חדשות, שמועות והעברות 2007/08

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י KirkH, ‏1/6/07.

1. George Best Member

נו מר איינשטיין, מה שלום התאוריות שלך?הצלחה גורפת אה?
    "חוץ ממך וסטרטפורד...", הופל'ה, זה כבר חצי פורום, אבל עזוב,
    אני וסטרטפורד סתם שחצני מקלדת ומחרחרי ריבים.

תרנגול, אהבתי מאוד.

2. Jack Wilshere Member

"הבעיה" היא שמרבית המשתמשים פה הם אוהדי יונייטד, ארסנל או טוטנהאם. כמו שאתה וחבריך שוללים את התיאוריה שלי, אני משוכנע שאוהדי ארסנל יצדדו בתיאוריה שלי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏5/1/08
  3. George Best Member

אני עדיין מחכה למצדד הראשון שלך, אבל אני חושב שיש יותר סיכוי לצופה ראשון של פסוקו של יום.
    וחוץ מזה, אני פשוט לא מבין אותך.האם לא היו כאן כל כך הרבה הסכמות בין אוהדי ארסנל ויונייטד?בין אוהדי צ'לסי וטוטנהאם למשל?
    תבין, אף אחד לא נטפל לתאוריה של אחר רק כי הוא שונא את הקבוצה אותה אוהד בעל התאוריה.אנשים לא מסכימים איתך כי זו שטות, ומה שיותר מצחיק זה שאתה בטוח שאנחנו מאויימים ואתם המאיימים.

4. Jack Wilshere Member

זכותך לחשוב כך, וזכותי לחשוב אחרת. להתווכח על כך כדורגל זה בדיוק כמו להתווכח על כל דבר אחר. אני שונא סושי, ויש אנשים שאוהבים סושי. אני חושב שהיונייטד חשים מאויימים, ואתה חושב שלא. אני מכבד את עמדתך. הדיון הזה מיצה את עצמו בהחלט.

5. Proud Cockerel Member

פראטור, אני לא בטוח שרוב אוהדי ארסנל יצדדו בתיאוריה שלך. כמובן שיצדדו בעמדה שלך בנוגע למדיניות של ונגר בארסנל (גם אם גם אז אני לא בטוח בזה...), אבל לא יצדדו בתיאוריה הכללית שגורסת כי אין להתדיין עם אוהדי היונייטד או הספרס כי הם לא אובייקטיביים.

זה הכיף הגדול שבכדורגל - ההתדיינות הכאילו-מלומדת שלפני ואחרי המשחקים. התדיינות שלא יכולה, ולא צריכה להיות אובייקטיבית או רציונלית מדי. בטח לא כבדה כמו שולחנות עץ האלון שבחדרי הדיונים של שופטי בית המשפט העליון.

אני בטוח שרוב אוהדי ארסנל ימשיכו לרצות להתווכח עם אוהדי יונייטד או טוטנהאם, גם אם אלה "פסולי עדות". בטח כאן בפורום.

ואני בהחלט מסכים איתך שהדיון הזה מיצה את עצמו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏5/1/08
  6. D.Irwin Member

כבר דיברו על זה רבות לדעתי, אוהדי ארסנל פה יצדדו בונגר על מדיניות הזרים אבל מכיוון שהם עצמם זרים ולא אנגלים, שלא איכפת להם לראות שחקנים אנגליים ודווקא הרוב פה נגדם משום מה.
    אוהדי ארסנל במולדת לפי מה שאני יודע (הרוב), רוצים את התארים, אבל רוצים לראות שחקנים אנגלים מניפים את הגביעים וחוגגים עם כולם.

הרי הכיף הכי גדול הוא לגדול בארץ הזו, להיות חלק ממנה, שהזכייה היא לא רק משהו בקורות חיים שלהם, נכון שגם הזרים נהנים אני לא אומר שלא, אבל השחקנים האנגלים יותר מתחברים ויותר נהנים לדעתי מכיוון שגביע אנגלי הוא כידוע אנגלי, הליגה האנגלית היא ליגה אנגלית, לכן אני לא מבין את המצב שנוצר בארסנל, קבוצה אנגלית, בלי אנגלים.

7. The_Arsenal Member

באמת שאני לא מבין למה אתם תוקפים את PRAETOR על זה שרשם שאוהדי יונייטד מאויימים מארסנל. הרי זה דבר טבעי, לאור העובדה שיש קרבה כזאת בין השתיים בטבלה (וזה אפילו לא משנה מי מקדימה את מי). להרגיש מאויים, זה לא אומר שאתה חושש או משהו כזה, זה בסך הכל אומר, שאתה רואה בארסנל קבוצה שמאיימת על הזכייה שלכם בתואר האליפות, והסיכויים שהדבר יקרה הם בהחלט ריאלים. אז באותה מידה שאני מרגיש מאויים מיונייטד שנושפת בערופנו בטבלה, כך גם אוהדי יונייטד מרגישים (וכמובן שהשנה, היא רק דוגמא ספציפית, והדבר מתרחש כבר למעלה מ-10 שנים, אם נוציא את השנתים האחרונות). אבל לתקוף בהתנשאות, המאפיינת כ"כ את הצמד חמד סטרטפורד את ג'ורג'י, תמיד אפשר.

יאיר, איך אמרו לך לפני כמה עמודים -
    ברוך הבא לאייסוקר! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

8. THE STRETFORD END Member

הנה עוד אחד,יש לך מושג בכלל על מה תקפנו אותו?

9. King Kenny Member

Preator, אני אוהד ליברפול, לא ארסנל לא טוטנהאם לא יונייטד ואני דווקא מצדד בסטרטפורד ובאריאל וכל שאר האוהדי טונהאם ויונייטד.
    איך החלטת שכל מי שאוהד את הספרס או יונייטד ממורמר ומאוים (בהתאמה)? יש מחקרים שקבעו את זה?

כאחד שאוהב את הפרמיירליג כואב לו לראות קבוצה אנגלית גדולה כארסנל משחקת ללא אנגלי אחד בהרכב. בעצם יש את וולקוט, יש אנגלי אחד.

עכשיו תפתח תאוריה נגד אוהדי ליברפול שהם ממורמרים בגלל שקבוצתם לא זכתה באליפות כבר 18 שנה?

10. Jack Wilshere Member

זו דעתי. היא לא מבוססת על שום מחקר. היא מבוססת על השכל הישר. אני מכבד את דעתך. הדיון הזה מיצה את עצמו.

11. Proud Cockerel Member

סטרטפורד, למרות שאני מצדד בדעתך בדיון הזה וחותם על כל טיעון שהעלת פה, באמת שאין צורך להשתמש בתוקפנות כזאת כלפי מי שלא מסכים איתך.

תן לבחור קרדיט שאולי הוא קרא את הדיון שהתנהל פה מתחילתו ויודע במה דברים אמורים.

אפשר להתווכח ולהתדיין גם בלי אלימות מילולית ואגרסיביות מהולה בשחצנות.

זה סתם יהיה יותר נעים.

12. KirkH Member

נתחיל דווקא מהסוף. לא, עדיין לא הבנתי שטעיתי. ונניח לרגע שכן, לא ידעתי שאני צריך להתנצל כאן בפני כל הפורום כדי שנוכל להמשיך הלאה. כולה דיון על כדורגל, לא מבחני לישכה. אמרתם שאין חוקים נגד מספר זרים, אני עדיין אומר שיש - וזו עדיין הייתה עקיצה ולא העיקר. אבל היי, אם נעלבת שלא התנצלתי, אז אני מתנצל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

ולגבי יתר התגובה שלך (קלטת איך הצלחתי להבין לבד לבד מה היה החלק החשוב בתגובה שלך?). אתה אומר שההבדלים הם בניהול. קשה לי להסכים איתך ברמת העיקרון. אני לא מאמין שכשילד בן 7 רואה פעם ראשונה כדורגל אנגלי לעומת כדורגל אחר ההבדלים שהוא שם אליהם לב נובעים מניהול הקבוצות. לדעתי לסיגנון משחק, אווירה ומסורת יש יותר משקל.
    לכן אני גם לא מסכים איתך בקשר לשאלת הבעלות על הקבוצות. אני לא בדיוק מחובבי הצאר ככה שאני לא מבין במה אתה בדיוק מאשים אותי, אבל אני חושב שמה שקובע בשורה התחתונה הם השחקנים על הדשא. גם עובדתית אני לא חושב שזה עומד במבחן המציאות - קח למשל את האווירה בוילה פארק או COMS, אתה מזהה שוני כי הבעלים שלהם זרים?

לא אני לקחתי את הסיטואציה לקיצוניות אלא ונגר. בדיוק כמו שהייתה ביקורת כלפי הליצן מפירנצה כשהוא העלה הרכבים של עשרה זרים בגשר. אני לא מצפה שמחר פתאום יהיו לפראנסנל 6 שחקנים בריטים בהרכב. אבל אני כן מצפה שלא יגידו שאין הבדל בין קבוצה שלא רושמת אפילו שחקן מקומי אחד בסגל ובין קבוצה שמעלה שישה שחקנים מקומיים בהרכב.

13. THE STRETFORD END Member

תרנגול כפרות

אם תקרא את גוף ההודעה שלו(של The_Arsenal)תבין שהוא לא הבין בכלל על מה כתבתי (לגבי משפט מסויים של Praetor)
    וברגע שמישהו כותב שאני מתנשא ואין לו מושג מה כוונת המשורר,וואלה,אין לי סבלנות להגיב לו בנימוס או
    ברוגע.

נערך לאחרונה ב: ‏5/1/08
  14. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

מצטרף למחאה נגד התאוריה. אני בכלל נולדתי פג, אין לי קבוצה באנגליה. אני אוהד אינטר, קבוצה שכיום משתינה על המגף בזכות לגיון הזרים שלה ככה שאין לי יותר מדי סיבות להיות ממורמר, וכואב לי שהדבר הכי קרוב לשחקן איטלקי שיש לנו בהרכב זה אחד בשם מטראצי (בעצם, הוא כיום מייצג את האיטלקי הקלאסי כשחושבים על זה).

רפאל, שאלת למה זה טוב - לחיבור עם הקהל, לתחושת הזדהות עם הקבוצה. אולי יותר קשה להבין את זה מישראל. אולי יותר קשה לראות את זה כשמצליחים. אולי בלתי אפשרי לדעת איך זה היה אחרת כשגדלנו לתוך ארסנל שרק התחמשה בזרים עם השנים, אבל הכדורגל באירופה, ברוך השם, לא קם על ספונסרים ופרסומות כמו בצפון אמריקה, הוא קם על קהילות, ואל הקהילות הוא צריך להחזיר. לא לקהילות השחורות בפריז ולא לקהילות בביג'ין כמו קבוצות אחרות בדרכיהן, אלא לקהילות של השכונות הסמוכות לאיצטדיון הביתי, לאלה שהולכים מגיל למשחקי הקבוצה והיום לוקחים את הבן, סוחבים את הבת ומצליחים לגרור גם את האישה לשיגעון. מועדון כמו ארסנל לעולם לא צריך לפחד כנראה שהאוהדים יצביעו ברגליים, יש יותר מדי, כמו שמנצ'סטר יונייטד לא הרגישה את המחאות של אוהדיה בשנים האחרונות, אבל זה לא אומר שזה לא עצוב לראות איך הקבוצות מזניחות את השורשים לטובת המרבה (או ממעט, תלוי בצורך) במחיר.

ולצורך העניין אני מסכים איתך גם לגבי ההנהלה הזרה, היה עדיף בלי זה, אבל לא תמיד יש השלכות קיצוניות על המגרש. ההעברה של ליברפול עברה בשקט, הוייה ובניטז פוצצו את הקבוצה בשחקנים בלאום שלהם בהתאמה אבל המעבר להנהלה אחרת לא השפיע. עד לשיגעון גרנט גם לאברמוביץ' לא היה למה להיטפל, גם לא לגלייזר לצורך העניין ואני מניח שגם אוסמאנוב הזה לא יפגיז את ארסנל ביוצאי חבר העמים. הדוגמא היחידה שאני יכול לחשוב שהנהלה זרה באמת פגעה ברוח המועדון (בנוסף לצ'לסי כיום) זה הליטאי המטורף הזה שיושב בהארטס.

15. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

לגבי ההנהלות הסיפור שונה, גלייזר למשל לא מעורב בכלל במתרחש ביונייטד. הוא בסה"כ מחזיק בקבוצה, האנשים שבתכל'ס מנהלים את העסק הם דיוויד גיל ופרגי. חוץ מזה שכל הדיון הוא על הזהות עם הקהל-והקהל מזדהה עם שחקני בית, לא עם מנהלי בית.