחרים.

לא רואה מצב בו אברטון מוותרת על האפשרות להחזיר את גראבסן למרסיסייד בלו. אם באנגליה, רק אברטון.

6. תונל Member

למה דווקא אברטון? זה לא שהוא חוזר מהשאלה, אם הם היו באמת חמים עליו הם כבר היו יכולים להביא אותו לדעתי (כמו כל קבוצה אחרת).

למה כתבת את זה כאילו בוייר הוא הבאנקר בהרכב ולא ריו-קוקר?

7. KirkH Member

דיברו כאן על הצורך בקשר אחורי נוסף, לדעתי בגלל שבוייר, מהספסל, יכול לעלות ולשחק ליד מאלינס או ריו קוקר - לכן כתבתי את מה שכתבתי...

אם תומאס גראבסן היה "פנוי להובלות" הוא לא היה היום במדריד.
    גראבסן אחד השחקנים האהובים על דיוויד מוייס וכמובן שגם מאוד מקובל ואהוד בקרב הקהל של הטופי בוייז. אני חושב שאף אחת מקבוצות הצמרת לא תסתכל לכיוון של הדני הענק, ואני בטוח שאף אחת מהקבוצות הקטנות לא יכולה לעמוד במשכורת שלו. נשארנו עם קבוצות כמו בולטון, ווסט האם, וילה ובלקבורן - אני חושב שגראבסן יעדיף לחזור למרסיסייד ולו בשביל הביטחון שיקבל באופן קבוע את חולצת ההרכב.

8. Claret&Blue Member

אוקיי רק כדי לשפוך קצת אור על הדברים:
    כריס כהן הוא לא השחקן שאתה רוצה כדי לשלוט במרכז המגרש.
    למשחק שלו יש היבטים יותר טכניים, ולנו כבר יש את זה, מה גם שפארדיו לא הורשם, אז הוא עבר.
    הבלם המחליף לציוות גאבידון את אנטון הוא ג'יימס קולינס, הוולשי הבינלאומי. בלם פנטסטי, אגרסיבי ופיזי, שחקן השנה הצעיר בוויילס, וכבר פותח בנסחרת הבוגרת עם גאבידון. אין בעיה פה.
    בקשר לעסקת אשטן, אני לא מאוכזב מהעסקה. אשטון חלוץ ענק, יש לו פוטנציאל לקבל זימון לנבחרת, חלוץ טכני עם משחק ראש משובח, ראיית משחק ומיקום ברחבה, נוכחות פיזית וסיומת משובחת.
    נכון, נוריץ' תקעו לנו מחיר לא מהעולם הזה, אבל אני מאמין שהוא שווה כל פאונד.
    בקשר למה שיוני הציע, לא הייתי נותן לבובי לעזוב מ-2 סיבות.
    הראשונה היא שנשארת עם טדי כחילוף התקפי ראשון.
    השנייה היא שבובי שחקן כ"כ טוב, החלוץ הטכני ביותר בסגל לדעתי.
    בקשר להארווד, גם פארדיו וגם מרלון עצמו הכחישו את השמועות.

9. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

והנה פארדס גם החתים את ברונו בקרוב ל3 מיליון פאונד. מעלה את רף החלוצים לחמישה החלוצים, כאשר בובי חלוץ רביעי ביום טוב וחמישי כשלטדי בא לשחק. זה לא רציני לקבוצה שעוד אין לה קשר ליד נייג'ל. שוב, אני מבין שאין אכזבה מאשטון, אין בכלל ספק שהוא חלוץ עם פוטנציאל ממומש - אבל, התג מחיר העצום שלו, גורע מן ההעסקה. בכל עת אחר הייתי אומר שהעסקה משתלמת, אבל לא כאשר היא באה על עמדות נחוצות יותר. אשטון שווה גם יותר.

10. Claret&Blue Member

הוא בונה סגל ארוך יותר להמשך העונה, יש גביע אופ"א, שני הגביעים וכמובן הליגה הארוכה.
    הוא עדיין מחפש קשר יוני, והמכירה של פלטצ'ר מעידה על כך, ויש לו בקופה עוד 8-10 מיליון ליש"ט.
    השם החם שנזרק לאוויר הוא אלדו דושר, ואני פשוט מקווה שיגיע שחקן שיוכל לתת למאלינס a run for his money.
    אני רוצה שחקן שיוכל אפילו לבסס את מקומו ב-11 הפותחים.
    אופציה אחרת שאני רואה את פארדס משתמש בה היא תפקודו של נייג'ל כקשר האחורי מבין השניים, בעוד נובל/יוסי/בוייר במרכז המגרש.

11. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

נו, ידעתי ששכחתי מישהו. זכורות לי כמה טעויות של קולינס מהעונה שעברה אבל סה"כ הוא צעיר ועוד יתפתח, הפוטנציאל קיים אצלו, בהחלט מחליף ראוי.

מי נכון לעכשיו אמור לפתוח בקישור מאחורי נייג'ל ריאו קוקר? כריסטיאן דיילי? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/ph34r.Xxx

12. Claret&Blue Member

מאלינס. ואם למחליפים התכוונת אז נובל ובוייר.
    הטעויות שראית מקולינס ד"א בוודאי היו במשחקים בהם גאבידון היה פצוע, והוא נאלץ לשתף פעולה עם אנטון.
    השניים עוד לא התחברו, ולעומת זאת כשאנטון היה פצוע, קולינס נכנס למרכז ההגנה, ופשוט היה פנטסטי.
    כ"כ טוב עד שפארדיו חיפש לאנטון עמדה חדשה(!), וניסה אותו כמגן ימני.

13. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

הרבה מאוד תלוי באיזו מוזה ומצב רוח מגיע בוייר לאפטון פארק העונה. אני לא חושב שהוא שחקן גמור, אלא בדיוק ההפך, שחקן שמאוד יכול להתחבר לאוהדים הלונדונים, אפילו החזרה ללונדון אולי תעשה לו טוב לחיים הפרטיים, ולא נראה עוד פעם את מקרה דאייר. במידה ובוייר נותן רושם טוב באימונים ואפילו בפתיחת העונה, אין טעם להחתים עוד קשר ועוד משכורת, בייחוד כמו של הארגנטינאי.

אני לא חושב שיהיה חכם להשתמש בנייג'ל כקשר אחורי, הוא מקרה של 50\50 מובהק. האיום התמידי שלו על השאר מכל הטווחים והכניס לרחבה, הן אלו שעשו אותו לקשר המוערך שהוא היום. יוסי, מארק ונייג'ל לדעתי לא יכולים להוביל קישור להצלחות. ראינו את זה עם לה טלאק בסנדרלנד.

אגב, למה אין ניסיון להציב אפילו את אנטון לצד נייג'ל?, שחקן טכני, גבוה, חזק, ראיית משחק מרשימה, משחק ראש טוב - למה לא כקשר?

14. Claret&Blue Member

היה כזה נסיון במשחק אחד בעונה שעברה, לא כ"כ צלח.
    להגנתו אפשר לטעון שיותר מחצי מההרכב הראשון ישב בחוץ כדי לנוח.
    אם אתה שואל אותי, אני מנסה את זה עוד פעם במהלך העונה הקרובה. גם כי אני סומך בעיניים עצומות על קולינס את גאבס, וגם כי לדעתי אנטון מספיק טכני כדי להיות קשר, והתכונות שלו כבלם יעזרו לו מאוד.
    אבל בכל זאת, פארדיו לא ידוע כאחד שנותן המון צ'אנסים אם הוא לא מורשם.
    בעניין בוייר, אני לא התלהבתי לראות את הטרבלמייקר חוזר, אבל אם פארדיו בוטח בבוייר, מי אני שאפקפק.
    בקשר ליכולות שלו ככדורגלן, לדעתי עדיין יש לו את זה.

15. vivalaunited Member

להציב את אנטון כקשר יתגלה לדעתי כטעות קשה, אנטון בלם מצויין וצעיר שיכול רק להתפתח, יש המון בלמים שיכולים לשחק כקשרים אחוריים ואולי אפשר לנסות, אבל לפי דעתי רק במקרה של אין ברירה.