כריסטיאנו רונאלדו יכול להגיד הלילה בשקט לעצמו : הקריירה שלי ניצלה. אם פאברגאס היה מחטיא את הפנדל ואני הייתי עומד מול קסיאס (שמכיר את שפת הגוף שלי לפני הפנדלים יותר טוב מכל אחד אחר בעולם) בניסיון להציל את המולדת, כל הקריירה שלי הייתה גמורה אם הייתי מחטיא. התקשורת הספרדית תנגח אותי מכל הכיוונים, ברצלונה תנצל את "המשבר" בין רונאלדו לקסיאס כדי להביא חיזוק נוסף (אם אכן נכונה השמועה שדרוגבה חתם) ולא בטוח שבמועדון אחר היו לי הכלים לצאת מכך. נ.ב. : די חששתי לפני הפנדלים של פפה וברונו אלבש. ברונו אלבש ידוע כבועט גרוע, פפה הוא חמום מוח והבעיטות שלו בדרך כלל חסרות פרופורציה. גם נאני לא ניגש לפנדל בביטחון מוחלט.
אין מה להשוות בין משחקים של ברצלונה-צ'לסי, שהיו איכותיים וברמה גבוהה מאוד, לבין מה שרואים מספרד במשך כל הטורניר, שזה קקי.
לפחות בזכות חצי הגמר שהיה אחד המשחקים הגדולים של העשור הקודם. ברצינות, כל מה שחשבתי במהלך פורטוגל-ספרד זה אם אחת מהן לוקחת את הגביע זה יהיה אחד הטורנירים הכי כושלים שזכורים לי.
אני כבר לא יודע אם לצחוק או לבכות מהשטויות שלך איטליה, כמו ספרד, נבחרות אדירות וספרד עשתה כאן הישג עצום אבל כל הברברנים פה בפורום לא מסוגלים לכבד את זה. סגנון מגעיל עלק. ספרד מגיעה ליותר מצבים שולטת במשחק והיריבה בקושי מגיעה לשער. כל דבר חוץ מניצחון ספרדי זה אי צדק משווע
אם ספרד הייתה עושה את זה בזכות כדורגל תוסס ויצירתי כמו ביורו 2008, כולנו היינו מרימים בפניה את הכובע. בינתיים מי שתוססת ויצירתית היא זו שתנצח את ספרד בגמר (שכחתי איך קוראים לה, אבל היא מתחילה באות ג')
מה אני יגיד לך זה הטעם שלך אני אחד שנהנה הרבה יותר לראות אחד כמו אינייסטה מאשר את אוזיל. אני נהנה לראות את ספרד מבטל כל לחץ שעושים עליה. כזה אני, אחד שאוהב לראות נבחרות חזקות ועוצמתיות
כן, כמו שהיא ניצחה אותנו בגמר היורו האחרון וחצי גמר המונדיאל. בתור אוהד ספרד, אני ממש לא מעדיף את איטליה בגמר מאשר איטליה, אני אפילו נוטה להעדיף את גרמניה מחר מאשר את איטליה. לספרד יש מצ'אפ טוב נגד גרמניה, היא ניצחה אותה פעמיים כמו שהזכרתי, בניגוד לאיטליה שספרד מתקשה נגדה באופן קבע ואף פעם לא ניצחה אותה במפגש רישמי, היא הפסידה לאיטליה של פראנדלי לפני שנה במשחק ידידות, ביורו הזה היחידה שהצליחה לנטרל את ספרד הייתה איטליה וגם ביורו הקודם שזכינו ניצחנו אותה רק בפנדלים. לגרמניה יש אומנם קישור איכותי, אבל לאיטליה יש קישור שיכול לעשות קשיים גדולים לספרד, פירלו, מארקיזיו, דה-רוסי ומונטליבו זה קישור חזק ואיכותי שיכול לעמוד שווה נגד הקישור הספרדי. נכון שלגרמניה יש אובר מוטבציה לנצח את ספרד אחרי שתי ההפסדים ביורו ובמונדיאל, אבל אני פוחד מאיטליה לא פחות. בכלל, מחר לדעתי הולך להיות המשחק הכי טוב ביורו, שתי קבוצות שיוזמות, עם קישור איכותי והגנות לא הכי חזקות(אם כי גם ממש לא חלשות). אני רוצה לציין היום, שוב את ההגנה הספרדית שלדעתי האחראית הגדולה ביותר להצלחה של ספרד גם במונדיאל וגם ביורו האחרון, חששו מהפצעיה של פויול אבל ידעתי שהצוות פיקה את ראמוס זה הגנה שקרובה לשלמות, הם פתחו קצת בפאניקה את המשחק אבל פורטוגל לא הגיעה למצב אחד אמיתי כל המשחק. משחק מצויין גם לאלונסו ולבוסקטס(ברוכים הבאים ליורו), צ'אבי היה חלש ומאז שיצא ספרד נראתה טוב יותר, גם איינסטה למרות הברקות פה ושם לא היה טוב, נכון ששתיהם סובלים מהמערך של דל-בוסקה שאיינסטה מסורס בשמאל, ולצ'אבי אין למי להכניס כדורי עומק, אבל עדיין. גם ססק שנכנס למרות הכדור הגדול לפדרו היה די הססן.(עוד אחד שסובל מהעמדה שהוא משחק בה).
הסגנון של ספרד לא מעניין אותי ואני לא אוהד אף נבחרת, כך שההשוואות לאיטליה לא מזיזות לי. איכות המשחקים עצמם של ספרד גרועה וזו ביקורת לגיטימית. המשחק הטוב היחיד שהיא שיחקה היה נגד איטליה.
איניסטה שחקן יותר טוב מאוזיל (בבסיס הוא השחקן השני בטיבו ביורו אחרי רונאלדו), אבל מה זה קשור לכדורגל של ספרד? להפך, הדל בוסקה בול מנטרל את אינייסטה כי הוא תוקע אותו בשלישה הקידמית במקום במקום הטיבעי שלו- מרכז השדה. ושהוא בא לעזור במרכז השדה, חסר שחקן בחלק הקידמי, כך שאין לו למי למסור. היתרון שלו על צ'אבי הוא הדריבל, כך שבעוד צ'אבי מנוטרל כמעט לחלוטין בדל בוסקה בול, אינייסטה עוד מסוגל לעשות דברים בעצמו. אבל זה כלום ושום דבר לעומת מה שהוא יכל לעשות אם היו מציבים אותו באמצע, עם שלישיה התקפית לפניו. צריך להבין, הכדורגל של ספרד הוא לא הכדורגל של השחקנים, הוא הכדורגל של המאמן שלה. אם היית שם את אוזיל בספרד במקום סילבה (נניח) זה היה נראה אותו דבר. אם היית שם את השחקנים של ספרד תחת יוגי לב או ארגונס (עזבו גווארדיולה או ביילסה) הייתה רואה כדורגל התקפי ומלהיב. אגב, למי שתהה למה ספרד נראתה יותר טוב בהארכה למרות שתיאורטית לפורטוגל היה אמור להיות יתרון (שני ימי מנוחה עודפים): הספרדים שיחקו שם בהרכב הרבה יותר מאוזן מבחינת שחקנים שיכולים לבנות משחק שמושלמים על ידי שחקנים שיכולים לאיים על השער. ואיך בן אדם שפוי נותן לנגרדו לשחק לפני פדרו?
אחרי החמצת הפנדל של צ'בי אלונסו עוד הייתה לי תקווה, אבל איך שראיתי את ז'ואאו מאונטיניו ניגש לבעוט את הפנדל הראשון של פורטוגל, ידעתי שהוא הולך להחמיץ - כמו שהיה ברור לי שזו הזדמנות אמיתית ויחידה להדיח את ספרד, מה שלא קרה בסופו של דבר. פורטוגל היו טובים. היה ברור לי שהספרדים יתקשו מול היכולת האתלטית של רוב שחקני החלק הקדמי של פורטוגל, שעשו לחץ יעיל. חבל שכריסטיאנו רונלדו לא היה מספיק מרוכז במצבים הטובים שהגיע אליהם.
אני רואה יורו משנת 1992. זה שלב הנוקאאוט הכי משעמם ומגעיל שיצא לי לראות. פשוט ביזבוז זמן. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx בחיי שניסיתי פעם אחרי פעם לראות אותם ולהשאר ער בו זמנית. זה פשוט חזק ממני. זכותם המלאה לשחק איך שבא להם, אבל כן הייתי מצפה שקצת ייזמו יותר בתור אלופי העולם ומחזיקי גביע אירופה.
לא ברור מה נגרדו עשה על המגרש. סתם הסתובב 45 דקות ונעלם כלא היה מגיעות מחמאות לפורטוגל, במיוחד לשלישיית הקישור מאוטיניו, מיירלש וואלוסו היו מצויינים באמצע. גם מבחינה הגנתית וגם מבחינה התקפית נאני היה החולייה החלשה לטעמי בצד הפורטוגזי, כשכריסטיאנו יכל לגמור את המשחק ב90 אם לא היה מחמיץ את המצב על מגש שקיבל במתפרצת ממש בשניות האחרונות של תוספת הזמן פדרו היה מעולה למרות שנכנס מאוחר יחסית, וזאת נקודת מחשבה לדל בוסקה. דויד סילבה חלש מאוד, זה לא אותו שחקן שזרח במנצ'סטר סיטי השנה. ג'ורדי אלבה המצטיין לדעתי, מגן נהדר שסידר למצב ענק לאינייסטה בתוך הארכה. רוי פטריסיו רשם שם את הצלת המשחק (למרות שלא הייתה לא עבודה רבה) גמר? לא משנה איזה יריבה תגיע, זה יהיה פתוח לחלוטין
איי אייי ספרד..כל הזמן אני מזמזם את השיר וויוה לספניה... שיר קליט, כל המשחק ניסיתי להתמקד בשירה, זה מה שהחזיק אותי ער. בושה וחרפה שמאמן, שהוא לא ממש מאמן, מצליח טורניר שלישי ברציפות להצליח. בחיי שימו ילד בן 6 כמאמן (אחרי תירגול במשחק המנג'ר) ותקבלו תוצאות דומות, פרט לכך שאולי ספרד תשחק טוב יותר. אין לי ספק אגב שמדובר בנבחרת הטובה ביותר בעולם ואחת הדומיננטיות שזכורות לי, אבל פשוט מסרסים אותם בלי סוף ועם זאת הם מנצחים. והכי מצחיק שדל בוסקה יכנס לספר השיאים ויזכרו אותו כאליל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx