שון, ראשית, אם הנרי כשיר, אין ספק שהוא יפתח בהרכב. עם כל הכבוד לאנלקה(ואין כבוד) ולבנזמה, הנרי עדיף על שניהם מבלי לחשוב פעמיים, אך זו לא הבעיה כאן. תיירי הנרי חלוץ מצוין, אך לפי דעתי הוא איבד את כוח ההרתעה שלו, אם זה בקבוצה שלו או בנבחרת. אין כבר את אותם ימים שכל הבלמים באירופה פחדו ממנו, עשו במכנסיים כאשר ראו אותו ונשארו מאחורה פעם אחר פעם. היום כבר לא תראה דברים כאלה ממנו. לא אמרתי שהוא נעלם, אני פשוט חושב שהוא לא יכול להשפיע יותר מדי כמו פעם, במיוחד כפי שצרפת נראית היום ופניה מופנות לעבר שני משחקים סופר קשים. אם לפני מספר שנים, כאשר הנרי שיחק, כולם היו מהמרים כמה שערים הוא יבקיע במשחק, היום זה לגמרי אחרת. הגיל, הפציעות, ולא משנה מה, עשו את שלהם. נחמד מאוד... את האמת, עוד לא הגעתי לפונקציות טריגונומטריות, ואני די חלוד, כך שאני סולח לעצמי. ברור שהתכוונתי ל180 מעלות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
שון אני מסכים שמול נבחרות כמו איטליה והולנד צריך לפתוח עם מקאללה וטוללאן, אבל לדעתי חובה לשלב את נאסרי על חשבון אחד החלוצים כי הנעת הכדור של צרפת במערך שמקאללה וטוללאן בלבד במרכז פשוט קטסטרופלית. באגפים ריברי וכל שחקן שיכול להחליף את מאלודה, בתקווה ששפיץ נראה את הנרי חוזר.
שאלה קטנה אם יורשה לי כי אני טיפה לא מעודכן : יש סיבה מיוחדת שאברה לא שיחק נגד רומניה ? פציעה או משהו בסגנון ? ואם לא , אז מה לעזאזל דומנק חושב לעצמו ?
רועי, זו יכולה להיות אופציה טובה, אם כי מהלך שכזה יכול להיות ייעל רק עם בנזמה כחלוץ חוד. בנזמה חלוץ 9 טבעי ויעיל מהנרי בתפקיד הזה, אך כששניהם כשירים אין תרחיש ריאלי בו בנזמה מספסל את הנרי. לכן יש בעייתיות מסויימת במהלך שכזה שכן כחלוץ שפיץ בודד בלי אף חלוץ לידו, הנרי מאבד חמישים אחוז מהיעילות שלו. אני סבור כי מערך א-סימטרי סטייל ריאל מדריד השנה יכול להיות פתרון לא רע בכלל לבעיית היצירתיות במרכז השדה נטול הויירה. בהרכב שכזה טולאלאן ומקללה ישחקו באמצע, ריברי ישחק בימין ונאסרי בצד שמאל, כשהנרי ובנזמה מלפניהם. בפועל נאסרי יחתוך לאמצע וינהל את המשחק משם, כשאברה - מגן תוקף מצויין ובעל כושר גופני עילאי - יחרוש לבדו את אגף שמאל. מערך שכזה גמיש מאוד ומשאיר מקום לשינוי תוך כדי משחק. (הנרי יכול לחתוך שמאלה ולרווח את המשחק, ריברי יכול להחליף מקומות עם נאסרי ועוד מיליון ואחת אופציות אחרות) אבל אסור לשכוח שמדובר בחמור, ורוב הסיכויים שלא הרעיון שלך ולא שלי יתקיימו בפועל, והרתחיש הריאלי הוא שאותו הרכב (פלוס מינוס ויירה והנרי בהתצאם לכשירות שלהם) שפתח אתמול יפתח גם ביום שישי.
אין שום קשר למשחק הזה או לתוצאות שיבואו בהמשך. דומנק לא ימשיך גם אם יוביל את צרפת לזכייה בתואר, ינצח בכל משחק 0-5 ויגרום לכך שאבידאל יהיה השחקן המצטיין של הטורניר. במשחק הבא תיירי הנרי חוזר להרכב וניתן רק לקוות (בתור צופה נייטרלי לגמרי) שאנלקה ייכנס למקפיא ולא ייצא משם בשבועות הקרובים. עכשיו גם מופעל לחץ גדול על ויירה כדי שיעלה לשחק כבר מול הולנד, אבל קשה לדעת עד כמה הוא כשיר. רק אל תשכח שמדובר במאקללה והבנאדם פשוט נופל מהרגליים כשמגיעים לדקה ה-60 (את זה אמרו אנשי מקצוע שעובדים עם הנבחרת, אל תקנו את כל מה שאמרו אתמול בשידור). הוא עושה עבירות מיותרות שהן רק תוצאה של עייפות ואין מה לעשות, הגיל עושה את שלו. מאמני הכושר עבדו איתו שעות נוספות ונתנו לו מערך אימונים מיוחד כדי שתהיה לו האפשרות לעמוד בעומס של משחקים כל שלושה-ארבעה ימים. עם כל הכבוד לאימונים האלה, אני לא מאמין שהוא יחזיק מעמד באינטנסיביות הזו גם מול הולנד ואיטליה ולכן דווקא הוא צריך להיות זה שיפנה את המקום לפטריק ויירה. טולאלן מסוגל לעשות בדיוק את אותה עבודה והוא הראה את זה אתמול. על שיבוץ של נאסרי על חשבון אחד הקשרים האחוריים חבל לדבר, כי זה פשוט לא יקרה אצל דומנק. גם על מאלודה אני לא מאמין שהוא יוותר כי זה אחד מהשחקנים שלו לאורך כל הדרך והוא עיוור לגביו. האפשרות היחידה שנותרה היא העדפתו של נאסרי על פני אחד החלוצים.
אני מסכים עם ההרכב ששון העלה כאן. מאלודה אחרי עונה רעה מאוד בצ'לסי צריך לרדת לספסל ובמקומו חייב לפתוח סמיר נאסרי שאמנם לא הרשים מי יודע מה ב-20 דקות שהוא שיחק נגד רומניה, אבל הוא האופציה הכי טובה שיש לצרפתים באגף שמאל ומהמשחקים המעטים שראיתי אותו הוא שחקן נפלא. בחוד הנרי בהנחה שהוא כשיר חייב לפתוח לצידו של בנזמה. אם הנרי לא כשיר במאת האחוזים, גומיס שבמשחקי ההכנה היה נפלא, יכול להיות אופציה מעניינת לצד בנזמה. בנוגע למרכז המגרש, אני לא חושב שזה מהלך חכם לשחק עם ריברי או נאסרי במרכז המגרש. נגד נבחרות עם מרכז שדה כל-כך איכותי כמו הולנד ואיטליה, המרכז מגרש של הצרפתים יעלם. וויירה ומקאללה הם הצמד הכי טוב שדומאנק יכול לעלות במרכז המגרש. אה וכמובן, אברה להרכב ומהר על חשבון אבידאל שעבר עונה מצוינת בבארסה לפי יורם ארבל. לך תדע. גם את המונדיאל צרפת לא פתחה טוב והיו דיבורים על פיטורים של דומאנק עם סיום הטורניר, אבל היא הגיעה בסופו של דבר לגמר ודומאנק כמובן נשאר.
אחרי שצפיתי בשידור החוזר של המשחק אין לי הרבה מה להוסיף - חוץ מ... איש המשחק כמובן : http://images.teamtalk.com/08/01/330/Nicolas_Anelka_621648.Xxx ניקולאס אנלקה
אני לא צריך פרשנים שיגידו לי מה מקללה שווה. ראיתי אותו משחק עוד בימיו העליזים בסלטה ויגו. כמו כן, בעיות העייפות שלו הן לא חדשות במיוחד וגם בצ'לסי לא שחקו אותו מבחינה פיזית בכדי שיגיע רענן לשלבים המכריעים (הוא לא שיחק ביותר מ20 משחקי ליגה העונה). אבל, במשחקים מול הפירלואים והסניידרים של אירופה מקללה חייב לשחק או לפחות לפתוח. עם כל הכבוד לטולאלאן, משחק טוב מול ניקוליצה ומול כמה שחקנים סימפטיים בליגה הצרפתית לא מהווים אינדיקציה לשום דבר. הוא לא מקללה והוא מעולם לא הוכיח שהוא מסוגל לעמוד בהצלחה מול הקשרים הטובים בעולם. המבחן הרציני היחיד שלו השנה היה המשחקים מול יונייטד ולא זכור לי שהוא הבריק במיוחד מול קאריק, אנדרסון וסקולס. אין בושה בלהחליף את מקללה גם בדקה ה65 ורק אז להכניס במקומו את טולאלאן או לחילופין את דיארה.
אני לא זיהיתי אצל מקללה שום בעייה של כושר גופני. הוא תמיד מצליח להתמודד גם עם קשרים מהירים וזריזים ממנו ולחלץ כדורים גם בדקות שהוא יותר עייף, בגלל חוכמת המשחק והניסיון הרב שלו. הוא יודע לעשות דברים כמו שהיירו היה עושה - לעשות 'עבירות בסתר' - עבירות שנראות מהפעם הראשונה כחילוצי כדור נקיים. אני גם לא הייתי מוותר על הניסיון שלו. עוד נקודה בקשר למקאללה זו העובדה שהוא דוחף יותר קדימה מאשר טולאלן, שחילץ אמש הרבה כדורים, אבל לא הפסיק למסור אחורה או לרוחב. למקללה היו מספר ניסיונות מעניינים לשלוח קדימה את מאלודה או ריברי. הוא שולט טוב יותר בכדור מאשר הילד הצעיר. תיירי הנרי בוודאי שלא אותו שחקן, אבל אני עדיין מאמין שבמשחקים הגדולים הוא יתעלה על עצמו, כמו הנבחרת הצרפתית שאותה אני בכלל לא פוסל. אני מעריך שהיא תגיע לרבע הגמר ושם תציג יכולת טובה, כמו שקרה במונדיאל, החל משלבי הנוק-אווט הצרפתים התחילו לשחק כדורגל בניגוד לשלב הבתים אותו הם עברו בקושי. אני חושב שכרגע כל דבר עדיף על אנלקה, שגם בטורניר גדול כמו היורו, עושה חשק שהוא רץ. הוא כמעט ולא עשה תנועה לעומק ואת זה הנרי עושה, ואם החלוצים יעשו תנועה ללא כדור, לריברי יהיה יותר קל. בנוסף, הנרי שחקן יותר חכם ויכול להעמיד שחקן מול שוער בעצמו. מה שהיה מדהים במשחק אתמול, מעבר לחולשה של הצרפתים, זה המערך הנסוג שלהם. במקרים בודדים היו ברחבה יותר משחקן-שניים(אני מתכוון בהתקפות מתוכננות ולא במצבים נייחים), לא היו שחקנים בעומק. בנזמנה ואנלקה ירדו אחורה מידיי וגם כאשר ריברי קיבל את הכדור לא היה לו למי למסור. לפני שמחליפים שחקנים, חייבים לשנות את דרך ההתפרסות של השחקנים במגרש. למרות הכל אני חושב שצרפת לא תפסיד להולנד. חבל שבמחזור הבא איטליה וצרפת לא נפגשות, שתי נבחרות שהשיגו תוצאות רעות מאוד עקב ניהול משחק כושל של המאמנים. שתי הנבחרות נראות שבעות.
מה הייתה הסיבה של ההרכב הפחדני הזה? למה לעלות אם שתי קשרים אחוריים? למה לפתוח עם מאלודה? (את אנלקה אני עוד מבין, הנרי רק חזר מפציעה). למה לא לשחק עם ריברי/נאסרי משמאל גובו מימין ועם ריברי/נאסרי מאחורי החולצים ולשים את מקללה/טולאלאן כקשר אחורי בודד? למה לא לזמן את סאנייה? היה יכול לתרום כל כך בצד ימין. מאמן טיפש.
אולי לא ראינו את אותו משחק... מאקללה שיחק את האחרון בקישור וטולאלן היה זה שניסה לצאת קדימה כמו שהבטיח (הבעיה שהוא לא מספיק טכני כדי לעשות את זה, וזו בעיה שנגעתי בה כאן מספיק פעמים). בנוסף, טולאלן עשה עבודה הגנתית של שני שחקנים כי הוא סגר ימינה לאורך כל המשחק ועזר לסניול במקום ריברי שלא עושה הגנה בד"כ. מאקללה היה צריך להתעסק רק עם האמצע כי בצד שמאל מאלודה יודע לעבוד טקטית (זה הדבר הטוב היחיד שאפשר להגיד עליו בשנה האחרונה). המסירות לרוחב היו מנת חלקם של כל שחקני צרפת, מלבד ריברי, כי פשוט לא היו אופציות. ככה זה כשהחלוצים שלך בורחים לפינות ואחד מהם (נחשו מי...) כל כך טיפש ועושה הכל הפוך. יפה. אז איך הוא יעמוד בקצב האינטנסיבי הזה מול הולנד ואיטליה תוך כמה ימים? וצריך להוסיף את העובדה שהוא נח ברוב משחקי הידידות האחרונים ורק עבר אימונים אישיים. זה נכון שהוא שחקן מוכח שיכול להתמודד עם כל הגדולים כמו שעשה בהצלחה לאורך הקריירה שלו, אבל יש אלטרנטיבה וצריך לשקול גם אותה. על זה דיברתי בכל השבוע האחרון - משחק ההתקפה מסורבל ואין עזרה לשחקנים הקדמיים. לכן אני לא מבין למה כולם כל כך מופתעים. היה מספיק לראות את המחצית הראשונה מול אקוואדור כדי לדעת לקראת מה אנחנו הולכים בטורניר הזה. הבנתי שזו שאלה רטורית, ובכל זאת... דומנק עולה במערך מבוקר עם שני קשרים אחוריים כי זה מה שהביא אותו עד הלום והוא מאמן שמרן שלא מאמין בשינויים (אלה מילים שלו). עריכה: למרבה האירוניה, השיעמומון אתמול הניב 54% רייטינג בצרפת, מה שאומר ששיא הרייטינג מ-2002 (תוכנית ריאליטי, אלא מה) נשבר. 9.6 מיליון איש ראו את הנבחרת האימפוטנטית של שחקן התיאטרון, כשבפיק צפו במשחק 12.7 מיליון צופים. עם הנתונים האלה ביחס למשחק אתמול, אפשר לנחש שאחוזי התמיכה בדומנק יצנחו פלאים בימים הקרובים.
אתם בטוחים שאכן צפיתם במשחק או שסתם זורקים בדיחה?!! איזה חכם זה שזורק את טרזגה מחוץ לסגל ובמקומו הוא מביא את אנלקה ששיחק טוב רק בחצי השנה האחרונה שלו ואפילו פחות מזה במדי צ'לסי,אבל מצד שני אתה רואה את טרזגה(האמת שלא צפיתי בהרבה משחקים של יובה,אבל מכמה תקצירים שלו אני יכול להכריע את הכף שהוא שחקן מעולה) , פשוט מאמן אידיוט וליצן שמחליט בצורה כזו (אם הייתי במקומו אז אני מבטיח לכל אוהדי צרפת שנהיה אלופי היורו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx), מאמן שהשיב כחצי קבוצה בבית ולא חשב לרגע להביא אותם לסגל ,שחקנים שאני מאוד מעריץ אותם, אבל מה לעשות זהו דומנק שלנו , טפש!!! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx תגיד לי בחייך "אחד_מנתניה" - מה בדיוק ראית מאנלקה שנתן לך להחליט שהוא איש המשחק ?! מהו הדבר המיוחד שעשה במשחק שהשפיע עליך והחלטת שהוא יותר טוב מטרזגה?!!