היו שמועות שגם עניין אישי של אישתו קשור לזה. לא יודע אם זה משהו כבד אבל יכול בהחלט להיות שנמאס לה לנסות לתרגם לסבאח קטן מה האנגלים אומרים.
קטן לא שחקן כזה גרוע כמו שאתם עושים ממנו. הוא לא ברמה לפריימרליג כמובן, אבל יש לו את כל הפוטנציאל להיות שחקן הרכב בקבוצת צ'מפיונשיפ. סטרטפורד - זה לא שקטן הגיע משום מקום, הוא שיחק כבר בליגת האלופות, שיחק בנבחרת, ושיחק די הרבה במילואים של ווסטהאם. מאמן מליגה ראשונה שהיה בא לראות אותו היה יכול לשים לב שיש לו פוטנציאל. שחקן שמגיע בחינם, עם משכורת לא גבוהה (ביחס לאנגליה), שיש לו פוטציאל להפוך לשחק מוביל בליג 1 או בצ'מפיונשיפ - עסקה מצויינת.
city תאמין לי,תפרוש כל עוד אתה יכול כי אתה מתחיל לכתוב שטויות. אז מה אם קטן כבר שיחק בליגת האלופות?גם תמיר כהן,ארז מסיקה ואיל אלמושנינו שיחקו בליגת האלופות!האם גם הם יכולים להפוך להיות שחקנים מובילים בליגה הראשונה באנגליה? שיחק בנבחרת,ווואווו,שכחת לציין שזו נבחרת ישראל,שכחת לציין שגם שם הוא מעולם לא הבריק,הלו גם פיני בלילי שיחק בנבחרת ישראל,אולי גם הוא מתאים לאנגליה? קטן שיחק די הרבה במילואים של ווסטהאם http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/hahaha.Xxx בזה הרגת אותי,בוודאי ששיחק במילואים,איפה היית רוצה שישחק כאשר הוא בסגל המשני? אתה יודע מה,כנראה שגם שם לא ראו ממנו גדולות. אני לא יודע מאיפה הביטחון הזה שאתה כותב לגביו שיש לו פוטנציאל להפוך לשחקן מוביל בצמפיונציפ, מה אתה חושב ששם משחקים שחקנים כאלה גרועים?כאלה שאין להם מקום בפריימיר? שהוא כזה טכני,חזק ומהיר שאי אפשר למצוא כאלה בליגה הזו?שהוא יביא עימו משהו שלא ראו,רואים כרגע שם?שיניב קטן זו המצאת הגלגל? בוא אני אגלה לך משהו,יותר קשה,הרבה יותר קשה לשחק ולהצליח בליגה הזו מאשר בפריימיר! ליגה לא פחות מהירה,אולי יותר ברוטאלית,כן עם פחות כדורגל משובח אבל זה לא עושה דווקא את החיים לקלים יותר. קטן שחקן טוב לישראל,לא יותר,לא פחות חשוב התגלה שיש לו את האופי הישראלי המחורבן,אופי בדיוק כמו שהיה למשה סיני(שחקן מוכשר פי כמה וכמה מקטן)או אורי מלמיליאן(שגם הוא היה מוכשר פי כמה,כמה וכמה מיניב קטן),איציק זוהר(שגם הוא מוכשר פי כמה וכמה מיניב קטן)שלא החזיקו מעמד באירופה יותר מכמה חודשים ספורים.
ככה זה סטראטפורד, מה יכין אותו פה בדיוק לאנגליה? הדאחקות עם עידן טל באימונים? מסכים איתך איתך ב100%- שחקן בגילו (24, נכון) הוא כבר לא פוטנציאל- הוא פוטנציאל מבוזבז. יעשה קריירה בחיפה, ויזכר כעוד כדורגלן ישראלי טוב וזהו. אין מה להשוות אותו לבניון- אחד קיבל את היסודות שלו באייאקס (נכון שמהר מאוד חזר בדמעות הביתה, אבל בכ"ז) והשני בקריית אליעזר. זו נקודת פתיחה מאוד נמוכה שצריך הרבה מאוד נחישות, רצון ויכולת כדי להתגבר עליה. כנראה שלקטן אין את זה.
סתם שחקן. פוטנציאל שמוטנציאל...בדיעבד הוא מתאים רק לליגת העל, לא יותר מזה. לא יודע מה ווסט האם מצאו בו בינואר, לדעתי הם עשו בשכל שהעיפו אותו.
סטרטפורד, שכתבתי את כל המקומות בהם קטן שיחק התכוונתי למקומות בהם מאמנים אנגלים היו יכולים לראות אותו הם הם היו רוצים, בעיקרון זה היה תגובה לאיסטלנד שכתב "איזה מאמן בדיוושן ואן יבנה על קטן בלי לדעת בכלל מיהו ?". אני לא אומר שקטן יהפוך לשחקן מוביל בצ'מפיונשיפ, אני רק אומר שאם הוא היה מקבל קצת יותר הזדמנויות ואם היו נותנים לו יותר זמן להתרגל לקצב ולפיזיות, יש סיכוי שהוא היה מצליח לפרוץ להרכב. זה שהוא ויתר מהר זאת כבר בעיה שלו.
אופי מחורבן אכן מסתבר שיש לו, ויכול מאוד להיות שעם אופי כזה הוא באמת לא יכול להצליח, אבל אין לכם דרך לקבוע שמקצועית הוא לא שווה פרמיירשיפ. יכול להיות שגם במילואים הציבו אותו כחלוץ ולכן לא ראו ממנו כלום, חלוץ הוא לא יהיה בחיים.
לא הייתי רחוק מזה בכלל... בכל אופן, רק היום חזרתי ולא התאפשר לי להגיב. ראיתי את המשחק והלב שלי נקרע. דוד שלי ישב בלב היציע בו איחסנו את בעלי המנויים מיציע בובי מור ואמר שהגוש בגרון לא עבר שלושה ימים עד שנחת בנתב"ג. הרבה אומרים לי ש"לפחות תמיד תהיו חלק מאחד הגמרים הכי גדולים בהסטוריה", אבל האמת שזה לא מנחם בגרוש. בסך הכל היה משחק ענק, שיחקנו כדורגל מדהים התקפית לאורך חלקים ארוכים של המשחק, יוסי וריאו-קוקר היו ענקיים, גם שלושת השערים שספגנו לא מאפילה על התצוגה ההגנתית שלנו כשליברפול הייתה במומנטום, דני גאבידון הוכיח סופית במגרש הביתי שלו במילניום שהוא בלם מהסטאנדרט הגבוה בפרימיירשיפ, ומבחינתי אנטון פרדיננד עבר עוד שיעור חשוב בדרך שלו למהפך לשחקן ענק בינלאומית. אבל לפעמים אין מה לעשות נגד שחקנים ענקיים כמו סטיבי ג'י, כשמשחררים טילים כאלו מ200 דונם אין יותר מדי מה לעשות חוץ מלהוריד את הכובע, לתת את הקרדיט ואפילו למצוא חלקיק קטן בלב כדי לפחות להתעודד שהשחקן הכביר הזה הולך לייצג אותנו במונדיאל. ריגש אותי במיוחד הסטאנדינג אוביישן של אוהדי ליברפול לווסט האם כשהשחקנים קיבלו את מדליות הכסף, כמובן שהפטישים חזרו על המחווה שליברפול עלתה לקבל את המדליות שלה, כדורגל בריטי במיטבו. לא שזה מקל אפילו במעט את הכאב, אני מתהלך בבסיס, עושה פטרולים, תורנויות מטבח, מסדרים ומה לא כדי להוציא את זה מהראש, אבל אי אפשר, זה הולך איתי לכל מקום ויושב לי כמו אבן על הלב. רק לחשוב שהיינו רחוקים 270 שניות מלקחת גביע היסטורי בזכות ולא בחסד ופיספסנו את זה בצורה כזו אוכל אותי מבפנים, ההחמצה של הרווד בסוף ההארכה גם תלך איתי שנים... אגב, היום שלח לי חבר בריטי את התוכנייה הרשמית של הגמר בה הופעתי, עם כל ההתרגשות שהייתה לי לגבי זה לפני הגמר, עכשיו אני לא יכול להסתכל על זה... לגבי העונה של ווסט האם בכלליות, אין מילים לתאר את ההצלחה העצומה של המועדון מאותו רגע ארור לפני שלוש שנים שירדנו ליגה. נבנתה קבוצה צעירה, שאפתנית שלא רואה אף אחד ממטר, בניגוד גמור לפרימנדונות של 02/03. סוכנויות ההימורים קבעו שאנחנו פייבוריטים לסיים במקום האחרון בסוף העונה- סיימנו בטופ 10, ריצה בלתי נשכחת בגביע, עלייה לאירופה, נצחון אחרון בהייבורי וקינחנו בלהעיף את טוטנהאם מליגת האלופות במחזור האחרון. זו העונה היחידה מאז שאני זוכראת אלווין מרטין, איאן בישופ וג'וליאן דיקס רצים על הדשא של אפטון פארק שפשוט אין לי שחקן אחד שאני יכול לומר שהייתה לו עונה רעה או אפילו בינונית, וחוץ מקטן (ברוך שפטרנו, מעודד שפארדיו עלה על הבלוף מוקדם) אני גם לא יכול לחשוב על רכש אחד גרוע. אני אישית לא יכול לחכות לעונה הבאה ומחזיק אצבעות שנגריל איזו בני יהודה או בית"ר ירושלים באופ"א. לגבי חיזוק, חובה להביא לפחות שני מגנים ימניים, עמדה שהייתה עקב האכילס שלנו לאורך העונה. גם מגן שמאלי כגיבוי לקונצ'סקי לא יזיק, כל השאר יהיה בונוס. על פי מה שהבנתי רכישת אשטון לקחה נתח רציני מתקציב ההעברות של הקיץ, כך שלא צריך להיות חזירים, אבל גם לא לנוח על זרי הדפנה ולהשאר בהנחת יסוד שגוייה שהסגל מספיק כדי להעביר עוד עונה נוחה בפרימיירשיפ.
סביר ואף יותר מזה (שחקן המשחק כשניצחנו בהייבורי), אבל סביר להניח שיעזוב מכיוון שלא קיבל את ההזדמנות והכדורגל שחיפש בפרימיירשיפ. אסור לשכוח שהוא הגיע על תקן של כוכב בסטוק, אבל קונצ'סקי פשוט היה גדול עליו. נוריץ' כבר הביעה התעניינות, סביר להניח שתמורת סכום ריאלי היא גם תקבל אותו.
אליאדייר ובליון היו רכישות\השאלות די הזויות... קטן אמר בראיון שפארדיו אמר לו שהוא לא בונה עליו ושהוא מתכוון להביא עוד שחקני התקפה. 4 חלוצים תותחים כבר יש לו, מבניון אני מבין שמרוצים, מה שמוביל אותי לעמדה של את'רינגטון. אולי הוא מתכוון להביא מישהו שאמור להוריד את את'רינגטון לספסל, או לפחות לתת לו ולבניון תחרות על ההרכב. אבל אולי פארדיו סתם אמר את זה לקטן כי הוא רצה לגרום לו לעזוב את הקבוצה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx
את'רינגטון אופצייה מספיק טובה בשביל ווסטהאם. קודם כל, כי לא תמצא קשרים שמאליים מעל לרמתו בשוק, במחיר סביר. את הסכום שיש לפארדיו להוציא, עדיף לו לבזבז על מגן ימני שאין לו, על תוספת שליטה בקישור ועל עיבוי הספסל. שנית, האוהדים מתים עליו, הוא מסתדר נפלא עם הצוות המקצועי ומשתפר מעונה לעונה - אחרי שסוף יצא לי לראות אותו בפרמיירשיפ מאז שעזב אותנו (ראיתי אותו בין לבין לאיזה משחק וחצי), השחקן עשה שיפור עצום, עדיין טכני וחכם ושיפר פלאים את יכולת המסירה שלו. יש לו לא מעט כריזמה ומנהיגות, אני בהחלט תופס מהבחור (ולמעשה, תמיד תפסתי והתעצבנתי מאוד כשהודל ויתר עליו). לגבי קטן, גם אני חושב שאין לו אופי בשביל להצליח בחו"ל (טורקיה, אגב, לא נחשב אצלי חו"ל). בגילו זה בהחלט סביר לשבת על הספסל, שחקנים מבוגרים ממנו הצליחו להתקדם, העניין הוא שבאמת לא ראיתי איזשהו כישרון יוצא דופן שהיה מאפשר לו להתעלות על הרמה שגילה בארץ. בנבחרת הוא לא נתן הופעה אחת נורמלית בקמפיין האחרון, הוא חלוץ שחכם רק על שוערים כמו שאול סמדג'ה וכמובן שיש לו אופי פשוט בינוני.
אני חושב שאתם ממהרים לשפוט את האופי של קטן, קשה להגיע למדינה זרה, אני מניח שגם האנגלית של קטן לא היתה בשמיים, ולשבת על הספסל, ועוד אחרי שבארץ היה הכוכב של הקבוצה ששלטה בליגה. לדעתי הוא היה צריך לבקש להיות מושאל לצ'מפיונשיפ ולנסות לבנות את עצמו שם. ווסטהאם נתנו עונה נפלאה, לציפיות הנמוכות היה חלק גדול בהישגים השנה והציפיות לקראת העונה הבאה גדלו מאוד ואני מקווה שזה יתבטא ברכש, קודם כל חשוב להביא מגן ימני ואז להביא קשר שישחק ליד ריו-קוקר. הוזכרו לא מעט שמות בשבועות האחרונים, דיברו על מת'יו אפסון שאמור לחזור מפציעה בקרוב, למרות שעמדת הבלם לא ממש זקוקה לחיזוק עם קולינס על הספסל. גם קים קאלסטרום הוזכר כמועמד, בטיימס טענו שהוא ג'רארד השבדי. סקאלוני היה חור בהגנה מאז שהגיע ואמרו שווסטהאם מנסים להביא את לוק יאנג ואם לא יצליחו אז ילכו לכיוון גלן ג'ונסון שנמצא ברשימת ההעברות של צ'לסי, עוד שחקן מהטרנספר ליסט של צ'לסי שהייתי רוצה לראות באפטון פארק זה גודיונסן. נקווה שהרכש בקיץ יראה על שאיפות של יותר ממרכז טבלה בעונה הבאה.