טוטנהאם 2007/2008 - מחזיקת גביע הליגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Hotspur, ‏1/6/07.

1. קינג לדלי Member

אהלן אהלן אהלן אהלן....
    אחת הנסיעות הגדולות !
    ביום חמישי היינו במשחק מול סלביה פראג.שתינו בירות בבריקלאירס ארמס ושרנו בעיקר על אבא של אדבאיור והפילים שלו...
    המשחק עצמו היה צפוי.קבוצה שהראש שלה בגמר בעוד שלושה ימים והגול של אוהרה רק הרדים אותנו והלחיץ את הקהל.בסופו של דבר עברנו לשלב הבא מול איינדהובן.
    יום למחרת החלטנו ללכת למגרש של צ'לסי ולהטיל קללות על הברידג'.פעם ראשונה שלי שם ומאוד התרשמתי מגודל האיצטדיון היפה הזה.הצצתי פנימה והתחלנו להקיף את המגרש.כמובן שהמקום מלא במצלמות של האבטחה.גיא לא היה בטוח שאני הולך לשלוף אבל תוך כדי הצצה למגרש השתן התחיל להציף את הברידג' תוך סדרת קללות ותחינות לחוסר הצלחה מקומי ולניקור תרנגולי.
    גיא הוסיף מוחטה יפה ויצאנו לדרכינו לליין.היה זה יום שישי והגענו רק בחמש בערב וחיפשנו כרטיסים ושום תחינה לא עזרה.פשוט נגמרו.אחר כך ביקשו והתחננו לבקר בתוך הליין והשומרת הרשתה רק להיכנס ללובי.בלובי הפקידה חיפשה מאבטח שיעשה לנו סיור אישי בליין אבל השעה הייתה מאוחרת ולא היה אף אחד.צילמנו את הפסל של ביל ניק,הגביע האנגלי,והכפפות של רובו (בשביל סטרטפורד).

למשחק של פולהאם ווסט האם לא נכנסנו אבל כל כך אהבתי את המגרש הזה ! הקרייבן הוא מהמגרשים האנגלים של פעם,פשוט מדהים.
    שיחקתי שם כדורגל עם שני ילדים אוהדי פולהאם.שמענו קצת את השירים ברקע.

ואז הגיע יום ראשון...
    בשעה 11 כבר היינו בוומבלי ונפגשנו עם עוד חבר תרנגול.
    היינו ממש לקראת חזרה לארץ וכל אחד עם נשאר עם 200 פאונד בכיס. היו שם אנשים עם כתובות "דרוש כרטיס" שנשארו באותה פוזה עד המשחק ולא נכנסו.
    הספסרים המעטים או שנעצרו או שעבדו על האוהדים ומכרו להם כרטיסים מזוייפים.
    החלטנו אחרי שהקפנו את וומבלי 7 פעמים ועם כאבי רגליים לחפש פאב.
    הפאב הראשון היה מלא בתרנגולים ולא הכניסו אף אחד.
    המשכנו עוד 10 דקות הליכה לפאב השני ושם גם לא נתנו להיכנס.
    המשכנו עוד 10 דקות ריצה והגענו לפאב חמוד עם עוד תרנגולים ותפסנו מקום על הבאר צמוד למסך הגדול.
    הגענו בדקה ה 20 ! אני שבחיים לא הפסדתי חצי דקה של טוטנהאם (חוץ מרגעי לחץ) הפסדתי 20 דקות בגמר ! אמרתי לעצמי שאם נזכה בו אז לא איכפת לי.
    דרוגבה כבש,רובו לא סגר את הפינה והראש היה למטה,אבל ברגע שהיה קלוז אפ על ראמוס הרגשתי בפנים שיש לי פתאום כח.הבן אדם נותן לי ביטחון.
    אחר כך פנדל וברבה עם הקרח שלו נתן לנו ביטחון.
    קבוצה אחת הייתה במגרש עד הסיום,עם החמצות של קינו,ברבה,ובעיקר זוקורה שאין לו רגש ברגל.
    בהחמצה שלו כבר ראיתי איך כרגיל אני אומר אחרי המשחק "אם זוקורה היה כובש".
    בהארכה שוודי עלה כמו מגדלור להרמה גדולה של ג'ינאס והמזל היה איתנו (הכדור חזר ללחי שלו נתן נשיקה ונכנס)הרגשנו שזה קרוב.
    בחצי השני של ההארכה צ'לסי התחילו לסכן ואני כל שתי דקות התחבאתי בשרותים ורק שמעתי את התגובות של הפאב.
    הלחץ הרג אותי ! נכנסנו לזמן פציעות ואז שמעתי את כולם צורחים NOOOOOO אדיר כאילו ספגנו. דפקתי את הראש בקרמיקה של השרותים ובראש כבר עלו לי המחשבות איך בדיוק רובו יקח פנדלים.
    בעודי פותח את הדלת (השרותים ממש צמודים למסך) אני רואה פתאום את כולם מזנקים משמחה ! לא הבנתי מה קרה.
    מסתבר שהדפוקים האלה עם כל הבירות לא שמו לב לשריקה וחשבו שהקורה הייתה לפני שריקת הסיום...
    הרגשתי שספגנו וכבשנו באותה השנייה...
    כולם היו אחד על השני ואני עם דמעות בעיניים.אמא הבאתי גביע !
    אגב,מי שחושב שצ'לסי לא לקחה ברצינות את המשחק היה צריך לראות את האוהדים שלהם אחרי המשחק והתגובות של השחקנים שלהם שהיו גמורים במיוחד טרי.
    לפני המשחק בחיים שלי לא ראיתי כל כך הרבה נחילי אנשים יורדים מהטיוב של וומבלי פארק ישר לכיוון המגרש. היו שם 70 אחוז תרנגולים ! כמויות אדירות של צרחות של YID ARMY מכל עבר.
    כמות האוהדים והרעב של טוטנהאם זה משהו אדיר ! היו סירנות של משטרה מידי פעם ובטוח שהיו קטטות בכל מיני מקומות.
    היינו באורגזמה ורקדנו ברחובות והחלטנו לחזור באוטובוס לוומבלי כי הטיוב לליין (ויקטוריה ליין) לא עבד באותו יום.
    רצינו כל כך לראות את וומבלי ושעה אחרי המשחק החלטנו לנסות להיכנס. מכל עבר שומרים ורק אנחנו שלושה ממזרים ישראלים בדילוגים של איילות חדרנו פנימה. 5 קומות של מדרגות נעות ומעליות ואף אחד לא מצליח להבין מאיפה רואים את המגרש.מישהו מהעובדים במסעדה אמר שבקומה ראשונה ואנחנו ללא רגליים ועם יבלות ממשיכים לחפש.
    ראינו מקום ענק עם שולחנות וי.אי.פי. ונכנסנו.ממש מהר הוציאו אותנו...שיחקנו אותה מחפשים את היציאה מוומבלי. מצאנו עוד דלת לחדר הענק של הוי.אי.פי. והיו שם מלא עובדים שקיפלו שולחנות וכסאות ובחסות הבלאגן הצלחנו לחדור.
    פתחנו דלת והנה נגלה מולנו בית המקדש האנגלי.לאט לאט עם ידיים בכיסים ואדרנלין מטורף התחלנו להביט בו בהלם לפחות 5 דקות. מגרש מדהים.כל הכסאות אדומים והכל חדיש והקשת מדהימה בלילה.
    איש האבטחה הראשי קלט אותנו.הוא היה על הדשא אבל בצד השני.
    איש אבטחה אחר שאל מה אנחנו עושים ועניתי שאיבדתי את הארנק במגרש ועכשיו מצאתי אותו.
    ואז האהבל אמר לנו שאנחנו חייבים לצאת ומאיפה ? מהדשא ! תודה רבה ! שלושתינו הולכים על המסלול שצמוד לדשא ואני פוקד עליהם לאט חברים לאט ! תנשמו כל רגע ! תנציחו כל רגע ! זה וומבלי לעזאזל !
    איש האבטחה הראשי רק באמוק אלינו ושאל לאן אנחנו הולכים ? עניתי שמצאתי את הארנק ושהשומר הפנה אותנו מהמגרש.
    הוא הורה לנו לעלות בחזרה למדרגות ולצאת מהמגרש.
    אמרנו שלום יפה וכמובן שהיינו שם עוד חצי שעה לפחות עם מבט מהרבה כיוונים של כניסות ליציעים.
    לא יודע מה זה אומר לכם אבל בשבילי וומבלי זה חלום.
    אחר כך ירדנו בתחנת "ליברפול סטריט" ושם באמצע התחנה מוקפים בשוטרים שחלקם מחוייכים וחלקם קצת כועסים פצחנו בשירה אדירה עם אוהדי הספרס.
    השירים על אדבאיור ועל הרגל של אדוארדו כיכבו.
    אבל כמובן שירים לטוטנהאם אהובתינו.
    ידעתי שיש לנו קהל גדול ומדהים אבל כנראה שלא ידעתי עד כמה.

אנחנו ממשיכים לבנות קבוצה חזקה על פי רצונו של דניאל לוי.
    התהליך ממשיך.שנה שלישית באירופה ! עכשיו שכל הקבוצות יריבו על כרטיס לאופ"א,ואני אתמקד בהמשך הדרך באירופה.
    ואיך ? עם גביע ביד !
    ולמה ?
    כי אנחנו טוטנהאם,טוטנהאם הוטספר !

http://img.thesun.co.uk/multimedia/archive/00441/Tottenham_celebrate_441722a.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏26/2/08
  2. George Best Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

3. f-side Member

רובי קין http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx אחלה סיפור! תודה!

4. samoel Member

ערן, שיאללה איזה סיפור.
    אני בטוח שהיה מדהים אם הייתם בוומבלי במהלך המשחק, אבל גם פאב באנגליה זה חוויה בלתי נשכחת ואני חושב שזה מחייב ניסיון של כל אדם בחייו. העיקר הבאתם גביע!

5. קינג לדלי Member

וזה משחק שכמובן מחייב ציונים.

רובו : במשחק מול פראג כל הליין נתן לו ביטחון.למרות הכל האוהדים שרים לו בטירוף וראו שהוא מאושר לחזור.הוא היה מצויין נגד פראג. במשחק הגמר השער היה כולו שלו.שוער צריך להישאר בפינה שלו ולא משנה מה נעשה בחומה.רובו לא רק שלא עמד מלכתחילה בפינה שלו הוא עוד עשה צעד ימינה והגיע כמעט עד לפינה השנייה.גם ביציאות לכדורים הוא לעולם לא יקח כדור אלא תמיד ינסה לאגרף ולסמוך על המזל.
    היו לו שתי הצלות מצוינות אם להיות פייר. בסך הכל לדעתי אנחנו חייבים שוער.
    ציון : 6

אלאן האטון : 6 הבחור תמיד אופצייה למסירה באגף ואני אוהב את זה.יש מגנים שמתחבאים ומשחקים סולידי אבל הוא תמיד רוצה לתקוף וגם לא קל לעבור אותו.

לדלי :aaa8: : 7 המלך הניף גביע ! כל כך מגיע לו. פעם ראשונה ששיחק עם וודי ושיתוף הפעולה היה נהדר. פעם אחת לקח שער בטוח בגליץ' התאבדות.אני כל כך אוהב את המלך וכל כך מאושר שהוא טיהר את מדרגות וומבלי מהסקאם שהניף את הגביע הקודם שלנו.

וודגייט : 7 חכם,מנוסה,שקט.
    שלוש תכונות של בלם מצליח.וודי עבד קשה מול דרוגבה וכבש את שער הניצחון.

צ'ימבונדה : 5.5 ראמוס הקריב אותו כדי לשחק יותר התקפי.סך הכל היה בסדר וגם נגח למשקוף. הירידה שלו מהמגרש בלי ללחוץ יד לחבר הבהירה שוב שצ'ימבונדה משחק בעיקר עבור עצמו והשם על הגב הרבה יותר חשוב לו מהשם מקדימה.ראמוס יטפל.

זוקורה : 6 כל כך מהיר ובעל נוכחות וכל כך חבל שהוא חסר טכניקה בסיסית לפעמים.
    עשה פאולים לא חכמים ליד הרחבה ובאחד מהם שילמנו בשער חובה.דווקא עבד יפה מול למפארד ואסיין במרכז.

ג'ינאס :6 הרמה גדולה בגול.העביר לפעמים את כובד המשחק לצד של צ'לסי.
    ג'יי ג'יי בהתקדמות רצינית מאז בואו של ראמוס.

סטיד : 5.5 בעיטה אחת מסוכנת ואחר כך שיחק קצת כמגן שמאלי עד השיוויון ואז הוחלף.

לנון : 6 מחצית ראשונה אנמית ואז פריצות סוחפות מידי פעם.
    התחיל את הפריצה שהובילה לפנדל.

ברבה : 6 קרח זורם לו בעורקים.חוץ מהפנדל המושלם עשה כמה מהלכים יפים.

קינו : 6.5 תמיד שם כדי להלחיץ את הגנת היריב. הדמעות שלו בסיום הרגו אותי.

מחליפים : הדלסטון :6.5 השפיע על המשחק בצורה נהדרת.הלחיץ את ברידג' וגרם לפנדל.
    טאייניו : 6 יציב ושקט כמגן שמאלי.כמו שצריך.
    קאבול : ללא ציון.לקח כמה כדורי גובה חשובים.

עוד משהו חשוב.
    גאזה במצב גרוע.הוא נכנס לטיפול רפואי מהקשים שיש והוא בדכאון מוחלט.קוקאין ושתייה של 24 שעות הביאה אותו למצב שבו הוא התחיל לעשות דברים מוזרים עד שאושפז לטיפול בשוקים חשמליים.
    קינו אמר לפני המשחק שניקח את הגביע בשביל גאזה וכך היה.
    רק שיהיה בריא.

6. THE STRETFORD END Member

לא יודע אם זה קיבל כותרות אבל ההתנהגות של צ'ימבונה כשהוחלף היתה לא לעניין,
    הוא ירד מבלי ללחוץ יד לא לשחקן שהחליף אותו,לא לאף אחד על הספסל אלא המשיך ישר לחדר ההלבשה,
    אפשר להיות עצבניים ומתוסכלים מזה שהחליפו אותך אבל יש דרך להתנהג ובמיוחד במעמד כה חגיגי.

לגבי גאזה,
    כואב הלב,אין ספר שלא קראתי כשכתבו עליו את אותו הדבר,לגאזה אין עצם אחת רעה בגוף,
    לא זוכר מי כתב שהדבר הכי טוב לעשות עבורו זה להחזיר אותו לכדורגל,
    אולי ככמאמן,כדי שיחיה שוב את חדר ההלבשה,את הדשא,את המסביב,רק זה וגאזה כתב זאת בעצמו בספר שלו,רק זה מחזיק אותו שפוי,
    הלוואי ופרגוסון יעשה זאת ביונייטד.

7. wieitan Member

אהלן! ברוכים הבאים מלונדון.
    בפראפרזה על אמירה של פיני גרשון, אתם בהחלט יכולים לאמר: "אימא, הבאנו גביע".
    ברכות לכולנו על הזכיה. הגביע הזה חשוב לאחריו יש סיכוי לראות טוטנהאם ווינרית.

הזכיה בגביע הליגה מחסלת שתי חרפות שהתלוו לזכיה האחרונה בגביע הליגה ב-99:
    1) החלאה שהניף את הגביע והצטרף אח"כ למועדון החלאות (כמה מתאים לך סול החלאה).
    2) המנגר שהוביל את הזכיה אז היה גורג גרהאם: צפרדע ששיחק שנים רבות בצפרדעיה.
    מינוי מנגר שערוריתי - היום בוודאות זה לא יקרה.

נקווה לעבור את אינדהובן בגביע אופ"א.

8. TheLane Member

צ'ימבו אמנם ירד בכעס אחרי החילוף, אבל בכל זאת התפלל עם כולם בדקות הסיום על הספסל וחגג כמו מטורף אחרי השריקה. אני חושב שהוא היה קצת מאוכזב לצאת אחרי שהוא שיחק טוב, פשוט לא חשב באותו רגע על טקטיקות וכו', הוא ניסה מאד כל המשחק ורצה לסיים אותו בשביל טוטנהאם, לא רק בשביל עצמו. הוא נרגע תוך דקות ספורות וחזר לתמוך בקבוצה על הספסל- אם הוא באמת היה מעוצבן על ראמוס הוא לא היה עושה את זה.

9. Proud Cockerel Member

לאור הנסיבות החדשות והמעמד המחייב, הרייני מודיע בזאת כי אני משנה את שמי:

הייתי תרנגול כפרות, ועכשיו אני תרנגול גאוותן ... !

COYS

10. Mr.Eko Member

כל הכבוד לטוטנהאם על הזכייה,באמת מגיע לכם.
    מייד כשראמוס הגיע ידעתי שיבוא השינוי.
    בכלל לדעתי טוטנהאם משחקת אולי את הכדורגל המהנה ביותר בליגה האנגלית ביחד עם ארסנל.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏26/2/08
  11. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

צ'ימבו מוציא היום התנצלות רשמית. ראיתי את התמונה שלו עולה באתרי החדשות ואמרתי "נו, לאן הוא רוצה ללכת עכשיו" והופתעתי לראות אותו מתנצל. הוא בחור לא הכי לויאלי אבל מבחינת יכולת אין מה לומר, עבר שמאלה ולא מרגישים ירידה ביכולת, הבן אדם הוא סוס עבודה יעיל שאפשר לבטוח בו.
    אני לא אוהב את הפוזה שלו וקשה לי לומר שיכאב לי הלב אם וכאשר יילך (זה בלתי נמנע ויקרה בסוף) אבל כרגע אי אפשר שלא לאהוב אותו, הוא הודה בטעות כבר כשחזר מחדר ההלבשה לצפות בהארכה והנימוקים שלו הם כן בגדר מובנים, שחקן רוצה לקחת חלק לאורך כל הגמר. החילוף שלו תמורת האדלסטון היה גאוני והוסיף מימד חדש להתקפה.

הזכייה הזו מתוקה הרבה יותר מעוד מקום חמישי יבש, אמרתי בתחילת העונה שאני חושב שאפשר לזעזע את ארבע הגדולות (ובהתחשב בצפיפות שבה מצוייה ליברפול, צדקתי), אבל גם אמרתי שתואר, כל תואר, שווה מבחינתי הרבה יותר מצ'מפיונס ליג ואין לי ברירה מלבד לחייך שצדקתי. עם כל הירידות על הציפיות המוגזמות, עונה הבאה תהיה השלישית ברציפות שלנו באירופה, אולי אנחנו לא ה-Top 5 אבל טוטנהאם היא כבר מזמן לא הקבוצה הפתטית מימי אלן שוגר, היא קבוצה שהוכיחה שהיא יכולה לדבר בצמרת ויכולה לזכות בתארים, ואם תדע להתייצב - ויש את החומר להתייצב - תוכל עוד להביא דברים נפלאים, אפילו נפלאים מגביע הליגה.
    We're gonna win the cup,
    We're gonna win the cup,
    And now you're gonna believe us,
    We're gonna win the cup.

שלושה שחקנים שלדעתי לא יהיו בליין עונה הבאה - דארן בנט (הציפיות רצחו אותו לחלוטין, האוהדים לא נותנים לו לנשום. שנה שעברה ראיתי אותם עושים את זה לסטיד, אמנם כולם אכלו את הכובע בסוף אבל אי אפשר להשוות בין הציפיות מהשניים), דידייה זוקורה (המון פוטנציאל אבל קשר טיפש ללא טיפת שכל ורגש ברגל) ולדעתי גם שימבונדה.

12. קינג לדלי Member

אסור לשכוח את הדרך לגמר.
    לנצח את סיטי ועוד במשחק שלם ללא שחקן,להביס את פראנסנל ולנצח בוומבלי את צ'לסי.
    אין לי יותר כיף גדול מזה.

13. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

תגי,שהיה הפועל-טוטנאהם,מי הייתה בעדיפות ראשונה?

14. קינג לדלי Member

המפיקה של ארי שמאי התקשרה אלי עכשיו.
    היא רוצה שאני אדבר על מה שהיה בוומבלי.
    אין לי מושג איך מדברים עם האיש המצחיק הזה אבל גם אני שכונה...
    אז התכנית מתחילה עכשיו ב 91 FM .

15. TheLane Member

ערן מככב ב 91 FM, אהבתי את מה שאמרת על שחקן ישראלי בטוטנהאם, הפתעת גם את שמאי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx