שיפוט מצוין של האוזבקי? באמת? השער המכריע במשחק היה בנבדל, במחצית הוא עצר את המשחק בזמן מתפרצת של רובן, תוספת הזמן שערורייתית והזויה לגמרי. על כך שואן בומל מתחמק כל פעם עם ההתלכלכויות הקטנות שלו אני כבר לא מדבר, בזה כל השופטים נופלים, אבל שיפוט טוב לא היה היום. בחיי, לא האמנתי שאני אזכה לראות את היום בו הולנד מעפילה לגמר גביע העולם, זה כל כך משמח. הלוואי שישלימו את העבודה בגמר. אני חושב שהרבה מאוד מהביקורות על ההולנדים מוגזמות מאוד. הם הציגו יכולת טובה היום בהרבה יותר דקות מאשר אורוגוואי, הבקיעו שלושה שערים, יכלו להבקיע לפחות עוד שניים וכשהמומנטום הלך איתם, גם הכדורגל נראה הרבה יותר איכותי ויפה. בזווית שמעניינת אותי יותר מהכל, ואן פרסי היה מצוין היום במחצית השנייה, המון עבודה, נגיעות חכמות, מהלכים מצוינים כשהוא הגיע מאחור ומהצדדים. ככה בדיוק הוא צריך לשחק. הוא אפילו הציל היום בגופו מצבים של אורוגוואי. אבל יותר מרובין, אני כל כך שמח בשביל ואן ברונקהורסט, זוכר לו ימים יפים בארסנל (למרות הפציעה הנוראה ההיא), איזה גול נהדר שהוא גם ככל הנראה שער הפרישה של ג'יו מהמשחק. ללקק את האצבעות. Hup Holland!!
אגב, היסטוריה, בפעם הראשונה, נבחרת אירופאית תזכה על אדמה שהיא לא אירופה. ועוד דבר, גמר אירופאי שני ברציפות, מישהו מוכן להמר שהולנד והמנצחת בין גרמניה לספרד יודחו בבתים של 2014? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx http://www.ynet.co.il/PicServer2/24012010/2647745/BER005_wh.Xxx פול התמנון , נקווה שישגה בנוגע למחר.
מסכים בנוגע לצהוב של מולר, הטעות הזאת הפכה לקריטית כי זה היה הצהוב השני שלו, אם לא זה, לא זוכרים לו אף טעות. הלוואי שאלה היו הטעויות הכי גדולות של השופטים במונדיאל הזה. חוץ מזה, הוא מנהל את המשחק מצויין, נותן לו לזרום, לא כמו הרבה שופטים שכנראה אוהבים מאוד את המשרוקית שלהם. ברכות להולנד על העלייה לגמר!!! המחצית השנייה נראתה הרבה יותר טוב מבחינתם, בעיקר בזכות ואן פרסי שסוף סוף הגיע. גם ואן דר וארט תרם. רק חסר ניצחון גרמני מחר ויש לנו קלאסיקה נהדרת. (ושהתמנון ייחנק)
לא מזיז לי.ניצחונות על כל מיני סלובקיה ודנמרק ממש לא מראה לי שהם נבחרת גדולה. נגד ברזיל הנבחרת הפחות טובה ניצחה, אין לי שום ספק בעניין הזה.אז כן מקריות כי הניצחון על ברזיל היה סתם דבר שלא יכול לקרות שוב. 5 שערים של סניידר? כן,זה גם בחסד של שחקני הגנה(ועכשיו אני נזכר בשער המצחיק שלו נגד היפנים בבתים). אבל איך בדיוק 5 השערים שלו קשורים לעניין?!
הכל הולך עם סניידר בטורניר הזה. דווקא שהוא לא מבריק ועקבי ביכולת, אלא לפרקים בלבד נראה על המגרש, הוא סופר יעיל, ואם עזרה ראויה לציון של אלילת המזל. הולנד לא מבריקה בכלל, יותר מידי רכות של שחקני ההתקפה, רובן קיבל שמירה צמודה והתקשה מול קאסרס, קאוט בינוני וואן פרסי אותו דבר, אבל כל זה לא מונע ממנה להיות פיינליסטית בגמר אחרי טורניר שלם של יכולת פושרת - עוד הוכחה שכלום אינו מובן מאליו בכדורגל. הולנד יעילה כמו הכוכב שלה, מספיקות לה 10 דקות טובות בלבד של הנעת כדור יעילה כדי לסגור את המשחק, מה גם שהיריבה ממול שיחקה מאוד מבוקר ולא סיכנה כמעט את השער כי אין לה מה למכור מלבד פורלאן. הנגיחה של רובן הייתה מפתיעה ומושלמת, רובן לא עשה שום דבר מיוחד אך ברגע של הברקה הבטיח להולנד כרטיס בגמר. עם מעט יותר העזה וכישרון בחלק ההתקפי, אורגוואי עוד יכלה לגנוב ניצחון בדקותיה הטובות מול הגנה רופפת וחולמנית של ההולנדים, אבל מוטב בשביל הצופה הנייטרלי שהיא לא תשחק בגמר. שאפו להולנד, שלא משחקת כדורגל גדול אך יעיל ובעלת אופי שעזר לה להגיע לגמר.
כמו נגד ברזיל, במקום לגמור את הסיפור עם עוד גול ועוד גול.. מחמיצים ברשלנות ומהצד השני צריכים לסבול התקף לב. דבר נוסף חשוב, אל תמעיטו מערכה של אורוגוואי, ברור שאורוגוואי מסתמכת על משחק חזק ועקיצות, אבל זו אורוגוואי, אין מה לעשות, ואין שום דבר פסול בזה, זו מדינה קטנה, שצובטת את עצמה שהיא נמצאת במעמד הזה, כל דרך מתקבלת, ואני בכלל לא בטוח שאורוגוואי לא שווה ניצחון נגד נבחרות כמו אנגליה או ארגנטינה. אורוגוואי נבחרת נהדרת, שהגיעה עד לכאן בזכות. אני חושב שבכל דקה על המגרש אפשר היה להרגיש את הבדלי הרמות בין הנבחרות, שניסינו ליזום ולתקוף לאורוגוואי היה קשה מאוד להתמודד עם רובן וקאוט (נפלא, עובד כמו חמור, שחקן גדול), אני לא מבין למה אחרי ה- 1-0 עושים את אותה הטעות ונותנים ליריבה את כל החופש לתקוף. אבל כל זה לא משנה, אני יכול לציין עוד הרבה נקודות בקשר למשחק הערב (השער השני גבולי מאוד מאוד.. נטייה לשער שהיה צריך להיפסל), אבל כל זה לא מעניין אותי. גמר מונדיאל, אחרי שדור הזהב שלנו הלך לשלום בלי להביא תואר, כבר חששתי שלא אזכה לחוות דבר כזה, אבל הנה זה קורה, אנחנו בגמר מונדיאל, אין הרגשה מדהימה מזו (יש, מקווה שנחווה אותה ביום ראשון), לדבר על השחקנים נדבר בימים הקרובים, הלילה נלך לחגוג, נישן עם חיוך. מי שתנצח מחר תהיה פייבוריטית בגמר, אבל אנחנו רוצים את זה.
להגיד שהוא מלוכלך ופאולסיט נכון 100%, אבל אפס מקצועית?! גרזן בקישור ההגנתי, לא מפסיק לחטוף כדורים ולעזור להגנה הזאת שבהחלט צריכה עזרה, הגיע הזמן שיהיה להולנד שחקן כזה. נוטה להסתבך התקפית אבל מפה ועד אפס.. ואן ברונקהוסט מבקיע את שער המונדיאל, רובן מבקיע בנגיחה... איזה משחק מוזר. Hup Holland Hup
כמה שאני אוהב את ג'יו וואן בומל, אני לא רואה את הנבחרת הזאת, מפוצצת כשרונות וכטניקה, עומדת מל גרמניה. יש לה הגנה פשוט בינונית. מול ספרד עוד יש לה סיכוי, מול גרמניה היא תקבל לפחות שער אחד אם לא יותר.
פחות טובה פחות טובה, אבל ברזיל כמו שנתנה מחצית ראשונה מצוינת, לא הגיעה לשער ההולנדי במחצית השניה והולנד יכלה לתת 4. בסופו של דבר אין כזה דבר מגיע בכדורגל, לפעמים הפחות טובה מנצחת, אגב מי אמר שהולנד היתה פחות טובה? למה כי היא לא הראתה תעלולי כדורגל וטריקים כמו ברזיל? זה אומר שהיא פחות טובה? בספורט מדבר רק דבר אחד: מבחן התוצאה, ובמבחן התוצאה הולנד בגמר וברזיל בבית אחרי פדלאדות מול צ'ילה, שמילה וצפון קוריאה.
אורוגוואי הבקיעה שער בתוך תוספת הזמן. שאל את מרטין אטקינסון איך זה הולך. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx בנוגע לשער השני, אי אפשר להאשים את השופט באי פסילת השער אלא את הקוון אם כבר. לדעתי השער בכלל לא היה צריך להיפסל, החוק מדבר על השגת יתרון מעצם היות השחקן בעמדת נבדל. הוא לא הסתיר לו את הכדור וגם לא עמד בקו שלו. אני לא רואה איך למוסלרה יש סיכוי לקחת את הכדור הזה אפילו אם ואן פרסי לא נמצא שם.
הולנד לא תהיה אלופת העולם! אני לא מוכן לקבל תסריט כזה והמונדיאל הזה ייזכר כהכי גרוע בהיסטוריה המודרנית אם זה יקרה (כאילו שעד עכשיו לא היו חסרות בעיות). אני לא מבין איך הולנד הצליחה להתגנב ככה לגמר עם הגרלות קלות ופוקס אחד נגד ברזיל, שגם היא התגלתה כקבוצה פגיעה ובעייתית. לא משנה מי תהיה היריבה, היא תהיה אלופה יותר ראויה רק בזכות הדרך שעשתה כדי להגיע לשם. אמנם זה לא רק זה, זה הכדורגל הגרוע של הולנד, הגנה חסרת צורה ומשחק התקפה שבנוי בעיקר על פוקסים של סניידר. הכל יכול לקרות בכדורגל, אבל אני לא מאמין שכדורגל כזה יכול להביא גביע עולם. אני מהמר שספרד/גרמניה תפרק אותה. אם הולנד זוכה, אני עוזב את הפורום ליום אחד שלם.