בעקרון קירק ומישה אמרו הכל. אני אוהד את הקבוצה שלי בהתעלמות מוחלטת מדת, גזע ולאום. קטן לא שחקן ברמה שווסט האם שואפת לה, ולהחשיב אותו כחיזוק זה צעד רציני אחורה. אני די משוכנע שפארדיו , טרי בראון או פול אולדריג' נפלו שוב קורבן ללחץ הבלתי נגמר של פיני זהבי על המועדון, שמוצץ את דמנו כבר שנים מאז אותו מעבר מתוקשר של ריו פרדיננד ללידס וכן להמלצות סרק של יוסי בניון, שעדיין מתנהל במנטליות "אני אשמור על גבך ואתה תשמור על שלי" שדי אופיינית בכדורגל הישראלי. מאוד רציתי חלוץ בינואר ואני מאוכזב שהחלוץ הוא יניב קטן, בעיקר מפני שאני מכיר אותו ויודע שהוא לא בנוי לטמפו והיציבות שהכדורגל האירופאי מכתיב. זה ש'עמישראל' הולך להפוך את ווסט האם לשגרירות ארץ הקודש באירופה זו כבר מכה אחרת...
לואיס סאהה שהיה בפולהאם יותר מ'יספק אותי'. אבל אני מסופק שזה יהיה החומר שפארדיו יעבוד איתו. לואיס סאהה שנפצע כל שני וחמישי וחסר בטחון לחלוטין כמו במנצ'סטר יונייטד זה הימור שונה לחלוטין שמאוד מפחיד אותי לקחת, בייחוד כשהמחיר עליו מדברים נע בין חמישה לשבעה מיליון ליש"ט. האסלבנק של בורו איננו אותו האסלבנק של לידס וצ'לסי, ניקי באט של ניוקאסל/ברמינגהאם איננו אותו באט של יונייטד, קאנו בברומיץ' בטח לא אותו קאנו של הייבורי. למה שלואיס סאהה יהיה שונה מהם? אני לא הייתי מהמר על סאהה, אבל גם אם היינו הולכים עליו, מה בעצם הייתה החוכמה לרכוש את קטן? איפה בדיוק אתה רואה אותו משתלב, אפילו במצב של רוטציית שחקנים?
איזה עליהום? מה קרה? אז קטן הגיע, אז זה לא החיזוק שיחלתם לו, נו אז? יהיה טוב יפתח בהרכב, לא יהיה טוב יעשה ספונג'ה, מה הבעיה, את שני הדברים הוא יודע? מבין לליבך האמרס פאן, אני משער שהרמה בפורומים שלכם ירדו, שעכשיו במשחקי הליגה שלכם תשמעו שירי אהדה ישראלים, תראה את הצד החיובי בעניין : במקרה הרע , אפיזודה חולפת, ווסטהאם לא תיגע יותר בישראלים שקשורים לזהבי! במקרה הטוב , קטן פורח, יחד עם בניון יש לכם צמד קטלני , ויוה ישראל הופך להימנון של הפטישים! בשני המקרים יש תועלת! וכן בנוגע לשירים ולספונג'ה אני מתלוצץ, קחו את זה בקלות, ואל תפסלו מהלך לפני שהוא בוצע בכלל! גם אם זה כרגע נראה כמו חיזוק לא חיזוק!
זה לא ממש תלוי במועדון. זהבי כופה מעברים על המועדון בשיטות של מאפיונר. פארדיו יודע היטב שחוסר שיתוף פעולה עם זהבי משמע איבוד של יסודות הסגל הצעיר והמחודש שלנו. צעירים כמו אנטון פרדיננד ונדמה לי שגם מארק נובל מיוצגים על ידי פנחס מאז שהם בני 15-16 (זה אי אפשר לקחת ממנו, הוא יודע לזהות את הכשרונות כבר בגילאים בלתי נתפשים). http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/ph34r.Xxx :aaa12:
בהתחשב בעובדה שהכישרונות של ווסטהאם תמיד בסוף פורחים מהקן (וזה יקרה גם עם הדור הנוכחי בסופו של דבר), אני לא בטוח שזהבי יכול לאלץ את הפטישים לקנות שחקנים לא ראויים. קטן זו עסקה עם מעט סיכון. סכום העברה אפסי אם בכלל, שכר לא גבוה. יצליח, מה טוב. לא יצליח, יוכלו למכור אותו בחזרה לישראל במחיר דומה. מה עדיף? בליון ואליאדייר בהשאלה? כלומר, אתם יכולים להשאיר אצלכם את בליון אם אתם רוצים...
אני מאמין באמונה שלמה שאלמלא הפעילות האינטנסיבית של פיני זהבי סביב ווסט האם (או לחילופין קצת קשיחות מצד ההנהלה שהייתה צריכה לעמוד על שלה ולא להכנע ללחץ), ריו פרדיננד ככל הנראה לא היה נמכר ב2001. מה שלא היה גורר שבעה חודשים לאחר מכן את מכירתו של פראנק לאמפרד שהרגיש פגוע מהמדיניות של המועדון. כל מה שנותר לי זה לדמיין אילו תסריטים היו יכולים להתרחש אם השניים האלו היו נשארים עוד כמה עונות במועדון, במקביל להתפתחות של קול, קאריק, דפו וג'ונסון. אני בטוח שהיינו מגיעים למצב שהשחקנים עצמם לא היו מחפשים מועדונים גדולים יותר לברוח אליהם, כי עם שחקנים כאלו היינו יכולים להופיע שנה לאחר שנה במפעלים אירופאיים.
אני לא בטוח. בלי להישמע סקפטי לגבי צוות האימון של ווסטהאם, אני די בטוח שההתקדמות שראינו מפרדיננד, קאריק ודפו ובפרט מלמפארד וקול נבעו הן מצוותי אימון שונים ובעיקר מהשחקנים שסבבו אותם והציפיות שהוכתבו להם מסביב. כל עוד ווסטהאם תחליט שהיא שואפת ליותר ממרכז טבלה, על כל המשתמע מכך - השקעות ואמירות מפוצצות, היא לא תצליח להשאיר אצלה את השחקנים שלה, וזה נכון לגבי כל מועדון שנמצא במרכז הטבלה. הירידה היא בעיקר מה שדפק את ווסטהאם. אני מאמין שעם רכש נכון בעונת הירידה ובלי גלן רודר הנוראי היא הייתה מצליחה להשאיר ולפתח את קול, ג'ונסון, קאריק ודפו, ואולי התחזית האופטימית שלך הייתה מתממשת. אבל בסופו של דבר זה לא קרה, וווסטהאם רק חזרה לליגה הבכירה, וכרגע צריכה להתמקד בלהתייצב בה. כמו שלוילה לא הפריע לייבש את גרייב, לווימבלדון את באדיר ולפאלאס את אמסלם וזוהר, ווסטהאם לא תיפגע מלייבש את קטן כפי שאני צופה. מה שכן, אולי עונה הבאה הגיע הזמן להזרים מזומנים למועדון כדי להשאיר את הדור הבאמת כשרוני שיש שם כעת.
חולק עליך גיא ידידי. ריו, לאמפרד, קול וקאריק היו שחקני נבחרת אנגליה עוד כפטישים (גם דפו כבר נכלל בסגל הרחב, למרות שאת הבכורה עשה לאחר המעבר), ונחשבו לשחקנים מהאיכות הגבוהה ביותר בפרימיירשיפ הרבה לפני הבריחה למחוזות זרים (ולראייה הסכומים הגבוהים שהשקיעו בהם). אין לי ספק שחיבור בינהם היה מניב פירות גם בווסט האם. כבר התחלנו לראות משהו מזה בעונה המופלאה של 98/99. למרות שיש משהו בזה שהמועדון עדיין מתנהל במנטליות שאינה שאפתנית מספיק עבור שחקנים כאלו. בכל אופן, קשה לי לראות את המועדון חוזר על אותה טעות עם שחקנים כמו ריאו-קוקר, אנטון, מארקי נובל, הוגן אפריים וכריס כהן.
מה הולך לקרות בסופו של דבר עם תומאס רפקה? הפירסומים על הרצון שלו לחזור הבייתה עומדים להפוך למציאות ברגע שחלון ההעברות יפתח או שהצליחו להוריד אותו מהעניין? ואם כבר, למה ווסט האם לא קופצים על מארק דלייני או דה-לה קרוז שמאסו בישיבה בסמוך לדיוויד אולירי על הספסל של הוילנס?
הוא מרגיש די אומלל מאז שהמשפחה שלו חזרה לצ'כיה בקיץ. אני לא מאמין שהמועדון יכפה עליו לחיות בנפרד מאישתו. הוא כנראה ישוחרר, ובאמת שחבל, כי במדובר באדם ששירת את המועדון נאמנה חמש שנים ושמר אמונים גם בזמנים הקשים. אני לא רואה שום דבר מיוחד במארק דלייני למען האמת, עוד מגן אפור. את הטירוף שרואים בלבן בעיניים של טומי רפקה בטוח אין לו. דה-לה-רוז בן 31, אני מעדיף פתרון ארוך טווח בעמדה הזו ועדיף שחקן איכותי שיאזן את הלחץ על פול קונצ'סקי בשמאל. אני אישית הייתי רוצה לראות את את גלן ג'ונסון בחזרה. לאחר שביזבז שנות התפתחות יקרות בצ'לסי (לא מאשים את מוריניו אגב, קבוצה גדולה לא צריכה להתפשר כדי לקדם צעירים) הוא חייב לחזור הביתה כדי להמשיך מהיכן שהפסיק, ולשמור על תקוות הנבחרת איכשהוא בחיים. ואם לא אז את פיל ג'אגיאלקה משפילד יונייטד.
מן הסתם אופציות כגון ג'ונסון וג'גאליקה עדיפות ככל שזה נוגע לגיל ופוטנציאל התפתחות - אבל על הדברים האלה גם צריך לשלם. השאלה היא אם להאמרס יש עכשיו 3-4 מיליון פאונד (מינימום) מתחת לבלטות. דה לה קרוז ודלייני שני שחקנים מנוסים שמסוגלים לתת איזון לקבוצה שעתידה להילחם על הזכות להישאר מחוץ למאבקי הירידה לקראת מחזורי הנעילה. הם בטוח לא טופ-קלאס בהשוואה לרמות הגבוהות, אבל אני מאמין שבמצב בו ווסט האם נמצאת (קבוצה צעירה מאוד, עונה ראשונה בחזרה בפרמיירליג) אין לה את הפריווילגיה לעשות ניסויים. ניסויים שכאלה מביאים שחקנים כגון ג'סטין הוייט לעמדות מפתח בהן הלחץ מפיל לא רק את השחקנים עצמם, אלא גם את הקבוצות שלהם.
בקיץ כבר נחתם חוזה העברה בסך שבעה מיליון פאונד על בני מקארת'י, אבל פורטו החליטה לעשות פרסה שעתיים לפני סגירת החלון ולפוצץ את העסקה. כך שכסף בטוח יש להשקיע בינואר. פארדיו החליט לרדת מאופציית החלוץ מכיוון שהסתבר שההתקפה שלנו עובדת לא רע בכלל עם הכלים שכבר יש לנו (אבל ליתר בטחון הוא החליט להביא את קטן, בעיקר כדי להשתיק את האוהדים). אני מניח שאת הכסף הגדול הוא משאיר למגן ימני שיגיע במקום רפקה, כך שמאוד ריאלי לפנטז על שחקנים בקליבר של ג'ונסון וג'אגס. לגבי עניין הגיל והניסויים, אני לא חושב שווסט האם רכשה שחקן אחד בקיץ שאיננו בגדר ניסוי. לדני גאבידון לא היה שום ניסיון בפרימיירשיפ והוא הפך להצלחה מסחררת, הרבה טענו שיוסי בניון חלש מדי פיזית כדי להצליח בכדורגל הבריטי האגרסיבי, פול קונצ'סקי היה בהקפאה בצ'רלטון כמעט שנה וחצי מאז שהיה בן 22 והגיע דרכנו חזרה לנבחרת אנגליה. לדעתי דווקא קבוצה במצבה של ווסט האם חייבת לקחת סיכונים כדי לא להגיע למצבה של סנדרלנד, שהלכה על גרוטאות כמו אלן סטאבס רק מכיוון שהיה להם פז"מ ארוך של ניסיון בפרימיירשיפ. דווקא שחקנים כמו ג'סטין הוייט הם מנקודות האור שיש לבלאק-קטס לדעתי.
פציעות. חוסר יצרתיות במרכז המגרש, הגנה דלילה, חוד שמשתנה בזמן האחרון די הרבה. הפציעות הורגות את ווסטהאם, שגם ככה אין לה סגל רחב מדי. חלון ההעברות שיפתח יעשה לווסטהאם טוב.