לא הוא לא. פעם אחרונה שראיתי את רוזיצקי משחק הוא היה באמצע, מתחת לחלוץ. אולי ונגר מתכנן לשחק 4-5-1 קבוע גם בליגה, או שהוא מתכנן על רוזיצקי ליד פאברגס בקישור, דבר שלא נראה לי סביר.
בשביל מה רוזיצקי? מה זה ליגה ספרדית שמשחקים בהליכה אחורה ומתעצלים לרדת לגליצ'ים? יטרפו את השחיף הזה בלי מלח באנגליה והאהבה שלו לכדור לא ממש מתאימה לקצב המשחק בממלכה. אל תבינו אותי לא נכון מדובר בשחקן מוכשר מאוד, אבל מסוג שכבר אין לו ממש מקום בכדורגל המודרני, בטח ובטח שלא בכדורגל האנגלי. אולי ב4-5-1 אפשר להתאים אותו לארסנל, אני לא מתלהב, בעיקר בגלל שאני אוהב אותנו ב4-4-2 הקלאסי.
הוא לא ממש שחקן כזה שלא יכול לעזוב את הכדור, והוא יכול להצליח יופי בארסנל. מה שכן לא הבנתי בדיוק למה אנחנו צריכים אותו.
ארסנל היא לא קבוצה שיכולה לשחק על בסיס קבוע את ה-4-5-1 ,כי המערך הקלאסי שלנו הוא 4-4-2. רוסיצקי שחקן נהדר שראוי לשחק בקבוצה גדולה כמו ארסנל, ולא הייתי מתנגד לראות אותו עובר לתותחנים. נחכה ונראה אם מדובר ביותר משמועה.
אגב ,קראתי כבר ב- SOCCERNET וב- BBC שרוסיצקי עבר בהצלחה בדיקות רפואיות כבר בארסנל, אז כנראה שההעברה סגורה.
אז זהו שעדיין לא ברור לי בדיוק איך הוא ישתלב. הוא מעין פליימייקר\קשר התקפי, לאן הוא נכנס ב-4:4:2? לצד פברגאס? זה יהיה רע מאד. ו-4:5:1 אני לא חושב שנשחק בליגה כשיש לנו כזו אינפלציה של חלוצים. אם היתה לנו בעיה היכן לדחוף את חלב, אז מה יהיה עכשיו? בעיני מהלך לא ברור של ונגר, כנראה שזה מצביע על שינוי מסוים בשיטה\מערך של ארסנל בשנה הבאה.
ניוקאסל באמת קבוצה של הנהלה מפגרת זהוא אין מה להגיד עוד!! הם כל הזמן חושבים רק על התקפה התקפה וזהוא כשההגנה שלהם שווה להגנה של קבוצה מדיוויז'ן 1.
סונס הוא ממשיך דרכו של קיגאן במובן מסוים, חושב רק על התקפה, מנסה לנצח כל משחק 4-3. הוא צריך להבין שבכדורגל המודרני הכול מתחיל עם הגנה חזקה, ורק אז אפשר להתחיל לחשוב על התקפה. היה עדיף מבחינתו להוציא את הכסף על בלם או קשר אחורי חדש. אבל בכל זאת, קויט שחקן נהדר. כל קבוצה בפריימרשיפ (חוץ מצ'לסי אולי) הייתה רוצה אותו. אם הוא לא בא על חשבון חזוק להגנה זו עסקה מצויינת של המגפייז.