אלון, הטיעונים שלך לא בהכרח תופסים. ליברפול, ראשית כל, היא התקדמות לעומתנו. תסובב, תהפוך, תנתח, הם קבוצה טובה יותר, הם היו פעמיים בגמר הצ'מפיונס ליג בשנים האחרונות, קבוצה עשירה יותר, יותר מסורת, שאפתנית יותר. סוף פסוק. לא צריך להיות אוהד שלהם בשביל להתפתות - לא, הוא לא אוהד ליברפול, אבל הוא גם לא ממש אוהד טוטנהאם - הוא שחקן מזוהה מאוד עם הקבוצה ואני רוצה להאמין שהוא באמת נאמן כמו שהוא היה עד היום, אבל דברים קרו מעולם בעיקר בכדורגל של השנים האחרונות. ליברפול רוצים חלוץ... לא כל כך תלוש, יש עמדות שלדעתי דחופות להם יותר אבל זה הגיוני. הטיעון של ירח הדבש... גם כן לא הייתי מתחבא מאחוריו. דויד ז'ינולה חתם, ונמכר, במהלך חופשות שלו בקאריביים. גם אם כרגע הוא בירח דבש, זה לא אומר שאין לו כמה דקות פנויות ביום לדסקס עם הסוכן שלו. ולסיום... הרבה שחקנים אמרו הרבה דברים, ואז הצמידו את העט לנייר... של מועדון אחר. השמועה הזו מדאיגה אותי לשם שינוי הרבה מכדי שציפיתי, אמנם לא בפאניקה אך בהחלט סוג של דאגה.
יכול להיות להיות שזאת באמת המצאה שהוא אוהד ליברפול מילדות אבל כאחד שהצהיר שהוא אוהד סלטיק הוא ודאי לא יכול להתעלם מהאגדה קני דלגליש, שחקן סלטיק וליברפול. אם יציעו לו ללבוש את החולצה מספר 7 אני חושב שהוא יהיה בשמיים. כמו ש-Hotspur רשם הוא לא צריך להיות אוהד ליברפול כדי לראות איזו התקדמות מקצועית זאת מבחינתו. מדובר בשחקן שמגיע לו לשחק בליגת האלופות באופן קבוע - לשחק ברמה הכי גבוה שיכולה להיות (איציק זוהר הזה.... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx ). מאחר ובנבחרת הוא לא ישיג את זה אז לפחות ברמת המועדון. גם הטלגרף מדווח את אותה ידיעה. http://www.telegraph.co.uk/sport/main.jhtm...ufnkeane101.xml
הכל נכון , וגם אני חושב שהמהלך הזה לא ייצא לפועל , אבל שכחת דבר אחד : ליגת האלופות . זה מה שמושך את גארת' בארי אלינו , למה לא גם את קינו ?
כן, ליברפול צריכים חלוץ. כן, ליברפול קבוצה טובה מהספרס כרגע והם בליגת האלופות. התייחסתי לזה, הם טובים יותר אבל לא טובים יותר בהרבה. כלומר, אם נעבור קבוצת טופ 4 כלשהיא זו כנראה תהיה ליברפול, ואז אנחנו נהיה בליגת האלופות ולא הם. לא אומר שזה יקרה בעונה הבאה בטוח, אבל זה לא כאילו אנחנו סנדרלנד והמטרה היא לקחת אליפות, זה משהו שמדברים עליו כבר הרבה זמן וזאת המטרה גם אם היא לא הכי קלה וברורה להשגה. "and we of Spurs have set our sights very high, so high in fact that even failure will have in it an echo of glory..." אני מנסה להבין דבר מהותי אחד, למה שליברפול שאין לה כסף להשלים את עסקת בארי (או אפילו את עסקת טורס..) תקנה חלוץ ב 20 מיליון פאונד? ואם אתם חושבים שזה part exchange, אז כבר בואו נדבר על קראוץ', שלדעתי היה הטריגר לסיפור הזה. העיתונים "יודעים" שאנחנו "נצטרך חלוץ", אז הם מקשרים אותנו לחלוץ שכנראה יעזוב את הקבוצה שלו כמו קראוץ'. מצד שני, העיתונים יודעים שגם ליברפול צריכה ברמה מסוימת חלוץ, אז הם מיד ממציאים טרייד. זה תמיד קורה, זה קרה לנו לא מזמן, עם השמועות של טרייד ברבאטוב-אטו. זה פשוט "נשמע הגיוני" מבחינה מסוימת, ומבחינה מעשית יותר דברים כאלה פשוט לא קורים. קראוץ' הוא אולי תוכנית ז' או ח' לעמדת החלוץ מבחינתנו, במקרה שנצטרך אחד, אבל קין לא יהיה משולב בשום עסקה עם ליברפול, גם אם יקרה דבר ואנחנו באמת נפנה לליברפול ברצינות ונשים הצעות על השולחן. אם הם רוצים את קין, הם יצטרכו לזרוק לכיוון שלנו 20 מיליון פאונד, מה שאין להם. אני משתדל לנמק את כל מה שאני אומר במעבר ל"קינו שחקן נשמה, אין מצב שהוא עובר" אבל זה גם פקטור. כן, שחקנים כבר נישקו את הסמל ועברו מועדון, אבל זה לא כזה נפוץ כמו שמציגים את זה. קינו לא יעבור בגלל כל הסיבות שכתבתי למעלה, אבל אני רוצה להאמין שגם זו השפיעה איכשהוא.
מילא אני,כבר התרגלתי לעזיבות שחקנים,אבל אתם יודעים מה זה לספר לילד ששחקנים עוזבים ? הילד שלי כל היום אומר ברבאטוב וקינו שניהם הפייבוריטים שלו כמובן גם לדלי(הוא סיפר לגננת שהברך של לדלי :aaa8: כואבת). אני רואה איך הילד של עופר בוכה אחרי הפסדים (אחרי ה 8-1 הוא כבר הראה סימנים שהוא יודע לאיפה הוא נפל ),ורואה איך עופר מתמודד גם עם הבאסה של הפסד וגם עם הבאסה הקשה שהילד שלך עצוב. אני לא מסתיר כלום מהילד שלי.הוא יודע שגיז'ה ישראלביץ' אהובו כבר לא בכפר סבא והוא יודע ששחקנים עוזבים ושהקבוצה לפעמים לא טובה ומפסידה הרבה. אבל קינו ??? גם אם קינו יעמוד עם הגב אליו הוא יזהה אותו ! הילד חולה על קינו ! בבקשה קינו,בלי שטויות.
תזכיר לי מה אוהדי ספרס אמרו בקיץ שעבר? טוטנהאם כמעט גנבה לארסנל את המקום הרביעי אבל במקום לעשות את הצעד קדימה ארסנל היא זאת שנתנה title-push. אני רואה אותנו עושים את אותו הדבר שעשתה ארסנל (בתקווה שבלי המעידה). אם קו ההגנה (לא כולל שוער) של טוטנהאם תישאר אותו דבר כמו בעונה שעברה היא תמצא את עצמה במקומות 5-7 בעונה הבאה. יש לטוטנהאם עוד הרבה התקדמות לעשות לפני שהיא תוכל לקחת מקום בטופ 4.
למקרה שלא שמת לב, אפילו לא שחקן אחד מקו ההגנה ששיחק רוב העונה שעברה לא ישחק בעונה הבאה בהרכב. בייל נפצע אחרי כמה משחקים ואם הוא לא יפצע הוא יפתח, קינג כנ"ל, וודגייט והאטון הגיעו רק בינואר והרשימו מאד (מאד מאד). תוסיף לזה שהחלפנו שוער, וקבל קו הגנה חדש דנדש. לגבי השאר, אולי תקרא מה שאני כותב במקום ישר להתגונן? אמרתי שליברפול פייבוריטים ושהם קבוצה יותר טובה אבל הם לא בדיוק יונייטד, ארסנל או צ'לסי. אתה באמת חושב שליברפול תתן פייט על האליפות? מה ישתנה שנה הבאה שלא השתנה בשנים האחרונות? גארת' בארי? לארסנל עם כל הכבוד יש את ונגר, ובניטז זה ממש לא ונגר.
דיברתי על קו ההגנה החדש. קינג ממשיך להיות הפצוע (האנגלי) התמידי בנוסח קיואל כך שאני לא רואה אותו משפר אתכם, וודגייט? הבלם שמעדיף לסדר את השיער בזמן התקפת יריב? בייל עם כל האהבה שלי אליו הוא לא מגן - הוא קשר מה גם שאין לדעת איך הוא יחזור מהפציעה הארוכה שלו ורק האטון לא יכול להחזיק הגנה שלמה. לטוטנהאם הייתה אחת ההתקפות הפוריות בעונה שעברה ומה שתקע אותה זאת ההגנה גם אחרי שכיבול התחזקה בינואר. אם ראמוס לא יטפל בזה הוא יעביר עוד עונה מבוזבת רק שהפעם זה יהיה בחלק העליון של הטבלה. ו... עם כל הכבוד לונגר הוא כבר 4 שנים בלי תואר - בניטז 3. אם מסתכלים על מבחן התוצאה הרי שההבדל לא כ"כ גדול בניהם כשהכף נוטת לטובת בניטז.
העובדה שלדלי פצוע רוב הזמן לא משנה את היותו בלם נהדר כשהוא עומד לרשותנו. מילא זה, אבל לומר משהו על וודגייט שהיה נהדר העונה ושיפר את ההגנה משמעותית, שכבר שנים הולך עם מוניטין לפניו ושבשנתיים האחרונות משחקני ההגנה הטובים בליגה??? בייל הוא מגן ולא קשר, כל מי שראה אותו משחק יודע כמה הוא מתאים לעמדה הזו למרות אופיו ההתקפי. על הנייר, הפציעה שלו ממושכת אך לא כזו שמסכנת קריירה, אני לא רוצה לפתוח פה סתם אבל אני די מצפה לראות אותו בחזרה למוטב.
אין לליברפול בלם כלשהוא שעדיף על וודגייט, עם השיער והכל. קינג עבר ניתוח והוא אופטימי, בכל מקרה אין לנו הרבה מה לעשות לגבי זה. כשהוא יהיה כשיר- הוא ישחק. בייל מגן תוקף. הוא לא קשר כמו שבוסינגווה לא קשר, למשל. ונגר אולי 4 שנים בלי תואר (והלוואי שיתארך..) אבל הוא הגיע די רחוק העונה במאבק על האליפות, מתי הייתה הפעם האחרונה שליברפול עשתה את זה? אם מסתכלים על מבחן התוצאה לונגר יש 3 אליפויות באנגליה, לבניטז 0, אז הכף נוטה בצורה דרסטית בחזרה לכיוונו של הפדופיל.