טוטנהאם 2009/2010-עלייה היסטורית לליגת האלופות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י spurs229, ‏17/6/09.

1. George Best Member

אתה בהחלט צודק, אפס מאופס זו...מחמאה.

מה קשור מחט לתחת.
    רובי קין כיום הוא במילה אחת - בדיחה.
    זה שלפני שלוש עונות הוא היה נהדר, לא מקנה לו לגיטימציה להציג את היכולת המגעילה שלו כיום.
    כפי שכבר אמרתי כמה פעמים השנה, הבעיה היא שלבטח בחוזה שלו יש סעיף הופעות, וטוטנהאם משלמת על הסעיף הזה יותר מאשר סכום הרכישה.

2. Dimitar Berbatov Member

אני אמרתי שהתקופה הטובה שלו בטוטנהאם לפני שנתיים מקנה לו לגיטימציה? לקרוא לו זבל, אפס מאופס זה בעצם לשכוח לו תקופות נהדרות. יש דרך להגיד דברים, לבקר. לעזאזל, זה רובי קין שכשעזב אתכם לליברפול, אני זוכר במפורש את גיא מדבר עליו כסמל וכאחד השחקנים האהובים והטובים בליין, ועד כמה האכזבה גדולה מה"בגידה" שלו.

3. ארצ'י באנקר Member

לא נשמע לי סביר ששחקן יחתים את הקבוצה שלו על דבר כזה.
    לא באנגליה ולא ב2010

4. Pipe Member

הצלחות עבר של שחקן לא מצדיקות כשלונות בהווה. אם תראה את אריק קאנטונה בהרכב של יונייטד היום, תתאר אותה כטובה בגלל שלפני 10 שנים הוא היה כוכב או כביזיונית? זה לא משנה מי השחקן ומה הוא עשה לטובת המועדון בעבר. אם כיום הוא רק מזיק לה הוא לא צריך להיות שם ולאוהדים יש כל זכות למחות על כך. אני יכול למנות לך 5 דוגמאות מהשרוול בהם האוהדים מאסו בשחקן שהיה מוצלח בעבר, כולל שתיים מהקבוצה שלך. זה הכדורגל. מאמן צריך לדעת מתי לחתוך את כוכבי העבר בכדי למנוע ממנו לבזות את עצמו. לכן גארי נוויל צריך לפרוש בסיום העונה. חלאס.

5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש דרך להגיד את הדברים. יש דרך להעביר מחאה על יכולת של שחקן שתרם כל כך הרבה לטוטנהאם.
    אין לי ספק שאם רובי קין לא עוזב לליברפול התמיכה שהוא מקבל גבוהה הרבה יותר, ההבנה היא גדולה הרבה יותר, והמילים שהיו משתמשים לגביו היו עדינות הרבה יותר.
    לא רוצה להשתמש במילים כמו צבועים כלפי אוהדי טוטנהאם, אבל המעבר לליברפול גרם להם לחכות בפינה לרובי קין, לבקר כל החטאה שלו, כל החמצה שלו וכל הופעה חלשה פי עשרות מונים. אני זוכר שהייתי קורא כאן ביקורות על רובי קין שהציגו אותו (כמו היום) כסיבה היחידה לכך שטוטנהאם לא מנצחת, ואז הייתי רואה את התקציר ומבין שכל קשר בין התגובות של האוהדים כאן ליכולת של קין הם קלושות.

תהיו רצינים, במשחק ביתי מול האל אתם לא מנצחים והאשם היחידי הוא רובי קין? הוא יצא בדקה ה60, מה קרה לאחר מכן? אם הוא היה הסיבה העיקרית למה לאחר מכן לא הגיע השינוי ולא כבשתם? במה דפו תרם היום לטוטנהאם?

אני יכול להבין מאיפה באה הביקורת של אוהדי טוטנהאם, אחרי שקין שבר להם את הלב במעבר לליברפול עכשיו הם מרגישים שזה הזמן לדרוך עליו חזרה ולשחרר לעברו ביקורת ארסית ככל שניתן, אבל התופעה הזאת היא תופעה שמתאימה יותר לישראל, ושוזכרת לשחקן שתרם רבות לטוטנהאם ולדעתי היה אחד מהגדולים בטוטנהאם בכל הזמנים, טעות אחת שהוא עשה (המעבר לליברפול). אומנם טעות קשה, טעות שכאבה לאוהדים יותר מכל, אבל עדיין טעות.

נ.ב
    אני אוהב את גארי נוויל היום יותר מתמיד. למה? כי אני מבין שבכדורגל זה לא רק היכולת על המגרש אלא זה הרבה מעבר. ההדרכה שהוא נותן לצעירים, המנהיגות, האהבה האמיתית והתמימה לסמל כמו כל אוהד ביציע ואפילו יותר מכך, התשוקה שלא נעלמה אחרי כל כך הרבה שנים ותארים, העובדה שהוא בגיל שהוא יכול להרשות לעצמו לוותר והוא עדיין עולה פצוע ואולי מקריב את העתיד שלו לאחר הכדורגל.
    מי שלא מבין שגארי נוויל מסמל יותר מכל את מנצ'סטר יוניטד, ומרשה לעצמו לדבר על גארי נוויל בחוסר כבוד והערכה, הוא עוד ישראלי ממוצע שהמוח שלו זוכר בדיוק את השבוע האחרון ולא מעבר לכך.
    גם אם גארי נוויל לא מספיק טוב היום ליוניטד, יש דרך להגיד את זה, והדרך הזאת צריכה להיות בהבנה אמיתית מיהו גארי נוויל ומה הוא מסמל.

6. TheLane Member

זה שהוא בגד נותן לנו את הלגיטימציה לדבר עליו ככה (למרות שאני ספציפית, לא עושה את זה). אם לדלי קינג יתחיל לשחק גרוע, רוב הסיכויים שתשמע דברים יותר דומים למה שאתם רושמים על גארי נוויל, שהוא סמל ותרם המון למועדון אבל צריך לרדת לספסל וכו'

7. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

משה, זה יהיה שקר לא לומר עליו אפס.
    על הריבאונד מהבעיטה של פלאסיוס במחצית הראשונה סלחתי. אבל הבן אדם קיבל כדור שני מטרים מהשער!!! מהדיפה במחצית השנייה ופשוט בעט שפיץ לגוף של השוער, זה היה פתטי, אתה רואה דבר כזה, תופס את הראש ולא מבין! הפעולות היחידות שלו שהיו חיוביות היו תנועה ללא כדור, סליחה, לא בשביל זה אתה פותח עם חלוץ!!!
    לא דיברתי מעולם על קין כבגידה. סול קמפבל זה בגידה. רובי קין זה אכזבה עמוקה. לכו לארכיון וחפשו פעם אחת את המילים רובי קין ובגידה באותו משפט, תחזרו אליי אחרי זה. אין פה שום קשר וכשהוא חזר אפילו תהיתי אם אוכל לשכוח לו את האכזבה ההיא אבל ביכולת שלו? בחיים לא!
    משה, אין לי שום דבר לפרוק כלפיו, שחקן מרגע שהוא שחקן של טוטנהאם זה סוף פסוק, אתה זוכר לאוון את הגולים שהוא כבש מול יונייטד? נראה לך שמחפשים אותו - לך תראה אותו משחק ותבין לבד.

8. קינג לדלי Member

מבחינתי לעזיבה שלו אין קשר בכלל.
    היכולת שלו היא מחרידה ! איבדנו המון נקודות בגללו ואיך שקראוץ' נכנס ראינו פתאום שיש חלוץ בקבוצה וגם דפו משתתף יותר במשחק.

קין הפך את עצמו מסיבה זו או אחרת לשחקן גרוע ביותר.
    הוא כבש 4 שערים מול ברנלי וגם באותו יום כתבתי כאן שאין תקווה ממנו.
    הבן אדם גמר לי את הבריאות וככה לכל אוהדי טוטנהאם בכל האתרים כבר מתחילת העונה.
    אמרתי כבר שאני מודה לו על עונות נפלאות ומי שבאמת אשם זה הארי שלא שם לב שרובי קין פרש ובמקום להודיע לו על כך הוא עוד מנסה לסחוט ממנו את מה שמזמן אין לו.
    ההחמצה היום משני מטר כשהשוער שוכב הייתה אולי העשירית שלו העונה באותו סגנון.
    זה התחיל מהמחזור הראשון כשניצחנו את ליברפול אחרי שהתגברנו על שלוש החמצות מחרידות שלו וזה נמשך ונמשך ואין תקווה למשהו אחר.
    הוא כל כך איטי שנראה לי שהשוער של ברנלי משיג אותו.
    אף פעם לא איחלתי לשחקן שלנו להיפצע אבל אם הוא ימשיך לשחק אין לנו תקווה.

גם מגביע הליגה עפנו בגללו.
    די נשבר הזין.

9. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבדר בשבילי לקרוא את כל זה על קין כי אני יודע בדיוק על מה אתם מדברים.
    כשהבאנו אותו ב-20 מיליון אני הייתי ממש מרוצה, אני חושב שבאותה נקודת זמן הוא היה שחקן איכותי, לא מדהים או נדיר אבל שחקן טוב ויעיל. בתקופה שלו אצלנו הוא פשוט היה בינוני להחריד ורואים שזה ממשיך מאז.

10. wieitan Member

רובי קין אפס ! הוא לא מתאים לרמה בפריימרליג. זה שהיינו נותנים לו יותר אשראי אם הוא לא היה עוזב לליברפול איננו רלוונטי.
    לאוהדי היונייטד שמטיפים לנו מוסר על רובי קין, אני מבין סיימתם לבכות עד כמה השופטים דופקים אתכם וכמה כולם צבועים.
    עכשו אתם (לפחות אלא שכתבו) מטיפים לנו מוסר על צביעות. נו באמת...
    אם אצלכם שחקן ותיק היה משחק רע ומקבל אשראי מהמאמן לא הייתם קוטלים אותו ? מאמא תרזה הייתה גאה בכם.

11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני כן חושב שמחפשים אותו. אני כן חושב שאולי אתה לא רואה את זה כבגידה אבל אחרים כן. אני כן חושב שלדלי למשל מבקר אותו בצורה חמורה מאוד. אם אני אחזור אחורה בזמן אפילו שהוא כבש רביעיה, רביעיה! לדלי נתן לו ציון 7 וציין שהוא צריך לרדת לספסל והוא לא מתרשם.
    שים לב, לדלי אפילו מאחל לבחור פציעה! בוא נדבר על לדלי קינג, האמיתי, השחקן, ועל היחס של לדלי המשתמש כלפיו. צמר גפן ממש, מצידו שלא יתאמן בכלל כל עוד הוא ישחק בשבת. מי שמע על דבר כזה? מה זה משדר לשחקנים לידו כשאתה כל השבוע מתאמן ומנסה להוכיח את עצמך באימונים אבל זה לא משנה אם אפשר להכשיר את הבלם המבוגר וחביב האוהדים שאפילו לא מצליח להתאמן.

ככה לא מראים אהבה לשחקן שהיה מהגדולים בהיסטוריה של טוטנהאם. כבר סיפרתי שכאשר ישבת בתא המכובדים של טוטנהאם בזמנו בקיר מאחורי היו גדולי השחקנים של טוטנהאם מאז ומעולם, ורק אחד שם היה מהווה, רובי קין שמו.
    על כל השנים שהוא נתן לכם, על כל הגולים, קצת כבוד, קצת הערכה. גם אם הוא חלש, יש צורה ודרך לבקר אותו, הביטוים שמופיעים כאן, ה"איחולים שמופיעים כאן" הם רחוקים מאוד מזה. והם מלמדים על מנטליות שמזכירה הרבה יותר את הליגה הישראלית.
    פשוט חבל...

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

תן מבט לגארי נוויל. המהירות היא לא מה שהייתה פעם, הפציעות חוזרות ונשנות, היכולת שלו היא בהחלט לא מספיקה טובה ליוניטד, ועדיין הוא משלים היום 90 דקות במדים האדומים. למה? כי גם פרגוסון מבין מה שאנחנו מבינים, ושזה דמות כמו גארי נוויל או רובי קין לצורך העניין, היא הרבה יותר מה90 דקות במגרש.
    וכן, גם אני חושב שמי שמתנהג בחוסר הערכה כלפי גארי נוויל ראוי לגינוי כי הוא לא רואה את התמונה הכוללת.
    ביקורת? כל עוד היא לגיטמית היא מובנת לחלוטיין. גם אני העברתי ביקורת היום על היכולת של גארי נוויל ואמרתי שאם הוא יפתח מול הסיטי אנחנו נשלם בספיגת שערים, אבל לקרוא לו אפס, לאחל לו שיגמור את הקרירה, נו באמת.

ושוב אני שואל, רובי קין הוא הסיבה היחידה, העיקרית, לכך שלא כבשת היום? נו באמת. איפה דפו היה היום? איפה כל טוטנהאם היו ב30 דקות האחרונות של המשחק כשקין כבר היה על הספסל?

13. leeds12 Member

צודק.
    פה לא מבינים את המשמעות של legends .
    קצת לא הולך והמנטליות של ONE יוצאת החוצה. חבל.
    אולי גם תפילו עליו 50 שנים תכף בלי אליפות...

14. wieitan Member

משה אוחיון, כמה פשוט להטיף מוסר לאחרים.

אין לטוטנהאם את הלוקסוס לעלות עם חלוץ שבכנות מזיק יותר מאשר תורם. לא מסוגל להחזיק כדור, מאבד לא מעט כדורים ומחמיץ לא מעט.
    אם לשם ההשואה גארי נוויל היה חור באגף גורם לגולים של היריב ועדיין משחק, היית מגיב באותו אופן ?

מה לעשות, לא לכולם יש את החינוך ודרך ארץ שיש לך כלפי שחקנים ותיקים.
    רובי קין גם בשנה שעברה הראה שבניטז לא טעה איתו, הבחור לצערי הרב, פשוט איבד את מה שהיה לו.

15. Dimitar Berbatov Member

משה הוצאת לי את המילים מהפה.
    איתן, אף אחד לא מדבר על הלוקסוס שיש או אין לטוטנהאם לפתוח עם קין. אני לא יודע אם קין אגדה ואחד השחקנים הטובים ביותר בליין בכל הזמנים (בעשור האחרון הוא הטוב ביותר לבטח) אבל בשש השנים שלו אצלכם הוא הפך לסוג של סמל. לא גארי אבל חביב הקהל. והיחס שלכם אליו מחמיר מידי, לטעמי לפחות. כפי שאמרתי כבר, יש דרך לבטא את הביקורת שלכם כלפי שחקן מסוים. זו אולי תשמע התנשאות והטפת מוסר (וזו ממש לא הכוונה) - עברתי מספר משחקים מחרידים עם נוויל בשנה האחרונות ואת המילה אפס עליו מעולם לא תשמע ממני. קין מזעזע השנה, אבל יש דרך לבקר.

אז כנראה שלא זכרתי מפורשות.. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    בכל אופן, אני זוכר רבים שמתייחסים לעזיבה של קין כבגידה ואני מסכים עם משה שזה משפיע. נקודת המוצא של קין אתכם שונה משל כל שחקן אחר, לאו דווקא קינג. ואני דווקא לא חושב שקין בגד בטוטנהאם. הוא קיבל הצעה שהיה ברור שלא תחזור על עצמה מקבוצה בסדר הגודל של ליברפול, זאת לא בגידה.

נערך לאחרונה ב: ‏17/1/10