חדשות המונדיאל

הנושא בפורום 'פורום מונדיאל 2022' פורסם ע"י alexshw, ‏19/11/22.

1. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

באמת כבר עדיף שלא יעשו גם את זה. זה סתם מעמיד את כל העניין באור מגוחך.

VAR אוהב/ת את זה.
  2. Sir Alex Las' Killa

גם אני חושב שכל המחאות בקטאר מיותרות. ברגע שהסכימו להגיע ולשחק שם - נגמר הסיפור.
    לפי תפיסת עולמי זה חולני לראות ''גבר'' יושב באצטדיון ליד אישתו (השלישית?) שלבושה כמו סאב זירו.
    קטאר לא מתעניינת בדמוקרטיה או בערכים מערביים, ובלתי אפשרי לשנות את מה שהולך שם כי יש להם כסף כמו חול.
    ובניגוד למה שנרשם פה, זה לא סותר בשום צורה את השאיפה של דמוקרטיות מערביות לתיקון פנימי. נהפוכו, רק מוכיח כמה הן עדיפות.

נערך לאחרונה ב: ‏21/11/22
    עומר אוהב/ת את זה.
  3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין דבר יותר פאתטי מכריעת ברך במשחקי פרמייר ליג. זה בעיניי לחרבן על האדם השחור כאילו חיי מיעוטים אתנים אחרים לא קיימים. גזענות קיימת בכל אחד ברמה כזו אחרת, אצל ערבים/מוסלמים, אצל יהודים/ישראלים, אצל האדם הלבן/נוצרי וגם אצל האדם השחור/נוצרי וגם אצל הסינים. גזענות נטועה אצל כל אדם באופן כלשהו - השאלה היא מה העוצמה שלה.

VAR אוהב/ת את זה.
  4. VAR Member

איך כריעת הברך קידמה תיקון פנימי? שמעת על אדם שהיה גזען, ראה קבוצה כורעת ברך ל2 שניות לפני משחק, וחשב לעצמו "וואלה, צודקים, מעכשיו בלי גזענות"?

ומילא שהאמירה באמת הייתה התנגדות לגזענות. האמירה הייתה Black lives matter, שבאופן אירוני היא גזענית בעצמה. למה רק חיי שחורים חשובים? למה אדם שמתנגד לגזענות בהכרח חייב לתמוך באמירה הזו או בקבוצה פוליטית שנושאת את השם שלה, גם אם הוא לא בהכרח מסכים עם הפעולות שלה?

5. Sir Alex Las' Killa

lol. אהבתי איך תרגמת את חי שחורים חשובים ל-רק חיי שחורים חשובים. ממש תמים מצידך.

אתה ואלכס - שני גזענים נחותים שמטנפים את דפי הפורום במשך שנים בקונספירציות וזבל יודו-נאצי. אתם הדוגמה המושלמת ללמה המחאה השולית הזאת חשובה. מבחינתי זה כמו לשלב ילדה שחורה בכיתה לבנה בשנות ה60' - השפויים אדישים, אבל הגזענים לא יכולים שלא לאבד את זה ומסגירים את עצמם.

6. VAR Member

וואו, אתה אדם נחמד בסך הכל.

7. alexshw Member

מה הגזענות בלצחוק על כל הצביעות הזאת וקמפיינים עבור ערכים מזויפים?

8. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני אציע זווית הסתכלות אחרת...
    האם זכויות ה-LGBT זה חזות הכל?
    האם הפגיעה של קטאר בזכויות הלהטב"ים נחשבת ליותר חשובה מהפגיעה של רוסיה באוכלוסיות אחרות? או בקהילת הלהט"ב עצמה ברוסיה? או למשל מהפגיעה של הסינים באויגורים?

אם פתאום קפטני הנבחרות נזכרו לגדל עמוד שדרה כשמדובר בפגיעה בזכויות הלהט"ב במדינה ערבית, אז בהחלט יש מקום להצביע על הצביעות ולשאול איפה הייתם כשרוסיה אירחה את המונדיאל? או כשסין אירחה את האולימפיאדה?

Bitcoin אוהב/ת את זה.
  9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלפי מושבים ריקים באיצטדיון החליפה. נפלא!

אף אחד לא שר את ההימנון האיראני מהשחקנים שלהם כמחאה. הבנתי שהיה מחיאות כפיים של הקהל האיראני לזכר הקורבנות מהמחאה.

10. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

עזוב הצביעות זועקת לשמיים. בסין אין דבר כזה זכויות אדם הרי. וגם ברוסיה.
    אם באמת רצו למחות יכלו למחות כל הזמן הזה בגין מה שקרה לפועלים ותנאי העסקה. זה המחאה הכי (לא אגיד צודקת) רלונטית למונדיאל הזה ספציפי.

11. VAR Member

@Mamadu זה לא בגלל שמדובר בערבים.

סין ורוסיה מעצמות על וכלכלות גדולות פי כמה מקטאר. זה ההבדל היחיד ובהתאם גם עוצמת המחאה.

12. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

וזו לא צביעות?
    ואני כן חושב שזה בגלל שהם ערבים, אפילו אם חלקית.

אין לי בעייה עם ביקורת כלפי קטאר, הם הרוויחו את זה ביושר, אבל מצד שני, אי אפשר להתעלם מהצביעות של חלק מהמוחים.

אפילו המספר הזה של 6500 הרוגים בעבודות הבנייה נתון לוויכוח, אבל משום מה זה התקבע כעובדה מוגמרת.

13. VAR Member

ברור שזו צביעות. אבל זה משהו שהתרגלנו אליו, יש אלפי דוגמאות רק בספורט. כשאנס קאנטר נכנס פומבית בארדואן כולם סגדו לו, כשעשה את אותו הדבר למשטר הסיני הוא מהר מאוד מצא את עצמו מחוץ לNBA.

אני באמת לא חושב שיש קשר לאיסלאם במקרה הזה. קטאר היא פשוט המדינה הערבית הראשונה שמארחת את הטורניר הזה. אני גם לא מכיר מדינה הומופובית בסדר גודל של קטאר שאינה מוסלמית ויש לה מספיק כסף כדי לשכנע את פיפ"א לארח טורניר כזה כדי שיהיה אפשר לערוך השוואה.

אם הונגריה למשל הייתה מקבלת את האירוח אני בטוח במאתיים אחוז שהמחאה על היחס ללהט"ב (שהוא בהונגריה הרבה פחות גרוע מאשר בקטאר) הייתה גדולה פי כמה.

עומר אוהב/ת את זה.
  14. alexshw Member

המארחת הקודמת

15. VAR Member