ונראה שהם הולכים לקדם את האינטרס הזה על אש קטנה יותר. מאז טראמפ הם הורידו הילוך משמעותי בהתערבות שלהם במזרח התיכון. הם השאירו כוחות רק באמת במקומות שאין ברירה ויש להם אינטרס חשוב שהיו בו כוחות והוציאו הרבה כוחות אחרים. זה נראה שהם ימנעו ממלחמה בכל דרך אלא אם כן לא תהיה שום ברירה וזה בכלל לא המצב.
מה האינטרס של ארה״ב בנפט וגז? ארה״ב כרגע היא היצרנית מספר אחת של נפט. אם כבר אז האיזור מתחרה בה. אני חושב שהסיבה היא ישראל סעודיה ומחרחרי מלחמות מבית כל הספקים של הצבא האמריקאי.
אתה צריך להבין את הההסטוריה. סעודיה הייתה גם קונטרה לאירן של אחרי המהפכה, אגב גם עירק בשלב מסוים(כולם ראו את התמונות של דונלד רמספלד נפגש עם סדאם חוסיין, בקדנציה הראשונה שלו כשר ההגנה של ארה"ב) וגם קונטרה חשובה לברה"מ. אמריקה הייתה נחושה לנקום בברה"מ על המפלה בוייטנם והמלחמה של הסובייטים באפגניסטן נתנה לה צ'אנס אדיר. בדיוק באותן שנים אמריקה קרתה ברית עם הסעודים שמימנו את הנשק המתקדם שהגיע לאפגניסטן מפקיסטן וחוץ מזה ערב הסעודית גרמה לקריסה של מחירי הנפט במידה רבה גרמה להתפוררות כלכלת ברה"מ והמדינה עצמה. בסוף זה משחק בין המעצמות ובשביל לשחק אותו אתה צריך בעלי ברית וחשוב גם לא לבגוד בהם, כפי שעשה אובמה.
לא הבנתי. מה האינטרס של ארה״ב? טראמפ נבחר להיות נשיא של America First לא American "allys" First הדור הנוחכי של ארה״ב עייף ממלחמות מותש מ״נקמה״ מהמלחמה הקרה. ואני אגדיל ואומר שהבייס של טראמפ עצמו לא שונא לא את פוטין ולא את רוסיה. ואין לו שום רצון לנקום בהם על מעללי ברית המועצות. מה כן מעניין אותם? לאבטח ולסגור את הגבול הדרומי (בין אם זה נכון או לא). ובזמן שארה״ב נלחמת במזרח התיכון כי לפני שני דורות רוסיה מימנה את אפגניסטן שממינה את עראק שמימנה את אל נוסרה שמימנה את חיזבאללה שמימן את סעוד וחזור חזור היא לא יכולה להתרכז במה שקהל הבוחרים בארה״ב הצביע עבורו.
שוב אינטרסים עיסקיים, אינטרסים גאופוליטיים. נכון את האזרח האמריקאי הקטן לא מעניינת פעילות חוץ. זה היה נכון מאז ומתמיד, אלא אם ארה"ב ספגה השפלה רצינית - מקרה מאוד בולט זה השתלטות של האירנים על השגרירות והחזקת בני ערובה אמריקאים(במידה רבה זה עלה לקארטר בבחירות), כמובן פרל הרבור אם נלך למלחמת העולם השנייה. גם את בוש הבן לא עניין כל כך המזרח התיכון ובכלל מדיניות חוץ, עד שהמציאות הכריחה אותו. אי אפשר לתת לאירנים להשתלט על המזרח התיכון, זה אומר גם התחזקות הרוסית וגם סין תראה בכך חולשה של ארה"ב. זה ישפיע גם על עניין כלכלי בסוף. ארה"ב דרך סעודיה יכולה להשפיע על מחירי הנפט, זה מאוד חשוב.
בנתיים הודתה אירן שהפילה את המטוס האזרחים האוקראיני. טעות או פעולה מכוונת, זה לא יחזיר את האנשים שנהרגו.
עד עכשיו חשבתי שארה״ב צריכה לגייס את העולם נגד סין בדרכים דיפלומטיות. אחרי שאני רואה את התמונות אני חושב שהיא צריכה לעבור לפצצות אטום על בייג׳ינג. למי שלא הבין סין הסלימה את המלחמה שלה נגד ארה״ב, זה פרל ארבור פי אלף שמחה לאיד בסין - ברחבי סין חוגגים את התפשטות מגיפת הקורונה בארה״ב - חדשות רוטר
כי מה זה להפציץ מתחם צבאי בשטחי ארה"ב לעומת שמחה לאיד של כמה אקראים שהתקשורת בוחרת בפינצטה כמו הילד ההוא בשכונה שצועק "יש מכות"?
אני מניח שעכשיו יש לך זמן פנוי. ממליץ לך להיכנס לספר מלכים ב׳ ולקרוא על אחאב ואיזבל, סיפור הרצחת וגם ירשת, יש לזה האפי הנד
משעשע. קפצתי לדיון לראות אם יש מישהו שעדיין רוצה לספר על גדולתו של טראמפ ונתקלתי בזה. כי מאז שכתבת את הדברים, צצה סדרה בשם הקנוניה נגד אמריקה (על בסיס ספר), שמדברת על מצב שבו דמוי טראמפ נבחר לנשיא באותה תקופה...