טוטנהאם 2011/2012

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Hotspur, ‏26/7/11.

1. Sh4y Member

העונה התחילה כחלום ובדרך להסתיים לה כסיוט.
    אם ניקח כמה צעדים אחרונה, שיחקנו מעולה ועם ביטחון עד שהגיע השמועות של הארי לנבחרת מאז לא ראינו ניצחון (פרט לניוקאסל).
    לא להאמין ששמטנו 11 נק' הפרש מארסנל, ה' פאקינג 11 נקודות!
    למה לעזאזל אנחנו לא יכולים עונה אחת לסיים מעליהם, למה? גם המקום הרביעי לא בטוח ואם לא נישמור גם עליו אני רואה את הסרט מלחמה שהולך להיות בקיץ, לך תשמור על מודריץ, בייל אדביור ובכלל...לך תביא שחקנים מהטופ העולמי (אני רק מקווה שעדן הזארד לא רואה את כל הבושות האלו)
    בקשר למשחק,
    כ"כ הזוי שאנחנו מחזיקים 99.99 % בכדור והוא לא נכנס, כ"כ הזוי שכל קרן לא עובר את השחקן הראשון שלהם, מבעיטות חופשיות כבר התייאשתי - לא זכור לי מתי כבשנו מבעיטה חופשית חוץ מלפניי שנתיים. שוב פעם מקבלים גול ממצב נייח ואז צריך להיכנס ללחץ ושאנחנו בלחץ הגולים תמיד מגיעים, במקום לצאת עם 3 נקודות ולהתחיל רצף ניצחונות בבית, יצאנו במזל בבית שלנו מול קבוצה שיודעת לשחק רק כדורעף.
    אנחנו חייבים בזריזות את אדביור ולנון בחזרה, זה לא עובד שהם לא במגרש המהירות באגף ימין חסרה, ווקר לא מצליח לעבור שחקן אחד.

בקיצור, שבת 2 וחצי - המשחק שיקבע אם יש צ'מפיונס או שאפשר להתחיל לנחם את עצמנו.

2. h2z Member

אני חושב שמה שהכי חסר לנו בשלב זה של העונה היא משמעת טקטית. הקישור מאוד מבולגן וניכר שהארי לא עובד (או שהוא עובד יותר מדיי) עם בייל. נמאס כבר לראות אותו בכל מקום במגרש, פרט לעמדה שהוא הכי טוב בה - אותה עמדה ממנה הוא בישל אתמול, וגם במשחק נגד בולטון. עוד דבר שמאוד צרם לי אתמול היה כל הכדורים הארוכים לסאהא. אני לא יודע מה הארי חשב לעצמו, אבל סאהא מעולם לא היה חלוץ מוסר, אלא מסיים. בכל המשחקים בהם שיחקנו טוב, כל ההתקפות עברו דרך הקישור וכל שנותר לחלוץ זה לסיים מהלך. ככה זה צריך להמשיך גם, ולא לצפות שמסירות בין חלוצים יעבדו בכל פעם מחדש. על כדורים נייחים בכלל אין מה לדבר, אפילו קבוצות צ'מפיונשיפ מתורגלות טוב יותר. במקום הארי אני שולח את כולם להתאמן על הגבהות במשך שבוע עד שילמדו להכניס כדור למרכז הרחבה.

אני חושב שעזרנו לסטוק לשבור את שיא החסימות - כמעט כל בעיטה לא הצליחה לעבור את המגן והיה מאוד מתסכל לראות את זה.

סה"כ אפשר לקחת כמה דברים חיוביים מהמשחק: אחרי כמה משחקים חסרי אופי, במיוחד מול ארסנל, הקבוצה שוב הראתה לחימה בדקות הסיום וגם קיבלנו פרס בצורה של השוויון.
    סוף סוף חילופים נכונים של הארי: דפו במקום ניקו במחצית, ג'יו במקום סאהא - כאן למרות שג'יו לא תרם שום דבר, סאהא התעקש לחרב כל מהלך ומסר יותר כדורים לשחקני סטוק מאשר לחבריו לקבוצה.

עוד נקודה למחשבה שאני בוחר לקחת מהמשחק - לדלי כבר לא מתאים לרמות הללו. עם כל האהבה לשחקן, האיטיות שלו פוגעת במשחק ההגנה, וגם קריאת המשחק והמיקום המצויינים שלו כבר לא מה שהיו.

ציונים:
    פרידל - 6, לא נאלץ לעבוד קשה מדיי, לא אשם בגול.
    ווקר - 6.5, מכסה טוב בהגנה, אבל ההגבהות לוקות בחסר.
    קינג - 6, הברכיים כבר לא מה שהיו.
    קאבול - 6, חייב לכסות טוב יותר בכדוריי גובה.
    אקוטו - 7, טוב בהגנה וגם בהתקפה.
    קראנצ'אר - 5.5, העמדה שלו צריכה להיות באמצע, באגפים אין לו מה למכור.
    פארקר - 6.5, שמר טוב על ההגנה וכמעט ייצר לעצמו מצב נהדר.
    לוקה - 6.5, הראה יותר נכונות לתקוף והשלים את רוב המסירות ההתקפיות.
    בייל - 7, מתעקש לשחק בימין ובאמצע, כשרק משמאל באים הדברים הטובים.
    ראפא - 6.5, מארגן את המשחק אבל חייב להיות יותר מעורב בכל ההתקפות.
    סאהא - 4.5, רוב המסירות שלו הלכו ליריב.

דפו - 5.5, קשה לו עם משחק מסירות, חייבים לייצר לו מצב לבעיטה, גם אם מחוץ לרחבה.
    ג'יו - 5.5, מיסטר ג'קל ודוקטור הייד: בנבחרת כוכב שביט, אצלנו מטאור.

3. sandro Member

אנחנו במשבר עמוק, רואים את זה כמעט בכל אלמנט במשחק שלנו. הכל שבלוני, כמעט ואפס תחכום. אני חושב שכמות המסירות הבלתי מדויקות שלנו בחודש האחרון, גדולה מזאת של כל השנה שלנו עד כה. זה נראה כאילו זה כבר משהו מלמעלה- שחקנים מחליקים באחד על אחד מול השוער, בועטים אחד על השני מול שער ריק, קורות, משקופים ומה לא שום, שום דבר פשוט לא הולך. לקרוא למצבים הנייחים שלנו בדיחה, זה אנדרסטיימנט. יש לנו תרגיל אחד בדיוק וגם אותו כל ההגנות בליגה למדו כבר במחזור השני בערך. תשים איזה ג'אבר בפינה הקרובה וגם מ100 קרנות לא נעשה משהו ראוי לשמו. עכשיו תוסיפו לכל הצרות הללו מאמן שהראש שלו כבר בנבחרת, את הסגל הקצר וחוסר הגיבוי המרגיז באגפים, את ההתעקשות על הדברים שכבר חודש שלם לא הולכים וממש לפני כמה ימים את הטרגדיה של מואמבה(שאין לי ספק שהייתה בראש של השחקנים אתמול) ואתם מקבלים קבוצה שהוציא בקושי נקודה מתוך ה12 האחרונות ואיבדה היתרון של 13 נקודות בחודש וחצי.

בנוגע לחוליית ההגנה- גם אני מסכים שהמלך כבר לא מתאים. עם כל האהבה, זה נראה שהוא כבר לא מסוגל יותר מבחינה פיזית. הוא איטי מידי, כבד מידי ואולי אפילו גם כבר קצת חלש מידי. הוא מפסיד יותר מדי כדורי גובה בזמן האחרון וגם עלה לנו ביותר מדי שערים בזמן האחרון כתוצאה מהאיטיות. אני דווקא לא מסכים וחושב שקריאת המשחק, המיקום ויכול התיקול שלו נשארו עדיין ברמה גבוהה מאוד, אבל בפריימיר ליג זה פשוט לא מספיק והנחיתות הפיזית שלו הורגת אותו ואותנו.
    בעונה הבאה אנחנו חייבים להביא לפחות בלם אחד רציני וברמה גבוהה לקבוצה כשאני סבור שגלאס שנכנס לשנה האחרונה בחוזה שלו ונלסן שלא שייך לרמות האלה יעזבו אותנו. אני מניח שקאוקלר, שעושה עבודת קודש בסוונזי יחזור וחוליית מרכז הגנה של בלם חדש ואיכותי, קאבול, דאוסון(בתקווה שיפסיק כבר להיפצע), קאוקלר ואולי אפילו לדלי בכל זאת עוד עונה היא חוליית הגנה סבירה ביותר.

121 - Spurs have taken 121 corners since they last netted a goal from a corner situation in the Premier League. Distant.
    0 - Tottenham haven't scored from a Prem Lge free kick since 1 Jan 2011 & since 26 Jan 2010 for a direct free kick shot. Dearth.
    מביך. אין לי ספק שאנחנו קבוצת המצבים הנייחים הכי גרועה בליגה עם יחס שערים למצבים נייחים/קרנות הכי נמוך בליגה. הכי גרוע זה שעושה רושם שגם לא ממש מנסים לעבוד על זה באימונים.

נערך לאחרונה ב: ‏22/3/12
  4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

את המסקנה הכללית שלי מהמשחק היום (חילופי השלטון בינכם לבין צ'לסי) כבר כתבתי בדיון המחזור. מה שאני מעוניין לכתוב כאן זה שפשוט היה כיף לראות אותכם משחקים במחצית השנייה. כדורגל פשוט ונפלא, דאבל פס, תן ולך, המון תנועה בלי כדור ומסירות לשטחים מתים, כדורגל פשוט ויעיל. עם טיפה יותר מזל וחדות אתם סוגרים כבר היום את המאבק על הכרטיס לליגת האלופות. ביכולת שלכם ושל צ'לסי היום לא הייתי דואג מידי, זה רק שאלה של זמן עד שזה יהפוך לרשמית ותבטיחו את הכרטיס לליגת האלופות בעונה הבאה...

5. galfffff Member

הכרטיס לצ'מפיונס קרוב. מאוד. התיקו היום מקדם את הקבוצה למטרה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏24/3/12
  6. Bender Member

מקרב אולי, אבל המקום ממש לא קרוב. בתור אוהד ארסנל עם 8 נקודות על צ'לסי אני עדיין יודע ששום דבר לא מובטח. אנחנו עוד מארחים את צ'לסי ואת סיטי, למשל, אז יש עוד המון מה לעשות כדי איך שהוא לקחת מקום שלישי/ריבעי. לפחות אנחנו יכולים להתסמך על כך שצריך שגם טוטנהאם וגם צ'לסי יבריקו כדי שלא נהיה באלופות. זה עומד להיות מותח עד הסיום.

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

איך שצ'לסי נראתה בשני המשחקים האחרונים, אני לא בטוח שהיא עומדת לתת פייט. זה נראה טוב למשחק-שניים בתחילת הדרך של די מתאו, בעיקר נגד נאפולי, אבל עם כל הכבוד למאמן, לקבוצה הזו יש בעיות מבניות והן לא ייפתרו סתם כך. תוסיפו לכך את ההתרכזות בשני משחקים בליגת האלופות עם סיכוי לארבעה, וכלל לא בטוח שצ'לסי מצוידת להסתערות של ממש על המקום הרביעי בליגה.

לגבי טוטנהאם, התוצאה היום תעזור לייצב אותה. השאלה אם היא תצליח למנף את זה. בכל זאת, הקבוצה לא מנצחת כבר חמישה משחקים. בתקופה הזו של העונה, אם אתה נמצא במדרון שנמשך ונמשך, קשה מאוד לעצור את כדור השלג הזה. ניצחון אחד יעשה שם הרבה שקט.

נערך לאחרונה ב: ‏24/3/12
  8. WellNeverDie Member

2 נקודות בלבד מחמשת המשחקים האחרונים זה מאזן עלוב. למרות המשחקים הקשים: ארסנל, יונייטד וצ'לסי (וגם אברטון וסטוק ממש לא משחקים פשוטים) לאחר העונה הנפלאה זהו מצב מביך. כמה חבל. אני עוד לא אתפלא אם צ'לסי ידלגו מעל טוטנהאם לעבר עונה מאכזבת במיוחד... חבל, כי אם טוטנהאם לא תשמור לעצמה מקום בליגת האלופות אני לא רואה את מודריץ' ובייל (ועוד כמה) נשארים כשככל הנראה יהיו להם הצעות עסיסיות.

9. spurs Member

הארי אם כל הכבוד דפק את העונה עם הפטפטת המטומטמת של על הנבחרת. ללא כפיות טובה על לאן שהוא הביא אותנו אבל אני מצטער הגיע הזמן להתקדם מהצ'אב האנלפבת.
    אני באמת מודה לו על השינוי שהוא עשה בטוטנהאם אבל אני חושב שהוא לא האדם שיצעיד אותנו לשלב הבא מפה

10. h2z Member

מסכים לגביי הארי. ראינו גם בצ'לסי שמאמן בקצה אחד של הסקאלה (טקטיקה <------> דרבון) לא יכול להצליח לאורך זמן. מאמן לא יכול להיות המוטיבטור הכי טוב בליגה, אבל עם אפס יכולות אימון טקטיות (אולי אם אתה ברצלונה ויש לך שחקנים שיכולים לעשות יש מאין). מצד שני, גם מאמן טקטי לרמת טירוף אבל כנראה שעם יחסי אנוש של צנון, לא יכול להושיע. חייבים שילוב של יחסי אנוש טובים, עם יכולות אימון. לא ייתכן שזהו כבר המשחק השני שבו אנו בוטעים 20+ פעמים לשער, ומבקיעים אחד במקרה הטוב. אפילו במשחקי מחשב אתה מייד יודע לתת לשחקנים אקסטרא אימונים במצבי הבקעה.

11. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני קצת מתאכזב משתי ההודעות האחרונות. אני בהחלט יכול להבין טיעונים טקטיים, את התלונות שהיו על הצבת בייל בימין ומודריץ' בשמאל במשחקים קודמים, אבל הפנייה נגד רדנאפ היא קצת חריפה מדי.

קודם כל, לא ראיתי מצדו פטפטת על הנבחרת. האם האפשרות שיאמן אותה משפיעה עליו או על הקבוצה בצורה מסוימת? אולי, מי יודע. לפעמים קבוצה מידרדרת ביכולתה או מתעלה בלי שתהיה לכך סיבה ברורה. לראייה: ארסנל. לראייה: ליברפול, שפתאום הידרדרה בשבועות האחרונים לתהום.

זה יפה שבפוטבול מנג'ר עושים עוד אימונים מול השער. בעולם אמיתי אתה יכול להתאמן על הפינישינג, והוא עדיין יתפקשש בזמן אמת. זה לא כל כך פשוט ברמה של "משהו לא עבד במשחק מסוים, אז התאמנו עליו כמה ימים ובמשחק הבא כבר הכל היה בסדר". אבל נדמה שעכשיו תשתמשו בכל דבר כדי להכות את רדנאפ. מוגזם.

12. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמיר אני בהחלט מסכים איתך, אולי כמה אנשים צריכים ריענון לגבי ספרס שלפני רדנאפ.
    המאמן הזה כנראה יילך בסיום העונה לנבחרת והוא ישאיר חתיכת בור, ספרס חיפשה במשך שנים מאמן שייקח אותה לאיפה שרדנאפ לקח אותה, משוויץ ועד צרפת היא חיפשה, בסוף הפיתרון היה מתחת לאף. לכו תדעו כמה זמן ייקח למלא את החסר לאחר שיילך ומה זה אומר על עתידו של מודריץ' שממילא היה על קוצים לגבי מעבר. על החשיבות שלו לקבוצה כבר כתבו כולם. המכה צריכה להיות בסדר גודל של העזיבה של אלונסו מליברפול.

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מצטרף לאמיר. מופתע מאוד משתי ההודעות האחרונות, בטח אחרי המשחק מול צ'לסי שבו טוטנהאם שיחקה כדורגל נפלא והייתה ראויה לניצחון.
    לא זוכר מתי בשנים האחרונות טוטנהאם הגיעה לגשר ושיחקה לפחות בדרגה אחת מעל צ'לסי. וזאת צ'לסי שלאחרונה הייתה בכושר מצוין (גם על סיטי בחוץ צ'לסי הקשתה).
    היה גם הרבה חוסר מזל מצד טוטנהאם מול צ'לסי וכן גם יום פחות חד של שחקני ההתקפה. לא יודע עד כמה רדנאפ יכול לשלוט על החמצות כמו שהיו בגשר, זה לא שעם מאמן אחר בקווים הכדור של בייל הולך לרשת ולא למשקוף.

רדנאפ דפק את העונה עם "הפטפטת על הנבחרת"? קודם כל לא זכור לי שרדנאפ בכלל דיבר על הנבחרת. שנית, גם לפני הסיפור של הנבחרת טוטנהאם הייתה באותה סיטואציה שהיא עכשיו. מצד אחד לא במאבק על האליפות ומצד שני מחזיקה בכרטיס לליגת האלופות. הדבר היחידי שהשתנה הוא חילופי המקומות בין ארסנל לטוטנהאם, וזה לא רק בגלל שטוטנהאם נכנסו לתקופה פחות טובה אלא גם בגלל שארסנל נכנסו לכושר מצוין. הפער מצ'לסי הוא עדיין גדול יחסית (5 נקודות) כשהמרחק מארסנל הוא רק 3 נקודות כשלטוטנהאם לוח משחקים קל משל ארסנל (שעוד צריכה לפגוש גם את סיטי וגם את צ'לסי) ככה שטוטנהאם עוד יכולה לחזור למקום ה3.

כמו שלא היה צריך ללכת לקיצוניות כשטוטנהאם הצליחו (כמו אלה שדיברו שכבר העונה טוטנהאם יכולה לזכות באליפות) ככה לא צריך ללכת לקיצוניות השנייה כשטוטנהאם נכנסה לרצף פחות טוב של תוצאות.

14. AW forever Member

זה תמונת הראי של הדיון של ארסנל, שם "מכניסים לפרופורציה" על הריצה הנוכחית של הקבוצה.
    קבוצה שרוצה ליגת אלופות לא יכולה לאפשר לעצמה שלוש נק' משבעה משחקים, גם אם הם משחקים קשים. במירוץ צמוד יותר זה היה לתרנגולות הרבה יותר ביוקר. זה גם תמונת ראי של הדיון של ארסנל, כי כמו שזה 99% ודאי שוונגר ישאר, ככה גם ככל הנראה שרדנאפ יעזוב ויאמן את הנבחרת, ככה שמה שהאוהדים חושבים כרגע הוא לא ממש רלוונטי. בתסריט של אובדן המקום בליגת האלופות, לטוטנהאם יהיה אתגר קשה להשאיר את כל אותם השחקנים שנתנו את הסיבוב הראשון המצויין. מאחר וגם יגיע מאמן חדש- זה יאפשר לו כסף לבנות קבוצה שתנסה שוב להתברג ברביעייה.

15. h2z Member

תמיד היה להארי פה גדול, אבל אם הוא היה גודע את העץ כשרק נבט - ומתעקש שהוא יעזוב רק בסוף העונה, כנראה שהיינו תוקפים אותו פחות. ההצלחה איתו לא מוטלת בספק, אבל ברגע שאתה לא 100% לטובת המטרה, קשה לסלוח גם על חסרונות גדולים. תמיד היינו כאן נגד חילופים תמוהים שלו וששילב שחקנים לא בעמדה, אבל כשמנצחים אפשר להתעלם. כשמפסידים - קל לראות מי אשם, למרות שגם לירידה החדה בכושר של השחקנים (שאולי כבר לא בטוחים מי יאמן אותם בעונה הבאה ולכן חשים בטחון ירוד) צריך להתייחס.