@Mamadu - הטיעון של ׳יש עוד עוולות בעולם׳ הוא הגנה זולה (לדעתי) עד כדי עליבות, והיא בריחה מהתמודדות עם התוכן. האם החברה האנושית צבועה? כן האם קיימות עוד עוולות מלבד יחס הקטארים לקהילה הגאה? בוודאי האם זה אומר שהמחאה לא לגיטימית? לא. וזו הנקודה החשובה - זה שהעולם צבוע, ושיש עוד עוולות לא מוריד מלגטימיות הביקורת כלפי קטאר. אגב, כריעת ברך בNFL גרמה לתהודה ציבורית משמעותית. הרי אתה לא יכול לרצוח, ולבנות את תיק ההגנה שלך במשפט בטענה שמישהו אחר גם רצח או אפילו אם מישהו אחר רצח יותר. המעשה צריך להמדד אל מול הערכים בפני עצמו, ולא ביחס למעשים אחרים. * זה לא מוריד מהעובדה המתסכלת שנוגעת לצביעות. זה אכן מתסכל ומעצבן לראות שמחאות/ביקורת וסנקציות נעשות בצורה סלקטיבית לפי הכוח הפוליטי/צבאי/כלכלי של נמענת הביקורת, אבל שוב - זה לא מוריד מלגיטמציית הביקורת עצמה.
זה מביך מאוד מה שקורה עם הקהל. קרחות צטורפות כמו שלא נראו במשחקי מונדיאל נראה לי מסה קרוב ל50 שנה מאז המונדיאלים במקסיקו ןארגנטינה. ופיפא ממשיכה לשקר ולהמציא תכולות שלא היו ולא נבראו. תקלות עם אפליקציות הכרטיסים. מכניסים אנשים בלי בדיקה בסיסית שערורייה מטורפת שספק אם היתה עוברת במדינה דמוקרטית באירופה אלמלא קטאר. כאילו יש פה תחושה שאם מחר יש פיגוע טרור עם 100 הרוגים זפיפא ממשיכה כאילו כלום. זה כל כך אבסורד ומביך שהאירגון הזה דה פקטו מת אשכרה אירגון מת במונסיאל הזה. פשיטת רגל כלכלית. מוסרית. חברתית. מחר אינפנטינו יגיד שהוא מרגיש חובש, ליצן וגם מהנדס. בכל מונדיאל נורמלי 7000 לא היה מספר מקסימלי למדינה שמשחקת במונדיאל מבחינת אוהדיה אלא מספר מינימלי. אם ווילס זו הנבחרת שהביאה הכי הרבה אוהדים לקטאר זה אומר הכל. הולנד אחרי שנעדרה מהמונדיאל הקודם הביאה כ3000 אוהדים. בברזיל 2014 היא שלחה 35 אלף! אלמלא האוהדים מהמדינות הערביוץ וכנראה מקסיקנים וארגנטינאים, יש מצב שהינו במונדיאל הכי עצוב אי פעם. הוא הכי עחוב אין פעם מהרבה סיבות זה כן. אבל הקהל עוד איכשהו מציל אותו אבל מביא להם את המכה הכי כואבת בדמות איצטדיונים עם קרחות שאין ולא יהיה להם איך להתגבר על סה כבר. גם אם הגמר יהיה מלא עד אפס מקום.
לזה תוסיף שהם הודיעו שלא יאבטחו בתי תפילה יהודים, שזה עוד אחת מההבטחות שהם הפרו. אגב סינריו של פיגוע הוא בהחלט אפשרי. אם בטורקיה האירנים הצליחו להוציא פיגוע נגד ישראלים אז למה לא בקטאר? אני רק מקווה שצוותי השידור שלנו מאובטחים כמו שצריך.
לא רואה שום סיכוי לפיגוע. אחווה ערבית. אם כבר פיגוע בגרמניה ב-2024] ובטח אם ישראל תהיה שם - זה האובייס. שלא לדבר על ארהב 2026.
אחווה היא אוטופיה. אינטרסים משותפים זה בסיס מספיק טוב להרבה דברים. אני מקווה שלא יקרה כלום. לאף אזרח של אף מדינה. ואני מקווה שיווצר קשר מודיעיני ושיתוף פעולה בין סוכנויות ישראליות לקטאריות במהלך המונדיאל. -כפתח אפשרי לשיתופי פעולה אחרים. בעתיד.
https://phantom-marca.unidadeditorial.es/ccaf5cb964181ec315c491b46684cb3c/resize/1320/f/Xxx/assets/multimedia/imagenes/2022/11/25/16693771998164.Xxx מארקה: ניימאר ייעדר כצפוי נגד שווייץ ובספק למשחק האחרון בשלב הבתים נגד קמרון. נכתב שהברזילאי שסובל מנקע ברגל ימין כפי שאישר רופא הנבחרת - ישחק רק אם ברזיל תהיה חייבת את שירותיו כלומר לא תבטיח את המקום בשמינית הגמר. המטרה היא שינוח. היום ב-16:00 תתקיים ארוחת ערב עם נציגי המשפחות שהגיעו. בנבחרת אגב כועסים וטוענים שהסרבים הלכו עליו בכל הכוח. לא שזה קריטי אבל ב-2014 ניימאר הפצוע נעדר גם מהמשחק על המקום השלישי נגד הולנד שהסתיים בהפסד די צפוי.
לקראת משחק איראן-ארהב: קטאר מונעת מאוהדים איראנים לשאת דגלים נגד המשטר האיראני - חדשות רוטר אגב יצא לי לראות סרטון של מוטי קידר שמסביר שיש שדה גז ענק בין איראן לקטאר ושהם חילקו את זה שווה בשווה בין 2 המדינות למרות שבאיראן יש אוכלוסיה פי 100 יותר גדולה. זה לא כי האירנים פריארים אלא כי הם משתמשים בשדה הגז הזה בשביל להפוך את הקטארים לסנג׳רים שלה. קטאר היא למעשה מדינת בת של איראן, ובמדינה הזאת פיפ״א החלאות החליטו לעשות מונדיאל. פלא שהאירופאים מדירים את רגלם משם? פלא שהישראלים מרגישים מאויימים?
שאלה שמסקרנת אותי. תמיד כשאיזה שחקן OUT OF NOWHERE מפגיז במונדיאל מגיע המשפט הידוע "הוא העלה עכשיו את הערך שלו בכמה עשרות מיליונים" זה באמת נכון או שזה אגדה אורבנית? קבוצות כדורגל באמת קונות שחקנים רק כי הם נתנו מונדיאל גדול? הדוגמא היחידה שעולה לי בראש זה ריאל מדריד שרכשו את חאמס אחרי המונדיאל הפנטסטי בברזיל. השאלה אם הם קנו אותו בגלל המונדיאל או שהם התעניינו בו עוד לפני
ריאל מדריד התעניינה בו גם לפניכן והראתה לאנחל די מאריה את הדרך החוצה במהלך די מטופש חאמס גם היה 'תפור' על ריאל של פעם אפילו, זו של הקדנציה הראשונה של פלורנטינו פרס שחשוב לה מאוד העניין הכלכלי ולפתוח את הקבוצה גם לשוק הקולומביאני וכדומה. המספרים של בליגות דרג ב' כמו פורטוגל וצרפת היו טובים וזה נתן את הפיניש הסופי. אבל שחקנים יותר אנונימיים כמובן יהפכו לכאלה ששווים הרבה יותר כסף. מונדיאל טוב מקפיץ את הערך של ג'וד בלינגהאם עוד יותר זה כבר מעל המאה מיליון ולא רק כי ליברפול וגם ריאל מדריד וגם פריז סן ז'רמן איך לא - מעוניינות. יש על ריאל מדריד סטיגמה של מונדיאלים והיא נכונה, למשל קיילור נאבאס שהחותמת הזו הייתה חשובה. רונאלדו-פנומנו זה היה מבחן אם הברך שלו בריאה. פאביו קנבארו היה מגיע בכל מקרה בגלל התפוצצות פרשת השחיתות לדוגמא - עם פאביו קאפלו. בנושא אחר, ברזיל בלי ניימאר: מאז 2014 הוא החמיץ 36 משחקים בשל פציעות. ברזיל ניצחה ב-22, סיימה שבע פעמים בתיקו והפסידה שבע פעמים. כמובן שכולם יזכירו את גמר הקופה אמריקה ב-2019 כשהנבחרת הסתדרה בלעדיו. מאז 2018 המספרים מדהימים - הפסד אחד בלבד בלי ניימאר ב-18 משחקים.