ראיתי עכשיו תשער השני ולא נראה לי שהכדור עבר את הקו במלוא היקיפו, למרות שהזוית לא מאפשרת לי להיות בטוח במאה אחוז
איך קונצ'סקי לאנגליה? הוא ומולינס שני השחקנים עם חוכמת המשחק הכי נמוכה בקבוצה. אני נהיה עצוב מלראות אותם.
הייתה היום נוכחות הרבה יותר דלילה של פטישים בפאב (לעומת המשחק נגד סיטי בשבוע שעבר), כבר בהתחלה הם התקשו לקלוט אותות מהלוויין, אז התפשרנו על שיחה ארוכה על ווסט האם והניסיונות המרובים של הבחור להשתלט על המועדון יחד עם מייק האנה, עוד אוהד מאוד מפורסם של ווסט האם. הוא מספר שב2003, לאחר שירדנו ליגה, שניהם אירגנו תשתית מנהלתית שלמה שכללה מנהלים לשעבר בקוקה-קולה, משקיעים רבים והמון אוהדים שרצו לקנות מניות במועדון- הכל במטרה לקנות את המועדון, למנוע מכירה מאסיבית של שחקני בית ולהפוך למועדון הגדול הראשון שבעצם מנוהל על ידי האוהדים. העקשנות של טרי בראון הדפה אותם החוצה וגם ניסינות השתלטות נוספים לקראת סוף 2004 לא ממש צלחו. כמעט נפלתי מהכסא כששמעתי מה היה הסכום שהוא הוציא מכיסו האישי רק עבור הניסיונות הללו- 500,000 פאונד! מדהים כמה שאוהדים מוכנים לעשות עבור הקבוצה שלהם... לא היה לי נעים ממנו בגלל הפאשלות של הפאב לשדר את המשחק, אבל לא נראה לי שהוא לקח את זה יותר מדי ללב. הוא הריץ כמה בדיחות על הברמן שבהתחלה לא הצליח להזרים בירה בגלל חבית מקולקלת, היה מצחיק גם להתגרות קצת באוהדים של צ'לסי שם כשביטי הכניס את הפנדל. בסך הכל הייתה סטיואציה מצחיקה- פאב, מלא טלוויזיות, ואנחנו בקושי יושבים באיזה פינה על מחשב מחפשים תוצאות ורואים משחק דרך שידור פיראטי... אחלה בנאדם, הוא יהיה כאן גם למשחק שלנו נגד ליברפול במחזור הבא. משחק לא פשוט באנפילד, במיוחד עכשיו כשהם יבואו עצבניים לאחר ההפסד לפולהאם...
צ'דוול הית' ברומפורד שבמזרח לונדון. קח רכבת עילית מליברפול סטריט לרומפורד, ברומפורד תחליף לאוטובוס ל"וויילבון ליין", בדרך אתה כבר תראה את השחקנים מתאמנים כך שתדע היכן לרדת. לפני חודש הייתי באנגליה וניסיתי להכנס לאימון וזה מאוד בעייתי. הקומפלס בדרך כלל לא פתוח לקהל (בניגוד לתקופת הארי רדנאפ שהיה פותח יום יום את השערים כדי שאוהדים יוכלו להכנס ולצפות בפטישים). צריך לתאם מראש עם המועדון ולהסביר שאתה מגיע מרחוק ואתה מאוד רוצה לצפות באימון.
אלן פארדיו חותם על חוזה שישאיר אותו במועדון עד שנת 2010. החוזה שלו כולל בונוסים על הישארות בליגה, ועל עליית שלבים בגביע...
הוא רק סיכם על תנאיו אבל עדיין לא חתם. בכל אופן, אני מאוד מקווה שהחוזה הזה לא יתברר כקטסטרופלי כמו זה שגלן רודר חתם עליו ב2002. בסך הכל פארדיו היה אחראי להמון כשלים במועדון בשנתיים האחרונות. גמר הפליאוף הקטסטרופלי נגד פאלאס לפני שנה וחצי, רכישת מספר בלתי מבוטל של שחקנים כושלים שלא היו צריכים בכלל להיות מועמדים כשחקני חיזוק- כמו אדם נוולנד, וויין קווין, מלקי מאקאי וסבסטיאן קארול, חוסר האומץ שהוא הראה במכירתם של דייויד ג'יימס, ג'רמיין דפו ומייקל קאריק, ומי ישכח את שיטות הטקטיקה הנוראות שלו- 4-3-3 במשך חצי עונה רק כי לא היו לו ביצים להוריד את ניל מלור לספסל עקב לחץ של ג'ראר הוייה. יש לו גם נטייה מוזרה למקם שחקנים מחוץ לעמדות הטבעיות שלהם הצבת מרלון הרווד בקיצוני ימני, הצבתו של היידן מאלינס כמגן ימני (וגרוע מכך- מגן שמאלי בגמר הפלייאוף נגד פאלאס, כשהיה צריך לשמור על וויין ראוטלדג'). גם יוסי בניון בימין וכריסטיאן דיילי כקשר דפנסיבי זה לא בדיוק אידאלי. אני עדיין לוקח את ההצלחה של פארדיו בערבון מוגבל, כי בשנייה אחת הכל יכול להתהפך לרעה ואני בכלל לא בטוח שיש לו את הכשורים להוביל בקור רוח את המועדון מחוץ לסבך. אבל גם אי אפשר לקחת ממנו את ההישגים המרשימים, שמטילים צל כבד על הפאקים הקטנים. בסך הכל הוא לקח מועדון מפורק עם חובות ענק וחשבון התשלומים הגבוה בהסטוריית ליגת המשנה באנגליה, הצליח בתקופה קצרה של שנתיים להחליף לא פחות מ26 שחקני סגל, למכור את הכוכבים הגדולים ביותר שלו, ובעזרת כמה מציאות מדהימות (ריאו-קוקר ב200 אלף, מרלון הרווד ב500 אלף, היידן מאלינס ב150, בובי זאמורה בעסקת חליפין) וטיפוח צעירים שחקני בית מוכשרים כמו אנטון, מארק נובל ואליוט וורד להעלות את המועדון ליגה. השורה התחתונה היא שהוא הפך את ווסט האם ממועדון עם סגל שבע וחובות כבדים בליגת המשנה לקבוצה רעננה, צעירה ושאפתנית עם חשבון בנק מאוזן שנראית יציבה למדי בפרימיירשיפ. החוזה הזה הגיע לו, אבל אסור לו לאבד את הראש, הוא עדיין תחת זכוכית המגדלת.
הארכת חוזה מגיעה, אבל אני לא בטוח שעד 2010. הכל תלוי גם בתנאים שהוא מקבל, רק שלא תעלה לו ההצלחה לראש.
ישראל נגד הארטסון גרסת ווסט-האם פרק ב'. הרבה שמועות מקשרות כבר בינואר את ג'ון הארטסון לשיתוף פעולה שני עם קשר ישראלי בווסט האם. לאחר שבנסיון הקודם הפטיש לשעבר נתן את המכה הלא נכונה, רוצה אלאן פרדיו לתת לביג-פאט-ג'ון צ'אנס נוסף ולהחזירו מסלטיק הסקוטית לקבוצה. הקהל המקומי מתנגד בשקט. פרטים בשבוע הקרוב!
דיילי היה הקשר הימני של ווסטהאם בעונה שעברה? אם לא אז מי? ומה היתה היררכיית החלוצים מבין הארווד, זאמורה ושרינגהאם? תודה.