לגמרי, השבוע סיימתי לצפות בה ונורא התאכזבתי לגלות שהיא לא ממשיכה, במיוחד אחרי שהשאירו אותנו עם סקרנות מה הלאה, נוראי לגמור ככה סדרה !!
אין ספק שאבודים הייתה הסדרה שהכי נהנהתי לצפות בה. היו תקופות שהייתי אשכרה מתרגש לפני כל פרק. הסוף הזה התפוצץ לי בפרצוף, נכון שהיה פרק חזק ומרגש. אבל הסוף לא קשור למה שראינו ב5 עונות קודם לכן. יש כלכך הרבה שאלות פתוחות, כלכך הרב קצוות. אין ספק שמגיעה לנו לפחות עוד עונה, כדי להסביר לנו את הכל.
תאמין לי שהבנתי. כל הסדרה חפרו לנו כמה חשוב האי, ואת המוזריות שבו. מה בסוף התברר? שהסדרה היא על הקשר החזק של הדמויות. נכון שהסוף עוד איכשהו קשור לסדרה, אבל להמון דברים חשובים לא קיבלנו תשובה, וזה חבל.
וואוו!! DAMAGES סגרו עונה שלישית ואחרונה בסטייל (כנראה שהם עשו את זה כבר מזמן, אבל עכשיו אפילו אני ראיתי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx )... נדיר לראות סדרות שמצליחות להגיע למצב בו הן מסיימות בשיא. בעיקר בעידן שכל כך מוכתב משיקולי רייטינג ואחוזי צפייה. סדרות שמתוכננות להימשך בקושי עונה נמתחות שנים בעוד סדרות שבמקור היו אמורות להיתפרס על פני כמה עונות נאלצות להרוג חצי מהמשתתפים תוך שני פרקים כדי להספיק לסיים הכל בזמן היות וחותכים אותן. DAMAGES פתחה הכי חזק ורק הגבירה, כמו שנאמר. לא הכריחו שום דבר מבחינת עלילה, לא הלכו על דרמה מופרכת בסיום אפילו הצליחו להימנע מעוד סיום דביק. הצלחה אדירה ברמת הכתיבה. והכי חשוב - אמינות! מיותר לציין שגם העונה השלישית כולה לא איכזבה בפני עצמה ועמדה ברף הגבוה שהציבו שתי העונות הראשונות. מתח, אקשן, דרמה ובעיקר סוף סוף סידרה שמצליחה אשכרה לשמור את ההפתעות והספינים ולא להגיש אותם על צלחת שלושה פרקים מראש... בקיצור, כן יירבו סדרות שכאלה. עבורי הסידרה היא לא פחות מאחת הגדולות של השנים האחרונות. מתחרה בדרמה רק של סליפר סל ובעלילה של דקסטר בשלוש מתוך ארבע העונות שלהם.
סיימתי גם את כל הפרקים. שני הפרקים האחרונים משאירים אותך די פעור פה. פרק 9 מושלם. פרק 10 גם מרגש (למרות כמה קטעים שממש הצליחו להרגיז אותי בטמטום שלהם). הסוף של פרק 10 טיפונת מאכזב בהשוואה לסוף של אחים לנשק, בעיקר בגלל שזה צולם 10 שנים אחרי אחים לנשק, ורוב "כוכבי הסדרה" כבר הספיקו למות בינתיים. אבל עדיין, מלחמת העולם השנייה, התקופה הכי חשוכה בהיסטוריה האנושית מצד אחד, אבל מצד שני התקופה הכי אנושית, הכי מרגשת, הכי אמיצה, הכי מעניינת, והכי מחנכת... מרגש עד דמעות. אם לנתח ברצינות את ההבדלים בין פאסיפיק לאחים לנשק, אז השאלה המרכזית היא איפה ההבדל המשמעותי ביותר. התשובה היא - בצד שנלחמים נגדו. באחים לנשק הציגו את האויב הגרמני כבן אדם, כלוחם שרוכשים לו כבוד. אחת הסצנות הכי מרגשות אפילו היא הכניעה של הגרמנים והנאום של הגנרל הגרמני לחיילים שלו. בפאסיפיק היפנים מוצגים כחיות. רוב הפעמים שרואים יפנים זה או בגופה רקובה, או בהסתערות עם חרבות שהובילה לטווח ברווזים. בקטע הזה יש פספוס. דבר נוסף, באחים לנשק הסדרה עסקה בפלוגה אחת, ולכן הסיפורים האנושיים שם חפפו אחד לשני. בפאסיפיק זה עסק במארינס שזה דבר ענק, ולכן היה יותר קשה לעקוב ולקשר בין הדמויות. ועדיין, 8.5 מתוך 10 (אחים לנשק מקבל אצלי 10 עגול). מומלץ!
הפרקים האחרונים של פלאש פווארד היו דיי ירידה ברמה, אבל הסדרה בכללי הייתה מעולה. ABC ביטלה אותה אחרי סוף כזה, זה אומר שהם לא שפויים!! בפייסבוק מתנהל קמפיין ענקי בעד החזרת הסדרה. מעריצים תכננו יום התעלפות בינלאומי, מתכננים לשלוח מכתבים וסלסלות למנכ"ל ABC והכל כדי להחזיר את הסדרה. נראה מה יצא מזה.