לא שאפשר להאשים פה את אופ"א או משהו...כי התוצאות לא תלויות בהן...אבל כן, אין ספק שזה יצא מעוות בטירוף...
בנושא הזה דסקל הציע שיטה טובה מאוד היום, זה שיטה שמוצעת כבר הרבה מאוד זמן כתחליף למונדיאל ונראה שיכולה לשמש כתחליף למה שנהוג כרגע: השיטה אומרת במקום בתים עושים דירוגים, הוא הציע 3 דרגים של 8 אבל יכול להיות שאפשר גם 4 של 6 , לא בדקתי את האפשרויות. במחזור הראשון משחקים בתוך הדרג וזה נותן משחקים גדולים על ההתחלה ופתיחה טובה ליורו, בנוסף מונע משחקים של שמירת תוצאה כמו צרפת-שוויץ. אחר כך מעלים את 16 או 8 או כמה שרוצים (תאורטית אפשר 12 אבל שוב מסבכים קצת) לשלב הבא - 1 פוגש את 16, 2-15 וכ'ו. אפשר להחליט על 4 ימי מנוחה לכולם כפתרון לימי מנוחה. הבעיה היחידה תהיה טמונה בזה שאי אפשר לקיים 12 משחקים ביום בסיבוב השלישי אז חלק ישחקו לפני ואין מה לעשות אבל זה עדיף בהחלט על מה שקורה כיום.
אלא אם יקרה נס מחר, בדיעבד יתברר שהשער של פאייט בדקה ה96 נגד אלבניה שהיה נראה חסר משמעות לחלוטין, הוא השער שהדיח את האלבנים.
אם אופ"א מתעקשת על יורו עם 24 נבחרות היה אפשר להתחיל עם 8 בתים קצרים של שלושה משחקים כל אחד - אז להמשיך עם 16 נבחרות בעוד שלב בתים או שלב הצלבה של שמינית גמר. אבל לא, יותר משחקים בכל מחיר, יותר קהל, יותר כסף. לצפות בצפון אירלנד זה לא תענוג גדול.
אני חושב שאפשרות הטובה ביותר זה יורו עם 20 נבחרות. 4 בתים עם 5 נבחרות כל אחד. לכל נבחרת 4 משחקים בשלב הבתים, כאשר 2 הראשונות עולות לרבע הגמר... אתם יודעים מה, חזרה ל 16 נבחרות עדיף.
ברור שעדיף לחזור 16. איך אבא שלי תמיד אומר, לא מתקנים את מה שלא מקולקל. אבל כמו בכל סיטואציה אחרת בה מתחלפים מקבלי ההחלטות, יש ועדות ונסיונות ייעול שהן בעצם הפגנת כוח ומשחקי "לי יש זין גדול יותר". ומשנים. עשו את זה עם הקיזוז בארץ, לא עבד, עושים את זה עם הגדלת היורו, לא עובד. יעשו את זה חד פעמי ביורו הבא באמצעות החלוקה ל60 מדינות מארחות, יראו שגם זה חרא ולא עובד ונותר לקוות שיחזרו לשיטה הישנה והטובה ויפסיקו להרוס לנו את הכדורגל. בואו לא נשכח שמדובר באירופה, 16 המדינות הטובות ביותר ביבשת אמורות ויספקו טורניר איכותי. חבל לתת לנו גארבג׳ טיים בטורניר שמתקיים 4 שנים, זה מוציא את כל הטעם הטוב. ולא רק החלוקה ההזויה של שני צידי השמינית, אלא העובדה שקבוצה עם 3 נק תעלה לשם. בכלל נראה שיש איזה ניסיון לעזור כמה שיותר למדינות הקטנות להופיע לטורנירים גדולים . ראינו את זה כבר בשיטת המוקדמות החדשה של הצ׳מפיונס. להוציא את הפועל שנתנה הופעה טובה, חיפה ומכבי פשוט הביכו. עובדה כשמכבי עלתה בתחילת ה2000 כנראה שהגיע לה כי היא יכולה להתגאות בהופעות שלה מול אריות אירופה. יש כאן אינטרס של בכירי אופא. לא יודע אם האפליה המתקנת הזאת לזכות המדינות הקטנות עוזרת להם כלכלית או באמצעות קולות בהצבעות. אבל כרגיל יש כאן משהו מסריח. וכל עוד זה ימשך, נמשיך לקבל מכבי תל אביב וצפון אירלנד בטורנירים הגדולים של אירופה וחבל.
שמיניות הגמר המסתמנות (אלא אם פורטוגל תפסיד להונגריה או שאירלנד ו/או שבדיה ינצחו את איטליה ו/או בלגיה) איטליה - ספרד פולין - שוויץ פורטוגל - בלגיה גרמניה - סלובקיה ויילס - טורקיה צרפת - צפון אירלנד קרואטיה - איסלנד/הונגריה/אוסטריה אנגליה - איסלנד/הונגריה/אוסטריה
1.שוויץ - פולין (שבת, 16:00, ערוץ 1) 2. וולס - צפון אירלנד(שבת, 19:00, ספורט 1) 3. קרואטיה נגד פורטוגל. (שבת , 22:00, ספורט 1) 4 . צרפת - אירלנד (ראשון, 16:00, ספורט 1) 5.גרמניה - סלובקיה ( ראשון, 19:00 , ערוץ 22) 6. הונגריה נגד בלגיה. - (ראשון, 22:00, ערוץ 22) 7. איטליה - ספרד (שני, 19:00, ערוץ 22) 8. אנגליה - איסלנד (שני , 22:00, ספורט 1) רבע: 1 נגד 3 , 2 נגד 6 , 5 נגד 7 , 4נגד 8 (חמישי,שישי,שבת,ראשון - ערוץ 10, ערוץ 10, ערוץ 1, ערוץ 2 - הכל ב22:00) חצי 1 נגד 2, 3 נגד 4 (ערוץ 10, 22:00, רביעי וחמישי)
זו התמונה בינתיים: https://i.imgur.com/oUElosc.Xxx מרגיז שכיוון שמינית הגמר כל-כך לא שיוויוני. משחק לא רע בין קרואטיה לפורטוגל בעיקר מבחינת אוהדי ריאל מדריד. בהכל אשמה ספרד שסיבכה את עצמה למוות. הדבר הטוב היחיד הוא שאפשר לוותר על חלק מהמשחקים ולא לתפוס את הראש או לרצות לבעוט במשהו כשאתה באימון שלך, באימון אישי או סתם נדפקת במשמרת בעבודה שלא בא לך עליה. כמובן שחלק מהשעות מסריחות, בשעה 16:00 ביום ראשון? למה זה מגיע לנו? ברמה האישית זה הטורניר הגדול שהכי פחות יצא לי לראות. כמובן שיש הרבה סיבות לכך.
אני מעריך שזה יהיה רבע הגמר: גרמניה, איטליה, צרפת, אנגליה מצד אחד. מצד השני אני שם את כספי על פולין, קרואטיה, וויילס, בלגיה.