קטעים, מה שכתבתם זה בול מה שאני חושב. ראיתי את 4 הפרקים הראשונים. כל הפרומואים של הסדרה נתנו לי הרגשה שזאת באמת סדרה שתזכיר לי את השירות הצבאי. אבל אחרי הצפייה בפרקים האלה זה לא כל כך מרגיש לי ככה. מצד אחד, עשו עבודה יפה מאוד עם הסט והמסביב. הכל נראה כמו בסיס, והרכבים לדוגמא אחד לאחד. גם מבחינת התפקידים והכינויים כמעט הכל דומה. גם מבחינת הדמויות עשו את זה מזכיר את המציאות, למשל הנהגים שתמיד זורקים זין או רלשית המגד שבדרך כלל היא צפונבונית שמסובבת את כולם על האצבע. מצד שני, יש דברים יותר מדיי הזויים. רס"ר כזה לפלף? סקס במשרד ביום עם חלונות פתוחים? סקס בהאמר פתוח שעומד באמצע הבסיס? חיילת שככה משתכרת ומקבלת 21 על תנאי? נה..הגזמתם...
סקס במשרד עוד לא היה, היה סטריפ פוקר במשרד וסקס במקלחות... מילא הדברים המופרכים, חבל על כל האי-דיוקים הצבאיים. לתת לסיירת של צנחנים את המספר 33 זה מצחיק, וממתי בתאג"ד של גדוד קרבי של גברים בלבד יש חובשות? וגם יין פטישים כבר לא קיים בצבא. לראות סדרות של פרק של חצי שעה יום אחר יום, לא ראיתי מאז השמיניה בערך, אבל אם כבר עושים סדרה על התפקיד שעשיתי בצבא (סוג של, הייתי במרפאה של ג'ובניקים, ואז ביחידה קטנה שמשרתת במוצב של גדוד אחר) - רציתי לראות איך תופסים את זה. חבל שתסריטאי שהיה חוג"ד מתבזבז על משולשי אהבה (לפי פרק 10 יש מצב גם גילויי עריות הולכים להיכנס עוד כמה פרקים...), ואם כבר זה העיקר של הסדרה - חבל שמבזבזים את כל התסריט הזה על דברים שקורים פתאום (שוב, היום בפרק 10) וצילומים גרועים. דווקא סצנות האקשן עשויות מדויק, אבל אין מהן מספיק. גם ממה שהבנתי מהקרפ"ג כל העלילה הרפואית שסביבה זה נסוב, לא קשורה למציאות. מבחינת הסדרה בכללי מרגיש שקו העלילה והפואנטה של הסדרה די ברורים, ואין לי מושג איך זה ימרח על 40 פרקים (כלומר יש, על הרומנים). אם יש משהו מדויק זה הדינמיקה בין החובשים לבין עצמם, ובין שאר החיילים בבסיס, וגם בדברים שעושים במרפאה. עוד משהו מרשים זה הקאסט הענק, וחבל שלא השקיעו יותר בתוכן סביב הסדרה. מי משחקת את מעיין התצפיתנית?
אני בטוח שנמצא פה מישהו שעשה/חבר שלו עשה סקס במשרד בצבא באור יום, אבל עדיין... מה שכן אני בטוח לא אמצא זו חיילת שהרס"ר תופס אותה עם חזייה ליד בנים, ועוד יום אחרי משתכרת ומביכה אותו מול הבסיס, ומקבלת רק 21..גם קו העלילה עם הקרבות מוגזם ברמות אחרות. @Ice Cream מי-רן מנקס משחקת את מעיין. מוכרת בעיקר בתוך אחת מהסייד-קיק'ס של גיא לרר בצינור.
התחלתי לראות את "עקרון ההחלפה". האמת שבהתחלה לקח לי קצת זמן להבין מי נגד מי אבל ככל שהתקדמתי בפרקים די נשאבתי לתוך הסדרה. דווקא זה משתפר מפרק לפרק.
לגבי תאג''ד - מסכים עם מה שאמרו פה, יש המון אי דיוקים אבל מצד שני יש גם המון דברים טובים, מסכים שסצנות הפצועים נראות טוב, בכללי סדרה קלילה ואני מסכים שזה יותר בכיוון של טלנובלה, או כמו שהיוצרים ירצו שאגיד - "דרמה יומית". אין לי יס, אני צופה באינטרנט, אבל יצא לי לראות את הפרומואים לקראת הסדרה, ועשו מזה מינימום סדרת דרמה/פעולה סטייל פאודה, ואפילו משדרים את זה ב-yes action. שזה קצת מוזר, אבל שולי. לגבי עיקרון ההחלפה - סדרה טובה וממש נשאבתי אליה, למרות כל התבחבשויות האלה בכל העניינים המשפטיים שבחיים לא אבין, אבל סדרה טובה אין ספק. לגבי מטומטמת - זאת הסדרה שכרגע אני הכי נהנה ממנה, ההומור הוולגרי במיוחד של בת חן סבג ומשה אשכנזי פשוט הורג מצחוק, ומאוד מאוד משכנע, לא מראים את זה הרבה בטלויזיה, בת חן סבג או לפחות הדמות שלה, שירי, אחת כזאת שבאמת אין לה מעצורים בפה, וזה פשוט מעולה וקורע, גם כי אני מכיר המון בנות כאלה שאין להם "חשומה" כמו שאנחנו אומרים. העלילה קצת מפוזרת כרגע אבל אני מאמין שלאט לאט זה יתחבר, גם זאת כאמור סדרה שמשודרת מספר פעמים בשבוע, ככה שיש מספיק זמן ומספיק פרקים.
בת חן סבג שחקנית גדולה, גם רות אסרסאי נהדרת. יש כשרונות בבאר שבע גם מחוץ לכדורגל. לא יודע איך הסדרה תתפתח, אבל עד כה אני מאוד נהנה.
לא מבין ביקורות של אנשים על סדרה עם יותר מדי קללות. כאילו מישהו אמר לכם לצפות בזה, כאילו מישהו אמר לילדים שלכם לצפות בזה...
לגבי תאג"ד, בתקופות יובש של סדרות וסרטים, אני מוצא את עצמי מתדרדר לסדרה ישראלית. יצא לי לראות חלק מהסדרות הנחשבות טובות, כמו עספור, זגורי אימפריה, 100 ועוד'. בחלקן נהניתי, אבל כמעט בכולן קרה לי אותו דבר. הסדרה מתחילה יופי, לאחר מכן הכל חוזר על עצמו ומתחיל להיות מעיק, וכמעט בכולן אני נוטש את הסדרה לקראת הסוף. כידוע, אני לא עשיתי צבא, ובגלל זה חששתי שלא אבין כלום בסדרה ולא אתחבר בכלל. להפתעתי, מצאתי את עצמי רואה כל פרק מיד אחרי שמעלים אותו לאינטרנט. האם זה אומר שהסדרה מצויינת? בוודאי שלא, יש לא מעט סדרות לא טובות שאתה מוצא את עצמך רואה אותן כשאין לך משהו אחר לראות. אני יכול להגיד שמה שמפריע לי הכי הרבה בסדרה זו הקלות הבלתי נסבלת והמגוחכת שבה סצנות הסקס מתרחשות. כל חובב סדרות מתחיל יכול לצפות דקות מראש מתי השניים יתחילו להתנשק, ועושה רושם שבסדרה הזו, בכל רגע שיש בו שני אנשים לבד (לא משנה גבר-אישה, או אישה-אישה) הם יחליפו נוזלים בצורה כזו או אחרת. לא יודע, זה הופך את הסדרה למגוחכת לפעמים. שלא לדבר על החוות בדואים שלא ברור מי חי שם, מי אח של מי, מי בן דוד של מי, מי זאת אמירה? מה היא קשורה לאיך שמציגים את הבדואים האחרים בסדרה?
ראיתי כמה דברים מוזרים ב-2016. לסטר לקחה אליפות, פורטוגל לקחה את היורו עם יכולת מזוויעה ובית"ר עברה סיבוב באירופה, וזה רק בספורט. אבל אין שום דבר יותר מוזר מהרגע שאני נכנס ל-VOD של הוט ומשחקי הכס, ביחד עם עוד סדרות של HBO, מופיעה. ידעתי שזה הולך לקרות, ועדיין מוזר שאין שם "שנות ה-70 עונת 2-6" או כל מיני יציאות מוזרות של הוט.
אם היית עושה צבא עוד יותר היית משתגע מהקלות הבלתי נסבלות של סצינות הסקס האלה במסגרת הצבאית. זה הגיע לשיא באחד הפרקים השבוע שהם אשכרה יושבים בזולה שאמורה להיות זמינה לצפייה לכל הבסיס ורותם מתפשטת שם מתחת לפוך והם מתגופפים כמו לא יודע מה..נו בחייאת...זה בסיס צבאי..מילא כל הסצינות הסקס "הסודיות" בחדרים, אבל ככה?
היתה פה סדרה אחת שהזכירה לי מאד את השירות הצבאי, קראו לה מ.ק 22. כמובן שהם לקחו את זה לקיצון(בכל זאת קומדיה) ועדיין זאת היתה סדרה שיכולתי מאד להתחבר אליה. לתאג"ד אני לא מצליח להתחבר, היא גם יותר מדי נוטה לטלנובלה וגם הטקסטים שם לא אותנטים מספיק.
באמת? נראה לי אתה היחיד. ראיתי 3 פרקים. הרעיון נהדר אבל זה כזהההההה משעמם ולא מתקדם לשומקום. מלא חברים אמרו לי שהם פרשו אחרי פרק 4 ולא טרחתי לראות אותו..
אחרי כמה וכמה פרקים טובים, בקטנה על תאגד ומטומטמת: קודם כל, לא זוכר הרבה זמן מצב שיש 2 סדרות מושקעות שמוגדרות כדרמה יומית ומשודרות במקביל ובעצם מתחרות האחת בשנייה. מודה, אני לא פריק של טלויוזיה ישראלית, ולא יודע מה שודר לפני שנתיים, אבל בזכרון שלי, רוב הסדרות פה בשנים האחרונות היו שבועיות (אולי מלבד זגורי אימפריה) וכשהיו סדרות יומיות (עספור) לא היה איזה משהו גרנדיוזי במקביל בחברה השנייה. מבחינת איזו סדרה יותר טובה, לטעמי, מטומטמת בלי שום ספק. רואים שמטומטמת נעשתה בצורה איכותית. עוד דבר שקורה בסדרה הזו וחדש לי יחסית - כלום לא הולך בה. ממש כלום. בכל פרק המצב רק מדרדר יותר יוותר. כמעט ושום דמות לא מתפתחת לכיוון החיובי. ועברו מספר פרקים טובים. בדר"כ במצב כזה חלק מהדמויות קמות מהבעיות בהתחלה, ואז נוצרות בעיות חדשות אבל בסדרה הזו? העלילה רק יורדת למטה כל פרק..ויורדת למטה בגדול. בנוסף יש שם סצינות שממש נוגעות ללב, לא יודע אם רק לי. כנראה שהשחקנים משחקים בצורה נהדרת או שמה שמסביב (עריכה, מוסיקה) פשוט עובד. למשל הדמות של הספק-הומו..לירוי? פשוט כל פרק הוא מקבל איזה מכת ברק אחת או אפילו שתיים (התרסקות הפאב, הגניבה של הסמים, המכות מלירי) וזה ממש נעשה בצורה טובה. אבל ויש פה אבל גדול - תאג"ד היא הסדרה הלוהטת כיום. כנראה זה השילוב של סיפור צבא עם סדרה מלאת הורמונים שכוללת חתיכים וחתיכות, מה שגם מפנה אותה לגיל הצעיר לפני הצבא וגם הופך לסדרה חובה לכל מי שכרגע בצבא. הסדרה תופסת תאוצה ברמות באמת גבוהות - דפי מעריצים, לייקים בפייסבוק (83K לייקים לא בא ברגל וזה עולה מדי יום ביומו), אתרי הורדות שמוצפים בשאלה "מתי פרק חדש", תגובות בפייסבוק. בתכל'ס? אישית, אני פחות נהנה ממנה. קשה לי לנתק את עצמי מהחוויות הצבאיות שלי ויש בסדרה הזאת פאקים ברמה שאני תופס את הראש ואומר לעצמי "פאק..מה נסגר עם היוצרים"..עזבו את הקטע של הצבא! בסוף פרק מסויים הראו אישה מכוסה בדם שמגיעה לש.ג פצועה קשה, וגרמו לנו לחשוב שזו דמות מהסדרה. פרק לאחר מכן התחיל ברגיל..הכל טוב ויפה (אגב זה קטע כזה ששמתי לב שהרבה פעמים הפרק לא מתחיל מאיפה שהקודם הפסיק) ופתאום הדמות הזאת מופיעה בריאה ושלמה! והאהוב של הדמות כביכול לא אמר כלום כמו "וואו..אתמול..חשבתי שאת מתה"..כלום! הכל כרגיל. זה פאק ענק לסדרה כזו..כאילו הושמטה איזושהי סצינה בעריכה או משהו.. וגם בשני הפרקים האחרונים, חייל שהוא נהג אמבולנס נעלם להם..הייתה הקפצה לאירוע והוא לא היה..אבל..לא מתעסקים בזה..לא הקצין האחראי, לא הרס"ר..זהו..נעלם חייל והכל טוב ויפה... מוריד מחוויית הצפייה ממש כי זה לא פאקים קטנים שאפשר להגיד "נו יאללה נזרום"..אלה דברים מהותיים ! טוב זה לא היה כזה בקטנה..