אני לא רואה למה. הרי הקישור האופטימלי ביונייטד, ממה שאני מבין, זה קלברלי ואנדרסון. לא ביכולתם של סנדרו ופרקר להחליף את אנדרסון? כי זה מה שאתה אומר לי פה.
כמה יהירות, כמה דברים לא קשורים.. בד?כ אני נהנה לקרוא פוסטים שלך אבל אין לי מושג מאיפה הוצאת את הדבר הזה.. מזכיר לי למה אני כל כך אנטי יונייטד לפעמים. בשורה התחתונה אותה הצלחת לפספס בקילומטרים (עם דיבור שחצני על איך שחקן טוב בטוטנהאם זה לא שחקן טוב ביונייטד), אם הייתי צריך להרכיב 2 שחקנים לקישור מרכזי של 4-4-2 כשסגל של 2 הקבוצות לרשותי, היו שם מודריץ? וסאנדרו או פארקר, תלוי ביריבה. לא אנדרסון, לא פלטצ?ר (שכבר לא זוכר מתי היה לו רצף משחקים טוב באמת), ולא קלברלי ולא קאריק. ואני מנסה להסתכל על זה הכי אובייקטיבית וכנראה שהצלחתי אם כל התגובות פה, כולל של אוהדי יונייטד, חוץ ממך מסכימות איתי.
ברור לי שלכל אחד יש דעה משלו, אבל אין לי מושג איך בכלל אפשר להעלות על הפרק את האפשרות שפארקר יכול להכנס לקישור של יונייטד. בסדר, הוא שחקן לא רע שעושה הרבה מאוד עבודה שחורה, אבל הוא בטח לא מספיק טוב בכדי לבוא על חשבון אחד מהקשרים של הקבוצה האלופה (שלא נדבר על הנבחרת). לגבי סאנדרו, יש לו המון כישרון אבל צריך לזכור שעונת הפריצה שלו הייתה שנה שעברה, וגם אז הוא לא הפגין עקביות. יש לו עוד מה להוכיח לפני שאוכל להחליט אם הוא מתאים להחזיק קישור של קבוצה שהיא מתמודדת על אליפות בכל שנה. פלטצ'ר בזמנו עשה עבודה נהדרת שם, וקאריק, למרות כל הביקורת שהוא ספג, גם החזיק את הקישור בצורה יוצאת מן הכלל בשנתיים האחרונות. אני חושב שבעוד הם לא השחקנים הכי טובים בעולם, הם בהחלט לא מספיק מוערכים. כמובן שאני גם מסתכל על רבדים נוספים מעבר לנטו יכולת אינדיבידואלית של שחקן מסויים. יכול להיות שאנדרסון וקלברלי לא היו נכנסים כרגע לקבוצה של טוטנהאם, אבל הם בהחלט עושים עבודה מעולה העונה (אמנם קלברלי עוד צריך להוכיח את עצמו) במדי יונייטד ועל אותו משקל - ואני יודע שכבר אמרתי את זה - אני לא רואה אף אחד מקשריה של טוטנהאם (מלבד מודריץ') נכנס לקבוצה האחרת.
הבעיה היא שאין לנו אפשרות לבצע השוואה כזו. אנחנו משווים את השחקנים האמורים לאנדרסון של הימים הטובים או לאנדרסון של הימים הרעים? בימים הטובים, אני לא לוקח אף אחד מטוטנהאם לפניו. בימים הרעים?... כנ"ל פלטשר. אנחנו מדברים על פלטשר של לפני שנתיים, או פלטשר שראינו מאז? אנחנו מדברים על קאריק בימים הבודדים יחסית בשלוש השנים האחרונות בהן הוא משחק טוב, או בקאריק הפרווה של רוב התקופה הזו? כמובן שהצד השני של המשוואה אינו פשוט. להיראות טוב בווסטהאם או בטוטנהאם זה דבר אחד ולהצליח לעשות את זה גם ביונייטד זה דבר אחר. אבל בהתחשב בחוסר היציבות/יציבות שלילית של הקשרים שלנו, לומר שלא היה מסקרן אותי לראות איך פארקר או סנדרו מתפקדים ביונייטד? מסקרן. ובכלל לא בטוח שפארקר אינו מסוגל להושיב את פלטשר או קאריק על הספסל.
אני מדבר על עכשיו, בטח שלא על לפני 3 עונות, כי אז סאנדרו היה ילד לא מוכר בברזיל. מאז, דרך אגב, הוא עקף את אנדרסון גם ביכולת וגם בזימונים לנבחרת ברזיל. כנראה שגם הסלסאו חושבים כמוני. להגיד שבגלל שאני אוהד את טוטנהאם ?הקטנה? אז כנראה לפי מה שמשה אומר אני מודה לאל הטוב על חסדיו שנתן לשחקן בינוני פלוס להופיע במדי הקבוצה שלי.. אז לא, אני מסוגל להסתכל הכי אובייקטיבית שאפשר ולהשוות שחקנים בתקופת זמן נתונה. משה בקושי הודה (למעשה הוא לא כתב את זה) שאפילו מודריץ? נכנס להרכב על חשבון קלברלי. בשבילי זה סובייקטיביות ויהירות. עריכה: וג?ון טרי26 נגע בנקודה מצויינת בהודעה האחרונה בעמוד הקודם.
בעונה שעברה בחלק גדול מהמשחקים פארק תופקד כקשר במרכז ולדעתי במאץ אפ יותר קל להשוות אותו לסנדרו(אם כי פארק מתמקד לא מעט בהתקפה). כיום למשחק ברבע גמר ליגת האלופות אני לוקח את פארק, אבל לטווח הארוך סאנדרו הולך להיות קשר מצויין. אבל זה גם לא הוגן לעשות את זה עכשיו שקאריק בירידה, שפלצר וקלברלי לא כשירים ואין לדעת מה יהיה שיחזרו. דבר אחד בטוח-בכל יום נתון אני לוקח את מודריץ והשאר זה גם תלוי בכושר שלהם.
פארק הוא שחקן של משחקים גדולים ומכריעים. הוא לא מפסיק לרוץ ולהשקיע את כל נשמתו עבור הקבוצה! לא היה ולא יהיה אסיאתי כמוהו! טוב, קוריאני. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
יהירות? כיצד זה בא לידי ביטוי? בכך שאני טוען שטוטנהאם היא קבוצה מצוינת עם קישור חזק בשביל המטרות שלה, מה שלא מספיק בשביל המטרות של יוניטד? לא טענתי מעולם שטוטנהאם הוא מועדון קטן, מדובר במועדון גדול ומפואר עם עבר עשיר. גם הקבוצה הנוכחית היא חזקה וביום נתון יכולה לנצח כמעט כל קבוצה שתתמודד מולה. אבל, וזה אבל גדול, אי אפשר להתכחש לעובדה שטוטנהאם היא עדיין לא קבוצה שמתמודדת על האליפות. אי אפשר להתכחש לכך שהרף בטוטנהאם הוא נמוך יותר מאשר ביוניטד. קבוצה שמתמודדת על ליגת האלופות תציב לעצמה רף נמוך יותר ותהיה מוכנה/תהיה מוכרחה לקבל גם שחקנים שלא מהדרג הראשון לעומת הקבוצות שמתמודדות על התואר. בזמן שטוטנהאם נאבקה על שירותיו של פארקר הקיץ אנחנו נאבקנו על שירותיו של סניידר, וכאן כל ההבדל. בזמן שטוטנהאם נאבקה כדי להשאיר את מודריץ כי היא לא יכלה במעמדה לקנות מוצר מוגמר כמו מודריץ מבחוץ, אנחנו חשבנו לקנות את מודריץ. החשיבה היא שונה והמטרות היא שונות, ושוב לא מדובר ביהירות אלא בעובדה שכרגע הדרגים של הקבוצות שונות וכך גם השחקנים שמגיעים לקבוצות השונות. בטוטנהאם יש חומר שחקנים טוב, אבל הרבה פחות טוב מזה של היוניטד. מהקישור של טוטנהאם הייתי לוקח את מודריץ להרכב שלי גם היום. יתכן ויהיה אפשר להגיד את זה בעתיד גם את סנדרו, אבל לא כרגע, מוקדם מידי. יש לטוטנהאם שחקנים באמצע עם הניסיון של שחקנים כמו גיגס ואפילו קאריק במאבק על תארים? יש לטוטנהאם עומק באמצע כמו שלנו יש? הראה בתחילת השנה כשסנדרו היה פצוע האמצע שלכם היה אנמי ולא הצלחתם לייצב אותו. קל להסתכל רק על הימים הרעים של פלטשר, אנדרסון, קאריק, גיגס, פארק וקלברלי. כפי שאמרתי, האוהדים של יוניטד מאוד ביקורתים והיו ככה גם בשנה שעברה בעונה שבה זכינו באליפות כשהיו משחקים (כמו המשחקים מול שאלקה בחצי הגמר והמשחקים מול צ'לסי ברבע הגמר) שכולם היו בריאים והאמצע שלנו נראה מצוין (עד שבאה ברצלונה). לסיכום, אותם שישה שמות שציינתי למעלה (מי יודע, כשוידיץ' ופרדינדד יחזרו לכושר מלא יתכן וגם ג'ונס ישחק בקישור) מעניקים לנו עומק באמצע המגרש, מה שהוא הכרחי לעונה מלאה. אותה שישה שמות שציינתי הוכיחו, כל אחד בתורו, שיש לו מה שצריך כדי לזכות בתארים, וזה נעשה במסגרות החשובות ביותר. אצל טוטנהאם, מלבד מודריץ', אין חיה כזאת. אז נכון, קשה לבנות על כך שכל אחד מהשישה ימשיך את הכושר הטוב שבגללו הוא עדיין נמצא ביוניטד, אבל בדיוק בגלל זה יש לנו עומק. בדיוק בגלל זה פרגי ידע מתי לפתוח עם קאריק וגיגס במרכז הקישור ומתי לפתוח עם קלברלי ואנדרסון. אין ספק שעדיף שני תותחים שהם באנקרים בהרכב שיעשו את העבודה (קין וסקולס) כשמסביבם שחקני רוטציה איכותים, אבל אפשר להצליח (כפי שהוכחנו בשנים האחרונות) גם עם עומק איכותי שמשחקים איתו. אצל טוטנהאם, בניגוד ליוניטד, יש הרבה פחות אפשרויות עם ניסיון ואיכות ויש גם לא מעט סימני שאלה כלפי אלה שאמורים לסחוב את הקבוצה. אז כן, אם אני מסתכל על התמונה הגדולה, לא הייתי מחליף את שחקני האמצע בקבוצה שלי תמורת אלה של טוטנהאם.
רק שהם זכו ואתם לא.. לא רלוונטי לדבר על מטרות לא ריאליות. גם ווסטהאם רצו לקחת את טבז http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx ניסיון זה נחמד, אבל אני לא חושב שזה שיקול כל כך קריטי. מודריץ' ישחק פחות טוב מקאריק בגלל שלא היה במאבק אליפות באנגליה אף פעם? עם אותו היגיון אתה תעדיף את אנלקה על פני אגוארו, או שאולי נחזיר את ויירה לעוד עונה? בסופו של דבר הנקודה היא כזו- אם אני צריך לבחור שני שחקנים לאמצע אני לוקח את מודריץ' ופארקר ביום סביר על פני אנדרסון ופלטצ'ר ביום סביר. ברור שאפשר להוסיף אינסוף שיקולים מעבר, לטובת צד אחד או השני - אבל עזוב את כל השיקולים של יציבות, היסטוריה וכו' - מדובר על נכון לרגע זה בכושר הנוכחי בטווח ההגיוני ולא ביכולת של השחקנים מהעונה שעברה או מעונת הטרבל. זה הכול. ונכון לעכשיו, החבר'ה של טוטנהאם לוקחים אצלי בלי היסוס.
משה, ניסיון אחרון כי אתה נראה לי בחור אינטיליגנט, אבל אתה ממשיך לפספס את המטרה כמו פנדל של בקהאם בימים הטובים. אנחנו מנסים פה סה?כ להשוות 2 או 3 שחקני קישור מרכזי של טוטנהאם לאלה של יונייטד. זה הכל. לזה שיונייטד ניסתה להחתים בקיץ את סניידר אין שום קשר לדיון הזה. אם הייתם מחתימים אותו, אז זה היה קשור כי היינו דנים פה מי עדיף, סניידר או מודריץ?. גם אין שום קשר לזה שחלק משחקני יונייטד ?הוכיחו שיש להם את מה שדרוש בשביל לזכות באליפות? כי הם שיחקו בקבוצה טובה בהרבה. לפי ההיגיון הזה אתה לוקח גם את ווס בראון לפני לדלי קינג? בכל מקרה בחזרה לנושא: מודריץ?>קלברלי סאנדרו/פארקר>פלטצ?ר/אנדרסון מקןוה שביחד עם התגובה של city סיימנו את הדיון הזה.
מטרות לא ריאליות? מה לא ריאלי בניסיון של יוניטד להביא את סניידר? השחקן בעצמו אמר בסוף מועד העברות שזה היה יכול להגמר לכאן ולכאן. ההעברה הייתה ריאלית והייתה גם יכולה להיסגר לצד החיובי. לא מדובר ברכש שהוא לא אפשרי או לא סביר. את פארקר גם היוניטד יכלו להביא, וזה היה עולה פחות כסף ולוקח הרבה פחות זמן. אין לי גם ספק שאם אכן היינו רוצים את פארקר, הוא היה מעדיף אותנו על פני טוטנהאם. לעומת זאת אם טוטנהאם היו רוצים את סניידר... הדוגמא שלי ניתנה כדי להסביר לTheLane שדברי לא ממגיעים ממקום של יהירות, אלא מהעובדה שלמרות ההתקדמות של טוטנהאם לאורך השנים, היא עדיין לא בדרג של קבוצה כמו היוניטד. ניסיון זה לא שיקול קריטי? אולי אם אתה עורך השוואה ספציפית בין שחקן X לשחקן Y. במקרה הזה גם אני יעדיף את מודריץ' על קאריק. אבל אם אתה מסתכל על התמונה הכללית של כל שחקני האמצע, וזה מה שעשינו לאורך הטופיק, יש יתרון גדול בכך שהקישור של יוניטד מלא בניסיון. טוטנהאם שילמו על חוסר הניסיון במשחקים מול ריאל מדריד בשנה שעברה. הנקודה היא כזו, לא מדובר רק בלבחור שני שחקנים לאמצע, כי מדובר בעונה מאוד ארוכה. בדיוק כמו שהנקודה היא לא לערוך השוואה בין שחקן X לשחקן Y אחרת הייתי אומר לך ששני השחקנים שהייתי מציב בהרכב שלי הם בכלל שילוב של אנדרסון ומודריץ'. השאלה היא אם אומרים לך לבחור בין כל שחקני האמצע של יוניטד - אנדרסון, פלטשר, קלברלי, קאריק, גיגס, ופארק, לבין אלה של טוטנהאם - מודריץ', סאנדרו, פארקר, קראנצ'ר, האדלסטון וליברמור, עם מי אתה יוצא למלחמה, ושוב, מדובר במלחמה מנקודת המבט של קבוצה כמו יוניטד, שמסתערת על כל התארים. נקודת הפתיחה של הנושא הייתה שאוהדי יוניטד צריכים לקנא באיכות ובאפשרויות שיש אצל טוטנהאם. לדעתי ההצהרה הייתה מוגזמת והיא באה מכך ששחקני יוניטד זוכים לביקורת יתרה בגלל שהם משחקים בקבוצה עם הרף והשאיפות של יוניטד. לטעמי, מבט כולל על שחקני האמצע של שתי הקבוצות נותן את היתרון, לאור כל הסיבות שציינתי, לאלה של יוניטד.
נכון, איך אפשר להשוות את קלברלי למודריץ'?! ומה כבר עשיתם מפארקר אני לא מבין. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx