אני רוצה לשמוע את דעתכם על שני שחקנים שהיו בלאציו וברומא, נמכרו בלי רווח, ועכשיו שווים הרבה יותר במקום אחר. אומר סדיק ופדרו נטו. הראשון פרץ בפרימברה של ספציה עם 26 שערים ב-24 הופעות בעונת 2014-15 (בקושי בגיל 18), נרכש ע"י רומא תמורת 2.5 מיליון אירו ובמדי הפרימברה כבש 19 שערים ובישל 8 ב-19 הופעות (פרימברה+ליגת האלופות לנוער). מאז, הוא נשלח לכל מיני השאלות מיותרות, נרקב על הספסל העמוק מדי של טורינו ובולוניה והגיע עד לפרוג'ה בסרייה ב'. מהרגע שעזב את רומא לפרטיזן, חזר לחיים ולהפציץ. רומא מכרה אותו בפחות ממה שנקנה, וב-52 הופעות במדי פרטיזן (העונה שעברה+פתיחת העונה הנוכחית) כבש 23 שערים ובישל 19, ופרטיזן מכרה אותו ב-5 מיליון אירו לאלמריה (סכום שיכול לגדול), שזה פי 2 יותר מהסכום שרומא קנתה אותו מספציה. היום הוא החלוץ הטוב ביותר בליגה השנייה בספרד ולדעתי הוא גם יותר טוב מרב החלוצים בליגה הבכירה. פדרו נטו הוא עוד פספוס רציני. שחקן של מנדש, הגיע יחד עם ברונו ז'ורדאו מבראגה. בהתחלה כל אחד מהם הגיע בהשאלה לשנתיים, על פדרו נטו שולמו 7.5 מיליון ואחרי שנתיים עוד 11, סך הכל 18.5 מיליון אירו. לאציו מכרה אותו לוולבס אחרי שנתיים (ואחרי חובת הרכישה שמומשה) בכמעט 18 מיליון אירו. העונה הוא אחד השחקנים הטובים בפרמיירליג, שחקן הרכב עם 5 שערים ו-5 בישולים (מלך הבישולים ומלך השערים של הקבוצה) ושווי השוק שלו לפי טרנספרמרקט לא מפסיק לעלות, היום הוא על 35 מיליון אירו. ולאציו מכרה אותו בפחות ממה שקנתה, אחרי ששיחק רק 5 פעמים בקבוצה הבוגרת. אפשר לאמר שאלה רק שני מקרים ושזה קורה גם במועדונים ובליגות אחרות, אבל אפשר לציין גם את ברונו פרננדש שהלך לאיבוד בסמפדוריה ואודינזה ופרח אחרי שעזב. מצד שני, אטאלנטה היא הדוגמה ההפוכה לגמרי. יכול להיות שמבחינה מקצועית ברונו, סדיק ונטו לא התאימו, אבל מבחינה כלכלית זה הפסד וגם פוטנציאל כלכלי שלא נוצל ולא היה מי שיצפה אותו. מה דעתכם?
שזו חוכמה בדיעבד. בדברי הימים של הכדורגל יש המון המון מקרים כאלו, בחלקם הקטן מאוד אתה תופס את הראש, באחרים אתה מבין שלא באמת הייתה דרך לאותו שחקן להצליח במקום שבו היה, והדבר הטוב ביותר היה להמשיך הלאה, גם עבור השחקן וגם עבור המועדון. שורה תחתונה - במרבית המקרים לולא המעבר - כנראה שהשחקן לא היה צומח למה שהוא צמח. באופן ספציפי, לקרוא לשחקן שהוא החלוץ הכי טוב בליגה השניה בספרד היום פספוס.... מה בדיוק רומא פספסו פה? האנומליה הגדולה ביותר שזכורה לי היא כמובן תיירי הנרי, שהוא פשוט פספוס הזוי של הנהלת יובנטוס, שימוש לא נכון במגרש אצל אנצ'לוטי וחוסר הסכמה עם מוג'י(כך הנרי עצמו טוען) שגרמו לניסוי הזה להכשל מהר. * יש לציין שגם במקרה של הנרי, הרבה טוענים שהוא לא הסתדר עם ההגנה האיטלקית וכנראה שהיה צעיר מדי בשביל היובנטוס ההיא. אני אישית חושב שהוא לא קיבל את הצ'אנס הראוי, היה בסך הכל חצי שנה במועדון ופספסנו פה בענק. זה מסוג הכשרונות שהיו פורצים בכל מקום, בניגוד לרוב המקרים.
בדיוק היום עם הקפה של הבוקר נתקלתי בשמועה שברצלונה רוצה את אנדראה סילבה ותשלם עליו מעל לפי 10 ממה שמילאן מכרה אותו השנה. ובקפה של לפני כמה ימים היתה ידיעה שיובנטוס רוצה לחזק את ההתקפה שלה ב... מויזה קן. קיצר, הדברים הללו טבעים לכדורגל וימשיכו לקרות. בדיוק כמו המקרים ההפוכים, בהם ישולמו עמלות, ינתנו חוזים ויתפסו מקומות בסגל על שחקנים שבסוף לא יצא מהם כלום.
רוב העונה כבר מאחורינו. להלן ממוצע הציונים בעיתוני הספורט באיטליה לשלל השוערים השונים (רק שוערים עם 5 הופעות מלאות ומעלה) 1- Audero (Sampdoria) 6.38 2- Donnarumma (Milan) 6.34 3- Provedel (Spezia) 6.33 Buffon (Juventus) 6.33 -4 5- Szczesny (Juventus) 6.32 6- Cragno (Cagliari) 6.3 7- Perin (Genoa) 6.25 Dragowski (Fiorentina) 6.25 -8 9- Silvestri (Verona) 6.2 10- Skorupski (Bologna) 6.17 Reina (Lazio) 6.17 -11 12- Musso (Udinese) 6.16 Gollini (Atalanta) 6.16 -13 14- Handanovic (Inter) 6.13 Ospina (Naples) 6.13 -15 16- Sportiello (Atalanta) 6.08 17- Cordaz (Crotone) 6.04 18- Mirante (Rome) 6 Meret (Naples) 6 -19 20- Councils (Sassuolo) 5.98 21- Montipò ( Benevento) 5.95 22- Zoet (Spezia) 5.9 23- Pau Lopez (Rome) 5.84 24- Sirigu (Turin) 5.82 25- Sepe (Parma) 5.8 26- Da Costa (Bologna) 5.67 27- Strakosha (Lazio) 5.25
את שווי השוק והמכירה הפוטנציאלית שאלמריה יכולה להרוויח עליו. הכישלון של רומא זה לא בזה שהוא לא הצליח ברומא, אלא זה שברומא העדיפו לשלוח אותו להשאלות הלא נכונות. אם נגיד הוא היה מושאל לליגה השנייה בספרד, רומא היתה זו שנהנית מהמכירה שלו. חוץ מזה, להיות החלוץ הכי טוב בליגה השנייה בספרד זה כן חוכמה, יש שם חלוץ ששולמו עליו למעלה מ-40 מיליון אירו (ראול דה תומאס) ובשנתיים האחרונות שווי השוק הכולל של השחקנים בליגה עלה משמעותית. לפחות במקרה של הנרי יובה לא הפסידה כסף. כישלונות מקצועיים יש הרבה. במקרים של לאציו ורומא אני מדבר בעיקר על הפוטנציאל הכלכלי שפוספס, על מדיניות ההשאלות הדי כושלת ועל העובדה שהרבה שחקנים נרקבים על הספסלים הארוכים מדי. סוף פודגוראנו למשל, במקום לשחק במסגרת קבועה שמתקרבת לרמה של הקבוצה הבוגרת, או משחק עם נערים עד גיל 19 או נמצא על הספסל של רומא בלי לקבל דקות. אז אפשר להגיד שלפחות הוא זוכה להתאמן ברמות הגבוהות, אבל זה לא דבר בריא לשחקן צעיר, וככה מתפספסים הרבה כשרונות.
זו כבר סוגיה אחרת שכשורה לפיתוח הדור הצעיר בכלל באיטליה, כשהמגמה היא להקים קבוצות B כמו יובה, כמו בספרד... אתה יוצא כנגד הספסלים הארוכים, אבל לסדיק לא היה מקום בסגל של רומא גם בקצה הספסל - כי הוא לא היה מספיק טוב. הוא נשלח להשאלות שלא עבדו כי גם שם כנראה שלא היה מספיק טוב, ולבסוף הגיע למקום בו הוא מצליח יותר. כל הכבוד לא שהצליח למצוא את המקום שלו. בזמן אמת(ולא היום) - מה רומא הייתה יכולה לעשות בדיוק? הנתונים של אותו זמן הראו שכדאי לשלוח את הבחור לדרכו
אוסיף נקודה קטנה לנושא יכול להיות שאם רומא הייתה משאילה את סאדיק לליגה השנייה בספרד הוא לא היה מקבל את ההזדמנות שסאדיק קיבל כשחקן ששייך באופן קבוע לאלמריה. Sent from my SM-N970F using Tapatalk
מסכים עם הכל רק לגבי הנרי אני לא חושב שזה פספוס כי שנה לאחר העזיבה שלו הבאת צרפתי שחרחר אחר בשם טרזגה שהשילוב בינו לבין המלך היה על עיוור.
אני לא מכיר את נטו אך בנוגע לסאדיק - בדיעבד ההשאלה לבולוניה\טורינו היתה טעות (אין לו מקום בקבוצות האלה גם היום), אבל בזמנו הוא צבר הייפ לא רע בזכות שני השערים שכבש בבוגרת והיה מאוד הגיוני לנסות אותו בליגה הבכירה בקבוצה קטנה יותר. לאחר בולוניה\טורינו הוא נכשל ב3 השאלות נוספות (בהולנד, סקודטלנד ובפרוג'ה) והפך לנטל. בסופו של דבר פרטיזן הסכימה לשאול אותו והפעילה את האופציה לאחר שפרץ אצלם (בdelay של 3 שנים). אף אחד לא מצטער עליו כי הוא חרג מטווח הזמן הסביר שלוקח לשחקן צעיר להתפתח לרמה של ליגה בכירה. במה הוא שונה משאר שחקני פרימברה?
הבאתי את סוף כדוגמה לשחקן פרימברה. בסרייה א' יש לדעתי יותר מדי זרים מבחוץ כי הרבה שחקני פרימברה שלא מצליחים לקפוץ מהקבוצה U19 לליגה הבכירה. התפספסו הרבה שחקני פרימברה שנודדים שנים מהשאלה להשאלה בלי יציבות. סמואלה לונגו (שכתבתי עליו בעבר פה בפורום) היה שייך לאינטר 11 שנים, מתוכן בכל שנה עבר לקבוצה אחרת. ככה התפספסה קריירה שלמה. השחקנים שציינתי - אם היו משחקים בקבוצת בת בשם של המועדון (כמו יובנטוס U23), היו יכולים לשחק ברמה גבוהה יותר מהפרימברה, למלא עם הצורך את הספסל של הבוגרת ולחזור למילואים. שחקן ממוצע שלא ממשיך במועדון, יכול לקבל חוזה בקבוצת סרייה א'\ב' כשחקן מוכח יותר, שהתמודד כבר מול קבוצות בוגרים. מה גם, אם לא הקורונה הייתי מציע גם לקצר את הספסלים, אבל זה כבר נושא אחר. השניים שציינתי נקנו בלא מעט כסף יחסית למעמד שלהם, ועסקאות כאלה קורות הרבה מאוד באיטליה - לוקחים סיכון גבוה מדי על שחקנים בלי לייצר להם את הסביבה המתאימה. העיקר לקנות.
אומרים שה ffp סיים את הסיפור שלו. אופ''א מתכננת לנטוש את החרא הזה. סוף סוף. מאז שאופ''א החלה עם הדרעק הזה: פסז ובאירן לקחו אליפויות כמעט כל שנה. -ויובנטוס לקחה כל שנה. בלי הכמעט. יש קבוצות בליגות אחרות - שלמען האמת אני לא מבין גדול בהן -אבל מבחינת הקומון סנס נראה לי שה ffp סירס אותן והן יזנקו עכשיו: לסטר באנגליה. רד בול לייפציג בגרמניה. מה לדעתכם תהיה ההשפעה באיטליה?
@RubberSoul אני בעד קבוצות B, אבל אין שום בעיה שרק חלק מהבני 19 ישתלבו מיד בליגה הבכירה והשאר יעשו עונה-שתיים בליגה השניה\שלישית. יש הרבה דוגמאות להצלחה בשני המסלולים. מי שטוב באמת מצליח. שחקן שנכשל בשתי השאלות שונות (או יותר) ככל הנראה לא יקבל חוזה חדש ויאלץ לסחוב השאלות נוספת עד שימכר\יגמר לו החוזה. אם לאחר מכן תהיה נסיקה בקריירה שלו, לקבוצת האם אין על מה להצטער. יש גבול למספר ההזדמויות שניתן לקבל ותחרות קבועה עם שנתון שמתחדש קבוע. מקסימום יקנו אותו בחזרה במקום רכש אחר (כמו שכמעט קרה עם פוליטאנו).
יש שחקנים שמדלגים על קבוצת המילואים, לא חסר. אבל זו צריכה להיות אפשרות לטובים ביותר שיכולים לקפוץ כמה מדרגות, ולא לתת לקצרי הרגליים אפשרות לקפוץ למדרגה האחרונה או ללכת לגרם מדרגות אחר. אם רומא ולאציו היו דורשות סעיף החזרה הן היו משחקות אותה. יש הרבה מועדונים שעושים את זה. איסק מריאל סוסיאדד עדיין יכול לחזור לדורטמונד למרות שהיא מכרה אותו לריאל סוסיאדד. רק תארו לכם שלאציו יכולה לקנות את פדרו נטו ב-30 מיליון אירו. אבל אפילו את הפוטנציאל שהיה לו לא ראו שם. אגב, אני לא רואה בהרבה מקומות מחוץ לאיטליה שחקנים שנמרחים בכל כך הרבה השאלות מקבוצה אחת. אולי צ'לסי שבאמת עושה מסחרה ולא באמת מתכוונת לשלב אותם בקבוצה. אבל לפחות היא עשתה כסף על לא מעט שחקנים מצוינים, כמו פשאליץ'.
סעיף חזרה לשחקן שנכשל ב5 השאלות שונות (כולל ליגה הולנדית וסקוטית)? המטרה היחידה הייתה למצוא קבוצה שתסכים לקחת אותו בהשאלה חינמית ואולי תפעיל את האופציה שנה לסיום החוזה שלו. זה שהצליחו למצוא לו קבוצה (גם אם בסרביה) זה בכלל לא מובן מאליו לאותה תקופה. כעת יש מצב מאוד דומה עם אנטה צ'וריץ שהושאל לאלמריה (= "השאלה נכונה"), ולאחר מכן לליגה ההולנדית והסלובנית ונכשל בכולן. גם כאן המטרה היא להיפטר מהחוזה שלו מהר ככל הניתן. אם מתישהו דברים יסתדרו אף אחד לא יראה בזה פספוס. עד אז יעבור ברומא דור שלם של כישרונות חדשים.