עדיין, למרות הסטטיסטיקה המשובחת, גם על הזכייה הזו אפשר להסתכל באופן טיפה שונה אחרי שראינו את התפקוד שלו במשחק הווילד קארד מול קולורדו (לא שזה גורע משהו חלילה). הבעיה היא בעיתוי, אבל בגלל שחוששים שהודעה על הזוכים לפני הפלייאוף תפגע בתפקוד של השחקנים, לדעתי חייבים לקחת בחשבון גם את התפקוד בזמן הפלייאוף. לי לא נראה הוגן שפיצ'ר שנתן עונה גדולה והסריח בפלייאוף לגמרי (סבאת'יה) ייקח את התואר במקום פיצ'ר שנתן עונה קצת פחות גדולה אבל הופיע ובגדול בפלייאוף והיה בורג משמעותי מאוד בזכייה בוורלד סירייס (בקט). ואם כבר פרסים, מה תגיד על דירוג המאמנים כשג'ו טורה סיים במקום ה-3 עם 5 הצבעות למקום ראשון ואחר כך במקרה זה היה טרי פרנקונה עם פאקין 0 הצבעות (שפה זה בכלל בדיחה כי היאנקיז עלו בווילד קארד ולסוקס היה המאזן הטוב בליגה.) בעניין A-Rod, פשוט משעשע לראות איך 2 הצדדים יוצאים מהסאגה המתמשכת הזאת. היאנקיז מתקפלים ו"שוכחים" מההצהרה שלהם שהם לא יחזרו לנהל איתו מו"מ לאחר פתיחת החוזה והפסקת זרימת המיליונים מהריינג'רס ומציעים חוזה כל כך מוגזם לתקופת זמן עוד יותר מוגזמת. הוא והסוכן המנוול שלו מבינים שאף קבוצה לא מתכוונת להיענות לדרישות המטורפות שלהם ועושים יו טרן חזרה לברונקס. ליצנים. וכן, כל עניין שבירת השיא של בארי בונדס מחליא גם אותי. לפעמים נראה שזה הדבר הכי חשוב לרודריגז כשהוא עולה לחבוט, וכל השאר קצת פחות. אבל מילא, כל עוד הוא ימשיך להיחנק בפלייאוף, מצידי שידפוק עוד עונת MVP. עריכה: איך אני שונא את ההתפרעויות של האמריקקים האלה!. לא מספיק שהם האריכו את המהדורה הלילית של ספורטסנטר ל-3 שעות (שחזרה על עצמה שוב ושוב ושוב), הם גם חתכו עכשיו באמצע הפוטבול קולג'ים לעוד מבזק בעניינו של בונדס... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/let_it_all_out.Xxx
בסופו של דבר ההצעה שרודריגז מקבל היא שוות ערך למה שהיאנקיז היו מוכנים להציע לו. היאנקיז בכל מקרה היו משלמים לו 275 מיליון, פשוט הוא היה מקבל עוד 21 מיליון מטקסס. אני מקווה שעוד 5 שנים בונדס כבר יהיה במקום המגיע לו (ולא, אני לא מתכוון להיכל התהילה בקופרסטאון.)
אחרי חלוקת הסיי יאנגים חולקו אמש גם ה-MVP's. ב-AL אין הפתעות. אלכס רודריגז לוקח את התואר (ובצדק רב) בפעם ה-3 בקריירה אחרי עוד עונה סדירה מדהימה. ב-NL לעומת זאת אני אישית קצת הופתעתי. ג'ימי רולינס גובר ברוב דחוק על מאט הולידיי, בחירה ראויה מאוד בעיני, אבל יחד עם זאת קצת מפתיעה כי אני רגיל שסלאגרים כבדים, power hitters סטייל הולידיי, לוקחים את תואר ה-MVP, ורולינס הוא לא סלאגר קלאסי אלא all around player משובח, אחד שגם חובט הומראנים, גם מגיע לבסיס וגם גונב הבסיסים. טוב לראות שהמצביעים לא מקובעים.
Breaking news: מאט הולידיי מקיא את נשמתו בשירותים. זה שוב רק אני שחושב שאם היו מתחשבים בתפקוד בפלייאוף, הבחירה הייתה שונה? מה גם שדי משעשע לראות MVP שנחות סטטיסטית כמעט בכל פרמטר מהמקום השני במשחק שכולו סטטיסטיקה, סטטיסטיקה ו...סטטיסטיקה. אצל קליבלנד שלי, מארק שאפירו הצהיר שהמטרה העיקרית של הטרייב באוף סיזן היא לחזק את הבולפן והיום הוא החתים את הקלוזר היפני (הראשון אי פעם בקליבלנד), מאשידה קוביאשי על חוזה לשנתיים תמורת 6 מיליון דולר. ב-ESPN נכתב שהוא אחד מ-3 פיצ'רים יפניים עם למעלה מ-200 saves בקריירה. sound's good אבל לא יודע עד כמה זו באמת אינדקציה לקראת המייג'ור... btw, איך אתה עם החזרה הביתה של טום גלאווין?
לפי השחקנים שהגיעו מארץ השמש העולה עד כה הרמה של הפיצ'ינג בליגה שם טובה מאוד. היפנים האלה יודעים את העבודה לרוב, יש להם יסודות משחק יציבים ויכולות מנטליות חזקות שפיצ'ר לא יכול לשרוד בלעדיהן. אף פעם אי אפשר לדעת אבל sounds good מבחינתי. מייק לוואל סגר בבוסטון ל-3 עונות נוספות. החלטה מצוינת של לוואל מבחינה אישית. היה יכול ללכת ל-evil empire ולהפוך שם לעוד שחקן מהמניין (ועוד בבסיס ראשון) או להישאר בבוסטון, קבוצה חזקה לא פחות, ולהמשיך להיות האליל העירוני. בקשר לחזרה של טומי גלאבין - לא יודע מה יהיה הערך המקצועי של טומי בעונה הבאה, אני מקווה שיש לו עוד שנה של בייסבול לתת, אבל בלי שום קשר לכדאיות המקצועיות של העיסקה אני מתרגש. טום גלאבין הוא אליל ילדות מבחינתי ומהסמלים של הפרנצ'ייז, ונפלא שהוא בא לחתום את הקריירה בטרנר פילד, מקום בו הוא עלה לגדולה וכנראה הבטיח לעצמו כניסה להיכל התהילה בימיו שם. החליא אותי לראות אותו משחק במטס המאוסים, טוב שהוא שוב בבית, בא לי להקיא מהמחשבה עליו פורש מהמשחק במדי המטס ומקבל standing ovation בשיי סטדיום. טומי בבית, ג'ון סמולץ בבית, רק גרג מאדוקס חסר לי כדי להשלים את שלישיית הפיצ'רים הטובים ביותר בהיסטוריה של הבייסבול בעת ובעונה אחת, שלישייה של ענקים שגרמו לי להתאהב בבייסבול בכלל ובברייבס בפרט. מאדוקס בוא הביתה! :aaa021:
נראה שהוא בינתיים נהנה מהחיים הורודים בסן דייגו, ככה שהחלום שלך לא הולך להתגשם בקרוב, אם בכלל... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx בקשר ללואל, אני ממש שמח שבסוף הוא בחר בסוקס למרות שבימים האחרונים הדיווחים היו שהיאנקיז בכלל לא היו רציניים בכוונה להחתים אותו ושהמטרה שלהם כנראה הייתה לנסות להעלות את הערך שלו כדי לדפוק קצת את בוסטון... אפרופו יאנקיז, עם החתימה הצפויה של A-Rod בקרוב ושל ריברה אתמול, הם הוציאו כבר משהו בסביבות ה-400 מיליון דולר רק כדי להשאיר את הקבוצה כפי שהיא. ואחרי הטרייד המאוד מפתיע בין הוייט סוקס לאיינג'לס ושאר הפעילות שהולכת וגבורת בשבוע האחרון, ג'ייסון סטארק בכתבה נחמדה מאוד על השמות החמים של החורף הקרוב (והסוער). מומלץ!
הדו"ח של ג'ורג' מיטשל לגבי הסטרואידים בבייסבול יתפרסם הערב בשעה 21:00 שעון ישראל. ע"פ הכתבה, בדו"ח הולכים להתפרסם שמות גדולים של mvp's ואולסטארים...ככה שלמצוא ברשימה את קלאמנס וג'יאמבי (שגם ככה חשודים) הולך להיות ממש במקום! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
רק שאל פאפי אורטיז וצ'יפר ג'ונס לא ישתחלו גם לרשימה הזו... בינינו הריקבון בבייסבול (וגם בפוטבול בכל הנוגע לסטרואידים) עמוק ולא נראה לי שאפשר כבר לטפל בו. אגב, מה תגידו על הקבוצה שנבנית לה בדטרויט? לדעתי הטרייד הגדול שהביא להם את מיגל קבררה ודונטרל וויליס, שני סופרסטארים צעירים עם עוד המון שנים של בייסבול ברמה הגבוהה ביותר לפניהם, ממצב אותם עכשיו באותה שורה עם הסוקס והיאנקיז. הם יכולים להיישיר מבט מול הענקיות של המזרח בלי פחד.
אכן, הליינאפ שלהם הפך להיות לא פחות ממפלצתי אבל אני עדיין סקפטי לגביהם בגלל הבולפן החלש. זומאיה היחיד שתיפקד שם נפצע ומטוד ג'ונס לא תבוא הישועה.. וחוץ מזה, המארלינס קיבלו קמרון מייבין ואנדרו מילר שהם 2 פרוספקטים מדהימים ועוד 3 אחרים שלא שמעתי עליהם יותר מדי אבל כל העניין של טיפוח הצעירים בפלורידה עבד להם לא רע בכלל ומצד שני, בצורה הזאת הם לא יהפכו לכוח משמעותי ודומיננטי במייג'ורס אז זאת גם נקודה למחשבה עבורם... וכמו שאמרת, הם עכשיו פחות או יותר באותה שורה עם הסוקס והיאנקיז אבל לדעתי כל אוהדי הבייסבול באשר הם צריכים להתפלל שסנטנה לא ינחת בבוסטון כי זה פשוט יהיה...אממ...לא אנושי!
השיטה הזו של המארלינס, של טריידים של הסטארים היחידים בקבוצה בעד פרוספקטים מבטיחים מאוד, הביאה לקבוצה הזו וורלד סירייס לפני כמה עונות, אבל גם הובילה להרבה עונות של כישלון חרוץ, עם שיעמום טוטאלי ומגרש ריק בגלל המאזן הרע והיעדר כוכבים להזדהות איתם. אני חושב שהם קצת טוטאליים מדי בשיטה הזו לפעמים... מה שכן מה תגידו על ה-payroll, הם ישלמו בסביבות ה-6 מיליון דולר העונה במשכורות לכל הקבוצה. זה הסכום שרוג'ר קלמנס מקבל על כל משחק שלו לא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
אגב קלמנס, הבחור פשוט מככב בדו"ח (המפלצתי-פאקין 409 עמודים) שהתפרסם לפני שעה לצד עמיתו לפיצ'ינג ביאנקיז - אנדי פטיט. מה שכן, מיטשל לא מפיל את מלוא האחריות על השחקנים עצמם אלא על כולם מהקומישינר ועד לאחרון אנשי הצוות בכל קבוצה וקבוצה. עוד הוא ציין שלכל קבוצה במייג'ורס יש "נציג" ברשימה ככה שמי שחשב שהרד סוקס מחוץ לעסק-טעה. עוד שמות גדולים שמתפרסמים הערב הם: מיגל טאחדה, גארי שפילד, בריאן רוברטס, פול לו דוקה, ג'ייסון ג'יאמבי, בארי בונדס, דייויד ג'סטיס, אריק גאנייה, קווין בראון, צ'אק נובלאק...ועוד רבים וטובים. אמנם מגעיל ובלתי ספורטיבי, אבל כמו שאיתי כבר אמר - זה טבוע כל כך עמוק בספורט האמריקאי עד שאני לא רואה לזה שום פיתרון ולכן גם לא מציע עונשים חמורים עם כמה שזה נשמע עצוב. רק בקשה אחת- שקופרסטאון תישאר בגדר חלום עבורם ולצד ה"הישגים הנפלאים" שלהם תודבקנה כוכביות...זה הכל. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ולמי שרוצה, הדו"ח המלא-קובץ Xxx
המטס על סף הבאת יוהאן סנטנה, AKA הפיצ'ר הכי טוב בחמש שנים האחרונות, לקווינס. אחרי שהטווינז ניסו להוציא מהיאנקיז ובוסטון עסקאות לא הגיוניות, מינסוטה כנראה תתפשר על עסקה פחות טובה ממה שהוצע לה ע"י שתי קבוצות ה-AL East לפני כחודשיים.
עדיין לא ברור לי איך עומר מינאייה הכושל הזה הצליח להביא אותו מבלי לוותר על פרוספקט באמת משמעותי. לפי מה שאני קורא ביומיים האחרונים, חבילת הפרוספקטים שנשלחה לטווינס אמנם לא רעה, אבל נשמעת הרבה הרבה פחות טובה מאלו שהיאנקיז והרד סוקס הציעו. בכל מקרה, באופן די טבעי המטס הפכו לפייבוריטים שלי ב-NL. לא רואה איך 1-2 של פדרו ויוהאן לא מביא אותם הכי רחוק שאפשר. אגב איתי, אני מבין שאתה מנסה להדחיק את הטרייד הזה עד כמה שאפשר, עוד עונה שהברייבס נשארים לראות את הפלייאוף בבית? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
הוא הצליח בגלל שהיאנקיז והרד סוקס הוציאו את עצמם מהמירוץ על סנטנה. הטווינז ירו לעצמם ברגל. היה עדיף להם לאבד אותו אחרי העונה הזו ולקבל עבורו 2 בחירות דראפט.