מסכים. אני הולך לסתור קצת את עצמי, אני ממש שונא אנשים שמתנשאים ואומרים שהם צופים רק בגרסה האמריקאית, היו נשמעים לי פלצנים קצת. אבל לאחרונה התחלתי לצפות בעונה 38 האמריקאית ואלוהים ישמור שני ריאליטי שונים לגמרי. האמריקאים שם יותר מ70 יום, בעוד שכאן זה חודש אולי חודש וחצי, שם בכל פרק יש משימת פרס, משימת חסינות, מועצת שבט והדחה, בעוד שכאן סמטוחה שלמה, מורחים את זה, וגם אין אחידות, לדוגמא, היו שתי מועצות שבט בעונה החדשה כאן, באחת הייתה משימת חסינות אישית ואחת בלא, בעוד שבגרסא האמריקאית יש חסינות אישית רק אחרי איחוד. שם העריכה היא 100 אחוז טקטיקה, לא חצי שעה עדי ביטי בוכה ואז חצי שעה נאווה בוקר בוכה. גם כאן יש חוסר הוגנות מסויים, יש מתמודדים שבעל כורחם לא משתתפים במשימות חסינות או פרס בעוד שאצל האמריקאים תמיד כולם משתתפים בחסינות, ולכל היותר לאחד מהם יהיה יתרון כזה או אחר שקיבל. כאן זה פשוט האח הגדול, יותר חשוב להם הדרמה וכל מה שמסביב להישרדות, המשימות לא מושקעות, באמת לשחק כדור מים? כל משימה צריכה להכיל קושי פיזי ומנטלי. אי אפשר לראות את זה באמת.
יצא לי לראות את הישרדות בהתחלה, עונה שנייה ושלישית. זה היה נחמד, אבל כן, המריחה היתה בלתי נסבלת. ככה זה כשצריך להוציא מהעסק כמה שיותר פרקים וזמן אוויר.
קודם כל, העונות הראשונות היו טובות יותר כי הן לא היו "VIP". הגיעו מתמודדים טובים שלא יודעים עליהם כלום ולא איזה סלבריטי סוג ז' שגם לא טוב פיזית, גם לא מסקרן ולרוב גם חסר הבנה מוחלטת של איך משחקים את המשחק. אבל כן, המריחה של פרקים שלמים בלי מועצת שבט, ההנחות שמקבלים מתמודדים עם מוגבלויות פיזיות כאלה ואחרות, ההתעסקות הנרחבת ברכילות שלא קשורה למשחק (כמו כל ריאליטי אחר פה בארץ).... חבל, כי בניגוד ל99% מהריאליטי (הכל למעט המירוץ למיליון) - הפורמט הזה מעניין ומלא פוטנציאל ולא איזה חרא של לראות אנשים בוכים על החיים שלהם כשהם אופים\מבשלים\שרים\מתנהגים בהתאם.
אגב סלבים, אמנם זיהיתי שם את הרוב, אבל שניים שלא היה לי מושג מי הם התבררו כזוכה העונה האחרונה של האח הגדול ומלכת היופי של ישראל. די מעיד על הירידה בקרנם של שני הפורמטים.
די עלוב שהם לא בוטחים בפורמט (המצליח!) מספיק כדי לעשות עונות עם אנשים "רגילים" וכל הזמן מכוונים ל-VIP. מצד שני, כפי שכבר הסכמנו בהודעות קודמות, הם גם כך עוסקים כל הזמן בהתאם הפורמט לצרכים "ישראליים".
אגב תקנו אותי אם אני טועה אבל בהישרדות האמריקאית אין אף עונה של סלבס. זה משהו שבחו"ל עושים אותו רק באח הגדול, שזה גם ככה תכנית חסרת פואנטה אז אין בעיה לדחוף לזה גם סלבריטאים. הישרדות זה משחק לכל דבר. גם כשעושים שם עונת VIP זה VIP שהתפרסמו דרך הישרדות.
הבעיה היא אפילו גדולה יותר. זו עונה שנייה ברצף של וי אי פיי, מה שלא כל כך שכיח. אז אם קיווינו לליהוק אנונימי, הקורונה לדעתי תביא לעונת וי אי פיי נוספת מכיוון שיהיו סלבים יותר אטרקטיבים לכאורה מהעלאק סלבים שעכשיו יש שיהיה אפשר ללהק בגלל המצב הכלכלי שלהם.
אגב אתה מאמין לי שלא זיהיתי את עדי ביטי? שזה מוזר כי בשביל כל הילדות בנות 18 ומטה היא כמו הרבי מלובביץ' עריכה:רק עכשיו אני שם לב שמעלי יש פרסומת עם הרבי מלובביץ'. כשאתה עושה על עצמך סוגסטיה.
הספקתי לראות פרק וחצי מהישרדות (כמה היו ? 3,4 ? לא מספיק לעקוב), מסקנות: - אח של בוזגלו שאין לי מושג למה הוא שם - "אני לא עושה תנועות נשיות"... הבנאדם מגלח את כל הגוף העיקר. בעיקר שחצן ובא להתבלט במריבות. - סמדג'ה - דמות צבעונית אבל איך לתאר אותה הכי טוב ? לא העיפרון הכי מחודד בקלמר. - אלה איילון - לא הכרתי אותה אז הליהוק שלה מוזר לי, בכל מקרה חוץ מ'זה שבני ברוכים לא בא לה טוב בעיניים ושהיא אומרת שהיא דוגמנית 3 פעמיים בשעה לא מוסיפה יותר מידי. - ג'רבי וקוז'יקרו - אני מצפה להרבה יותר, בטח מק'וזי, הם יותר מידי שקטים בשבילי וגם במשימות מאכזבים, מצפה מק'וזי שיהווה איום על כולם כמו שהיה בהגנה. כנ"ל ג'רבי. - עדי ביטי - כמה צניעות, תכונה שקשה למצוא בבני אדם. - אוגלבו - שחצן, מדבר הרבה ועושה מעט, מסתמן כגועל נפש של בנאדם, מאמין שאם במקום אילנה אביטל הייתה מישהי צעירה כמו ניקול או אלה אז הוא לא היה תוקף אותה. - שטראוס - אגדי, דמות צבעונית, מעניינת, הפייבוריט שלי. - עידן חביב - היה בשייטת, לא ידעתי אבל נילחם כמו מטורף, צנוע, שקט. - רגב הוד וניקול - בקושי מרגישים אותם, בקושי שמים לב אליהם. - נאוה בוקר - קודם כל הסיפור מרגש, לא ידעתי על הבעל. מבחינת המשחק היא לא תשרוד, לא מודעת לאן שהגיעה. -------- יש כאן מישהו שרואה חתונה ממבט ראשון ? יש המון טוקבקים ברשת, בעיקר נופלים על השנים בסדרה ובצדק. מדהים אותי איך עונה אחר עונה הנשים מתנהגות כמו שמתנהגות (לא כולם, רוב הנשים בסדרה), מקבלות גבר, לא מרוצות ומתייחסות אליו נורא. ממליץ לראות ברשתות החברתית בעמוד של ארץ נהדרת את החיקוי של אריק ודובי, מהמחזקים ביותר שהיו לארץ נהדרת.
בעוונותיי יוצא לי לראות די הרבה את התוכנית " חתונה ממבט ראשון" ( בעיקר מחוסר ברירה כשאני עם חברים ) ולדעתי מדובר בתוכנית מתוסרטת ומבויימת כמעט לחלוטין...כמעט כל הריבים והווכוחים בין בני הזוג נראים ונשמעים בכלל לא אמינים ולא אמיתיים . בשביל ליצור עניין ההפקה נותנת למשתתפים הוראות ודפים מתוסרטים כמו בסדרות קומיות כמו " חברים" נגיד . לא צריך ליצור משמעויות עמוקות מעבר לכך, זה נטו בידור .
לא יודע אם אין עונות של סלב, לא בקיא בסלב האמריקאי דרג ב' שיהיה מוכן להגיע לתוכנית, אבל אני יודע שג'ון מוריסון כוכב הWWE\F בעבר השתתף וגם מתמודדי עבר שזה סוג של סלב. בכל מקרה אין מה להשוות, מאז שהפורמט עבר לקשת\רשת זה הפך לאח הגדול בג'ונגל\גולסטאר בג'ונגל.
לא יודע מי זה ג'ון מוריסון, אבל יותר סביר שהוא הגיע לשם בשביל האתגר וחשב שבאמצעות הכח הפיזי שלו הוא יוכל להגיע רחוק(לא יודע מה נגמר בסוף). מתמודדי עבר זה לא נחשב כי זה אנשים שגדלו במשחק הה ויש להם זיקה אליו. גם תמיד מחלקים את זה לקבוצה של מתמודדי עבר מול קבוצה של מתמודדים חדשים, ככה שגם בעונות כאלה יש הרבה אלמוניים. אגב גם בארץ ניסו לעשות דבר כזה כשהחזירו מתמודדי עבר כמו דן מנו ובשבקין אבל העונה ההיא לא הצליחה במיוחד.