סאליבן וגולד הגישו הצעה על סך 46 מיליון ליש"ט, אבל קבוצת הניהול של ווסטהאם סירבה כי ההצעה לטעמם לא מראה את השווי האמיתי של המועדון. בתכל'ס סאליבן וגולד כמו אנשי עסקים (בלי קשר להיותם אוהדי ווסט האם מילדות) מנסים לנצל את המצב הקשה של ווסטהאם בטבלה ולהשיג דיל כמה שיותר זול. כרגע, כל עוד המועדון לא נמכר, זולה יוכל להביא חיזוק רק אם ימכור שחקנים, והשמועות מדברות על גרין ואפסון.
העובדה שלקחנו 0 נקודות מהמשחקים נגד ברמינגהאם ובולטון היא בלתי נסבלת בעיני. צופה מהצד לא יודע להצביע על הבעיה של ווסט האם. הקבוצה נמצאת בתחתית הטבלה למרות סגל איכותי בהרבה מהקבוצות מסביב(לי בוייר ששיחררנו הוא זה שניצח אותנו במדי ברמינגהאם בשבת). גם בסגל המאמנים לדעתי לא נמצאת הבעיה. לזולה וקלארק ביניהם יש ידע גדול בכדורגל וגם לא מעט ניסיון בפרמיירליג. מדברים על הגנה חלשה, אבל איפה החולשה בדיוק? מבחינת שחקנים, ההגנה שלנו לא מאויישת ע"י נגרים כמו אצל חלק מהקבוצות בתחתית, ובעונה שעברה אותו צוות מאמנים ידע להעמיד הגנה חזקה מאוד. אני לא קונה את זה שעזיבתו קולינס, עם כל הערכתי אליו, הפכה הגנה יציבה מאוד לאחת ההגנות החלשות בליגה. מצביעים על נאיביות כבעיה של הקבוצה. אני לא חושב שקבוצה שמשחקת כדורגל טוב, עם סגל שחקנים איכותי ברובו וצמד מאמנים שהוכיחו יכולות נמצאת בתחתית רק בגלל נאיביות. הסיבה למצב הקבוצה בליגה לא ברורה לי, וזה אולי הכי מדאיג.
הבעיה הגדולה היא חוסר הוודאות לגבי עתיד המועדון והחלפת הבעלים כמו גרביים. המועדון צריך להירכש כמה שיותר מהר ולהבטיח את עתידו, זה לדעתי ישנה את המצב גם על הדשא. בהיבט המקצועי, אנחנו תלותיים מאוד בקרלטון קול מבחינה התקפית והפציעה לא השאירה לנו שום כלי התקפי ראוי לליגה הזו. כמה שהתרשמתי מפראנקו (ואכן מדובר בשחקן מאוד אינטליגנט וטכני), הוא לא יכול לשחק כחלוץ בודד כפי שזולה תיפקד אותו בברמינגהאם ובולטון. זה נהדר שיש לנו המון שחקני בית צעירים ומוכשרים בסגל, זה בעיקר עובד שאנחנו מתמודדים על מקום באירופה בלי יותר מדי לחץ והם יכולים לפרוח, אבל במלחמת הישרדות זה חסרון גדול. אנחנו זקוקים לגברים על המגרש, לא ילדים. חוץ מסקוט פארקר, מאטי אפסון וואלון ברהאמי, אני לא רואה מישהו שיוכיח מנהיגות שתסחוף את כל השאר לצאת מהבוץ. אני חוזר ואומר - המשחק נגד פורטסמות' הוא לא פחות מגמר גביע. אסור לתת להפסד נגד צ'לסי לדרדר אותנו מוראלית. יש לנו 14 נקודות - המסורת אומרת שאנחנו צריכים 40 כדי לשרוד (למרות שאנחנו הקבוצה היחידה בהסטורית הפרימיירשים שירדה ליגה עם יותר מ40), זה אומר להשיג 26 נקודות בחצי עונה. זה לא פשוט אבל אני יכול לחשוב על לפחות שישה משחקים שאנחנו חייבים לנצח בבית (סטוק, האל, וולבס, ברמינגהאם, בולטון, פומפי, בלאקבורן קופצות לראש) נוצר מצב שאנחנו חייבים לנצח את המשחקים האלו - במיוחד שנגד ארבע הגדולות + וילה וטוטנהאם אנחנו משחקים בחוץ.
אמרת יפה ידידי,יש את חוק הכריסמס הידוע שקובע כי קבוצה שהיתה במקום האחרון לאחר הכריסמס,מעולם לא תצליח לשרוד בפרמיירליג. לשמחתי זה קרה עד כה רק פעם אחת,בעונה לפני שנתיים עם הקאמבק האדיר של קרליטוס טבז. בהנחה שהמשחק מול צ'לסי הוא כמעט וחסר סיכוי לנוכח הפציעות ומאזן הכוחות, המשחק פול פומפי זה באמת להיות או למות,וירידת ליגה במצבה הכספי של ווסטהאם יכול להוות גזר דין מוות למועדון המפואר הזה. ובאשר לחוליית ההגנה, עוד לא הספקתי להבין עם דה קוסטה טוב או רע ליהודים, אבל מה שכן אין לנו שני מגינים. אילונגה וכל ציוות אחר מימין יהיה אשר יהיה(פאוברט?דאבנפורט בזמנו?ספקטור המביך?) הם צמד מגינים חלש מאוד, גם בהשוואה ליריבות התחתית.
לא יצא לי לכתוב כאן הרבה לאחרונה וכנראה שגם לא יצא לי יותר מדי בעתיד, נקווה רק שזו באמת הייתה שנה שחורה ושהעתיד יבשר טובות. החרא שווסטהאם האכילה אותנו האוהדים רק מתווסף והיה לי יותר מדי קשה לכתוב ובלי שום קשר לתוצאה היום המצב של הקבוצה קטסטרופלי. האם קשה לשים את האצבע על איפה הבעיות שלנו? הרבה יותר קשה לשים את האצבע על מה טוב במה שקורה בווסטהאם. אחרי שמכרנו את קולינס ואיבדנו את ניל, עמודי התווך של הקבוצה היו אמורים להיות ארבעה. קול, פארקר, אפסון וגרין. ארבעה שחקנים שכבר לבשו את המדים הלאומיים ובהחלט כאלה שמצפים מהם להביא אקסטרה. בפועל גילינו שקרלטון קול(נפצע יותר מדי) וסקוט פארקר (הבאמת אלוהי, אין לי מילה אחרת לתאר את השחקן הזה) הם היחידים שעמדו במבחן. מתיו אפסון הוכיח שהוא לא יכול להנהיג את ההגנה שלנו. רוברט גרין ירה לעצמו עם שוט גאן בשתי הרגליים בעונה קטסטרופלית, דווקא כשאפודת השוער הראשון נראתה כל כך קרובה. מקבוצת שחקני הבית שאנחנו כל כך אוהבים נדמה שרק אחד הוא באמת משהו מיוחד(קוליסון), וכל השאר(כמעט, נובל, היינס, סטניסלס,טומקינס) הם ילדים שצריכים ללמוד עוד הרבה וספק אם אי פעם יהיו שחקני פרמיירליג מכובדים. האמת שההפתעה הכי טובה היא פרנקו שמצליח לחפות על האיטיות שלו בחוכמת משחק אדירה. ההגנה שלנו היא אולי בין ה2 הגרועות ביותר אם לא הכי גרועה, הודות לפאובר הליצן ואילונגה הבינוני - . אין לי שום אינטרס לדרוך על השחקנים כי אני באמת אוהב אותם אבל הם כולם כלכך בינוניים. קובאץ הוא הדוגמא ל3 מיליון פאונד מבוזבזים, שחקן טיפש, איטי, לא אתלט, אין לו דבר מלבד גובה וזה אולי אחד הרכשים הגרועים שידע המועדון(והוא ידע לא מעט...). גם העובדה שאין יותר מדי כסף בטח לא עוזרת ואולי היא הסיבה שהרכישות הן רק של בינוניים... אמרו פה לא פעם בני יהודה....ממש לא. הלוואי היינו עושים בליגה מה שבני יהודה עושים בארץ.
בועז מאיפה כל הפסימיות הזאת? כמה תוצאות טובות, כמו הניצחון של היום והתיקו נגד צ'לסי, ואנחנו מרופדים במרכז הטבלה. זה עניין של זמן עד שקבוצת משקיעים שמכירה בפוטנציאל של המועדון תשים את הסכום הדרוש ותקח את המועדון. סגל השחקנים בבסיסו איכותי מאוד ומבוסס על שחקני בית ושחקנים אנגלים בכלל. זולה מאמן אדיר, מאז שהגיע אנחנו משחקים כדורגל התקפי ואיכותי כמו שהרבה מאוד שנים לא שיחקנו ומעט קבוצות בליגה מצליחות להפיק. הקבוצה נאיבית נכון, ככה זה כשאתה בונה את דור העתיד עם 5 שחקני בית סביב ההרכב הראשון. אתה רואה הכל שחור, ולדעתי מלבד רצף תוצאות חלש העונה, הדברים נראים ורודים מאוד, אפילו כלכלית המועדון ישרוד, אם יכנסו משקיעים זולה יוכל להביא רכש, ואם לא הוא יסתדר עם הנוער הנפלא שעומד לרשותו. וזה לא מגיע מאיזה אופטימיסט חסר תקנה, אני שומע כל הזמן מאוהדי יריבות שלא מאמינים איך אנחנו משחקים כדורגל כזה ונמצאים בתחתית הטבלה, ורק מקנאים בשחקני הבית שאנחנו מייצרים.
גם אני לא מסכים עם האווירה הפסימית הזו. אני יודע שזה נשמע התירוץ הכי עלוב בעולם, אבל אני באמת לא זוכר לוח משחקים כל כך קשה שהיה לנו בחצי ראשון של עונה - את כל קבוצות ה50/50 קיבלנו בחוץ ואת כל הקבוצות הגדולות קיבלנו בבית - נוצר מצב שחוברו הרבה הפסדים יחד, הבטחון הלך ודעך ונקלענו למצב שאנחנו נאבקים בתחתית. מבט קטן על מה שמצפה לנו ב19 המשחקים שנשארו מעיד על פוטנציאל גדול בהרבה מבחינת צבירת נקודות ומומנטום. הנצחון על פומפי היה תצוגת תכלית של קבוצה שמסוגלת לצאת מהמשבר. היו לנו לפחות עוד 4-5 הזדמנויות נהדרות לעשות מהמשחק הזה קונצרט, אבל נראה שקוליסון תמיד עשה הכל חוץ מלסיים. סוף סוף רואים את פראנקו - דיאמנטי - חימנז משחקים ביחד ונראים נפלא. הקשיחות של קובאץ' ופארקר במרכז סייעה לנו להכתיב את הקצב והכניסה של ברהאמי הזכירה את הימים העליזים של העונה שעברה. אני לא אתפלא אם נפסיד מחר, נרד חזרה מתחת לקו האדום (האל ובולטון משחקות בינהן והנקודות ילכו לאנשהוא) ושוב נשמע תחזיות קודרות, אבל אני אישית מאמין בסגל הזה. אני חושב שאם נצליח לשמור על שחקני המפתח בינואר, נחזיר את פרדי סירס ואולי נגנוב עוד איזה חלוץ, אנחנו בקלות יכולים לעלות למקומנו הטבעי יותר במרכז הטבלה (אנחנו בסך הכל רחוקים 3 נקודות מסטוק במקום ה11). שימו לב למשחקי הבית שמצפים לנו עד סוף העונה: וולבס, בלאקברן, ברמינגהאם, האל, בולטון, סטוק, סנדרלנד, וויגאן וסיטי. זה סיבוב שאנחנו חייביים לעשות בו יותר נקודות ולעבור את רף ה40.
נחזיר את פרדי סירס ערן? הבחור לא מקבל מבט וחצי מבט בפאלאס. כל עוד הוא לא שיפר אספקטים שונים במשחק שיחפו על היעדר הפיזיות שלו, אין לו מה לחפש אצלנו. התחזיות הפסימיות הן בעיקר כי המצב הכלכלי על הפנים, כי חצי מהסגל פצוע וכי קשה לנו לשמור על שער נקי. אם אני אראה המשכיות מהקבוצה הזו במשחקי הבית לפחות, אני אאמין שאולי אפילו אפשר לפזול לטופ 10. עד אז- העיניים לכיוון הקו האדום.
ערן, ממה אתה שואב אופטימיות? מרשימת משחקי הבית העתידית? אתה לא יכול להסתכל על מה יהיה כי אתה משלב בזה תקווה ואמונה שאלו שני דברים שלא קשורים למה שקורה עכשיו. מה שקורה עכשיו זה התחברות של הרבה מאוד דברים שליליים. ינואר מגיע ואיתו דיבורים על עזיבה של אפסון/שחקני מפתח אחרים. ההגנה נראית מאוד לא יציבה והכדורים נופלים ברשת שלנו ללא מאמץ רב מצד היריבות. קרלטון קול שהוא האיש שלנו למעלה פצוע, ברהאמי שהיה מהבולטים בעונה שעברה עושה רושם שלא מצליח לחבר כמה משחקים עד שנפצע שוב, קובאץ(להוציא את אתמול שהוא היה באמת נהדר ואפילו קינח בשער) נראה אובד עצות, אין מנהיגות והיחיד שמתנהג כמו מה שמצפים ממנו זה פארקר הבלתי נגמר. פציעה שלו חס וחלילה ואני לא רוצה לחשוב איך נראה. מארק נובל הוא אכזבה ענקית. אני לא חושב שהיה בווסטהאם בעשור האחרון שחקן שהיחס בין מה שציפו ממנו למה שהוא נתן היה כל כך נמוך. אני מדבר כמובן עלשחקני בית. בשער, גרין לצערי נראה מבוהל וחסר ביטחון. אין לנו את היכולת הזו לגנוב תוצאה ע"י בונקר כמו חלק מהיריבות שלנו כי זה פשוט לא הסגנון. את הניצחונות נצטרך להביא בבית אבל לך תדע מי יהיה כאן אחרי ינואר. בנתיים היריבות לתחתית אוגרות נקודות במקומות בלתי צפויים וזה משהו שעדיין לא עשינו השנה. הליגה קשה וזה לא רק בצמרת אלא גם בתחתית. בהתקפה, אולי הבקענו הרבה שערים העונה אבל כרגע זה נראה כמו אילתור שיכול לעבוד על בן חיים אולי, נגד טוטנהאם יהיה הרבה יותר קשה לשחק עם פרנקו לבד למעלה. הלוואי ויקנו אותנו, הלוואי שמישהו יצליח להוציא מועדון כזה מהצרות אליו האיסלנדים הכניסו אותנו. מחר דרבי ואני כל כך רוצה לשמוע את ערי מתבכיין אחרי המשחק. לא מגיע לטוטנהאם לגעת בהצלחה, השחצנות תהרוג אותם ואנחנו נהיה שם כולנו כדי לחייך בסוף, אני רק מקווה שמחר אנחנו נעשה את העבודה שלנו קודם כל אבל יהיה לזה ערך מוסף בגלל שאלה טוטסקאם הקבוצה הכי מכובסת בליגה. לשמור על שער נקי זה לא ריאלי במצבנו לכן נקווה לקבל את דיאמנטי לוהט ואת פרנקו עירני מספיק. לא רוצה לראות את חימנז , אני מקווה שברהאמי יפתח מחר במקום נובל. אגב גם אני מאמין שהסגל הזה יכול להישאר בליגה, בטח שיש 3 סגלים פחות מוכשרים אבל כדי להישאר בליגה צריך יותר מכישרון. צריך אופי, וזה לא משהו שהראנו העונה כמעט בכלל. לחשוב על ה0-2 שהובלנו פעמיים ובסוף איבדנו את זה מול סנדרלנד והאל. כמה חבל.
ההפסד היום היה צפוי. לצערנו, אין לנו הרבה מגרשי חוץ שאנחנו ראויים להוציא בהם נקודות. לדעתי,לנוכח הפציעות של קרלטון קול,חייבים להביא בינואר חלוץ אנגלי שמכיר את הליגה הזאת טוב ויודע להסתדר ברחבות, כי פרנקו דיאמאנטי וחימנז זה פשוט לא מספיק כדי להבקיע גול. הבעיה לדעתי היא לא במכירות הגדולות של קולינס ואנטון פרדיננד, אלא בכאלו שעזבו בזוטות כמו בובי זאמורה למשל. מדהים איך זאמורה שינה את כל סגנון המשחק שלו, המחמאות להודג'סון. אצלנו הוא היה בלתי יעיל בעליל והיום הוא חלוץ הרחבה האנגלי הטוב ביותר במשחק עם הגב לשער, ואני לא אתפלא אם קאפלו ייקח אותו לדרום אפריקה.
זאמורה עזב תמורת סכום קרוב ל-6 מיליון, יותר מקולינס. זאמורה חלוץ הרחבה האנגלי הטוב ביותר עם הגב לשער? מי שזכאי לתואר הזה משחק בקבוצה שלך, קרלטון קול שמו. הבעיה היא בהגנה ולא בהתקפה, משחקים מנצחים דרך רשתות נקיות והגנת ברזל. מספיק לראות את החמישייה שנתנו לברנלי מול השלישייה שקיבלנו מהם כדי להבין איפה הבעיה. אם יהיה לנו כסף בינואר, איכשהו, אז לדעתי צריך יהיה להשקיע אותו במגן ימני וחלוץ. הבעיה היא שאת הכסף בטח נרוויח ממכירות של אפסון ו/או גרין. נ.ב- אם פארקר נפצע להרבה זמן היום אנחנו בצרות. גדולות.
זה שבוע קריטי מאוד למועדון. אם איכשהו יקרה נס וירכשו את הקבוצה לפני פתיחת חלון ההעברות נוכל לנשום לרווחה. אם לא, ובהנחה שאכן גרין ואפסון עוזבים, אנחנו נשארים עם סגל חלש שעל הנייר לא יצליח לשרוד.
צריך להיות ריאלי גם בקטע הזה. איזה קבוצה עכשיו צריכה שוער? ולמה לאותה קבוצה בכלל לקנות דווקא את גרין? לא חושב שיקנו אותנו. סטראמור השקיעו הרבה יותר כסף ממה שהוצע להם על ידי גולד ושות'. הם לא ימהרו למכור ובטח שגולד וסליבן לא ימהרו לקנות במחיר גבוה ממה שהם חושבים לשים. בקיצור, לפי דעתי אלה שוב סתם בועות, אנחנו נעבור את ינואר פחות או יותר באותו מצב, אולי השינוי היחידי שיהיה זה ברמת הסגל וזה מכירה של אפסון/קרלטון קול.
כמה ביש מזל במועדון אחד כה סימפטי ונפלא. ראיתי העונה בערך שישה/שבעה משחקים של הפטישים, ובשלושה מהם (אם לא יותר), עד הדקה ה-20 כבר בוצעו שני חילופים בגין פציעות, אין דברים כאלה! דין אשטון הוא חלוץ נפלא שבכל פעם שנוכח על המגרש רק מראה כמה הוא מדהים עם הגב לשער?נגמור לו את הקריירה. קאלום דאבנפורט שחקן ווסטהאם?יאללה, נגמור לו את הקריירה ואולי נהפוך אותו לנכה. קרלטון קול בכושר נפלא?נשבית אותו לארבעה חודשים. ואלון ברהמי חוזר משבר ברגל?אחרי 20 דק' הוא יאלץ לחכות עוד שלושה חודשים עד לרגע הבא בו יחזור לשחק. וזה רק קמצוץ מבלי להזכיר את קיירון דאייר ואחרים. אגב, לאן נעלם זאבון היינס, ולמה ג'וניור סטאניסלס לא זוכה לדקות משחק?ולאן נעלם הגרמני הצעיר (ברח לי השם שלו) שהגיע תמורת 5 מיליון פאונד בינואר? האמת שאף פעם לא החזקתי מגיז'ה פרנקו, אבל הבחור עושה עבודת קודש בגילו המופלג. הבעיה היא שהוא בודד למעלה ופרנקו הוא מסוג החלוצים שחייבים פרנטר בחוד. אתם חוששים מעזיבה של אפסון/גרין (מסכים עם בועז, גרין בכושר הנוכחי צריך להגיד תודה שהוא ממשיך לעמוד בין הקורות)?בקצב הזה מספר ההופעות של דיאמנטי באפטון פארק יהיה זעום - איזה תותח אלוהים ישמור. אפילו אתמול, ביום נוראי שלכם, הבחור עשה עבודה מצוינת, בעיקר בחצי השני. מת עליו!
אתה מתכוון לסאביו נסרקו, הוא כבר חזר לאיטליה. באתר הרשמי עלה סקר נבחרת העשור. כבר דובר מאות פעמים על שחקני הבית שלנו שמסתובבים ביונייטד,צ'לסי והשאר,ואיזו קבוצה יכולנו להיות אם רק היה לנו כסף לשלם להם. הם מבקשים לבחור מערך של 4-4-2,אני בחרתי: רוברט גרין גלן ג'ונסון ריו פרדיננד מתיו אפסון סטיוארט פירס יוסי בניון ג'ו קול פרנק לאמפרד מייקל קאריק פאולו די קאניו קרלוס טבז לינק http://www.whufc.com/page/Poll/0,,12562,00.html