חדשות יורו 2016

הנושא בפורום 'יורו 2016' פורסם ע"י alexshw, ‏10/5/16.

1. VAR Member

אוקראינה זה הכי טוב שמצאת? אם כן זה בערך הקייס היחיד שפלאטיני היה צריך:
    1. לא מדובר בנבחרת שידועה כנמושה - זו נבחרת שכבר הגיעה לנוקאאוט בכמה מונדיאלים/יורואים
    2. זו נבחרת אחת מתוך 24. כשהיו לך 16 נבחרות לא היו כל מיני לטביה? לא היה לך את יוון שטורניר שלם הסתגרה ואפילו לקחה ככה את הגביע? לא היו משחקים של פייבוריטית מובהקת מול אנדרדוג מובהק?

אז מה אם ויתרת על הונגריה ואיסלנד? אני ויתרתי על ספרד - צ'כיה, שתי נבחרות שמגיעות ליורו באופן קבוע. אם משחק מסוים לא מעניין אותך אף אחד לא מכריח אותך לראות אותו - זה לא אומר שצריך לקזז אותו מהלוח.

האם אתה באמת מקבל את הרושם שהנבחרות המובילות מתאמצות פחות? אנחנו אחרי 2 מחזורים מתוך 3 של הבתים, רק 3 נבחרות הבטיחו את ההעפלה שלהן לשלב הבא ורק אחת איבדה סיכוי להעפיל. אין מצב שאחרי 2 מחזורים ביורואים קודמים המספרים היו קטנים יותר.

Telkiyski אוהב/ת את זה.
  2. alexshw Member

אני לא רוצה סתם נבחרות פח בשמינית. אין לי ספק שבנבחרות הפייבוריטיות יש את השיקול של השיטה שמאפשרת יותר מרווח ביטחון.
    טורניר היורו היה תמיד מעניין ואיכותי. לא מבין למה לתקן מה שעובד.

3. VAR Member

אני אקבל את מה שאתה אומר רק אם נבחרת אנגליה, שהסריחה את העולם בדיוק 4 שנים אחורה ברבע הגמר נגד איטליה ברמה שאף נבחרת "פח" עדיין לא הסריחה ביורו הזה, לא עוברת את הסלקציה שלך. אבל שנינו יודעים שזה לא המצב.

4. alexshw Member

בשלב הבתים היא לא הסריחה, בשיטה הנוכחית אפשר לקבל נבחרות שגם הסריחו בשלב הבתים.

5. VAR Member

כל הנבחרות מסריחות בשלב הבתים. נבחרת איטליה שכולם מתלהבים ממנה כיום היא אולי הדבר הכי מזעזע לצפייה בעולם הכדורגל כשזה מגיע למוקדמות. וזה קרה לפני כל טורניר גדול - לא רק לפני היורו הנוכחי. לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין למה - שלב המוקדמות עבור נבחרות כאלה הוא הזדמנות לבחון דברים. וככה יוצא שאיסלנד ואוסטריה ורומניה מסיימות כראשי בתים ומעפילות בלי קשר לשיטה. כי עבורן המוקדמות זה בעצם טורניר הגמר - ההישג הוא להגיע ליורו.

החשש שלי מיורו של 24 נבחרות זה שנקבל את הליגה הספרדית במתכונת של יורו - כלומר משחקים ייגמרו בשישיות ושביעיות ונבחרות יבזו את המעמד. זה רחוק מאוד מלהיות המצב. אם נבחרת כמו אלבניה שכל הסגל שלה שווה פחות מפול פוגבה לבדו מצליחה למתוח את צרפת עד לרגע האחרון אז מגיע לה להיות ביורו, חד וחלק.

אגב גם נבחרת יוון הייתה נכנסת אצלך להגדרה של "נבחרת פח" ביורו 2004. והנה, היא הסתננה לשלבים המאוחרים. וזה קורה בכל טורניר. אז או שתקטין את היורו ל8 נבחרות שיעלו לפי שיקולי רייטינג, או שפשוט תדלג על המשחקים שלא מעניינים אותך. זה באמת לא קשה.

Telkiyski אוהב/ת את זה.
  6. alexshw Member

אני לא ציפיתי לשישיות ושביעיות בגלל שיקולי שמירת כוחות גם. אני לא מאמין שהגדולות באמת בשיא יכולתן וזה גם לא בריא.
    אני חושב שעדיין יש יותר מדי נבחרות לא מעניינות מבחינה מקצועית.
    בדיוק הגעת נבחרות כמו אלבניה רק מנציחות בונקרים שראינו ושוב אין לי טענה לאלבנים.

נערך לאחרונה ב: ‏19/6/16
  7. VAR Member

ומה הבעיה עם זה? עזוב רגע שלאלבניה היו גם הזדמנויות לא מעטות לנצח את צרפת. מה הבעיה בנבחרת אנדרדוג שמקשה על נבחרת פייבוריטית? אתה מעדיף את ההיפך? אתה מעדיף קבוצה "גדולה" כמו מכבי חיפה שפותחת רגליים למכבי ת"א במחזור האחרון רק כי אין לה על מה לשחק?

לפי השיטה הקודמת היורו היה מורכב מצרפת, ספרד, איטליה, אנגליה, גרמניה, בלגיה, פורטוגל, צפון אירלנד, אוסטריה, צ'כיה ועוד 6 מהנבחרות הבאות: איסלנד, רומניה, סלובקיה, וויילס, שוייץ, אלבניה, פולין, רוסיה, קרואטיה. לא משנה אילו 6 אתה לוקח יש לך פה לפחות 50% מהמשחקים בשלב הבתים שהנבחרת הנחותה הייתה מחנה את האוטובוס מול הגדולות. ובכלל מעט מאוד מהמשחקים משוחקים מרחבה לרחבה. תמיד יש נבחרת אחת שמעדיפה לשחק זהיר. זה משהו שנכון עם 16 נבחרות ונכון גם עם 60 נבחרות.

המטרה של המוקדמות היא לסנן את הנבחרות החובבניות ואת אלה שלא מסוגלות לתת פייט אמיתי לנבחרות הגדולות. ביורו הזה אני לא רואה אף נבחרת שהיא שק חבטות ולכן אני בסדר גמור עם ההגדלה.

8. Raulito Madridista

מתוך הכתבה של עמיר פלג על פוגבה ב'ידיעות' היום:

בטלוויזיה הצרפתית חתכו את 'העימות' של פוגבה בסיום המשחק.

בינתיים, מאחורי הקלעים, התרחש סיפור שלא היה מבייש את הטלוויזיה הצפון קוריאנית. בערוץ beIN Sports, בעל הזכויות הבלעדי של שידורי היורו, פשוט חתכו מהצילומים את התנועה המגונה של פוגבה. העורך הראשי של התחנה, פלורן הוזו, הסביר בלי להתבייש: "אנחנו אוהדים של צרפת והעדפנו לא לשדר תמונות בעייתיות שלא יוסיפו שקט לנבחרת". העיתון לה פריזיאן אף ידע לדווח כי הוזו לא הסתפק בכך, ושלח מייל לכל עובדי הרשת שלו עם הנחיה חד־משמעית: "אסור לשדר את הצילומים של פוגבה בסיום".
    גם בערוץ TF1, שהורשה לשדר את המשחקים, בחרו להעלים את הקטע המדובר, מה שמנע את הפצתו בתקשורת הבינלאומית. זאת בניגוד, למשל, לצילומים של מאמן נבחרת גרמניה יואכים לב, שתמונתו שולח יד לאזור המפשעה במהלך המשחק מול אוקראינה הופיעה בכל כלי תקשורת אפשרי.
    אלא שהיום, עם הרשתות החברתיות, קצת קשה להעלים ראיות (אלא אם כן קוראים לך אלי טביב). המהומה התקשורתית בטוויטר עשתה את שלה, וערוץ הטלוויזיה הבלגי RTBF הצליח לשים את ידו על קטע הווידיאו. השידור נראה משכנע למדי. פוגבה העצבני רץ לכיוון היציע, מניף אגרוף, ומשלים את התנועה באמצעות הנחת יד שמאל על השריר הימני. מי ששמח להצטרף לחגיגה היה מתפעל הטוויטר הרשמי של נבחרת שווייץ, שפרסם תמונה קבוצתית של האדומים־לבנים, ושלח לצרפתים ציוץ פרובוקטיבי: "פוגבה הוא לא הבעיה שלכם, אלא אנחנו". הערב (א', 22:00) באצטדיון בליל סביר להניח שדשאן יחזיר את גיבור הפרשה להרכב, ואז נראה מי בעיה של מי. הצרפתים, בכל אופן, כבר הבטיחו את מקומם בשמינית הגמר, והשווייצרים צריכים תיקו כדי להבטיח את המקום השני.
    מה דעתכם בנוגע לכך? מוצדק או לא?

אז אפשר גם לחתוך פתאום את האלימות של הקהל האנגלי או הפסקת המשחק המביכה של קרואטיה.
    מבין את האינטרס של הטלוויזיה הצרפתית אבל זה מוגזם.

9. alexshw Member

אין בעיה בקבוצת אנדרדוג שמקשה על קבוצה פייבוריטית. אני פשוט לא חושב שהיה נכון להגדיל את כמות האנדרדוגיות שיקשו על קבוצות פייבוריטיות.

10. VAR Member

אז למה לא להקטין ל8 באמת? אז אין אנדרדוגיות.

11. alexshw Member

מפני שכפי שציינתי הפורמט שנולד ב - 1996 עבד יפה מאוד ויצר טורנירים מעניינים, לדעתי אף יותר מהמונדיאל.
    שוב אופ"א צריכה לקדם את העניין לא לפגוע בו.

12. cheddar Member

13. Hapoel_Tel_Aviv Member

4 מתוך 15 קומבינציות כבר אינן אפשריות:
    ACDE
    ACDF
    ACEF
    ADEF
    מכיוון שסלובקיה עם 4 נקודות והפרש שערים 0, היא עלתה ב8 מתוך 9 תרחישים אפשריים - הסיכוי היחיד שהם לא יעלו מצריך תיקו ומעלה של צפון אירלנד, ניצחון בשלושה שערים של אירלנד על שבדיה, ניצחון צ'כי, נצחון פורטוגלי וניצחון אוסטרי של 3:0 או בהפרש של שתי שערים ומעלה החל מ3:1 (וגם אז יש בית מעורב שכולל צהובים ואדומים) ואז במצב כזה יש ארבעה קבוצות עם 4 נקודות ועם הפרשים זהים או טובים משל הסלובקים ואם ההפרשים יהיו זהים הולכים לפי צהובים וכ'ו.

14. Hapoel_Tel_Aviv Member

ברכות גם לצפון אירלנד שעולה ביחד עם סלובקיה לשלב הבא, לא יאמן איזה שיטה הזויה.

שמינית גמר:

1.שוויץ - פולין (שבת, 16:00, ערוץ 1)
    2. וולס - צפון אירלנד/טורקיה (שבת, 19:00, ספורט 1)
    3. קרואטיה נגד מקום שלישי, אולי סלובקיה, אולי מבית 6 ואולי אירלנד או שבדיה. (שבת , 22:00, ספורט 1)
    4 . צרפת - צפון אירלנד/אירלנד/שבדיה (ראשון, 16:00, ספורט 1)
    5.גרמניה - אלבניה/סלובקיה ( ראשון, 19:00 , ערוץ 22)
    6. המנצחת של בית 6 נגד בלגיה/שבדיה (הסגנית) - (ראשון, 22:00, ערוץ 22)
    7. איטליה - ספרד (שני, 19:00, ספורט 1)
    8. אנגליה - השנייה בבית 6 (שני , 22:00, ספורט 1)

רבע גמר:
    משחק 1 - משחק 3 (יום חמישי, 22:00, ערוץ 10)
    משחק 2 - משחק 6 (יום שישי, 22:00, ערוץ 10)
    משחק 5 - משחק 7 (יום שבת, 22:00, ערוץ 1 - הרוויחו את אחד ממשחקי הטורניר)
    משחק 4 - משחק 8 (יום ראשון, 22:00 , ערוץ 22)

חצי גמר:
    משחק 1 - משחק 2 (רביעי 22:00, ערוץ 10)
    משחק 3 - משחק 4 (חמישי 22:00, ערוץ 10)

גמר - ראשון (22:00, ערוץ 22)

נערך לאחרונה ב: ‏22/6/16
  15. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

לא ייאמן איזה מעפן..