טוטנהאם 2011/2012

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Hotspur, ‏26/7/11.

1. TheLane Member

Facepalm על ההודעה האחרונה שלך משה. באיזה עולם, לא משנה איזה מרכיבים (ניסיון..) אתה מכניס להשוואה, אתה לוקח את קאריק על חשבון מודריץ?..
    שוב מבלבל את השכל על מטרות מהקיץ, אלוהים יודע מה זה קשור פה.. וכמובן אתה כותב שטוטנהאם כקבוצה ומועדון עדיין לא בדרג של יונייטד, שוב לה? פתרונים...

2. Wazza Member

זה כמו שאני אשווה עכשיו את המגן הצעיר הזה של ליברפול, מרטין קלי, לפטריס אברה.
    זו השוואה קצת דפוקה. אברה יותר מבוגר ויותר טוב. ככה זה עם קלברלי ומודריץ' כרגע.
    מודריץ' יותר טוב ויותר מנוסה(קלברלי רק עכשיו עלה לסגל הבוגרים בנוסף).
    עם הזמן נוכל לראות אם הוא יגיע לשחקן ברמה עולמית.

נערך לאחרונה ב: ‏5/10/11
  3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

בשום עולם, מערך או שיטה קאריק לא עדיף על מודריץ'. השאלה היא לא האם אני מעדיף את מודריץ' על פני קאריק כי ברור ששחקן כמו מודריץ' טוב יותר מקאריק. השאלה היא אם לוקחים את שחקני האמצע כמכלול, האם עדיף את אלה של טוטנהאם על אלה של היוניטד? אני לוקח בכל יום את השחקנים שלנו.
    אצלנו האיזון גדול יותר, הניסיון גדול יותר ואפשר לשחק עם מספר גדול יותר של אפשרויות. בקבוצה כמו שלנו, קאדר שחקנים כמו של טוטנהאם לא היה מספיק כי יש גבול עד כמה אפשר להסתמך על מודריץ וסנדרו (שנפצע לעיתים קרובות) בעונה כל כך ארוכה.
    במבט כולל אני שלם עם הקישור שלנו. הייתי שלם הרבה יותר אם היינו מביאים מישהו כמו סניידר בקיץ, אבל לאור ההתקדמות של קלברלי יתכן וכבר השנה הקישור שלנו יוכיח שהוא התחזק בקיץ ושהוא מוכן לעמוד בפני כל אתגר.

הסיבה היחידה שערכתי השוואה בין טוטנהאם ליוניטד (מבחינת גודל המועדון ואיכות הקבוצות הנוכחיות) היא כדי להראות שהביקורת על שחקני יוניטד היא גדולה יותר וקשה יותר. קל לאוהד יוניטד לטעון כי הוא מקנא באפשרויות שיש לטוטנהאם, אבל בפועל אם היית שם את שחקני טוטנהאם עם הלחץ והעומס שיש על שחקני יוניטד, הם לא היו עושים עבודה טובה יותר, רחוק מכך. מספיק להסתכל על הקריסה של טוטנהאם בליגה בשנה שעברה בגלל ההשתתפות בליגת האלופות, כדי להבין את ההבדלים בגישה, בעומס ובציפיות בין שני המועדונים. לכן, בכל יום נתון קל יותר לבקר את קאריק מאשר את פארקר. ביום ששניהם יציגו את אותה יכולת בינונית, אין לי ספק מי ישאר עם המחמאות או עם תלונות מעטות ומי יקבל את הביקורת החמורה יותר.

4. golding מנהלים

הויכוח הזה לא שווה כלום ברגע ששמים את פארקר ביחד עם קשריה של יונייטד באותו המשפט. השוואה מגוחכת, וזה מגיע ממישהו שמעריך את פארקר - אבל הוא שחקן טוב ולא מעבר לזה.

5. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבחינת משה גם אם אבי ביטר ילבש את המדים של יונייטד אז הוא עדיף על מסי. אין מה לנסות להתדיין בהיגיון איתו, הבן אדם פשוט לא מבין. מדהים איך אתה לא מצליח לקלוט מה אומרים לך וממשיך לשנן מנטרות מפגרות ולא קשורות תוך כדי התכחשות קשה למציאות.

6. Wazza Member

למה שיקלוט מה שאומרים, זו דעתו של כל אדם. זו לא איזו עובדה, מה גם שבחיים לא נוכל לדעת איך יונייטד תראה עם הקשרים של טוטנהאם ולהפך, ולכן כל הדיון הזה ממש מיותר.

7. Roy_Keane Member

אני לא מבין מה יש להתווכח כאן,לספרס יש קרנף כמו סאנדרו,אומן כמו מודריץ' ולנו הם דחפו סחורות פגומות בעשרות מיליוני ליש''ט,אני מקווה שבינואר נפטר מברבאטוב ונדפוק אותכם אם המשה דמאיו הזה שאתם רוצים לקנות מברזיל.

אני מסכים לגמרי שהקישור שלכם טוב יותר,ומכיוון שיש לנו הרבה יותר איכות בשאר הקבוצה זה מחפה על הקישור הבינוני,אבל פלטשר לועס את האדלסטון ופארקר ויורק אותם,אל תזלזלו כי הוא עוד לא אמר את המילה האחרונה.

8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואולי דווקא הדוגמאות של קאריק ובעיקר של בארבטוב מדגימות את ההבדלים בין לשחק ביוניטד לבין לשחק בטוטנהאם, את ההבדל בין בארבטוב בטוטנהאם לבין בארבטוב ביוניטד מבחינת מעמד ויכולת.
    בסופו של יום, הלחץ ביוניטד, הציפיות וגם העומס הם גדולים הרבה יותר. שחקן כמו פארקר היה מקבל ביקורת ביוניטד אחרי לא מעט איבודי כדור במשחק מול ארסנל ולאור העובדה שאחרי הדקה ה60 הוא כבר גמר את האוויר. בטוטנהאם ידברו על הנשמה של פארקר ויתעסקו בעיקר (או אפילו רק) בדברים הטובים. אם זה היה קאריק במקומו, ובכן אתם מבינים את העיקרון.

ושוב אני חוזר לעונה של טוטנהאם בשנה שעברה ולהבדלים העצומים ביכולת בין ליגת האלופות לליגה. לעובדה שפעמים רבות ראינו הבדלים עצומים (גם ביכולת של הקישור) בין המשחקים של טוטנהאם בליגה לאלא באירופה.

אני מסתכל אחורה לשנים האחרונות, כשהקישור אצלנו השתנה מעט מאוד והבסיס נשאר אותו הדבר. ההצלחות הגיעו, משחקים גדולים היו (כולל מול כאלה עם קישור חזק וטוב). זה לא היה מושלם ואכן יש הרגשה שחסר לנו את השחקן הנוסף בקישור (כמו סניידר) כדי באמת להגיד לרמה של קבוצה כמו ברצלונה, אבל תמיד היינו שם, נאבקים על תארים וזוכים בהם.
    אז פעם זה היה פלטשר וקאריק שבלטו מעל היתר, בפעם האחרת אלה היו גיגס ופארק, ובפתיחת העונה הנוכחית אלה היו אנדרסון וקלברלי. בסופו של דבר תמיד מצאנו את השילוב, תמיד הצלחנו להתמודד עם כל המסגרות ועם העומס עם בחירת הקישור המתאים בצורה יותר מטובה. ברור שיש ביקורת, גם אני שותף לה, אבל לטעון שבתמונה הכללית, לאורך זמן, כשיש עומס, כשצריך ניסיון ושחקנים שהיו שם וזכו בתארים פעם אחרי פעם, יש להעדיף את השחקנים של טוטנהאם, זה פשוט ביקורת מוגזמת על הקבוצה שלנו.

9. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה זה שלא מבין את הנקודה.
    הוא לא עושה השוואות אינדיבידואליות, מה הנקודה בזה בכלל?
    מסתכלים על התמונה הגדולה ועל כל שחקני הקישור ביחד. אין לך אפשרות לעשות פה Mix & match לפי העדפתך האישית.
    גם אני הייתי לוקח את סנדרו ומודריץ' כצמד קשרים על פני אנדרסון וקלברלי או כל צמד קשרים שיונייטד יכולה להעלות. זה לא סותר את זה שאם הייתי צריך לבחור בין הקישור של יונייטד (כל שחקני הקישור שיש להם בסגל) לבין זה של טוטנהאם (כנ"ל), הייתי בוחר בזה של יונייטד, כי יש שם יותר עומק ונסיון, ושחקנים כמו קאריק ופלטצ'ר שהמקבילים שלהם הם ליברמור וקראנצ'אר.

עומק בסגל כ"כ הרבה יותר חשוב מה11 האידיאלים שלך, שגם ככה לא תזכה לראות כמעט אף פעם במהלך עונה סדירה.

אני גם לא רואה יהירות במה שהוא אומר. שחקנים שמשחקים ביונייטד שרצה לאליפות וליגת האלופות נמצאים תחת אור זרקורים (וביקורת, ולחץ) גדול יותר מאלה שמשחקים בטוטנהאם, כבודה במקומה מונח. זה הכל היפותטי, אבל אם קאריק עדיין היה בטוטנהאם ומשחק כמו שהוא משחק כרגע ביונייטד, האם הוא עדיין היה סופג את אותה ביקורת נוקשה? ספק גדול.

10. TheLane Member

לטוטנהאם יש 4 שחקני קישור מרכזיים בכירים: מודריץ?, פארקר, סאנדרו והאדלסטון. אם הייתי צריך לבחור רביעיה מיונייטד לפי מה שאתם אומרים אלה היו קלברלי, קאריק, אנדרסון ופלטצ?ר. הרביעיה של טוטנהאם (שבניגוד למה שאמרת, לא כוללת את ליברמור וקראנצ?ר, שני שחקנים שיקבלו העונה בעיקר דקות באופ?א) מבחינתי שחקנים טובים יותר, וזה סוף הסיפור.

11. Ian Wright Member

בהמשך לדיון שלי עם אריק קאנטונה לאחר הדרבי האחרון בין טוטנהאם לארסנל:

http://cms.442.haymarketnetwork.com/contentimages/blog/spurs-arsenal-passes.Xxx

http://cms.442.haymarketnetwork.com/contentimages/blog/spurs-arsenal-shots.Xxx

השליטה של ארסנל במגרש לעומת התכליתיות של טוטנהאם - דבר שהוביל ליותר מצבים עבור טוטנהאם, שבסופו של דבר גם הוביל ליותר שערים.

12. Wazza Member

שליטה במגרש זה דבר שולי יחסית. הדבר שבאמת קובע הוא ההזדמנויות לשער(בעיטות לשער ולמסגרת)
    והשערים עצמם. כמובן שמצפים מקבוצה טובה להחזיק יותר בכדור, אבל במקרים של ארסנל זו רק סתם שליטה. היא מנסה להראות כדורגל יפה אבל זה לא מביא אותה לשום מקום.

13. nwish Member

איך הגעת לזה?
    נותיר את מודריץ' מחוץ לעניין לרגע, הוא אכן הטוב מכל מי שהזכרת, אבל בקשר לשאר? סקוט פארקר שחקן טוב לקבוצות אמצע טבלה, הוא איבד המון כדורים מול ארסנל, וזו כולה ארסנל, כן? סאנדרו פוטנציאל, הוא נותן פיזיות אבל נוטה לטעויות, והמיקום שלו טעון שיפור בשני צידי המגרש.. ולגבי האדלסטון, כמות הליקויים שיש לו במשחק היא פשוט נוראית, הוא אמנם מוסר סביר ובועט מעולה, אך לא נייד מעבר לעליות מאוחרות לרחבה מדי פעם, והוא משחק בטמטום כשלוחצים אותו.

שוב, אני לא מדבר על משחקים מול ארסנל, אלא על חוליית הקישור של יונייטד לצורך העניין. למרות שגם מול ארסנל, לא שלטתם במרכז השדה ורוב ההזדמנויות באו דרך האגף.

אצל יונייטד יש חולייה יותר שלמה, מנוסה ועם זאת מלאת חוצפה חיובית, אני לוקח את מייקל קאריק והשקט שלו (גם אם זה עולה בטעויות של שאננות מדי פעם) לפני שאני לוקח כל אחד מהשלושה הנ"ל, לפחות עד שסאנדרו יתבגר ויראה יותר ניידות ובעיקר מיקום אחראי כיאה לקשר אמצע או אחורי, איפה שלא תשחק איתו. כנ"ל אנדרסון ופלטצ'ר, לפני ככל השלושה, אנדרסון כיוון שהוא מבריק, בעיקר כשיש לידו קשר (קלברלי, או לדוגמא פארק מול נוריץ') שעושה תנועה באזור האמצע ומשחק מהר, ופלטצ'ר הוא פשוט כמו גרסה משופרת מאוד של סקוט פארקר, שהוא בכושר אופטימלי כמובן.
    סאנדרו יכול להיות מצויין, אולי עוד יהיה מעין יאיא טורה או פטריק ויירה לעניים, כרגע הוא טעון הוכחה ושיפור.

אני לא מתכוון להוריד מטוטנהאם, אני באמת אוהב את הקבוצה ואפילו את רדנאפ, מעדיף שתמוקם מעל כל קבוצה אחרת חוץ מאיתנו ואוהב את השלד שם, אבל חלקנו פשוט נסחפנו כשאנחנו מדברים על מרכז שדה בפרמיירליג, שבסופו של דבר הבטיח מקום רביעי אחד וזהו בערך.

על קלברלי אני לא אדבר, ראיתי הרבה משחקים של וויגאן בשבילו, ורק אומר שאותי הוא לא הפתיע.

14. JohnTerry26 Member

אתה לא יכול לומר על אחרים שהם נסחפים בגלל שהם לא מסכימים איתך. זה שטוטנהאם סיימה מקום 5 לא אומר שהקישור שלה לא יותר איכותי ממקום 1(ותוסיף את פרקר). כמו שזה שסיימתם ראשונים לא אומר שאתם הכי טובים בכל חוליה במגרש. יש עוד כל כך הרבה מרכיבים עד שמגיעים לעניין של הצלחה קבוצתית שזה בכלל לא תלוי ביכולת של הקשרים בקבוצה.

כנראה שלכל אחד יש את הדברים שהוא מעדיף בשחקן, אני אישית אם הייתי בונה קבוצה היום הייתי לוקח בלי היסוס את הקשרים של טוטנהאם(בלי קשר לזה שהם צעירים יותר, אם זה נכון בכלל), אני גם מאמין שהרוב יגיד אותו הדבר. פלטצ'ר הוא גרסה מאוד משופרת של פרקר? מזמן לא ראיתי משהו שאפילו מזכיר דבר כזה מפלטצ'ר. דיברת על טעויות של סנדרו, קאריק הוא חף מטעויות? הוא קשר אחורי מושלם? רחוק מכך.

ביכולתם הנוכחית(ואני לא מדבר על שני משחקים אחרונים אלא בתקופה הזאת שאנחנו מכירים) אני לוקח בכל יום את סאנדרו על קאריק ואנדרסון(כקשר אחורי), את מודריץ' על קלברלי ואת פרקר על פלטצ'ר. אבל זה רק אני.

15. TheLane Member

זה לא רק אתה, זה גם לפי דעתי דעת רוב אוהדי לא-יונייטד, קרי תגובות של אוהדי צ?לסי וארסנל פה. חבל שאי אפשר סקר, אבל נשגב מבינתי איך אפשר לקרוא לסאנדרו שחקן לא אחראי עם חוש מיקום לא טוב ועושה הרבה טעויות (דוגמאות?) ולהפוך את פארקר לשחקן ?שמאבד הרבה כדורים? אבל להתעלם מכל חסרונותיהם הברורים, בחלקם בדיוק אותם דברים שבהם אתם מאשימים את שחקני טוטנהאם, אצל שחקני יונייטד...
    ביסוד יש פה חוסר אובייקטיביות משוגע לפי דעתי. אני לא הולך וטוען שאדביור טוב מרוני, או דוסון מוידיץ?. אני טוען שמודריץ? טוב מכל קשר מרכזי התקפי שיש ביונייטד וסאנדרו/פארקר טובים מכל קשר אחורי שיש ביונייטד.