טלוויזיה בקצב אמריקאי

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Nesta, ‏1/4/06.

1. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

צפיתי רק בעונה הראשונה ואחרי כל ההייפ קצת התאכזבתי. אם אני צריך למקם את מה שראיתי על סקאלה מסויימת, אני חושב שמדובר פה באבודים במקרה הטוב ובנמלטים במקרה הרע.

הדבר שהכי פוגע בתוכנית זה הניסיון לשלב בין דרמה עמוקה וכבדה (התמודדות עם משפחה ומוות קרב, מה שהוליד כמה סצינות ממש טובות) לתוכנית מתח/אקשן הוליוודית טיפשית (נקלעים למצב בלתי פתיר>פתרון קסם/חארטה). כשמוסיפים את עניין הסמים, כל מה שעובר בראש זה ש"כבר ראיתי את זה בדשא של השכן", רק שהדשא של השכן היא סאטירה וברייקינג באד לוקחת את עצמה ממש ברצינות.

המשחק טוב, הסצינות אם מבודדים אותן רובן כתובות טוב (יש כמה מחרידות), יש יופי של דרמה ויש יופי של מתח לעיתים - אבל הכל ביחד פשוט לא מסתדר לי. זה סלט ועוד כזה שמשתמש בלא מעט מרכיבים ממוחזרים. לא התלהבתי.

2 עונות נוספות יושבות לי על המחשב. אולי בכיפור http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

ובגלל זה אתה מטומטם. אם אתה מכיר ואוהב את עמוק באדמה ולא ממקם אותה בסקאלה של סופרנוס והסמויה אתה חתיכת יצור מפגר. מעולם לא נעשתה דרמה טהורה ברמה הזאת. בלי הצצה לחיי מאפיה, בלי הצצה לחיי הפשע בבולטימור - דרמה טהורה בלי סיפור מסגרת שמניע את העלילה. מבט ישיר לחיים הרגילים של אנשים ממוצעים ועל כמה שזה חרא. נשבע לך שאתה טמבל.

2. Bensh Member

אני אוהב את הסופרנוס יותר מעמוק באדמה + הסופרנוס והסמויה יהיו הבחירות האובייקטיביות לסדרה מספר אחת בכל משאל שתבצע = התגובה שלי. זה לא מעיד על כמה אני מת על עמוק באדמה (או כמה ברנדה הרסה לי את החיים)

3. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה קשור כמה אתה מת על הסדרה - זאת שאלה של הערכת איכות. עמוק באדמה לא נופלת מהן מהבחינה הזאת ואם אתה חושב אחרת אתה מפגר. אם באמת היית חושב כך (כמו שכל בנאדם ראוי שמכבד את עצמו אמור לחשוב), היית אומר ליצור הנ"ל: סופרנוס, למרות שאני יכול להבין אם תגיד הסמויה או עמוק באדמה. *מבין?

*ברור שלא, כי אתה מטומטם

4. Bensh Member

חופר ומעיק

5. Kompany Member

הפרק האחרון וואו. בצהוב: משום מה אנשים התחילו לא ליסבול את וולט ומעדיפים אפילו שהאנק יתפוס אותו כבר (דבר שברור לנו שלא יקרה בעקבות ההבזק לעתיד שהיה לנו בתחילת העונה), אני לעומת זאת דווקא מפרק לפרק יותר ויותר מתחבר לדמות שלו ולגמרי איתו בכל החלטה שקיבל פרט להחלטה שלו להסגיר את עצמו להאנק במדבר בסצנת הסיום ולבטל את התגבורת שלמרות הכל הגיעה בסופו של דבר. נשמע לי ממש טיפשי לעשות צעד כזה. את ג'סי לעומת זאת התחלתי פחות לאהוב למרות שהצד שלו מובן לי לחלוטין.[/COLOR=yellow]

בכל אופן כפי שכבר חפרתי 87 פעמים, הסדרה הזאת היא מדהימה, גאונית, ענקית!

נערך לאחרונה ב: ‏10/9/13
  6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

רמת העשייה של הסדרה גבוהה ויציבה לכל אורך הדרך, בשום מקום לא רשמתי אחרת ואפילו הדגשתי את זה אני מאמין, הסיפור הוא מה שלא סוחב. מתחיל לקרטע בעונה השנייה ונמצא בצלילה מאז ועד סוף הסדרה.

כלומר חרא? כי הרף העליון שהצבת הוא מרחק שני זבובים משם.

נערך לאחרונה ב: ‏10/9/13
  7. מזגן Member

אני כל כך נהנתי מהפרק. כל כך INTENSE!

SPOILER ALERT***********************************

רק דבר אחד לא אהבתי והוא גם משהו מאוד מרכזי בפרק הזה והוא שוולט האמין לספין של התמונה של החבית עם הכסף.

וולט כל כך מחושב גם בזמנים הגרועים והמלחיצים ביותר. הדמות שלו לא עקבית כאן, הוא היה דורש מג'סי עוד הוכחה. או שיתן לו רמזים בקשר למקום המצאות הכסף. או שהוא היה בודק אם יש ג'יפיאס עם חברת ההשכרה. וחשוב מכל היה מגיע מנקודה אחרת לגמרי למקום. כלומר היה מגיע ומשקיף מאיזה הר שם (אותו הר שהוא טיפס עליו אחר כך כאשר הבין שג'סי לא שם). זה היה לוקח לו עוד 5 דקות כל הסיפור. וג'סי הרי הבטיח לו שהוא שורף 10,000 דולר כל דקה. ככה שבמקרה כזה זה היה עולה לו פוטנציאלית 50,000$.

אבל חוץ מהתלונות האלה שלי הפרק הוא פרק נהדר בסדרה מצויינת שנמצאת על חבל דק ביותר ומתנדנדת בין להפוך לסדרה שתזכר כגאונית לכל אורכה ולבין החרבת כל הסדרה עם עלילה שאולי נלקחה צעד אחד קדימה מדי.

8. Kompany Member

לא מעט אנשים טוענים את מה שאתה טוען אבל מצד שני ג'סי אמר להאנק שאם יש משהו שוולט ילחם עליו עד טיפת הדם האחרונה זה הכסף שלו כלומר עצם זה זה שמראים לו חבית שהיא בדיוק כמו החבית שלו ומלאה בכסף האסוציאציה הראשונה שעולה היא 'פול גז למקום' ואפילו אם מדובר בהייזנברג המחושב.

כפי שכבר אמרתי, אני מאמין לו ומבין אותו בכל צעד וצעד במהלך הסדרה היוצאת דופן הזאת מלבד צעד אחד והוא לנפנף בדגל לבן ובעצם להיכנע למרות שיכל היה להזעיק תגבורת (שגם הגיעה בסופו של דבר). כלומר הוא היה נישאר עם המכנסיים למטה מכל הכיוונים אם הם לא היו מגיעים, גם הכסף נימצא וגם אתה בכלא - הצעד הזה של להיכנע פשוט אוכל אותי.

מה שכן, נימאס לי כבר אחרי כל פרק להיכנס לפורום ולהרעיף שבחים על הסדרה אבל הסדרה הזאת היא פשוט יצירת אומנות, זה מתחיל מהקטן ביותר כיביכל עם הצילום שהוא פשוט מדהים, נימשך במשחק הפנומנלי של השחקנים (כאשר השיא זה ג'סי ווולטר) ובסוף זה התוכן של הסדרה עצמה שכל פעם מחדש מתעלה על עצמה וגם כשנידמה שכבר זה בלתי אפשרי, שמור לה מקום גבוה מאוד בהיסטוריה של הטלויזיה.

נערך לאחרונה ב: ‏11/9/13
  9. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

כנראה שאני תופס מאבודים יותר ממה שאתה תופס. אבודים מיוחדת בדרכה שלה ואני בכל זאת חושב שהיא צריכה לקבל הערכה על כך שהביאה לטלוויזיה הפתוחה את מה שHBO הביאה לטלוויזיה בכלל, שזה קולנוע על המסך הקטן.

אני רואה כמה קווים מקבילים בין שובר שורות לאבודים כי גם אבודים נתקעה קצת על קו התפר שבין תוכנית שמתיימרת לחקור נושאים כבדים יחסית לתוכנית שחיה על המתח הזה של "איך הם יצאו מזה?!". בכלל, מאוד אהבתי את הרעיון של אבודים, גם אם הוא הפך להיות מה שרצח את הסדרה בגלל חוסר יכולת של הכותבים לחשוב יותר מעונה אחת קדימה בכל רגע נתון.

אני אדחוף עוד סדרה למשוואה כדי לתת עוד יותר קונטקסט:
    DAMAGES>>>אבודים>>>ברייקינג באד>>>נמלטים

עונות ראשונות נטו. הבעיה היחידה של דמג'ס למשל הוא משחק בעייתי של כמה מהדמויות המשניות. חוץ מזה, אני חושב שהיא לא רואה ממטר את שובר שורות.

10. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

וכמעט שכחתי:

קוראים לי בן ואני מגניב
    אני כותב ככה

11. Kompany Member

אני חושב שזה לא מקרה של 'טעם וריח אין להתווכח', זה מקרה של חוסר בהמון דברים חבר. אני לא יודע איך אני הייתי חי עם טעם כמו שלך...

בתור מעריץ שרוף של אבודים בזמנו (ועדיין מאוהב בסדרה ברמות קשות) אני חושב שאין בכלל מקום להשוואה בין שובר שורות שעומדת מול הסופרנוס, אוז והסמויה לדעת רבים לסדרה אבודים. בכל פראמטר הסדרה מרשת AMC עולה על אבודים עם כל הכבוד ואני אחד שמכבד מאוד(!) את הסדרה הזאת. אני גם חושב שעושים לה עוול גדול והעונות האחרונות לא כ"כ נוראיות כפי שמתארים אבל מפה ועד לשובר שורות... או-אה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

12. Bensh Member

http://www.gifsforum.com/images/Xxx/happy/grand/584212222.Xxx

13. Juventini Gaetano Scirea היכל התהילה

דמג'ס נהדרת, למרות שלקראת הסוף היא די חרקה. גלן קלוז פשוט אדירה. אם כבר סדרות עם עורכי דין - Suits היא הבחירה. סדרה פשוט משובחת. דמויות ראשיות אדירות, כשגם המשניות מוסיפות המון וגם לואיס אחד שתמיד כיף לצחוק איתו/ממנו. וכמובן הארווי ספקטור (גבריאל מאכט עם הופעות לפנתיאון) אגדי אחד שכל ילד חולם להיות כמוהו כשהוא יהיה גדול. סדרה שיש בה הכל מהכל. קומדיה, דרמה, מתח, פשוט הכל. הסדרה שאני הכי מחכה לראות מדי שבוע. ללא ספק אחת מהסדרות הטובות ביותר שמשודרות כיום בארה''ב.

14. מזגן Member

suits
    היא סדרה מאוד מוצלחת מבחינת הקהל. והביקורות וכו וכו. אבל אני אישית לא הצלחתי להשאר ולראות אותה. כל כך סדרת דייסה, הרגיש לי כאילו מישהו מאכיל אותי בגרבר עם הכפית. לא מאתגרת וילדותית. שיעממה אותי מהר. אני משווה אותה לburn notice.

15. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסביר את הכל. לדעתי העונה הראשונה היא החלשה ביותר בסדרה ואחריה מתחיל העניין האמיתי. מבטיח לך שלא תצטער להעביר את יום כיפור איתה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx