חצי גמר ליגת האלופות: מהפך בלתי נתפס לריאל מדריד על סיטי מסדר לה דייט מול ליברפול וקלופ בגמר הגדול

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Raulito, ‏26/4/22.

1. SoD Member

ברור שהכדורגל משתנה, הספורט משתנה ושחקנים נהיים הרבה יותר טובים ואתלטיים וזה משפיע גם על המשחק. אני חושב שזה מצחיק להגיד בדיעבד "X לא היה מצליח היום" כשX פרש לפני 20 שנה - אם X היה נולד ב2000 ולא ב1970, הוא כנראה היה שחקן הרבה יותר טוב.

2. Lebron Member

אז מי המאמן השני הכי טוב בעולם אם לא פפ?

3. קשר שמאלי Member

פפ המאמן הטוב בעולם בלי תחרות. קלופ גדול אבל הוא לא מהפכן או איזה גאון. הוא לא המציא שום דבר

4. yonmu Member

שחקנים כמו אינזגי וגאטוזו היו צריכים לעשות התאמות כדי להתאים לחלק מהמאמנים היום. כמו שהם נראו, גם בשיאם, הם כנראה לא היו מקבלים מקום בהרכב של פפ, אבל כנראה שכן היו מקבלים מקום בהרכב של הקבוצה שמדיחה את פפ.

אני לא לגמרי מסכים עם הקביעה שיש ירידה ברמה של הכדורגל, אלא שפשוט צריך לשלוט ביותר ויותר אספקטים שלו. ברמה הפשוטה אפשר לדבר על שוער שנמדד במשחק רגל או בלם שמוביל כדור, אבל בפועל זה מוביל להרבה יותר מזה. אפשר עדיין לשחק כדורגל פשוט ולהצליח איתו, אבל ככל שהזמן מתקדם דברים נהיים מורכבים יותר.

משעשע לחשוב שבייל והזארד יכולים עוד לרשום לעצמם 2 תארים גדולים על העונה הזו.

5. oranfu Member

מה פפ המציא?

קלופ בליגה צמוד צמוד לפפ (נקודה אחת פחות בטוטאל ב3 שנים האחרונות אם אני זוכר נכון) וזה למרות נחיתות כלכלית משמעותית.
    באירופה קלופ עולה עליו עד כה מאז שהשניים הגיעו לאנגליה.

גם אם פפ טוב מקלופ (אני לא מסכים אבל יכול להבין מי שחושב ככה), זה בטח לא חד משמעי.

6. רוברטו באגיו31 Member

קלופ המאמן הטוב בעולם ורמה משל עצמו, מבחינתי אף אחד לא מתקרב אליו .
    אחרי קלופ יש את קונטה ובמקום השלישי טוכל .

פפ במקום הרביעי או החמישי . צריך לזכור שפפ מצליח אך ורק במועדונים שהם פייבוריטים ברורים להצלחה ( באיירן מינכן ) או בקבוצות עם תקציב שחקנים בלתי מוגבל ( אין מאמן בהיסטוריה שקיבל תנאים כל כך טובים כמו פפ בסיטי ועדיין אין לו זכייה איתם בליגת האלופות ) .
    בברצלונה הוא עשה עבודה מצויינת זה נכון אבל גם במקרה הזה הוא אימן בקבוצה שהיא פייבוריטית לזכייה בליגה הספרדית ביחד עם ריאל מדריד וגם פה היה לו סגל עם שחקנים היסטוריים.

לגבי אנצ'לוטי: אני לא מתרשם מהנתון הזה של זכייה באליפות ב 5 הליגות הגדולות באירופה.
    לזכות באליפות עם באיירן מינכן ופ.ס.ז בעידן השייחים זו לא גאווה כזאת גדולה.
    בליגה האיטלקית הוא אימן סה"כ 9 עונות וזכה באליפות אחת . זה ממש לא נתון מרשים .

מעבר למספרים האלו, מדובר במאמן טוב מאוד כמובן אבל מבחינתי הוא אף פעם לא היה מהטובים בעולם בתקופה מסויימת וגם לא בנה קבוצות על כמו מאמנים גדולים אחרים .
    דווקא העונה הזאת היא עונת האימון הכי מרשימה שלו וזה אחרי כמה עונות ממש לא טובות שלו . ( למעשה מאז שעזב את מדריד ב 2015 ) .
    השידרוג של ויניסיוס וגם בנזמה אפשר להגיד היא גם בזכות אנצ'לוטי והעובדה שהוא לקח סגל ממש לא מרשים של ריאל עד לגמר ליגת האלופות וזכייה קלה בליגה הספרדית היא בהחלט ההישג הכי גדול בקריירת האימון שלו מבחינתי .

LFC-Gerrard1 ו-Captain Canada אוהבים את זה.
  7. Raulito Madridista

- הרקורד של אנצ'לוטי ייחודי, אין ספק, אבל מעטים המאמנים הטובים, אם בכלל, שהיו בכל כך הרבה ליגות גדולות. הוא בשלב די מוקדם בקריירה כבר הלך לצרפת שזו ירידה ברורה ברמה, פריז מודל 2013. אין לו מספיק אליפיות בקריירה, לחלוטין. גם בריאל הוא זכה רק באחת מתוך שלוש.
    לדעתי ההישג הכי גדול של אנצ'לוטי כמאמן (אלא אם כן יזכה בגביע ה-14) זו הזכייה עם מילאן ב-2003. אחרי שנים שהיא לא בתמונה בכלל, כששנה קודם לכן היא הפסידה להפועל תל אביב ברבע גמר גביע אופ"א ורק בגומלין תיקנה. מילאן חזרה תחתיו להיות באמת קבוצת צמרת. בימי שלב הבתים השני עוד - הם ניצחו תמיד בארבעת המשחקים הראשונים וסגרו עניין. ההמשך היה מרשים בנוקאאוט אבל ניחא. גם ב-2007 זה היה מרשים בעיקר כשהיא עברה את מנצ'סטר יונייטד בחצי הגמר.

- אפשר לעשות הפרדה בין ברצלונה לבין קבוצות אחרות. הוא זכה שם ב-14 תארים ובחלק מהזמן פגש קבוצה חזקה מאוד של ריאל מדריד שהשקיעה המון כסף. לפני עונת הטרבל הראשונה שלהם לא שמו את ברצלונה כפייבוריטים. הוא לקח החלטה אמיצה לזרוק את רונאלדיניו שהיה לא מקצוען וגם את דקו. הוא התעקש על דני אלבס ועל בוסקטס בהמשך במקום טורה. הוא קיבל סגל טוב אבל צ'אבי לא היה בדיוק צ'אבי אלא עשה את הנסיקה תחתיו, וסגל שהיה מעין לוזרי - ב-2008 הייתה להם עונה נוראית עם הפאסיו ומקום שלישי(!) בספרד אחרי ויאריאל.

- אנטוניו קונטה צריך להתחיל לספק קבלות גם בליגת האלופות. לא מדבר על זכייה אבל מה שהיה עם אינטר לא מתקבל על הדעת. לכן ריאל מדריד לא תסתכל לכיוון שלו בינתיים.

8. רוברטו באגיו31 Member

הגדולה של קונטה היא שהוא מגיע תמיד לקבוצות ומועדונים שנמצאים בתקופות גרועות ובירידה משמעותית מבחינה מקצועית ( יובה אחרי שנים נוראיות, צ'לסי אחרי עונת בלהות עם מוריניו ואינטר אחרי שנים רבות בלי זכייה או מאבק על האליפות) .

אתה יודע כמה עונות הוא אימן בליגת האלופות בקריירה ? סה"כ 5 .
    באינטר בהחלט אפשר לסלוח לו על 2 עונות שבהם הוא לא עבר את שלב הבתים כי בליגה הוא שידרג אותם בכמה רמות וכמובן זכה איתם באליפות בעונה השנייה .

וגם ב 2 העונות באינטר הוא קיבל שלב בתים לא קל בכלל .
    יש לקונטה עוד מספיק זמן להצליח בליגת האלופות.
    שוב...הוא סך הכול אימן 5 עונות בליגת האלופות, זה לא כזה הרבה .

ולגבי פפ בברצלונה : אני לא זוכר מאמן כדורגל שנהנה מכל כך הרבה טעויות שיפוט לטובתו בליגת האלופות כמו פפ בברצלונה .
    כמעט כל משחק נוקאאוט בליגת האלופות הוא נהנה מטעות שיפוט משמעותית וכמובן אסור לשכוח את משחק הכדורגל השערורייתי בכל הזמנים ( נגד צ'לסי ב 2009 בחצי הגמר ) .

9. קשר שמאלי Member

לא מעניין אותי כמה כסף מאמנים מבזבזים על רכש. אני בוחן מאמן לפי העבודה שהוא עושה עם הסגל שעומד לרשותו. הסגל של ליברפול לדעתי טוב הרבה יותר מסגל של סיטי. אני מאוד לא מחזיק מסגל של סיטי

10. AE94 Member

חלק משמעותי מהעבודה של מאמן זה בניית סגל. בעצם הטענה שלך אתה סותר את עצמך. כי אם אתה טוען שהסגל של ליברפול יותר טוב מהסגל של סיטי, שלמעשה קלופ בנה אותו בתקציב יותר נמוך בהרבה מפפ, אז כבר הוכחת בעצמך שקלופ טוב מפפ בהרבה.
    וצריך גם לבחון את נקודת הפתיחה של שניהם, קלופ הפך את ליברפול מקבוצה שמסתובבת סביב מקומות 7-8 לקבוצה בטופ העולמי ולדעתי הטובה בעולם, זה משהו שאין מאמן בעולם שעשה את אותו דבר.
    לדעתי קלופ חד משמעית המאמן הטוב בעולם, הסגל של סיטי לדעתי עולה במעט על הסגל של ליברפול מבחינת איכות שחקנים ופפ מאמן מצוין, אבל עדיין קלופ טוב ממנו

Lebron ו-oranfu אוהבים את זה.
  11. רוברטו באגיו31 Member

מדוייק, אם אחרי שפפ הוציא כמעט מיליארד יורו על רכש ( לדעתי לפחות פי 2 ממה שקלופ הוציא בליברפול וקלופ גם נאלץ למכור שחקנים בניגוד לפפ ) ומלכתחילה הגיע לסגל טוב בהרבה ממה שקלופ הגיע אליו בליברפול, ועדיין לטענתך הסגל של ליברפול יותר טוב - אז יש פה מחדל ענקי מבחינת פפ .

קלופ הוא רמה משל עצמו כמאמן, היחיד שמתקרב אליו זה קונטה.

שי ו-oranfu אוהבים את זה.
  12. DRORIKO Member

או שאינזגי היה מפתח את המשחק שלו כדי להתאים את עצמו לכדורגל המודרני. יש את הדוגמא של היגוואין שבריאל היה חלוץ די מיושן ובנאפולי אצל סארי הוא שכלל את המשחק שלו ונשאר רלבנטי בכדורגל גם אחרי שעבר "פפיזציה". יצא לי באחד החגים לראות משחקים מפעם של שיקגו בולס של ה-90. אם היית לוקח את ג'ורדן של אותה תקופה להיום אני לא יודע אם היה לו בכלל מקום ב-NBA. הבן אדם אפילו לא זרק מ-3. האם זה מוריד מהגדולה שלו? לא, כי סביר שאם ג'ורדן היה משחק היום הוא היה משכלל את המשחק שלו כדי להשאר מספר 1 גם היום(למרות שאני מאד בספק אם הוא היה מצליח להאפיל על לברון או על יאניס).

13. קשר שמאלי Member

ממש לא סותר את עצמי. נגיד שקלופ יודע לבנות קבוצה יותר טוב מפפ, זה לא עושה אותו מאמן טוב יותר ממנו. היום יש מנהלים מקצועיים שבונים קבוצות. מאמן צריך לדעת להוציא את המיטב מהכלים שעומדים לרשותו. יש מאמנים ישראלים שיודעים לבנות קבוצה יותר טוב מבכר וכמאמנים הם לא מתקרבים לרמה שלו

נערך לאחרונה ב: ‏5/5/22
  14. DRORIKO Member

בסופו של דבר אין קוסמים בכדורגל וכל מאמן צריך שחקנים טובים כדי ליישם את הפילוסופיה שלו. ליברפול של קלופ הפכה למה שהיא ברגע שהוא קיבל את השחקנים שהוא רוצה, לעומת זאת דורטמונד שלו הלכה והידרדרה ברגע שהוא איבד את השחקנים החשובים שלו. אני מאד בספק למשל אם פפ יצליח לשחק את ה"טיקי טקה" שלו בקבוצה כמו יובה שכולם שם נגרים.

15. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא בטוח של אינזאגי או גאטוזו היו את היכולות להתאים את עצמם כפי שאתם טוענים, אבל זה דיון די עקר

@DRORIKO - אני מכיר אנשים שהיו שולחים אותך לעונש מוות על מה שאמרת על ג׳ורדן.
    זה דיון למקום אחר - אבל אין שום ביסוס למה שאמרת, בטח לא למשפט כמו ׳לא בטוח שהיה לו מקום באנ בי אי׳