חוזרים לר"ג, ישראל - ארמניה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏10/2/03.

1. Ilan Member

בזה אתה צודק, לאוואט בכושרו הנוכחי לא מגיע להיות בנבחרת- נקודה, אבל גם יש את השיקול שכתבתי מקודם- ששחקנים זה לא ביצים שקונים במקולת חדשים (חחח איזה מטאפורה גרועה), צריך שוער קבוע לנבחרת, ובגלל זה לדעתי גרנט מתעקש באוואט- כי שאני חושב על זה, עד עכשיו בקדנציית גרנט בכל המשחקים שהוא שיחק אוואט היה טוב.

2. יוגב אסולין Guest

מי אמר שיש רק חלוץ אחד?

הנה בגלל עודף הקשרים שלנו.. רביבו יתופקד כחלוץ והוא כניראה יפתח כחלוץ היחידי.. ובמחצית השניה יצטרף עליו שי הולצמן..

בפעמיים הקודמות שרביבו תופקד כחלוץ זה לא כל כך הלך מכמה סיבות...
    קודם כל כי זה לא המקום הטבעי של רביבו... והסיבה השניה היא שרביבו הוא השחקן הטוב ביותר שיכול להיות מאחורי החלוצים.. וברגע שהוא חלוץ אז יש בעיה עם מי שמאחורה..

בכל מיקרה אני לא חושב שצריך לעשות שינוים כאלה בתפקידים זה מיותר ובעבר לא הוכיח את עצמו.. רביבו טוב יותר באגף או מאחורה.. מאשר להיות מטרת חוד בודדת..
    ------------------------

גל אלברמן ווליד באדיר נאבקים אחד עם השני על המיקום שלהם בקישור.. אני מאמין שווליד באדיר יפתח.. וגל אלברמן יכנס בהמשך.. כדי לתת לו דקוךת וליראות אותו.. (אחרת מה הזימון שווה)

3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

גרנט עשה הרבה טעויות הזימונים הנוכחיים, אבל בגלל היריבה המאוד "חזקה" שלנו ברור לכולם שישראל תנצח. ואז כולם יגידו הנה עוד ניצחון ושוב גרנט יצא גדול.

אנחנו משחקים משחקי ידידות מול יריבות מגוחכות ומנצחים, גרנט חושב שהוא צודק וממשיך בדרך שלו ואז מול הגדולות באמת אנחנו שוב נחטוף על הראש.

קראתי אתמול שמשחק הידידות הבא יהיה מול או גרוזיה או יוגוסלביה. יוגוסלביה שהיא נבחרת טובה מאוד כבר אמרה שאין לה בעיה לבוא לארץ למרות המצב, אבל... בהתאחדות משום מה מעדיפים את גרוזיה... שמשהו יסביר לי למה???? כדי שלאברהם גרנט ימשיך להיות 100 אחוזי הצלחה? עלוב.

4. burning soil Member

מה זה משחקים מול יריבות מגוחכות? יש ברירה? צריך להגיד תודה שבכלל משחקים נגדנו,
    ונעשו פניות לנבחרות חזקות(צ'ילה,אורוגוואי,יגוסלביה,אנגליה) אבל הן לא נענו בחיוב,
    אפילו באלרוס נחשבת לנבחרת לא רעה,אבל הם ביטלו את המשחק.

ובכלל עדיף שניתן לגרנט לעשות את העבודה בשקט,למרות שגם אני חושב שרביבו לא צריך לשחק בתור חלוץ,אלא באגף או מאחורי החלוצים.

ועוד משהו,דודו אוואט לא היה טוב במשחקים הקודמים,להזכירכם מול ליטא שנשחשבת חלשה הוא ספג 2,וגם נגד האולימפית..

5. שגיא Guest

בקשר לרביבו...
    הוא יכול לשחק טוב בעמדת החלוץ, אבל יש בזה יותר חסרונות מיתרונות:

כפי שנאמר, רביבו לא חלוץ טבעי, ובתור קשר יש לו נטייה, מובנת אגב, ללכת אחורה ולקחת את הכדור.
    כשמשחקים עם חלוץ אחד הוא צריך להיות חלוץ מטרה, חלוץ שפיץ! אם משחקים עם שני חלוצים אפשר להציב גם שחקן שזה לא בדיוק התפקיד הטבעי שלו.
    דבר נוסף הוא שאנחנו מפסידים ככה את השחקן הכי כשרוני שיש לנו בקישור.
    רביבו, לדעתי, הרבה יותר אקטיבי, הרבה יותר תורם, והרבה יותר מעורב אם הוא משחק כקשר, הן באגף, והן מאחורי החלוצים.
    גרנט היה צריך לחשוב על זה לפני שהוא מזמן את הסגל הדליל הזה בהתקפה...כי אנחנו מפסידים את רביבו, וחבל.
    או שנראה אותו מבוזבז בחוד, או שהוא יירד לקחת כדורים ואז לא יהיה חלוץ שיוכל לנצל את המסירות שלו...
    חבל.

ההרכב המשוער:
    אוואט, חרזי, בנאדו, בן-חיים, אנטבי, אבוקסיס, באדיר, נמני, בניון, זנדברג, רביבו.

דעותיי על ההרכב:
    נתחיל עם השוער, דודו לא צריך לפתוח, וזה שינוי שהיה כבר צריך לבוא במשחקים הקודמים, ואני לא חושב שיש צורך לפרט למה...
    בהגנה ישחקו 4 שחקנים כפי שזה נראה...
    אני לא מאמין שחרזי הוא המגן הימני הכי טוב שלנו, ובסגל הנוכחי נמצא גם ז'אנו שזה התפקיד שלו, ולפי דעתי ז'אנו עדיף עליו בעמדה הזאת. יותר מהיר, משקיע קצת יותר, גם בהתקפה וגם בהגנה, אבל הפערים לא גדולים.
    הבלמים יהיו בנאדו ובן חיים, דובר על פציעה של גרשון, ואז דובר על חזרתו וכשירותו ואי כשירותו...לא יודע, אם גרשון כשיר הוא צריך לפתוח לצד אריק בנאדו, כנראה שהוא לא כשיר באמת האחוזים, ובן חיים הרוויח.
    אנטבי יפתח כמגן שמאלי, אני לא יודע אם הוא יותר טוב מקייסי, אבל אי אפשר להגיד שיש הבדלים בין שני השחקנים, מה גם שאנטבי לא זכה לקבל יותר מידי דקות נבחרת מאז שהותר לו לשחק.

בקישור אין ספק לגבי שילובו של אבוקסיס, וגם באדיר לאור הזימונים...נו באמת, אלברמן לא אמור להוות לו ממש יריב על החולצה.
    אני חולק על שני שחקנים שהורכבו, נימני וזנדברג, לדעתי דגו ועידן טל עדיפים על שניהם והיה עושה טוב גרנט עם היה מציב אותם במקום נימני וזנדברג שדי מתנדנדים לאחרונה בספסל.
    בניון סופוסוף יקבל הרכב בנחברת והוא יצטרך להוכיח ולהביא איתו גם מנהיגות למגרש.

על החוד כבר דיברתי, בסגל הנוכחי אני לא חושב שיש מישהו מתאים לפתוח כחלוץ שפיץ בנבחרת, וחבל.
    שי הולצמן לא הוכיח את עצמו, אפק רק חזר מפציעה וגם הוא לא חלוץ טבעי, נאלץ להסתדר עם מה שיש.
    בכל אופן, גרנט אמר שבמשחק הזה ינוסו שתי שיטות, כך שצפויים שינויים רבים במחצית.
    אני מאוד ארצה לראות את בן לוז משחק.

עד המשחק אתם מוזמנים לתת את חוות דעתכם על ההרכב הצפוי, מסכימים, לא מסכימים...

6. שגיא Guest

גרנט פירסם את ההרכב למשחק הערב מול ארמניה

אוואט, חרזי, בנאדו, בן-חיים, קייסי, אבוקסיס, באדיר, נמני, בניון, זנדברג, רביבו.

אלו השחקנים שיפתוח הערב במשחק הידידות באצטדיון רמת גן מול ארמניה.
    צפויים לא מעט שינויים בהרכב ובמערך הנבחרת במשך המחצית השניה.

7. Ariel Member

8. AFC Member

בן-חיים, חרזי, אוואט, זנדברג, באדיר ונמני.

שמעו, אני לא יודע אם גרנט מטורף לחלוטין (וככל הנראה כן), אבל מה שבטוח - הוא מביא את הסוף על הנבחרת שלנו. אל תהיו בטוחים שזה ניסיון למשחק ידידות - זה בערך אותו הרכב ששיחק בשאר המשחקים, וגרנט מעונין משום מה להדביק בכוח יחד את חבורת השחקנים הפאתטית הנ"ל.

הבעיה היא שגרנט לא טיפש, וסידר לעצמו נבחרת מגוחכות כדי שאותו הסגל יצליח ומעמדו יהיה גבוה בעיני העסקנים של ההתאחדות, שהם כידוע ללא שום ידע בסיסי בכדורגל. לצערי, הוא ימשיך לדחות משחקים מול צרפת וקפריסין, עד המשחק השני מול מלטה בר"ג, כך שבזמן הקרוב, או יותר נכון בזמן הרחוק, הוא לא יפוטר. לצערינו.

9. EdgaR DavidS #26 Member

בעניין השוער ללירן שטרואבר מגיע התפקיד....
    וגל אבלרמן כולה בן 19 לא?
    מה הוא עושה בנבחרת בכלל ובאמת אברהם גרנט בוחר שחקנים לנבחרת לפ שם ולא לפי יכולת וכושר

10. שגיא Guest

סתם מעניין אותי לדעת מה ההרכב שאתה היית מציב, ולמה...
    אם יש לך כח, אני אשמח לשמוע.

-----

תיקו במשחק האולימפית
    הנבחרת האולימפית של ישראל איכזה משהו כאשר לפני זמן מה התסיים המשחק בינה לבין הנבחרת המקבילה של ארמניה בתוצאה 1-1.
    אליניב ברדה העלה את ישראל ליתרון בדקה ה48, אך בדקה ה60 הובקע שער מהצד השני שקבע את תוצאת המשחק, 1-1.

11. Ilan Member

שמע, כל דבר לא טוב לך ועל כל דבר אתה מתלונן.
    תבין, זה משחק ידידות, הוא רוצה לבחון שחקנים, אני מבטיח לך שבמשחקים הרישמיים הוא לא יפתח עם זנדברג או נימני למשל, כי יש לו מספיק קשרים, ואם אוואט לא ישתפר- הוא יודח מהנבחרת- אבל היום זה משחק ידידות והוא רוצה לבחון אותם, מה רע בזה?
    חוץ מזה, מה אתה מתלונן? אנחנו לא רוצים שהנבחרת שלנו תהפוך לביתר (לפניי שנתיים- הובלתם את הליגה וכל הזמן ניצחתם- וגם כל הזמן בכיתם- עד שכמעט ירדתם ליגה- וזה העונש למי שבוכה שמוביל תליגה ומנצח רק 1-0). גרנט ביינתים עם מאזן מושלם- אז כולכם יכולים להעביר ביקורת כמה שהם רוצים- אבל כולכם רואים שהוא ביינתים מצליח מאוד, ולא- אני לא מדבר רק על המאזן של הנבחרת- אני יודע שזה נגד נבחרות חלשות. אני מדבר בעיקר על הצחוקים שיש עכשיו בנבחרת, על האווירה הטובה, על כייף ועל זה שלא מלכלכים אחד על השני בעיתון כל הזמן כמו בבית"ר (וכן, אני יודע שזה גם יבוא בהפסדים, אבל זה לא יהיה כמו אצל נילסן, מה לעשות אברהם גרנט הוא חצי מאמן חצי פסיכולוג ויש לו יכולות מעולות בהיווצרות חיבור בקבוצה וביחסי אינוש).

12. יוגב אסולין Guest

בקשר למשחק מה שיש לנו כרגע..

הנבחרת שלנו משחק משחק התקפי לא הכי מסודר.. מה שכן המשחק ההגנתי שלנו די טוב.. הארמנים אמנם בועטים לשער אבל ההגנה שלנו לא נותנת להם להגיע לשום מצב נורמלי ומאיים מלבד הטעות של אוואט.

מבחינת התקפה.. יכלנו ליראות שבתחילת המשחק כאשר הארמנים השקיעו וניסו לסגור.. הצלחנו להגיע למצבים דרך האגפים בעיקר.. עם זה הבעיטה מהאוויר של רביבו והשער..

סה"כ הארמנים נבחרת די חלשה.. הם מחזקים בכדור אבל לא יודעים לתת דאבל פס שיעזור להם לעבור הגנה או לעשות משהו הם פשוט נתקעים. בחלק הגנתי הרבה כדורים עוברים בין שני שחקנים.. מה שמראה על חוסר תיאום ואף שחקן לא לוקח אחריות.

אולי ארמניה נבחרת טובה לדרג 4.. אבל כרגע היא לא מסכנת סתם עוד נבחרת שרק מפריעה.. משחק ידידות לתת דקות לשחקנים ולבחון את הסגל אבל עדין לא מייצג כלום לעומת המבחנים האמיתים שיהיו לנו נגד קפריסין וצרפת.

13. burning soil Member

אוקיי רד ליון אני מצדיק אותך,אי אפשר להתלונן שמשחקים נגד נבחרות חלשות
    שקשה להשיג יריבות,צריך להגיד תודה שמשחקים נגדנו,אני אומר שתתנו לגרנט לעשות
    את העבודה שלו בשקט הוא מאמן טוב,וגם אם הזימונים לא מוצאים חן בעיניכם,חשוב לתמוך בנבחרת.

14. יוגב אסולין Guest

זה שבן אדם מעביר ביקורת.. בעיקר במקום שנועד לכך זה לא דבר רע ולא אומר שאנחנו לא תומכים בנבחרת..

בכל מיקרה בקשר לנבחרות החלשות.. אני חושב עם ישראל היתה רוצה היא היתה יכולה להביא נבחרות גדולות.. אלבל עכשיו יש בניה של דור חדש לאט לאט של דרך חדשה של המאמן וחשוב לפתוח אתזה ברגל ימין בצורה של נצלחונותש יתנו הרבה ביטחון לקדנציה הזאת ולא לפתוח את זה עם משחקים נגד קבוצות גדולות שבהם נקבל תבוסות בראש.. בהם לא נוכל לבחון שחקנים ולא סגלים ולא כלום... אני חושב הנבחרות הקטנות האלה נבחרות שבאות ומציקות הם מבחנים לא רעים.. ולפי איך שאנחנו ניראים נגדם אפשר להגיד עם אנחנו מוכנים או לא למשחקים נגד הגדולות.. אולי משחק נגד קבוצות ברמה קצת גבוה (דרג ב') יהיה מדד נוסף שיוכל לתרום אבל הוא לא ממש הכרחי. שהשחקנים מגיעים לשמחק אחרי 6 ניצחונות אז הם לא חושבים נגד מי זה היה. הם באים עם הרבה ביטחון וזה נותן את המוטיבציה להצליח.. לעומת נבחרת ששיחקה נגד ברזיל אבל קיבלה בראש ומגיעה שבורה.

15. שגיא Guest

ישראל מנצחת 2-0 אל נבחרת ארמניה

אמנם ניצחון, 2-0, אבל המשחק של ישראל היה רע...
    הנעת הכדור לא טובה, הרבה בלבולים בהגנה, וכמובן שבלי חלוץ טבעי קשה מאוד.
    כך נוצר מצב שארמניה לקחה את השליטה במרכז המגרש, אמנם היא לא הגיע להרבה הזדמנויות, אבל הכדור היה אצלה רוב הזמן.
    ישראל הסתכמה על הברקות רגעיות של שחקן זה או אחר וגם השער הראשון נבע כתוצאה ממתפרצת, דבר שלא גורע מהיופי שלו. בניון מקבל כדור באגף ימין, מגביהה כדור יפה לזנדברג שמוריד לנימני שמגיע מאחור, 1-0 יפה, נימני נפצע (בפעם הראשונה...)
    בהמשך לא ממש ראינו שינוי, מידי פעם רביבו מאיים, וגם בניון פעם אחת, אבל לא משהו רציני.
    האירוע הבולט היה החבטה שנימני חטף לפנים מכדור חופשי של הארמנים, נימני אולי היה לא רע, אבל כשהכדור הגיע אליו המשחק, כרגיל, נעצר, ועוד התקפה הלכה לה.
    כשהוא יצא היה משחק יותר חופשי, וטוב שכך.
    גם במחצית השניה, למרות השינויים, לא ראינו שינוי ממשי במשחק.
    זנדברג עוד הצליח לכבוש שער שלישי בנבחרת, וקבע 2-0.
    דגו, כשנכנס, הביא עימו התלהבות והגיע למספר הזדמנויות שלא הצליח לכבוש, אבל המשחק בכלליות לא היה טוב, יש הרבה מאוד מה לשפר...

אז אמנם 100 אחוזי ההצלחה נשמרו, אבל אם לא יקרה משהו, במשחקים הרשמיים הם עלולים לעמוד על אחוז נמוך מאוד....