חבל לסיים ככה עונה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י המלך בניון הראשון, ‏1/6/03.

1. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

קודם כל בעניים הקטע של ההתקדמות עם הכסף..
    אם היית זוכר..אז בשנת 95 התלוננו שבשנת 85 הכל היה יותר טוב..
    ובכיתה י אני התלוננתי שבחטיבה היה יותר טוב..עכשיו אני מתלונן שבכיתה י היה הכי טוב..
    זה הטבע של האדם..תמיד זוכר את העבר כדבר טוב..

דבר שני..מה אתם מאשימים את שחר?שחר רוצה לקחת אליפות..יש לו כסף והוא קונה את מי שהמאמן שלו מבקש ממנו..נכון שזה מבאס..אבל מה לעשות חוק הג'ונגל אומר שרק החזקים שורדים..מה לעשות..זה מה שיש היום בעולם..בכל מקום..אנגליה צרפת בלגיה או קפריסין..החזקים עם הכסף הם אלה ששולטים..בכל מקום בחיים שלך תגלה את זה..והכדורגל לא מנותק מהחיים..בקשר לחוק יעקובו..לדעתי זאת שערורייה שביטלו את החוק הזה..זה היה חוק גאוני!!!
    מי שמשחק במנג'ר יודע איזה ליגה הכי כיף היה לשחק בה..ליגה איטלקית כי אז מביאים את כל הארגנטינאים הצעירים האלה שנהיים אחר כך כוכבים..בליגה האנגלית אתה לא יכול להביא שום צעיר שהוא לא אירי או משהו כזה.ובינינו..הם לא שווים..ואלה שהם כן שויים יקרים..
    ככה קבוצות כמו פתח תקווה יכלו לחקור טוב טוב ולגלות שחקנים טובים אני לא אומר יעקובו..אבל מספיק פיטר אמולה ובלסניג קאקו בגיל צעיר ואז מוכרים אותו לקבוצה בחו"ל או עוד פעם לחיפה או משהו כזה ומשאירים את זנדברג וכו..
    במקום לבכות כל הזמן ששחר הוא רשע והוא המן..אפשר לעשות משהו..אבל מצד שני הרבה יותר קל לבכות..

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ושאלה לי אליך,למה אחרי ששחר השתמש בחוק הזה לטוב יעקובו הוא פתאום בוטל.
    ואני חייב לומר,הדיבור שלך פשוט טיפשי,ובסוף גם אתם תסבלו מקו מחשבה כזה,למה?
    כי לפי הדעה שלך "העשירים נעשים עשירים יותר והעניים עניים יותר" עוד מעט יגמר הכסף שהבעלים של קבוצות כמו מכבי פתח תקווה יכולים להביא,וזה יגרום למצב כמו בליגה הסקוטית,שתי - שלוש קבוצות שולטים וכל השאר תפאורה.
    ושוב,תגיב לטענות שלי,האם חוק יעקובו הביא יתרון לחיפה,ואף אליפות?
    האם זה ספורטיבי שיכול להיות שקבוצה תקח אליפות בעזרת שחקן שהועבר אחרי מועד ההעברות?
    האם זה ספורטיבי שבגלל ששחר עשיר,ויש לו קשרים,ההתאחדות תבטל את העונשים שניתנים למכבי חיפה?
    עכשיו תענה לי,דיי לשקר ולרמות,דיי לנסות לסובב את הענינים,אני יודע שרוב האוהדים שלכם בוכים שיש לכם בוס כמו שחר,מעדיף לקנות שחקנים מבחוץ ולא לתת צאנס לשחקני הבית,אז דיי לזבל את השכל,אנשים כמו שחר רק הורסים את הכדורגל.

3. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה הוא בוטל בגלל כל הרעש שהיה מסביב ובגלל שכולם כרגיל התנפלו עליו ואמרו שזה רק בשביל לשפר את חיפה..זה חוק מצויין[כמובן עם פיקוח..שלא יהיו 11 זרים בני 17]

בקשר לקטע של העשירים מתעשרים..מה אתה רוצה ששחר יעשה?
    נניח ששחר לא רוצה לבנות על צעירים..זכותו..כסף שלו..קבוצה שלו.
    אז בגלל שהאוהדים של באר שבע אוהבים את ברדה אז שהוא לא יקנה אותו?
    מה אתה היית עושה במקום שחר בהנחה שאתה לא אחד שאוהב לבנות על צעירים?

בקשר לעונשים של אמיר רנד.שחר לא היה אשם בכל הקטע הזה ולדעתו כל העניים היה באשמת המשטרה..חיפה נענשה קשה מכל הפרשה הזאת ושחר הרגיש שזה לא בצדק.
    הוא רצה לפרוש מהכדורגל כי הוא התעצבן על האוהדים ועל העונש.
    וסביר להניח שגברי לוי לא רצה שעוד משקיע[ואולי הכי משקיע] ייצא מהכדורגל וקיצץ קצת בעונש..מודה שזה לא נראה טוב..אבל מה אתה רוצה..אם גברי נותן למה ששחר לו ייקח..איך אומרים נותנים לך תיקח..מרביצים לך...תברח.גברי נתן..
    עוד פעם זה לא נראה טוב..אבל אני מאמין שהיו באמת צריכים להעניש את הקהל שלנו..אבל לדעתי במקרה הזה המשטרה הייתה אשמה

עוד משהו..מה אתה רוצה עכשיו שלוני יעזוב ותאומים יעזוב ושחר יעזוב כדי שהליגה תהיה שווה?ככה בחיים לא נתקדם..אחריהם צריכים להגיע אנשים אחרים..ואם לא מגיעים זאת בעיה.אבל להוריד את הרמה לאדמה זה לא פיתרון..

ובקשר למועד העברות..תאמת אני לא ממש יודע על זה..לא שמעתי על זה בחיים חוץ מבפורום אבל הייתי בטוח שזה עוד דבר שאתם סתם מגזימים..אם מישהו אובייקטיבי[ליהי..הממ הממ] יכול להאיר את עייני..כי אני ממש לא יודע מה קרה שם.

4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני אוביקטיבי לחלוטיין בעניין העברת עידן טל,למה אכפת לי ממנו?
    וזה מה שקרה,שחר פנה להתאחדות בבקשה לדחות את מועד ההעברות בשבוע,ההתאחדות הסכימה.
    ביום האחרון של מועד ההעברות הוא הצליח להעביר את אליניב ברדה,אולם הוא לא הספיק להעביר את עידן טל.
    ותבין אופ"א אמרה לגברי לוי,שניתן פעם אחת לדחות את המועד,ושאסור להעביר שחקנים מעבר למועד,שחר ביקש מגברי לוי,שכמובן הסכים,ומשהו כמו שלוש שעות אחרי שמועד ההעברות תם,החוזה של עידן טל עבר.
    עכשיו עזוב שבזה שאתה אומר שגברי לוי ביטל את העונשים לשחר בגלל הכסף שלו אתה מצדיק אותי,אלא אתה גם לא רואה בזה משהו רע.

5. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

כמה הערות:
    *כמו שריימן אמר בכל העולם יש 2-4 קבוצות ששולטות בליגה וזה טבעי..באיטליה יש את מילאן,יובה,אינטר,רומא ולאציו, באנגליה יש את היונייטד ואת ארסנל(ליברפול במצב שלה לא שווה),גרמניה יש את באיירן מינכן, בספרד את ולנסיה,ריאל,דפורטיבו וברצלונה(בימים יפים יותר)
    * בלי אנשים כמו לוני ושחר אין ליגה..בזכותם יש שחקנים טובים יותר מה שמוביל לרמה גבוהה יותר
    * אם יש שחקנים טובים לא היית רוצה שהם יהיו בקבוצה שלך? היית נותן סתם למשל את בניון..היית נותן לו לשחק במכבי נתניה בזמן שהוא יכול לבוא לב"ש?
    * רוב האוהדים אוהבים מאוד את שחר..נכון שיש מרמור לגבי שחקני הנוער אבל זה לא כזה רציני..

6. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

עזוב זה בקטנות..תראה שחר לא שיחד אף אחד ולא עשה כאלה דברים.
    מה שכן..זכותו להתעצבן על העונש..הוא אמר את שלו..אחרי זה הכל שיקולים של גברי..אם גברי ביטל לשחר את העונש בגלל שהוא לא רצה ששחר יעזוב..זה לא נראה טוב[זה מובן אבל לא נראה טוב] אבל זה כבר לא אשמתו של שחר..אני בטוח שאם היה אותו דבר קורה לבאר שבע זינו היה מתמרמר גם..אם גברי היה מחליט לבטל את העונש..זה כבר תלוי בגברי..

בקשר למועד העברות..עוד פעם זה דבר באמת קטן..עכשיו נזכרתי קצת בזה..אני זוכר שהיו קצת עם אחת הקבוצות של טל ועם בירוקרטיה..טל הוא נכס לליגה[לפחות היה אמור להיות] וחבל שבגלל בירוקרטיה ו-3 שעות..לא יהיה לנו שחקן בשיעור קומה כמו שלו..

וכמו שאמרתי מה שקורה כרגע זה שלשחר יש אינטרס בשביל להגן על הקבוצה שלו ובשביל שהיא תהיה הכי טובה..זה מעצבן אני מסכים..אבל הכל חוקי..
    שחר לא משלם לאף אחד מתחת לשולחן ולא עושה עסקים שחורים וכו..

7. קופירוק Member

נו באמת, נראה לי שכבר מיצינו את העניין על שחר ואני לא רואה את אף אחד מהצדדים מבין את הצד השני...נגמר,חאלאס.