ווסט האם יונייטד: 2009/2010

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י בועז, ‏17/6/09.

1. Pinko Member

תגידו פאובר היה בריאל מדרד או משהו? כי ראיתי תמונה שלו עם החולצה שלהם..

2. Gnus Avenue Member

הושאל לחצי שנה, כול מה שהוא עשה זה להיתפס על ידי המצלמות ברגעים מביכים על הספסל. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

3. Claret&Blue Member

גאבידון כבר נכנס לאט לאט לכושר ועושה רושם שהוא יישחק תפקיד לא קטן העונה, לבטח יוסיף המון ניסיון מהספסל. דינו שלא טס יחד עם דיקסון וברהאמי עובד על תוכנית האימונים האישית שלו אבל בינתיים מקושר לפולהאם, האל וסטוק, ועושה רושם שלזולה נמאס מהיחס שלו.
    פאובר זה סיפור מעניין כי הוא לא כ"כ אוהב את אנגליה ולא כ"כ אוהב לשבת על הספסל, כך שהדרך היחידה שיישאר היא אם יובטח לו מקום בהרכב(והעזיבה של ניל מרמזת שכן).

בכל מקרה החתמנו מגן שמאלי שוויצרי בן 18 מגראסהופרס ואנחנו מקושרים שוב לגודי והפעם גם ללוקה טוני. אין שום צורך בטוני ובמשכורת העצומה שלו כיוון שהוא חלוץ אדיר עבור קבוצות עם שחקנים כמו ריברי וקלוזה שיכולים ליצור לו מצבים בתוך הרחבה. אנחנו קצת מוגבלים באספקט הזה ולכן זה יהיה בזבוז.

4. בועז Member

הסגל מידלל. אני מניח שאחד מהשניים: (ניל, פאובר) לא יהיה שחקן ווסטהאם בעונה הקרובה. לוקאס ניל לא מתאמן עם הקבוצה ולמעשה מחכים לשמוע לאיזה הצעה הוא הסכים, כמדווח שגם אנחנו וגם גלטסראיי של רייקארד הצענו חוזה, וגם סיטי מעוניינת.
    לא אזיל דמעה אם גם פאובר יחליט לעזוב(ואולי נקבל עליו קצת כסף), יש לנו בכל זאת את קפטן אמריקה ג'וני ספקטור שהגיע הזמן שיקבל במה גדולה יותר. אני בכנות חושב שהוא מסוגל להיות שחקן הרכב, או לפחות שמגיע לו הצ'אנס.

לוקה טוני? לא תודה. לא בא לי להיות קבוצת בעט ורוץ עם שני מגדלים למעלה.

5. Hammers Fan Member

ראיתי את המשחק - וזה נראה כאילו אף אחד מהשחקנים לא קרוב לכושר שהוא צריך להיות בו. אני לא יודע אם זה החום הכבד שם, או העובדה שזולה שיחק עד כשיו בכל משחקי קדם העונה עם צעירים וכמעט ולא עם שחקני הרכב, אבל אין ספק שגביע וומבלי הכניס את טוטנהאם לכושר הרבה יותר טוב משלנו - כי התוצאה לא משקפת כלל את מה שהיה על המגרש.

גרין בטוח מאוכזב מהשער שספג, בכלל לא מתאים לו. מחימנז לצערי לא ראיתי גדולות ונצורות.

אני מקווה שבמעט המשחקים שנשארו לקדם העונה זולה יתחיל להריץ את ההרכב הראשון כדי להכניס את החבר'ה לכושר לקראת וולבס. אני זוכר שהארי עשה את זה בעונת 99/00, נוכח המשחקים שלנו באינטרטוטו שתפסו את רוב הקדם העונה - וזה הכניס אותנו לכושר מעולה בתחילת העונה - מה שהזניק אותנו לצמרת הגבוהה בחצי הראשון של העונה...

6. בועז Member

אני מאוד חושש שאת העונה לא נפתח טוב. וולבס התחזקה בהרבה שחקנים בקיץ כולל רונלד זובאר שנחשב לשחקן שיישדרג אותם משמעותית. עם כל ההתלהבות של העלייה ועוד משחק ראשון בבית אני מפחד שנראה כמו שנראנו מול ספרס, חבורה של שחקנים שלא נראים מחוברים וחסרי כושר מול חבורה שמשחקת ביותר התלהבות . למזלנו אין להם בסגל את האיכויות והעומק שיש לטוטנהאם , אבל אנחנו חייבים להשתפר הרבה כדי להגיע מוכנים לקחת 3 נקודות במשחק הזה. מאוד מקווה שחימנז לא יהיה פלופ כי עושה רושם שזולה מאוד בונה עליו.

7. Hammers Fan Member

עדיין אין לנו את שני החלוצים שאנחנו חיייבים לצרף לסגל עד סגירת החלון. אני מקווה שבמועדון מבינים שזה קריטי - קשה לי אפילו לדמיין מה קורה לנו אם קרלטון קול נפצע במהלך העונה, זה הופך אותנו כמעט חד משמעית למועמדת חזקה לירידה.

לגבי וולבס, אין ספק שהמחזור הכי גרוע לשחק במוליניו זה המחזור הראשון. אין לנו רקורד מדהים שם לאחרונה (זכור בעיקר לרעה ההפסד 4-2 בעונת העלייה שלנו, כשלא אחר מפול אינס הבקיע מולנו). אם יש יתרון אחד בכך שלא עשינו כמעט שום שינוי בסגל, זו ההבנה והחיבור בין השחקנים, שרק צריכים לחזור לכושר עד ה15 לאוגוסט (ולפי איך שזה נראה אתמול, יש להם הרבה עבודה לעשות).

האמת שאני לא יודע מה לחשוב לגבי השמועות על מאריו באלוטלי, מצד אחד לבחור יש כשרון עצום ובכל פעם שראיתי אותו התרשמתי מאוד. אבל ילד בן 19 עם בעיות משמעת כבדות ואגו מנופח לא נשמע לי כמו מישהו שכדאי לנו לסמוך עליו בחוד העונה.

יש לי תחושה חזקה שאנחנו נתקע בלי כלום ושפרנק נובל צפוי להתמודד עם אתגר ענק בעונה הראשונה שלו בכדורגל מקצועני...

8. raanana4ever Member

ועם כל הדיבורים על חלוץ, שוכחים שחובה להחתים מגן ולדעתי גם עוד קשר אמצע.
    ראינו בעונה שעברה כמה ההגנה שלנו היתה שברירית עם פאובר, אי-אפשר להסתמך עליו כשחקן הגנה, לדעתי גם לא יותר מדי כשחקן התקפה. אם ניל הלך חייב להגיע מגן ימני.
    ההשאלה של קובאץ' נגמרה ומאלינס לא איתנו מינואר, פציעה לפארקר תשאיר את הקישור חשוף מאוד. פאולסן מיובה הוזכר כמועמד ויכול להיות חיזוק מעניין.
    וכמובן, אין גיבוי לקרלטון קול, ואין ממש חלוץ שישלים אותו, ושיתן גולים. קול, על כל איכויותיו, הוא לא סקורר, וגם חימנז לא. כמובן שכל התמונה תראה אחרת אם אשטון ישאר ויהיה כשיר, אבל השתיקה של המועדון לנוכח השמועות לא משאירה יותר מדי מקום לספק. אם אשטון ילך זה נראה ודאי שגודיונסן יתפוס את מקומו. וכנראה שמאחורי קול זולה בונה על הילדים שידאגו למכסת השערים, סטניסלס, פרנק נובל, וסאביו, ואולי גם באלוטלי.

9. קינג לדלי Member

10. KirkH Member

נראית כמו יופי של החתמה בתור בקאפ לאילונגה. עוד ילד מוכשר למערכת.

11. בועז Member

אתמול ניצחנו את הסינים 2-0 בהילוך ראשון. אני לא חושב שיש מישהו שאני יכול לשמוח עבורו יותר כשהוא מבקיע מאשר גאבידון. כל כך מגיע לשחקן האדיר הזה להרוויח את הקריירה שלו בחזרה אחרי הפציעה הקשה שחווה.
    גם זיבון היינס שנכנס הוכיח כמה הוא רעב , יש סיכוי שבגלל המצב הקשה בגזרת החלוצים נראה אותו העונה עושה את הקפיצה.

אני חושב שפרדי סירס העונה היה מצליח כבר לשחות במים העמוקים, חבל ששיחררנו אותו לקריסטל פאלאס כי הוא יכל לתרום לנו העונה הרבה יותר.
    לגבי כל הדיבורים שעלו שוב על באלוטלי, יהיה כמובן חזירי ולא הגיוני מצד אוהד ווסטהאם להגיד לא לכישרון אדיר כמו זה, אבל, בשורה התחתונה הוא עוד ילד. האם אנחנו הולכים לעונה הזאת עם הסתמכות על כישרונות נטו?
    מלבד היותו צעיר בגיל, הבחור הזה הוא בעייתי ואין לי ראש לעוד אחד שבא על תקן אלוהים וגם מתנהג ככה. אני חושב שאם הוא יגיע אז כל ההיינסים והסירסים יתקשו עוד יותר לפרוץ.

12. Cup of Tea Liverpool, UK

לג'ק קוליסון הצעיר יש מקום קבע בהרכב של הקבוצה? כי לדעתי יש לו סיכוי לא רע להגיע לסגל של 2010.

13. Claret&Blue Member

יש לו מקום של קבע אצלנו ולדעתי לפחות הוא אחד מהקשרים המוכשרים ביותר בליגה. מזכיר מאוד את קאריק במשחק שלו אבל עולה עליו בכמה דרגות בטיפול בכדור. הוא נראה שחקן מושלם יותר מנובל כרגע, אבל למרות זאת הפציעה לקחה אותו קצת אחורה בסוף העונה שעברה. בסגל של 2010 הוא לא יהיה כיוון שהוא משחק כבר עבור נבחרת ויילס.

14. Irons Member

ומכשרון צעיר אחד אני אעביר את הדיון לכשרון צעיר אחר, סאביו.
    מבחינתי, ולדעתי מבחינת עוד הרבה פטישים, הגרמני- אוגנדי פותח את העונה הבאה עם סימן שאלה גדול מעל הראש.
    הבעיה הראשונה שלו היא עניין המחיר, הרבה גבות הורמו כששילמנו על ילד בן 19 מהליגה השנייה באיטליה 7 מיליון פאונד. בינתיים אין ספק שהוא לא הצדיק את זה, ויותר מזה, אני מניח שאם היינו משקיעים את זה על חלוץ איכותי למשל (נגיד גודיונסן) היינו באירופה.

בעיה נוספת לגביו היא היחסים האלה (משפחת) נאני-ברשיה-סאביו, שגורמים לחשדות לגבי מקצועיות ההעברה. בסופו של היום, אני לא יודע כמה פעמים זולה ראה אותו לפני, וזה אף פעם לא מצב בריא שמאמן מחתים שחקן (בטח בכזה סכום) בלי לראות אותו באופן קבוע.

לטעמי הוא גם לא לגמרי מתאים למערך- בכל פעם שהוא קיבל את הכדור בצד שמאל, הוא קיבל אותו רחוק מהשער, ולא הצליח ליצור כלום, לטעמי הוא מסוג השחקנים צריך לקבל את הכדור באזור ה30 מטרים האחרונים לעשות איזה הטעייה ולחתוך לאמצע, שמה הוא כבר יהיה הרבה יותר מסוכן, והמגנים יפחדו לגעת בו, לטעמי אפשר לנסות אותו כחלוץ שני.

הבעיה האחרונה שלו היא התחרות בעמדה. קוליסון תמיד היה שם, אבל פתאום משום מקום הגיע לו סטניסלאס, מפוצץ בחוצפה חיובית, טס על המגרש במהירות מסחררת, משחרר טילים שלא היו מביישים את רוברטו קרלוס, ובכלליות נראה כרגע, פשוט טוב מסאביו.

ועדיין, מפעם לפעם, הבחור מראה שיש לו יופי של כשרון ברגליים, אני זוכר לדוגמא שהוא שינה את המשחק מול סיטי בבית כשנכנס והיה מעורב בשער. אני זוכר גם שהוא כפה על מידלסברו משחק חוזר בגביע עם חופשית מצוינת היישר לראש של איילונגה, לכן לא הייתי ממהר לוותר עליו.

הפתרון האולטימטיבי מבחינתי היה להשאיל אותו למועדון "נחות", אך כזה שעדיין משחק ברמות הגבוהות כמו לדוגמא ברנלי, פורטסמות או ריאל מדריד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

פתרון כזה כנראה לא יתבצע אז פשוט נצטרך לקוות שסאביו יעשה העונה קפיצת מדרגה, בסופו של דבר אני מאמין בו. מה דעתכם בנושא?

COME ON YOU IRONS!

נערך לאחרונה ב: ‏4/8/09
  15. בועז Member

מבחינת מה שסאביו תרם עד עכשיו זה די ברור שהוא לא הצדיק כל כך את הרכישה. סאביו כרגע נראה רחוק מאוד מלהשתלהב מבחינה מקצועית ומנטלית בקבוצה, נראה כאילו יקח עוד זמן עד שיצליח להוסיף לעצמו מימדים נוספים למשחק, ואם לשפוט לפי הפרי סיזן הוא לא כל כך בתוכניות ההרכב הראשון של זולה.

מקבוצה שמטפחת כל כך הרבה כישרונות ענקיים ומקומיים בעצמה, צריכים לצפות שאם באמת מחליטים להביא שחקן צעיר , שהוא יהיה כזה שגדול יותר ברמתו מהחומר המקומי. כרגע לצערי אני לא רואה אצלו דברים שמצדיקים הצבה שלו בהרכב על חשבון קוליסון או סטניסלס(וגם לא הייתי רוצה לראות אחד מהם יורד לספסל). אני מאמין שבגלל המחיר ששולם עליו הוא עוד יקבל את ההזדמנויות שלו להוכיח את עצמו, אבל רק ימים יגידו אם יצליח להוכיח שמקומו בהרכב. הוא נראה בחור סופר כישרוני אבל כבר ראינו מספיק כאלה שמעולם לא הצליחו להשתלב. אגב אם לא הפציעה של בואה מורטה בפרי סיזן , סאביו היה האופציה האחרונה לעמדה ההיא, ככה שלפחות שחקן אחד הוא הצליח לעקוף בתחרות על חולצת ההרכב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx