טוטנהאם 2010/2011

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Hotspur, ‏7/7/10.

1. aloneli Member

צ'לסי היא קבוצה שמועמדת רצינית לזכות בכל התארים שהיא משתתפת בהם,טוטנהאם ממש לא.

מבחינתו זה אולי הצ'אנס האחרון שלו לעבור לקבוצה ענקית,לא שטוטנהאם לא קבוצה חזקה אבל צ'לסי זה כבר קפיצת מדרגה רצינית עבורו.

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שהבעיה היא שאנשים לא מבינים שיש הבדל בין הצורה שבה שחקן רואה את הכדורגל לצורה שבה אוהד רואה את הכדורגל.

כשאנחנו מסתכלים על הקבוצה שלנו, אנחנו תמיד מסתכלים על המכלול. כשסמואל לדוגמא מסתכל על טונהטאם, הוא רואה מולו את העבר המפואר, את ההגעה לפני שנתיים לליגת האלופות ואת המסע הקסום בליגת האלופות השנה, וכמובן את הפוטניצאל שיש בטוטנהאם שיכול אולי להוביל בעתיד הרחוק (3-4 שנים לפחות) למאבק על האליפות. ערן רואה מולו את הקבוצה שטוטנהאם הייתה ובעיקר את הקבוצה שטוטנהאם יכולה להיות. גם אם לא ב3 שנים הקרובות אז בטווח הרחוק יותר. בעיניים של ערן, ואני מבין זאת, אין הבדל גדול בינו לבין צ'לסי כי ההבדל בין הקבוצות היום הוא זמני והוא נובע מדברים (הכסף שרומן השקיע בשנים האחרונות) שניתנים לגישור.

לעומת זאת, כשמודריץ' מסתכל על טוטנהאם הוא מסתכל על השנים הקרובות. הוא רואה שבשנים הקרובות השיא של טוטנהאם יהיה כניראה הגעה לליגת האלופות, לא יותר. הייתי יכול להפנות אליו אצבע מאשימה אם הוא היה גודל בטוטנהאם ומתחנך במועדון מגיל 0, אז הראייה שלו הייתה הרבה יותר קרובה לערן (לא בטוח אבל רוב הסיכוים). אבל כשמדובר בבחור קרואטי שכבר עשה ויתור כואב וקשה יותר כשעזב את הבית שהוא גדל בו כדי להגיע לטוטנהאם, אז אפשר להבין את ההסתכלות שלו על העתיד הקרוב יותר, אפשר להבין שהוא רוצה להיות כבר עכשיו בקבוצה שנאבקת על כל התארים ולא להישאר בקבוצה שאולי תאבק על כל התארים בעוד כמה שנים. בטח כשהקרירה של שחקן כדורגל מוגבלת יחסית בשנים ומי יודע אם תהיה לו הזדמנות נוספת בעתיד להגיע לקבוצה שנאבקת על כל התארים.

אין ספק שאפשר להסתכל על ההתבטאות של מודריץ' מכמה זוויות ואני מבין גם את אלה שמאוכזבים או כועסים על הקרואטי שכן בדיוק כפי שהוא תרם לטוטנהאם היא תרמה לו, ובדיוק כמו שהוא רוצה להתקדם גם הקבוצה רוצה להתקדם ולכן הוא צריך להבין גם את רצון הקבוצה שנתנה לו את הבמה בשנים האחרונות. אבל לדעתי הכל נעוץ בזווית הראייה השונה, מצד אחד הזווית של מרבית הכדורגלנים, בטח אלה שהם לא שחקני הבית, לזווית של האוהדים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏18/6/11
  3. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסכים לחלוטין, משה אוחיון. אנחנו מדברים על בנייה, מודריץ' מדבר על זה שהוא עוד מעט בן 26 וששום דבר לא מבטיח לו שאם הוא יוותר על ההזדמנות הקיץ, היא תשוב בשנה הבאה. קבוצות בסדר הגודל שדי מבטיחות מאבק על אליפות בליגה בכירה וליגת האלופות מדי עונה אין הרבה. שני הצדדים לגיטימיים, אין פה נכון ולא נכון. בסופו של דבר, כמו ששר אריק איינשטיין, אלה האוהדים שאוכלים את הלב. כמו תמיד.

4. JohnTerry26 Member

אז תמנה לי בבקשה את חמשת הקבוצות הטובות בעולם. גם אם צ'לסי לא תהיה ברשימה שלך, ולא שמגיע לה להיות אחרי העונה הזאת האמת, בעונה שעברה היא בטח היתה נכנסת, וכך גם לפני שנתיים, שלוש, ארבע וחמש. ולדעתי לא הרבה יהמרו שהיא לא תהיה שם בעונה הבאה. אתה יכול להתוכח עם זה? אתה יכול להתוכח עם זה שריאל מדריד היא השנייה-שלישית הכי טובה בעולם? הרי גם הקבוצה הנוכחית שלה לא זכתה באלופות. כנ"ל באיירן, מילאן, יונייטד וכו' וכו'...אמירה מגוכחת בקיצור.

נערך לאחרונה ב: ‏18/6/11
  5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע, מניח שאם זה היה משהו של שכר הוא היה יושב איתם למשא ומתן וסוגר את הסיפור. ברגע שהוא יוצא לתקשורת ומדבר על עזיבה זה משהו מעבר לזה. שים לב גם שהוא מכוון לקבוצה כמו צ'לסי ולא סיטי למשל.

ואם כבר מדברים, גם לטוטנהאם יש חלק ברצון של הקרואטי לעזוב. למרות הצורך הבולט בחלוץ בשנה שעברה טוטנהאם החליטה בינואר לא להביא אחד כזה ונפגעה קשות. למרות החוויה של ליגת האלופות טוטנהאם שמה את כל הביצים באירופה ולא דאגה לדבר החשוב ביותר וזה להבטיח יציבות בכך שהיא תופיע שוב בליגת האלופות. וכן, גם ההחלטה לשלם משכורות נמוכות לשחקני מפתח (בייל הוא החריג) קשורה מאוד לנושא.
    לא שהדברים האלה שלילים, ולא שאני לא מעריך את העובדה שטוטנהאם מנסה לא להיכנס לסחרור במשכורות השחקנים או בסכומי העברה הגבוהים שמשולמים היום אבל בסופו של דבר מי שרוצה להיות בליגה של הגדולים צריך להתנהג בהתאם.
    החתמה של חלוץ איכותי בינואר שנה שעברה הייתה משנה המון, בדיוק כמו הצעה לחוזה משודרג לקרואטי בתחילת הקיץ בדיוק כמו אם אחד כמו דרוגבה היה חותם כבר עכשיו בטוטנהאם.
    זה אגב בדיוק מה שטוטנהאם עשו למשל כשהחתימו את ואן דאר ואררט בשנה שעברה ומי שזוכר את התנופה והדחיפה שההחתמה הזאת נתנה לטוטנהאם.

זה טוב לבנות ולחלום על העתיד ואני גם מעריך את ההתנהלות השפויה, אבל מצד שני לפעמים גם צריכים להתנהג כמו הקבוצות הגדולות אם רוצים לשחק איתם באותו ארגז חול.

6. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

7. StevieG Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx

8. Sh4y Member

9. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

באתי לומר more of the same אבל פאק, מה הקטע של החולצה הסגולה... לבשנו סגול אם אינני טועה בפעם האחרונה איפשהו בתחילת ימי המימון של thomson, לדעתי ב-2002/2003.

נערך לאחרונה ב: ‏20/6/11
  10. Rudess Member

ג'יימי אוהרה עבר לוולבס תמורת 5 מיליון ליש"ט וחתם על חוזה ל-5 שנים. אחלה רכישה של וולבס.

11. Rudess Member

מעניין שלכל אחת מהחולצות יש צווארון שונה.

12. JohnTerry26 Member

נראה לי שאתם יכולים להיות רגועים. מין הסתם הסיכויים לרכישה של מודריץ' יורדים עכשיו עם בואו של בואש(כנראה), והאמת שאני מאמין שהוא בכלל לא ירצה אותו. שמועות אומרות שמהמועמדים לבוא לצ'לסי יחד איתו יש את מוטיניו, שהוא הפליימייקר של פורטו.
    לי אישית קשה לראות שהוא ילך על מודריץ', אבל אולי רומן יחשוב אחרת אין לדעת...

13. Eric Cantona Member

למי איכפת, סתם מועדון קטן וחסר משמעות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

14. Rudess Member

זה מובן מאליו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

15. Sh4y Member

tottenham http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wub.Xxx