טוטנהאם 2007/2008 - מחזיקת גביע הליגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Hotspur, ‏1/6/07.

1. קינג לדלי Member

אתה לא מחזיק מלנון ומצד שני מחזיק מטאייניו ?
    למשחק הזה התאימו שחקני נשמה ? זה היה משחק מכריע מבחינתך ?

2. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

הפסד מעצבן נורא. לא עלינו למחצית השנייה ושילמנו בהפסד מיותר. אני ממש לא אוהב את זה שמדברים על עונה גמורה. אם העונה הזו באמת גדולה עבורנו היא ראויה לקצת יותר ממקום 11. בפועל השחקנים פשוט מאכזבים בגישה שלהם, כל כך אנמיים, אז זכיתם בקארלינג קאפ, פור פאקס סייק, זה מה שאתם שווים? חצי תחתון של הטבלה?

מחר אני חושב שהגיע הזמן לתת את סיכום העונה שלי והוא יהיה יותר נשכני וכועס משנתנו כאן ידידיי, כיאה לעונה שבסך הכל שיחקנו בה חרא וחשפנו את כל הבלופים המטואטאים מתקופת יול. היו לעונה הזו רגעי קסם בשתי חזיתות שמנעו ממנה להיות צורבת במיוחד, אבל בסופו של דבר, כשמסתכלים על כל העונה, מלבד גביע הליגה, נכשלנו.

3. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

סטפן, אתה הורג אותי באהבה שלך לאפרוריים. נראה לי שאתה מתגעגע לדייויד פליט.
    ג'ינאס עשה עליית מדרגה תחת ראמוס אבל מסכים שעדיין חסר פוטנציאל. לנון שיפר מאוד את המשחק שלו, ההגבהות החדות שלו נהיו פשוט איום קטלני.
    אני לא מתייחס לידיעות עליו כי אני יודע שאלה ידיעות שעלו בעקבות הספסול שלו. כמו שאני רואה את זה הוא תשוש מהעונה שבה שיחק בכמעט כל משחק. לשחרר את לנון? לא נראה לי שראמוס דביל.

4. קינג לדלי Member

מה אתה רוצה מהשחקנים ? הם לא נלחמו ? הם שיחקו בסדר גמור ואי אפשר להגיד שהם היו אנמיים.
    הם דווקא הפתיעו אותי בגישה שלהם.

ביום רביעי שילחמו ואז מצידי שיסעו לים.
    חבל שעד סוף העונה נותרו משחקים אפורים ואין איזה דרבי מול פרנסנל בדרך.
    אני מנסה להדליק את עצמי ואני כבוי.

" את מי יזעיקו זה משטרה ! אתה משוגע ?! "

5. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא מסכים איתך בכלל. איזו מין קבוצה ששואפת להגיע לטופ מסתפקת במקום 11? אין על מה להילחם? מה, מקומות 7-8 לא לרמה שלנו כי זכינו בגביע אז אפשר לנוח ולהשתזף?
    מסכים שהיינו סבירים לפרקים היום, אם לא הגול מנבדל שספגנו אין לי ספק שהיה נגמר אחרת אבל יותר מדי נסוגים לאחור ושילמנו על כך, השחקנים היו די אדישים לדעתי וזה, זה מה שהביא לגול שספגנו מלכתחילה, שלא יצאנו מספיק קדימה וחיכינו לחוסר עירנות של סיטי יותר מדי.
    ברבאטוב היה נורא היום. לפעמים אני שואל את עצמי אם הוא מנסה להוכיח משהו, כל הזמן לבד, למה???

מקבוצה ישראלית הייתי מצפה לנוח ולהישען אחורה. קבוצות כי סיטי, ווסטהאם, בלקבורן, קבוצות שיכולנו לעבור אם היינו לוקחים קצת נקודות, כן - אני רוצה את המקום השמיני, אני לא רוצה לצאת מהעונה הזאת בהרגשה שויתרנו על משהו. נכון שזה לא ייתן כלום אבל בחייאת - יש עוד על מה לשחק?

6. samoel Member

קודם כל זה יתן קצת כסף.
    שנית בקשר למשחק:
    ראיתי בכלל את ברמן, כבר לא מעניין נגמר העניין באמת שנשארו משחקים אפורים וכשראיתי בלייבסקור ששיטי ניצחו אמרתי שברו ת'נאכס, ואגב היום בבוקר אמרתי לחבר שיטי שוברים את הנאכס. לנון ישאר בטוטנהאם כל עוד ראמוס בטוטנהאם לדעתי, אני לא מאמין שעל אחד כמו לנון(שהוא כשרון אדיר וגם מראה יכולת טובה לאורך רוב חלקי העונה והוא בורג משמעותי במערך) ראמוס ישנה את העמדה ב- 180 מעלות, הוא אמר כשהגיע עם סביליה בעונה הקודמת שלנון הוא השחקן המסוכן ביותר שלנו, בחייאת שמועה בלירה, גם בשמעות צריך לדעת על מי לעשות, זה מזכיר לי את המער של ברבאטוב לארסנל.

שנה טובה!

7. h2z Member

נכון אז יש לי חיבה לשחקנים אפרוריים אבל אי אפשר להתעלם מחוסר היציבות של ג'ינאס - מכעיס אותי מאוד שהוא משחק טוב בשלושה, ארבעה משחקים ומפיח בך תקווה שהנה, אולי סופסוף יצא ממנו משהו ואז שוב הוא חוזר למאורה שלו לשינת החורף, דיי!
    אני מעדיף לראות את טאיניו שנכון שאין לו הרבה כשרון אבל הוא מפצה על זה בכך שהוא תמיד נותן את הכל. על ג'ינאס יש לי בטן מלאה כי הוא הרי כן כשרוני מאוד וכן יכול לשחק בליגה של הגדולים אבל כנראה שמשהו בראש שלו לא בסדר, לא הייתי מתנגד לראות קשר אחר במקומו בעונה הבאה.

אני מאוד מעריך את ראמוס אבל אם הוא לא יעשה שינוי משמעותי לקראת העונה הבאה אז אני ממש לא חושב שנוכל לפרוץ למועדון 4 הגדולות.

ובקשר ללנון, הייתי מעדיף שחקן ממושמע טקטית וכזה שיודע לשים את הכדור איפה שצריך (חבל שדאונינג בחר בבינוניות של בורו) על אחד שמפצח את ההגנה לאורך ולרוחב אבל נותן פס ארוך או קצר מדיי, אם הוא לא ישתפר בקרוב אני לא רואה אותו ממשיך לאורך זמן אצלנו.

8. קינג לדלי Member

אני צריך לספר לך מה קרה בעונה הזאת ? איך התחלנו עם חוליית הגנה שלמה פצועה וכולל את כל המחליפים ?
    ומה יעזור לי להתקדם עוד מקום ? עוד מיליון בחשבון ? עברתי עם הספרס 25 שנה של משחקים מותחים ומה לעשות שאני לא מסוגל להוציא עניין מהמצב הזה.

לשחקנים יש עכשיו יותר עניין מהאוהדים.
    ראמוס אמר שדווקא עכשיו הוא יבדוק את האופי שלהם ומי שיעשה את העבודה ישאר בעונה הבאה.

מדובר עכשיו במבחנים לסגל אתה מבין ?
    אז שראמוס יעבוד ויבחן אני סומך עליו.

לשאוף ? תהיה קבוצה חזקה בשנה הבאה,אז צריך לשאוף.

אה,ואני מקווה שראמוס לא יחטוף קריזה על קינו והתגובה שלו בהחלפה היום.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏17/3/08
  9. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל ג'ינאס כבר לא עד כדי כך כזה! אני הייתי המבקר הראשי של ג'ינאס בפורום ורבים יעידו על כך. חוסר היציבות שלו שיגע אותי לא פעם וקטלתי אותו על כך, אבל מאז שראמוס הגיע, כולל היום, הוא הרבה יותר דינמי, הרבה יותר מעורב, הרבה יותר בולט. יש לו איפה להשתפר אבל זה מסוג הדברים שלומדים תוך כדי. אם הוא אחד הבאנקרים הבודדים של ראמוס מאז שהגיע, אם הוא מזומן לסגל של קאפלו ונכנס להרכב, לדעתי זה כבר אומר משהו.
    לגבי לנון - ההערה שלך אולי הייתה תקפה לפני שנתיים. לנון העונה עשה קפיצת מדרגה, הוא מלך המבשלים שלנו העונה, עם פעם הייתה לו רק המהירות, העונה המסירות וההגבהות שלו חדות ונפלאות. אם עונה שעברה הוא קצת נבלם, נראה שמיצה את הטריקים שלו, העונה הוא שכלל את ראיית המשחק שלו ואיכות המסירה שלו.
    הטיעון של לא ממושמע טקטית אבסורדי לחלוטין, על סמך מה אמרת את זה? כבר שנתיים מייבשים אותו באגף שמאל ולא שומעים ממנו מילה, עושה מה שמבקשים ממנו בלי לומר מילה. יכול להיות שהוא לא מספיק רב גוני, אבל לא ממושמע?

10. קינג לדלי Member

האמת,שהייתי חייב לרדת לשתי דקות מהבית תוך כדי המשחק(בחיים לא יקרה לי במצב רגיל) ועכשיו אני מבין שהפסדתי שער חוקי שלנו שנפסל.

האמת שאני לא מופתע.כל משחק שקלאטנברג שופט אותנו זה נגמר ככה.

11. k_700 Member

נראה שאתם כבר באווירת סף עונה וזה ממש לא טוב לנו.
    ביכולת כזאת לצ'לסי הולך להיות משחק ממש קל. ראמוס חייב להכניס לקבוצה קצת עידוד ומוטיבציה.

12. h2z Member

לצ'לסי יש עוד על מה להלחם, לנו נשאר רק הכבוד והאגו ואני מאמין שיהיה לנו מאוד קשה לשמור עליהם לאחר המשחק מול צ'לסי. הם פשוט ירצו יותר, גם בתור נקמה על הגביע....

13. Rudess Member

אני דווקא מאמין שבבית טוטנהאם תיראה יותר טוב וחוץ מזה משחק מול צ'לסי הוא מלא יוקרה, כך שהתרנגולים יילחמו והם בהחלט יכולים לנצח את צ'לסי.

14. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

עכשיו הנה סיכום העונה שלי:
    אני חושב שהעונה הזו נתנה לכולנו פרספקטיבה נורמלית ומאוזנת. אנשים כאן מדברים עדיין על טופ 4, אנחנו כרגע לא חומר לטופ 4, עם כל הצער שבדבר, וקיבלנו זריקת מציאות לפנים.
    אני מסתכל על סיכום עונת 2005/2006, אני רואה את הכדורגל האנמי, כמה נקודות איבדנו ולמרות כל זה, ישבנו כל העונה במקום הרביעי. עונה אחרי זה, פתיחה מזעזעת שהדבקנו עם הזמן וסיימנו במקום החמישי שלא ממש ייצג את הצורה שבה שיחקנו.
    שנתיים היו למרטין יול להנות מחוסר האיזון בקבוצות כמו ניוקאסל, וכל אלה שנמצאות מעלינו בטבלה כרגע. הטריק של יול לא האריך זמן וראינו בדיוק כמה חוסר היה בחלק הטקטי לאורך כל העונה למעשה. השבירה בדקות הסיום, חוסר היכולת לכסות מצבים נייחים, העמידה הלקויה, כל אלה הביאו אותנו אשתקד לפתיחה מזוויעה וכל אלה, ללא יוצא מן הכלל, לא תוקנו בפתיחת העונה. הקיבעון של יול על אותם שחקנים, אותו הרכב, חוסר הדינמיות הזו יצרה קבוצה מוגבלת שלא באמת הצליחה להתעלות מעבר מקום של כבוד מעבר לעליונות מול הבינוניות של קבוצות ה"בטן" של הטבלה. הדברים האלה צפו בפתיחת עונה מהגרועה שזכורה לי והעיפה את יול, בצדק.
    הפתיחה של יול קברה את העונה גם עבור ראמוס, אבל היא לא מהווה תירוץ יחיד. רכש הקיץ הכל כך לא נכון הוא טעות פטאלית שלדעתי אמורה למצוא את קומולי מחוץ למועדון, אם כי הרכש בינואר בהחלט מחפה על השגיאות בקיץ. למה לא הובא סוף סוף מארגן משחק? איך מביאים בסכום כל כך גבוה בלם צעיר כשלכל ברור שמה שחסר בהגנה הוא מנהיג? איך לא ראו את הפלטות של רובינסון לפחות ברמה של להביא לו מחליף שיוכל לתפוס את מקומו? מדוע הושקע רוב תקציב הרכש על חלוץ?
    ברמה הארגונית, מישהו חייב להפסיק להאיץ חזרה של שחקנים. גארת' בייל הוא דוגמה לשחקן שפספסנו העונה לחלוטין בגלל שכל כך ממהרים להשיב שחקנים מפציעות. לדלי, שסוף סוף קיבל את המנוחה אותה היה צריך, סוף סוף היה שם בשבילנו כשהיינו צריכים אותו. התפיסה שהביא ראמוס, שהיא מרעננת בהרבה מהקיבעון והראייה הצרה של יול, אמורה להבטיח שזה לא יישנה. גארת' בייל הוא אחד הדברים שאני מחכה להם ביותר בעונה הבאה, ואני מאוד מקווה שההתקדמות שלו לא נעצרה. אם היה משחק מעבר לאוקטובר, לדעתי היה שחקן השנה שלנו.
    לנון, האדלסטון וג'ינאס לקחו צעד קדימה תחת ראמוס אך עדיין לא מתפקדים כל כך טוב ביחד. סטיד חייב לשפר את החדות שלו, מה שלא מונע ממנו להיות שחקן העונה שלי. הכי יציב ופעלתן, גם תחת יול וגם תחת ראמוס. או'הרה היה תגלית מבורכת של ראמוס אבל גם לו יש עוד הרבה להשתפר, כך או כך הוא תוספת מבורכת לרוטציה, שמדגישה את האטימות של יול כלפי שחקנים מעבר למבחר המאוד מצומצם שבו נהג להשתמש, מבחר שפגע בשחקנים לא רעים שעמדו לרשותנו ולא קיבלו דקות בגלל הקיבעון שלו - מרפי, מנדס, ראוטלדג'...
    הדיבורים על טופ 4 רק פוגעים בנו. זו מטרה סמוייה שבשטח אנחנו רחוקים ממנה הרבה מכדי שנדמה. בדיעבד, במבט על העונה הזו, היה מגוחך לשאוף לכך. בעונה הבאה טופ 4 צריך להיות בגדר הישג שאפשר להשיג אבל לא בגדר מטרה, כי מה שעשינו אולי היה קרוב תאורטית לטופ 4 אבל בהחלט לא היה ראוי לו. להתחבר, ליצור סוף סוף קמפיין אירופאי באמת איכותי (אנחנו זקוקים לזה כדי ליצור את השם ולא פחות, כדי להוכיח לשחקנים שאפשר, על הנייר זה בהחלט אפשרי), ליצור קבוצה שרצה כמו שצריך לאורך עונה שלמה מתחילתה ועד סופה בליגה - זו צריכה להיות השאיפה שלנו ובעיקר, ליצור איזשהו שלד יציב ומאורגן נכון. האטון ווודי אמורים להתחיל את זה, קשר בונה משחק בפגרה, או קשר שיפנה את ג'ינאס זו מטרה הכרחית, ובעיקר להוציא כבר את הנאיביות מהקבוצה.
    בשורה התחתונה - נכשלנו העונה. מקום 11 ויכולת רעה ונאיבית לאורך כל הדרך לא הופכים את העונה הזו להצלחה. מזל שיהיה גביע, וביקור אצלנו בארץ שיזכיר את העונה הזו לטובה.
    גביע הליגה הציל את עורנו, והגענו אליו לא רק בזכות אלא גם בסטייל. הוא חושף פוטנציאל עצום שמחוצה לו אנחנו עדיין רחוקים מאוד מלממש. עכשיו, זה הזמן להתחיל לעבוד עליו. הבשורה הכי חשובה היא שלשם שינוי, יש לנו על מי לסמוך מאחורי הקווים.

COYS.

נערך לאחרונה ב: ‏17/3/08
  15. AW forever Member

סיכום מעניין ביותר.
    כישלון בד"כ מוגדר בהתאם למטרות שהוצבו בתחילת הדרך, ועפ"י המדד הזה העונה של טוטנהאם היא כישלון קולוסאלי, עם גביע החלב או בלעדיו. מה שכן, ההתעשתות של ההנהלה באמצע העונה והפיטורים של יול "איפסו את הלוח" ואיפשרו לקבוצה להימדד מחדש. ואכן, תחת הנהגתו של ראמוס נראה שהדברים בלול עובדים נכון יותר.
    מעניין לראות איך הכישלון של העונה ישפיע על תקציב הרכש שיעמוד לרשותו של ראמוס, אחרי הכל בטוטנהאם השתוללו הקיץ עם רכש יקר, והתוצאה המיוחלת (מקום בטופ 4 יחד עם כל הכסף הגדול של זכויות השידור) לא הגיעה. האם לוי והיהודים ייקחו את הצ'אנס פעם נוספת? או שנראה תקציב צנוע יותר, פחות שמות ויותר השקעה ובנייה הדרגתית? השחקן היחיד שנראה שאין לו תחליף מבחינת האיכות שהוא מציג לטעמי הוא ברבאטוב (והחלוץ הכי טוב מחוץ לטופ 4)- האם הוא נשאר או הולך?
    אני מאמין שהתשובות לשתי השאלות האלה יכריעו גם את השאיפות של טוטנהאם בעונה הבאה.
    כמו כן, יש לקחת בחשבון שבזמן שטוטנהאם צנחה, קבוצות כמו וילה, אברטון, פורטסמות' וגם סיטי עשו קפיצת מדרגה באיכות שלהן, והתחרות על הזכות לנקוש על הדלת של הטופ 4 רק תלך ותחריף.