אז לגבי 5... האמת שאתה צודק. חחח לא יודע מה העניין. אני מניח שהם פשוט עשו 5 כדי להשאיר את זה פשוט. לגבי 4: היום,מחר, מחרתיים. אם לזה התכוון המשורר.
שתי נשים- אביטל וגאולה, ושני גברים- בועז ודניאל עוסקים בספורט. אחד מהם הוא שחיין, השני- גולש, השלישי- מתעמל והרביעי- שחקן טניס. באחד הימים ישבו כל הארבעה סביב שולחן מלבני (כל התייחסות בלשון זכר יכולה להתייחס גם לאישה) כדלהלן: 1. השחיין ישב לשמאלה של אביטל. 2. המתעמל ישב מול בועז. 3. גאולה ודניאל ישבו זה בסמוך לזה. 4. לשמאלו של הגולש ישבה אישה מי מהם הוא שחקן הטניס?
לגבי הימים הרצופים - אולי חמשוש? ויצא לי שאביטל היא השחקן טניס. אין לי כוח לפרט אבל אחלה חידה. Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
אביטל? שחיין - היא בטוח לא שחיין. מתעמל - לא. יושבת מול בועז ואז גאולה ודניאל לא יכולים לשבת אחד ליד השני. גולש - לא. אם היא הגולשת, משמאלה זו אביטל. מה שאומר שדניאל ישב מולה, מה שמשאיר רק את המקום מול השחיין לבועז, מה שסותר את 2. לכן מה שנשאר זה שאביטל היא הטניסאית.
צודקים. נקסט. כשאיתן, ברוך וגלעד אוכלים ב-'פונדק המזרח' כל אחד מהם מזמין חומוס או טחינה: 1. אם איתן מזמין חומוס, אז ברוך מזמין טחינה. 2. או איתן או גלעד מזמינים חומוס, אך לא שניהם יחד. 3. ברוך וגלעד לא מזמינים שניהם גם יחד טחינה. מי יכול היה להזמין חומוס אתמול וטחינה היום? החשיבה דומה לחידה הקודמת. בונוס: מה זה: FFFF FFFF FFFF FFFF
1. שני אחים נולדו באותו תאריך באותה השנה לאותה האמא ולאותו האבא ולמרות זאת אינם תאומים, הכיצד? 2. מה זה: FFFF FFFF FFFF FFFF
1. יש לך 100 מטבעות. 90 על העץ ו-10 על הפלי. בעצימת עיניים תחלק ל-2 ערימות שבכל אחד אותו מספר של פלי. 2. מתל אביב לחיפה יוצאים שני קווי אוטובוסים. לאוטובוסים שעות קבועות וכל קו יוצא כל 10 דקות. כמו ביפן אף אוטובוס לא מאחר ולא מקדים. יוסי קם כל יום והולך לתפוס אוטובוס לחיפה. הוא עולה על הראשון שמגיע. אין שעה קבועה שהוא תופס בה את האוטובוס. אחרי תקופה הוא שם לב שעל קו אחד הוא עולה ב-90% מהמקרים ועל השני רק ב-10%. איך זה יכול להיות?
2. האוטובוס שהוא עולה עליו ב90 אחוזים מהזמן מגיע תמיד דקה (או 2?) לפני האוטובוס השני בלוח הזמנים. ככה יש דקה אחת ספציפית בכל עשר דק שהוא צריך להגיע בה בשביל לתפוס את ה10 אחוז.
חידה יחסית קשה, או לפחות לי לקח הרבה מאוד זמן לענות עליה. אני חושב שפעם שאלו משהו דומה בפסיכומטרי אז מי שמכיר שלא יהרוס בבקשה אדם נפטר ומגיע לשמיים. שם יש שתי דלתות זהות. האחת מובילה לגן-עדן והאחת לגיהנום. ישנם גם שני מלאכים (להלן מלאך א' ומלאך ב'), האחד דובר רק אמת והשני דובר רק שקר. האדם לא יודע מי מהמלאכים הוא שקרן ומי דובר אמת. יש לו שאלה אחת בלבד לשאול את אחד המלאכים. החידה: איזו שאלה הייתם בוחרים לשאול, על מנת לדעת בודאות איזו דלת תיקח אתכם לגן-עדן? חשוב לזכור: *אתם יכולים להפנות את השאלה אך ורק לאחד המלאכים (א' או ב'), כלומר תקבלו רק תשובה אחת. ואין לכם מושג מי מהם דובר אמת ומי שקר.