ווסט האם יונייטד: 2008/2009

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Claret&Blue, ‏5/7/08.

1. Claret&Blue Member

אני חושב שגם הוא לא יודע איך הוא כבש היום אבל עזוב אותו- תתרכז בלערבב את השקמיסט שייתן לך לראות את המשחק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

2. קינג לדלי Member

האקדמיה שלנו ניצחה את הפטישים היום 1-4 בקלילות בדרך לאליפות.
    האמת שבטח כמה משחקני האקדמיה שלכם כבר בסגל של הבוגרים.

יש המון כשרונות במזרח לונדון והשם שיצרתם לכם כמגדלי כשרונות עוזר לכם למשוך אותם.

3. בועז Member

אתה צודק לגבי הצעירים. סירס וסטניסלס בני 18 ומשהו, יש עוד צעירים בהשאלות ובריזרבס, אבל האמת היא שהנוער שלכם העונה קרע את הליגה ונראה מבטיח מתמיד. יש שם בסיס מקומי או שגם אתם רכשתם הרבה צעירים.?

4. קינג לדלי Member

רכשנו את פארט בגיל 15 מק.פ.ר,בוסטוק בגיל 16 מפאלאס ואת דני רוז מלידס(מושאל בווטפורד).
    כל השאר שחקנים שלנו.

אני יודע שסיטי וסנדרלנד לקחו את המחוזות שלהן ואנחנו מובלילם ב 4 נקודות שני מחזורים לסיום.

5. Hammers Fan Member

כמה מהמהלכים שנראו בתחילת העונה כהרסניים וחסרי כל הגיון, התבררו כאלו שעשו את העונה הזו לסיפור הצלחה.

- אנטון פרדיננד נמכר :: נפתח חלון הזדמנויות לטומפקינס להפוך לבלם השלישי שלנו, ועם הפציעה של קולינס הוא קיבל הזדמנות להוכיח עד כמה טמון בו פוטנציאל והפך לשחקן הרכב לגיטימי לכל דבר.

- ג'ורג' מקארטני נמכר :: אינלוגה הגיע כשחקן די אלמוני בהשאלה ונראה שחקן הרבה יותר טוב ממנו הן מבחינה הגנתית והם בתמיכה במשחק האגפים.

- החוזה של סולאנו לא חודש וליונברג נחתך מקבוצה :: קוליסון מקבל הזדמנות ראשונה אמיתית בקישור והופך למנוע אמיתי יחד עם פארקר ונובל במרכז השדה.

- קרבישלי פוטר לאחר הציל את הקבוצה מירידה וייצב אותה עם עונה בחלק העליון של הטבלה :: הגיעו זולה וקלארק והנחילו סגנון נהדר של כדורגל שוטף על הקרקע + אווירה נהדרת של אמונה בחדר ההלבשה.

- שחרור המוני של שחקנים בינואר (את'רינגטון, מאלינס, בוייר, פואבר, בלאמי) :: צעירים כמו סטאניסלס וסירס תופסים את ההזדמנות בשתי ידיים וצוברים ניסיון פרימיירשיפ יקר שיהנו ממנו מאוד לקראת העונה הבאה.

==============

אחד הזכרוונת הראשונים שלי מהפטישים כילד היה שהקישור שלנו היה מורכב משחקנים כמו איאן בישופ, ג'ון מונקר, סטן לאזארידיס וסטיבי לומאס. כבר אז התחילו לעלות שמועות על שני ילדים מוכשרים בנוער בשם ריו פרדיננד (שאז היה מוכר כבן הדוד של לז פרידיננד) ופרנק לאמפרד (שהיה מוכר כבן של פרנק סיניור האגדי) שעשויים בקרוב לפרוץ לסגל הבוגר. ההתרגשות ששניהם התחילו לשחק בבוגרים ולתפוס את מקומם של השחקנים המבוססים באותה התקופה מאוד מזכירה לי את האווירה במועדון היום.

מבובי מור וג'ף הרסט ועד קאריק, ג'ואי קול וגלן ג'ונסון, ווסט האם תמיד ידעה לגדל כשרונות מקומיים ולתת להם את ההזדמנות בטופ, אבל אני באמת חושב שאיכות וכמות השחקנים שעושה את הדרך מהאקדמייה לקבוצה הבוגרת היום היא מהמרשימות שהיו למועדון הזה אי פעם!

נובל, טומפקינס, קוליסון, סירס וקייל ריד (שהעלה את וולבס לפרימיירשיפ העונה וצפוי לחזור הביתה בקיץ) נראים שחקנים שהולכים להוביל בליגה. אסור, פשוט אסור להמשיך עם מסורת המכירות - חייבים לבנות את הקבוצה סביבם, בתקווה שיגיע בקרוב רוכש שיספק להם גם את המניע הכלכלי להישאר בבית.

6. Hammers Fan Member

Spot on!

אמרת הכל בעצם - חובות מכאן מעד הודעה חדשה, מכירות המוניות, תביעות ענק, פציעות בלי סוף. אבל יש לנו קבוצה שמשחקת כדורגל נפלא שמושתת על שחקני בית מלהיבים ומנצחת כי מגיע לה. לא יודע אם נגיע לאירופה, אבל אין לי ספק שמגיע לנו יותר מלמיליונים של טוטנהאם והמיליארדים של סיטי (דווקא אם פולהאם תצליח לעשות את זה אני אסיר בפניהם את הכובע).

COME ON YOU IRONS!!!

7. קינג לדלי Member

אגב,האוהדים של טוטנהאם תוהים מה יקרה אם תסיימו לפנינו והאם תוציאו אוטובוס פתוח...

האמת,מגיע לכם אבל זה יגרום עשר שנים של כאבי ראש חזקים מאוד...

8. בועז Member

לדלי, אנחנו נחגוג רק אם נסיים באמת במקום השביעי, אבל גם אם זה לא יקרה, אך נסיים מעליכם אנחנו נשמח שזה לפחות קרה.

9. Hammers Fan Member

לא מנסה להיכנס בכם או משהו, אבל לסיים מעל טוטנהאם זו באמת לא משימה כזו בלתי אפשרית שתגרום לנו לצאת לרחובות...

אם ניקח את העשור האחרון כמדד, (מתוכן 8 באותה ליגה):

97/98: ווסט האם 8, טוטנהאם 14
    98/99: ווסט האם 5, טוטנהאם 11
    99/00: ווסט האם 9, טוטנהאם 10
    00/01: ווסט האם 15, טוטנהאם 12
    01/02: ווסט האם 7, טוטנהאם 9
    02/03: ווסט האם 18, טוטנהאם 10
    05/06: ווסט האם 10, טוטנהאם 5
    06/07: ווסט האם 15, טוטנהאם 5
    07/08: ווסט האם 10, טוטנהאם 11

ברור לי שווסט האם כמועדון עדיין לא מגיעה לסטנדרטים של טוטנהאם מבחינת משאבים (ובמידה מסויימת גם שאיפות), אבל בפועל שתי הקבוצות מגיעות בשנים האחרונות להישגים די דומים ונמצאות באיזורים זהים בטבלה.

אני גם לא אומר שהעונה נסיים מעליכם (לדעתי בהתחשב במשחקים שנותרו טוטנהאם היא פייבוריטית לקחת את הכרטיס לאירופה), אבל טוטנהאם לא נתפסת כקבוצה שזה כבוד גדול לסיים מעליה (כמו שזה היה כבוד לסיים מעל ליברפול בעונה הגדולה של ברקוביץ', די קאניו, פרדיננד ולמפארד בזמנו)

10. קינג לדלי Member

אתה רציני ???
    משחק חוץ בגודיסון,משחק בית מול סיטי שנמצאת בכושר נפלא,ומשחק באנפילד ?

איך הגעת לזה ירחמיאל ?!

11. בועז Member

לדלי ,תגיב פעם אחת למהות ההודעה ולא לשטויות . ראית את הסטטיסטיקה שהוא נתן??? מי אתם??? בבקשה אל תענה לי תשובה שתגרור ממני תגובה של "לא שאלתי מי הייתם???"

משחק חוץ בגודיסון גם לנו יש. משחק בית מול סיטי העונה כמעט אף קבוצה לא הפסידה, והאמת היא שהמשחק באנפילד יכול להיות שכבר יהיה עבורם לפרוטוקול בלבד.

12. קינג לדלי Member

שתהיה לי בריא,אתה יותר ילדותי מנדב יעקבי...

מה אתה חושב שאני מפגר ? מה אני לא יודע שבגודל שלנו אנחנו מפשלים הרבה שנים (עד שיול הגיע והתעוררנו) ?

מצד שני אני יודע שדרישה להצלחה ולהתקדמות למעלה תמיד תהיה כי אנחנו טוטנהאם,טוטנהאם הוטספר.
    אצלכם יסתפקו תמיד במרכז טבלה ובעוד שיעור גמילה בבית דני.

אוף...עוד פעם זבובים....

13. בועז Member

לא זבובים, אבל מישהו צריך להכניס כאן קצת פרופורציות. אתה מדבר על מועדון עצום מול מועדון קטנטן, אבל הדברים האלה,אם הם נכונים, הם כאלה אך ורק ברמה התיאורטית. בפועל , הפערים כמעט לא קיימים.

שנינו אוהדים ומדברים ככאלה, וקשה לך לראות את טוטנהאם כקבוצה קטנה יותר ממה שהיא בדיוק כמו שקשה לי לראות את ווסטהאם כקבוצה קטנה יותר ממה שהיא, אבל אתה מגזים...
    אתה יכול להתרפק על העבר כי זה מה שיש לכם.

14. קינג לדלי Member

איך אפשר להגדיר אותנו ?
    תמיד היינו "מועדון גדול" ולא תמיד קבוצה טובה.
    טוטנהאם מאסיב קלאב זה משפט שכל פרשן אומר אבל ברור שצריך גם להצליח מקצועית וזה לא קל בליגה הקשה הזאת.
    עם זאת "מאסיב קלאב" מתייחס גם להיסטוריה,כמות אוהדים ענקית,תכניות לעתיד כולל איצטדיון חדיש של 60 אלף מקומות.
    אז זה לא רק עבר.
    התכניות גדולות כי המועדון גדול.
    היה ותמיד יהיה.

טוטנהאם הוטספר הייתה כמעט בכל צומת דרכים של הכדורגל האנגלי מהדאבל הראשון במאה העשרים ע"י קבוצה ששינתה את סגנון הכדורגל ועשתה את אחת האליפויות הכי גדולות במולדת.
    גביע אירופה אנגלי ראשון,הקבוצה עם הכי הרבה גביעי אירופה בלונדון,שני גביעים רצופים (8 סך הכל) וכו.

בגלל העבר הזה המועדון מחוייב לנסות ולחזור לגדולה שלו.
    הקהל לא יתן לבעלים עם ראש קטן לתפקד וכך היה עם אלן שוגר הבעלים שהקהל ירד לחייו.

ווסטהאם לא מועדון קטנטן ובחיים לא אמרתי את זה.
    לפטישים יש מסורת נהדרת ותמיד סימפטתי את המועדון הזה.
    עם זאת הסטטוס שלכם תמיד היה להיות מועדון נחמד שמגדל צעירים מוכשרים למכירה.
    אני הייתי משתגע מזה אם למועדון שלי לא היה את האמביציה להתקדם.מספיק יש לי את זה מהפועל כפר סבא בכמויות...

15. Hammers Fan Member

לכל ארבע המועמדות יש משחקים קשים (לנו יש את ליברפול חמה אש בבית, אברטון בחוץ ומידלסברו שכנראה תלחם על החיים שלה במחזור האחרון) היחידה שלדעתי יש לה את השחקנים שאמורים להוציא לה נקודות גם נגד סיטי, ליברפול ואברטון היא טוטנהאם. אנחנו כרגע במצב רע מאוד מבחינת פצועים..

לדעתי התסריט היחידי בו אנחנו נסיים במקום השביעי הוא שני נצחונות מתוך שלושת המשחקים האחרונים, זה אומר לפחות נצחון אחד מול ליברפול / אברטון בחוץ. הולך להיות קשה, אבל עשינו העונה דברים שהיה קשה להאמין הרבה יותר...