צודק בסט, לא רק על חוצים, גם מצבים נייחים וכדורים ארוכים. בחייך אריאל, הרי אנשים פה בוכים על הסגנון המכוער של הוונדררס לא מאתמול, אפילו אתה קורא להם הפועל מטה אשר. למה בדיוק? בגלל שהכל בקבוצה הזאת מתבסס על כדורים גבוהים. אלרדייס אולי טקטיקן, אבל הוא מאמן פחדן שלא מקדם את הקבוצה שלו בכלום בסגנון הזה. כן, הוא מצליח לנצח טקטית קבוצות אחרות, הוא הצליח לשתק קבוצות גדולות וחזקות על הנייר משלו אבל כל זה נעשה בצורה שמרנית ועתיקה שאינה מתאימה לכדורגל של היום. יודע מה? קח את נוריץ' של לפני שתי עונות. אמנם ירדו ליגה, אבל שיחקו כדורגל יפה ופתוח נגד כל יריבה שעלתה מולם. הרבה יותר קל לי להעריך קבוצה כזו מאשר את בולטון. ובסופו של דבר, כשאלרדייס יילך בולטון תיפול, כי הוא לא בונה שם בסיס לכלום. הפנסיונרים והפרי אייג'נטס יתחלפו, אבל הכדורעף חייב להיפסק מתישהו.
הסאגה המאוד מגעילה של אוייר ופ.ס.וו בדרך לסיום. האלופים ההולנדים ובלקבורן הגיעו להסכמה על העברתו של השחקן, כרגע רק נותר להולנדי הבינלאומי רק לסגור את התנאים באנגליה.. ברוך שפטרנו..
דבר ראשון, לעשות הגנה בצורה נכונה זה בהחלט בקטגוריה של משחק טקטי. גם בונקר צריך לדעת איך לשחק. אני ראיתי פעם משחק בונקר של ברזיל שכלל הסתגרות בהגנה אבל תוך כדי שליטה מלאה בכדור ובזבוז זמן בצורה מושלמת. זה לא היה בונקר? זה בהחלט היה. אבל בגלל שכל פעם שהכדור היה בשליטה של ברזיל היו באזור 3 ו4 ברזילאים, ובגלל שהברזילאים גם השתמשו ביכולת האישית הנפלאה שלהם כדי לבזבז זמן, אז זה פשוט נראה טוב יותר מאשר בונקר של קבוצה מסוימת שפשוט מעיפה את הכדור ליציעים. משחק טקטי יכול להתפרש לכמה צורות. נכון שאנשים מעריכים פחות את המשחק ההתקפי, וכמעט תמיד ישבחו את היכולת האישית של החלוץ או הקשר על פני הבנה שמשחק הנגיעה בהתקפה או המסירות לשטחים מתים זה דבר שנבנה בהקפדה רבה באימונים ובצורה טקטית, אבל זה לא נוגד את העובדה שגם קבוצה שמצליחה למנוע מחלוצי היריבה לכבוש בצורה של הסתגרות בהגנה וויתור על התקפה משחקות משחק שבנוי על טקטיקה. ההגדרה, לדעתי לפחות, של משחק טקטי, זה משחק שרואים בקבוצה נגיעה ברורה של המאמן, טביעת יד ברורה של המאמן. זה יכולה להיות בולטון שתחנוק קבוצה מסוימת במשך 30 דקות כדי לא לספוג שער, או ברצלונה שתלחץ ותתקוף בלי הפסקה במשך 30 דקות כדי לכבוש שער, אין הבדל בהגדרה, רק בצורה שעושים את זה. או בקצרה, גם בונקר, אם עושים אותו נכון, יכול להיחשב משחק טקטי. בקשר לבולטון, מדובר על קבוצה מאוד אפורה אבל גם אי אפשר להתעלם מזה שהיא משיגה את התוצאות שלה ומסיימת בכל עונה בחלק העליון של הטבלה. אבל, אם אני יכול להשוואות את בולטון למשהו, זה לג'אנק פוד. זה מוכן במהירות, זה גם טעים בהתחלה, אבל בעתיד זה לא בריא ובשלב מסוים זה גם נמאס. מי שצריך הוכחה נוספת , גם ארלידס הודה ( לפי מה שקראתי ) שזה המקסימום שהוא יכול לעשות בבולטון ושיותר הוא לא יכול לקדם אותה...
היום אחרי הגרלת הבתים הכתב של Sky Sports אמר שיצא לו לדבר גם עם דיוויד דין וגם עם ז'אן מישל אולה (נשיא ליון), כי הוא ראה את שניהם משוחחים בחשאיות על משהו. מה שמוזר הוא שכל אחד מהם נתן לו תשובה אחרת : דיוויד דין אמר שהם דיברו על ה-G14, ואילו אולה אמר שהם דיברו על אחת הועדות של אופ"א (מוזר רק שאולה לא חבר בשום ועדה של אופ"א). הכתב עשה 1+1 ואמר שמסתמן כנראה מעבר של אריק אבידל המגן השמאלי המעולה של ליון לארסנל. מה שיכול להקשות היא העובדה שליון לא ממש זקוקה למזומנים אחרי שמכרה את דיארה לריאל מדריד (20 מיליון פאונד/ 29 מיליון יורו), אבל את התירוץ הזה גם שמענו עם מיקאל אסיין ובסוף השחקן נמכר. אישית אשמח לראות את אבידל בארסנל. נ.ב: משה אוחיון, תשנה את טעות הכתיב בחתימה שלך. כרגע זה HIS BACK, כלומר: "הגב שלו"...?!, והתכוונת לרשום He's Back "הוא חזר".
סיכוי גבוהה שהאינטואיציה של הכתב תהיה נכונה, אבל זה לא חייב להיות בהכרח אבידאל.. או שכן? לא שמעתי שום שמועות וכו' על מעבר שלו לארסנל..
אולה אמר לכתב שבמהלך הקיץ ,ארסנל וצ'לסי הביעו התעניינות באבידל אבל הוא אמר לשתיהן שהשחקן לא למכירה. כנראה שלקראת סיום מועד ההעברות ביום חמישי הבא, הדברים קצת משתנים כי אפשר להכניס עוד לא מעט כסף למועדון. הלוואי שאבידל יגיע לארסנל.
מדהים איך אנשים מגיעים למסקנות בכזה מהירות. שמעתי שאיש הנהלה של ברצלונה חייך לעבר איש הנהלה של צ'לסי. כששאלו אותם על מה החיוך, אחד אמר לא חייכתי, והשני הודה שחייך בתירוץ שזה בגלל בדיחה ששמע על מוריניו. מה שכמובן אומר שרונאלדיניו בדרך לצ'לסי... אני כמובן מטיל ספק בשמועה. נראה לי הרבה יותר הגיוני שארסנל תלך עכשיו על מישהו כמו גאלאס מאשר על שחקן כמו אבידל. נ.ב תודה על ההערה הקטנה, תיקנתי את הטעות.
התמונה של אנלקה חותם על החוזה ולוחץ את ידו של אלרדייס תופיע ליד הערך "פלופ ידוע מראש" במילון. הדביל האגוצנטרי הזה זה הדבר האחרון שבולטון הייתה צריכה כתוספת למעגל האגו שלה (אל חאדג'י דיופ הבהמה, וגם טל בן חיים שבשבוע האחרון התנהג כאילו היקום שייך לו). אני צופה הרבה צרות מכיוון הריבוק סטדיום.
I think Malbranque will sign with the Hammers. Pardew is being asked by the media almost everyday and he declien to comment, so I think he probably go there. It's better for him to stay in a creative team like westham than playing for Bolton.
אני מתקשה להאמין. אין לי זמן לבדוק את זה לעומק, אבל אם אני לא טועה בשנתיים-שלוש האחרונות כמעט כול השחקנים שהגיעו אל בולטון, הגיעו בהעברה חופשית. ופתאום בבום...על שחקן אחד 8 מיליון פאונד. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx סכום שיא עבור מועדון כמו בולטון(מה גם, שלדעתי כיום אנלקה בכלל לא שווה את הסכום הזה). בכול מקרה, אלרדייס ככול הנראה עובר ל4-4-2, מה-4-5-1 של העונה שעברה. דיוויס ואנלקה בחוד, כאשר ואז טה הצעיר גיבוי מהספסל. צריך לזכור שהעונה בולטון לא משחקת באופ"א, כך שאם לא תיפול עלייה מכת פציעות, זה בהחלט מספיק.
איפה מלברנק יכנס בווסטהאם, במקום את'רינגטון? לדעתי סתם בזבוז של כסף להביא שחקן במחיר כל כך גבוה לעמדה שגם ככה טובה. מעבר של מלברנק לבולטון - מצוין. אלרדייס כנראה הבין למה הוא לא מאמן את הנבחרת האנגלית - כולם רוצים כדורגל יפה ולא כדורעף. הרכש שלו, שנוטה יותר לשחקנים טכניים ויצירתיים מאשר לשחקנים אפורים ויעילים (כמו שהיה רגיל עד עכשיו), מסמן את זה. אני מקווה שהוא באמת שינה את הגישה ושהוא ימשיך ככה.