על שום התפיסה הרווחת פה בארץ שחוץ מהצ'מפיונשיפ אין ליגה שנייה מעניינת (המהדרין יגידו ש"בסדר, גם הגרמנית השנייה סבירה").
חלילה, מהתרשמותי הלא מעמיקה הרמה שורפת בעיניים (גם בליגת העל ברוב המשחקים, שלא תטעו). יש מצב שקבוצות משם נכנסות פה לפלייאוף העליון, הגיוני לגמרי.
לי דווקא זכור שפעם קבוצה מהליגה הטורקית השניה הדיחה קבוצת פאר ישראלית בימים שלפני שהיה מישהו ששפך עליה אינסוף כסף.
0 וזה ממש לא משנה. אתה מגזים כאן בלי פרופורציה לשום דבר. גם לא צפיתי באף משחק העונה של צ'לסי אבל אני יכול לטעון שהיא רמה מעל הליגה בארץ וזה לא יהיה חסר היגיון.
סתם מסקרן אותי איפה אתה מדרג את הליגה הישראלית באירופה וכמה היא רחוקה בעיניך מהליגה הטורקית? באיזה LEVEL אתה מגדיר את הליגה הטורקית באירופה? הליגה הראשונה, כן?
אני חושב שליגת העל נמצאת איפשהו באיזור של הליגות באוסטריה, שוויץ, סלובניה, צ'כיה, פולין, שוודיה, דנמרק, יוון. מי יותר ומי פחות. הליגה הטורקית טובה יותר מכולן באופן ניכר.
@עידן444 קבוצה של צמרת הליגה הטורקית, בספק אם נגיע לרמה הזו אי פעם. קבוצת מרכז טבלה מתמודדת על אליפות. קבוצה שנאבקת על הירידה ו/או קבוצה שנלחמת על העלייה מליג1 (ליגה לאומית טורקית), בוודאות לא תרד כאן ליגה, ותיאבק על הכרטיס לפלייאוף העליון (נוסח סכנין חיפה קש). אגדיל ואומר שעם 6 זרים מליגת העל הטורקית, שאינם זרים מאוד יקרים (מוסלרה ברומה) ו/או מפורסמים (שניידר אדאביור), אפשר לקחת כאן אליפות בהליכה.
ראינו בברור את ההבדלים בין ב״ש לבשיקטאש- ואני לא מדבר על אלה המקצועיים. אז ברור שיש כאן פער גדול וזה מתחיל מהפער התקציבי. מניח שסקאריונה שמרוויח המון בקנה מידה ישראלי, אפילו זה של מכבי ת״א, לא היה מהמרוויחים הבכירים בטורקיה. השאלה היא כמה הפערים בין הקבוצות הגדולות בטורקיה גדולים מהקבוצות שהן ״מקבילות בני יהודה וסכנין״ של הליגה הטורקית. וכמה הפערים גדולים מקבוצות התחתית וקבוצות הליגה השניה. לי אין את התשובה- אני שמח לשמוע מאנשים אחרים. Sent from my iPhone using Tapatalk