ולנסיה 2012/13: בעיצומו של הקרב על ליגת האלופות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Valencianista, ‏10/7/12.

1. golding מנהלים

רכש טוב, אני מרוצה. חבל שהצד הימני בהגנה לא חזק כמו השמאלי!

2. סדרו קייטע Member

סיסוקו יכול לשחק בלם?

הבעיה היחידה שלי עם הרכישה הזאת היא שבשנתיים האחרונות ולנסיה הוציאה 20 מיליון יורו על שלושה שחקנים (פיאטי, פרחו, סיסוקו) שלא מיועדים להרכב הראשון, או במקרה של סיסוקו, שחקן אולי כן ישחק בהרכב, אבל שלא מהווה שדרוג בהשוואה למה שכבר יש להם. במקום זה אולי היה עדיף לנסות לחזק נקודות תורפה בקבוצה כמו מרכז הגנה, או להביא עוד חלוץ איכותי וקשר הגנתי יותר בולדוגי באופיו.

לדוגמה, היה עדיף אולי להביא שחקן כמו אנחל בהשאלה ואת הכסף הזה להשקיע בגמיירו.

golding,

הביאו כבר את פריירה כמגן ימני. לא דני אלבס, אבל בהחלט שחקן טוב, בטח בהשוואה לליצנים שהסתובבו שם בעונה שעברה.

נערך לאחרונה ב: ‏24/8/12
  3. ValenciaCF Member

הסגל לעונה הקרובה הושלם:
    אלבס, גואיטה, ראמוס
    מת'יו, סיסוקו --- רואיז, ראמי, קוסטה --- פריירה, בארגאן
    פיאטי, גוארדדו --- אלבלדה, טינו, באנגה, פארחו, גאגו --- פאבלו, פגהולי
    ויירה, קנאלס
    סולדאדו, ג'ונאס, ואלדז, אלקסר

מרוצה מאוד מהסגל הנוכחי, העמדה של הקשר האחורי מדאיגה אותי, אלבלדה זה כבר לא כמו פעם וגאגו זה לא גרזן כמו שצריך להיות קשר אחורי. גם עמדת הבלם די מעלה חששות. סך הכל חלון העברות: חיזקו מה שצריך בשחקנים טובים, וגם מאוד זול. כמו בשנים האחרונות תחת יורנטה.

נערך לאחרונה ב: ‏24/8/12
  4. Valencianista Member

מה עם באנגה לצד גאגו או באנגה לצד טינו? יכולים להיות בהחלט שילובים טובים. אל תמהר גם להספיד את אלבלדה כי אני מאמין שיש לו עוד לתת עונה טובה. בנוגע לבלמים, במשחק מול ריאל ראו שרויז היה מעולה וגם ריקרדו קוסטה - ועוד כמובן שיש לנו את ראמי. אני אופטימי. זה לא ששנה שעברה היה יותר טוב עם דיאלברט ומדורו. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

ובכל זאת אני מסכים איתו מכיוון ששני המגנים השמאליים שלנו עדיפים על אלו בימין. במיוחד על הליצן באראגן שאבוי אם פריירה יפצע (אפשר לומר שכרגע הבאנקר היחידי בהרכב).

5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לא.

אחרי התקופה המצוינת בפורטו, תקופה מאוד קצרה יש לציין, סיסוקו לא הרשים יותר מדי בליון ובגדול איכזב ביחס לציפיות (והכסף שהוצא עליו). לא יציב, לא באנקר הגנתי ולא יעיל בהתקפה לרוב למרות שהוא מצטרף הרבה. אבל עדיין, מהשחקנים היותר טובים שולנסיה יכלה להביא כיום לעמדה זו.

6. riquelme1 Member

אין ספק שהצד השמאלי עדיף על הימני, אבל עדיין אפשר לחיות רק עם פריירה, הסגל של ולנסיה יותר מדי ארוך, להביא עוד שחקן יגרום בסופו של דבר לתסכול בחדר ההלבשה ששחקנים לא יתלבשו ולא ישחקו.

לגבי סיסוקו, אני מסכים עם אליאס, הוא לא ממש עמד בציפיות ובמחיר שליון שילמה עליו(15 מיליון יורו), אבל הוא עדיין שחקן עם פוטנציאל ענק לדעתי, שיכול להצליח בולנסיה, ואני מאמין שהעובדה שראמי ופיגולי בני ארצו וטינו קוסטה שדובר את השפה הצרפתית יעזרו לו בהתאקמות בספרד.

לפי הדיווחים האחרונים, הסוכן של פאקו דורש מלולנסיה לתת לו לעזוב לשנת השאלה, בולנסיה לא נתנו אישור וכמו שכבר פלגרינו אמר הוא כן בונה עליו, אבל פאקו לא מאמין שישחק יותר מדי העונה אחרי שהגיעה נלסון ואלדז והוא רוצה להתחיל לצבור דקות.

ויאדוליד של דיוקיץ', דפורטיבו וחטאפה הם המועמדות לקלוט אותו.

אני יתאכזב עם זה יקרה, לדעתי כן יש מקום לפאקו לקבל לא מעט דקות, עונת השאלה לויאדלויד של דיוקיץ או לחטאפה לא יהיה רע שהוא יצבור ניסיון בליגה הראשונה, אבל כרגיל במקרים האלה אי אפשר לדעת מה יהיה בעונה הבאה, וזה כשרון שאסור לולנסיה לפספס.

7. סדרו קייטע Member

לדעתי שחקנים כאלה חייבים השאלות כדי להתפתח, כל עוד בקבוצה שלהם בונים עליהם רק כמחליפים (וזה מובן, לאור הציפיות שיש בקבוצה כמו ולנסיה). זה עבד מצוין עם סילבה למשל.

זו כמובן חוכמה בדיעבד, אבל ייתכן שאם ולנסיה היו נוהגים כך עם איסקו הוא לא היה עוזב. וכן, אני יודע שהוא בן מאלגה במקור וגם זה היה שיקול אצלו.

הבעיה פה היא שנלסון ואלדז הוא לא השחקן שהייתי סומך כלליו כמחליף עיקרי לחלוצים (אם כי בפועל ברור שהמחליף של סולדדו הוא בעצם ג'ונאס שפשוט יזוז לאמצע).

8. Vicente14 Member

Diego Alves, Guaita; Joao Pereira, Rami, Víctor Ruiz, Ricardo Costa, Mathieu; Albelda, Gago, Parejo, Tino Costa, Feghouli, Bernat, Guardado; Viera, Jonas, Valdez y Soldado.

שוב פאקו לא בסגל וגם פאבלו, אבל לפחות ברנאט כן

האמת שממש בא לי לראות את ויירה משחק..חוץ ממשחק אימון אחד שהוא בישל עם העקב לא ראיתי שום משחק שהוא שיחק. נראה לי יהיה מעניין לראות אותו.

9. riquelme1 Member

לא מובן לי, איך פאבלו שוב לא בסגל? במיוחד אחרי שפלגרינו טוען שהוא שחקן מפתח בקבוצה והוא רוצה שהוא ישאר, כ''נל על פאקו שהוא ממש טוען שהוא רוצה אותו בקבוצה. והכי אל מובן שבנייאט בסגל ופאבלו לא, עם כל הכבוד לבנייאט הוא גם לא ברמה של פאקו מבחינת כשרון ואו פאקו או פאבלו צריכים להיות בסגל במקומו.

באמת שלא מובן לי, פאקו צריך להתחיל לראות דקות כי עם לא הוא יברח, ופאבלו הוא שחקן נהדר שאני לא מבין למה גם פלגרינו לא מחזיק מימנו, הוא היה אחד הטובים במשחקי ההכנה של ולנסיה.

10. viValencia Member

גם פיאטי לא בסגל מסיבה לא ידועה(?) אז כנראה שוב גוארדדו הבינוני יפתח בשמאל
    אבל מי יודע, אולי דווקא מול האקסית יתן משחק טוב וגם זה דקות בטוחות של ויירה
    וסיסוקו, לא יודע אם זה בגלל שלא עבר בבקרה או החלטה מקצועית, אבל גם אני
    לא מבין למה פבלו ופאקו שוב לא זומנו, אולי הם יודעים שם משהו שאנחנו לא יודעים..

11. riquelme1 Member

פיאטי, פאבלו, פאקו, סיסוקו, נשארים מחוץ לסגל, הסגל של ולנסיה כלכך ארוך ואיכותי שכל פעם שתים שלוש שחקנים טובים ישארו מחוץ לסגל.

וזה אפילו בלי באנגה וקאנאלס.

12. Valencianista Member

וזה לא רע לפי דעתי, והכל בהתאם לתקציב (זה לא שאפשר לומר שביזבזנו מעבר לצפיות ועכשיו נשארנו תקועים עם המון שחקנים, אלא באמת נשארנו במסגרת התקציב שלנו). אצלנו השחקנים לא ילחמו להיכנס להרכב אלא ילחמו כדי להכנס קודם כל לסגל, שזה דבר מצוין בעיניי. אין צורך כל פעם לקטר למה X לא נכנס לסגל או Y לא נכנס, בגלל שיש איכות בסגל אין ברירה אלא להשאיר שחקנים כאלה מחוץ לסגל. מה שכן, אם פלגרינו באמת היה רוצה את פאקו ופאבלו הוא היה מכניס אותם היום לפחות לסגל. אני אומר את זה רק בגלל המצב הרגיש איתם. בהמשך העונה לא תהיה בעיה עם זה.
    בעניין גוארדאדו - לא מבין למה החלטתם שהוא בינוני, במשחקי הקדם הוא היה טוב מאוד. גם אם תעזבו את משחקי הקדם, הבן אדם שיחק כולה משחק אחד, הופעת בכורה, ועוד נגד ריאל מדריד. ראבק, תנו לו זמן. אני מאוד מאמין בו. מה שבטוח לגבי היום הוא שהמשחק מאוד מיוחד עבורו אישית.
    מה שהכי מעניין היום (לפחות אותי) הוא מי יפתח בשער לאחר שגואיטה חזר לסגל. עונה שעברה גואיטה שיחק לרוב בליגה ואלבס לרוב באירופה, נראה מה השנה ויום ספציפית. אני מהמר על גואיטה (סתם מתוך תחושה, לא באמת יודע). בנוסף מעניין אם ראמי יחזור היום ולא ימשיך עם רויז וקוסטה (שהיו מעולים מול ריאל).

13. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

אחרי שראיתי את השידור החוזר, קודם כל ולנסיה נראית הרבה הרבה יותר טוב ויותר מגובשת משנה שעברה, מאמין ש(לצערי)נראה הרבה דברים יפה מולנסיה השנה.

נקודה חשובה לציון, הגיע הזמן שבולנסיה יהיה ארגון אוהדים שיעודד, משום מה בעשור האחרון המסטאייה הפך לבית קברות ששומעים בו רק את קהל החוץ, השנה בפינה הימנית ליד הקרן יש את האירגון שאני לא יודע את שמו שמוסיף המון למשחקים ולא יודע איך זה נשמע בערוץ הספורט אבל מאיפה שאני רואה זה נשמע מצוין

14. riquelme1 Member

בהחלט, הקהל של ולנסיה גם במשחקי ההכנה מרשים מאוד, במיוחד ארגון האהודים שמאחורי השער שלא מפסיקים לעודד.

בקשר לולנסיה, אני שוב אומר שאני סופר מרוצה מאיך שהקבוצה נראתה למרות הנאיביות בסוף, את ראמי אני רוצה בהרכב מהמשחק הבא, וגם את פאקו ופאבלו למען השם.

15. viValencia Member

אני לא הורג את פלגרינו על החילוף של מתייה- היה היום פשוט זוועה, אני חושב שעם 11
    שחקנים אחרי חילוף כזה היינו מסתדרים,מה שבאמת גמר לנו את המשחק זה לצערי השופט
    אמנם חטפנו 2 שערים לפני אבל זה היה מהנאיביות של ההגנה שלנו- היינו רגועים מדי ביתרון שלנו
    פלגרינו ראה את זה וחימם את רמי שיחליף את ר. קוסטה אבל אז בדיוק האחרון קיבל אדום ופלגרינו
    בלית ברירה נאלץ להוציא את ג?ונאס ואז נכנסנו לתסבוכת..

בכל מקרה אני עדיין מחזיק מפלגרינו ניהל את המשחק בצורה טובה ולא נכנס ללחץ(כמו אמרי) נצטרך לחכות קצת עם כל הטענות

חוץ מזה פרירה היה בסך הכול עם משחק טוב מאוד, שחקן שנותן את הנשמה במשך כל המשחק,
    אהבתי את האמון שמקבל טינו קוסטה מגיע לו אחרי כל מה שעבר עם אמרי ובקיץ מקוה שזה ימשך
    שבנגה יחזור, מתייה שחקן לא מספיק טוב בשבילנו, פארחו לא שווה הרכב ועושה רושם שג?ונאס
    דווקא מסתדר שם טוב מאוד מאחורי החלוץ.

וגם לכל מי שחושב שנשארנו עדיין קבוצה בלי אופי גם אחרי אמרי יצטרך לחכות כי
    זה לא משחק שאפשר לקבוע ממנו דבר כזה.

נערך לאחרונה ב: ‏27/8/12