יובנטוס 2015/16 :: משהו חדש מתחיל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י ADP, ‏7/8/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Raulito Madridista

את הנתונים עליהם דיברתי בקצרה - הציגו עכשיו במלואם. שניים מהשערים של היגואין בקלאסיקו אגב הגיעו עד 2009 וזה אומר הכל. בליגת האלופות הוא כבש שערים נגד ציריך, נגד דינמו זאגרב. הרקורד צורם ללא ספק. אבל אני חייב להגן עליו ולומר קצת מעבר - בשנתיים וחצי האחרונות שלו בריאל מדריד, הוא חסה בצילו של בנזמה שקיבל קרדיט עצום והועדף על פניו לרוב, ובעונת 2010/11 סבל מפציעה בגב בחודש נובמבר ושאר העונה היה מושבת. מעבר לכך, עד כמה התקופה בריאל מדריד משמעותית? בנפאולי זה סיפור אחר, בונים עליו, הוא ה-מטרה בהתקפה וביובה זה אולי לא יהיה בידיוק ככה אבל היגואין לא יהיה כינור שלישי אחרי רונאלדו ובנזמה. אני לא אציין שם גולים נגד כל הולנסיה-סביליה-ויאריאל כי ברור שיש כאלה הרבה וגם ברור ששתי הגדולות בספרד הן רמה מעל שאר הליגה או לפחות כך היה בתקופת המוריניו, אבל בנאפולי זה סיפור אחר. אני בטוח שבשלוף אפשר למצוא גולים שלו גם נגד יובה, וכשמדברים על נאפולי ומשווים על היגואין במשחקים הגדולים אז באיטליה בהחלט נספור את המשחקים נגד רומא, גולים נגד אינטר ועוד ועוד. כיוון הרכישה הוא טוב אך המחיר לא.

* היגואין העונה:
    שער נגד יובה| צמד נגד אינטר| שער נגד פיורנטינהX2|

* בעונה שעברה:
    צמד נגד יובה בסופר-קופה האיטלקי| שער נגד בילבאו בפלייאוף הצ'מפיונס| שער נגד וולפסבורג ברבע גמר הליגה האירופית| שער ניצחון על אינטר ברבע הגמר| ליגה: שער נגד רומא| שער נגד פיורנטינה| צמד נגד לאציו במחזור הסיום(למרות הפנדל), ושער בסיבוב הראשון| שער נגד אינטר

לבאנדובסקי אולי לא מרשים מחוץ לרחבה אבל הוא ללא ספק עולה על היגואין ואולי כדאי לבדוק את הנושא.

2. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

למעט יובה, אף קבוצה שציינת לא עולה על הרמה של ולנסיה/סביליה/ויאריאל, מולן היגוואין כל כך אהב לכבוש. עד כה, נראה שהרמה הזו היא תקרת הזכוכית שלו: הוא לא הוכיח בשום שלב שהוא מסוגל לבוא לידי ביטוי באופן מספיק עקבי מול קבוצות מהדרג הבכיר ביותר. הנתון הזה מקבל משמעות גדולה עוד יותר, בהתחשב בכך שהיגוואין לא תורם באספקטים נוספים של המשחק למעט פינישינג: אין לו את המשחק עם הגב לשער של לבאנדובסקי או יכולת טכנית ברמה של אגווארו או סוארז.

לסיכום, המצב הנתון הוא שיש קבוצה שמחפשת להתחזק בחלוץ שיוסיף לה מחץ ויעילות התקפית ברמות הגבוהות של אירופה. מנגד, מועמד לחזק אותה חלוץ בן 29 שבאופן עקבי מתקשה לכבוש רק מול הקבוצות החזקות ביבשת, במחיר מופקע. על זה נאמר: ״לא תודה״.

3. סיונרה Member

הגדולה של היגוואין זה שהוא תמיד יוביל את הקבוצה שלו למקום שבו הוא יוכל לפשל בצורה המרהיבה ביותר. ועד שהוא כובש בגמר המונדיאל, אז זה ייפסל. אני לא יודע אם זאת קללה או סתם החנקות, אבל זה הבחור.

Gianzola אוהב/ת את זה.
  4. Raulito Madridista

אני מסכים איתך שהיגואין נופל מלבאנדובסקי, אגווארו וסוארז, אין לי ספק בכך ולרשימה אפשר וצריך לצרף את גריזמן. לגבי הקבוצות והחוזק שלהן - אז בעצם אנחנו פוסלים את כל הליגה האיטלקית חוץ מיובה. בתקופתו בנאפולי הוא מיעט לפגוש יריבות כאלה והיגואין של נאפולי טוב וחד מהיגואין של ריאל מדריד להוציא אולי עונה אחת - 2008/09. לא מחפש להשוות בצורה ניכרת בין רומא לסביליה ובין פיורנטינה לויאריאל. בכל-מקרה, היגואין הביא מספיק נצחונות נגד יריבות כאלה 'לבד', בערך. השוני הגדול כאן הוא הפערים בין הקבוצות: ריאל טובה משמעותית מסביליה ואילו היתרון של נאפולי על רומא\פיורנטינה ועוד הוא לא כזה גדול. לא התייחסתי למשחקים נגד מילאן ודיברתי מעט מאוד על אינטר של 2014/15. היגואין הביא לנאפולי המון ערך מוסף והעונה הוא כבש גם הרבה גולים בצבע. אגב, כל המועמדים שציינו שטובים ממנו כנראה לא רלוונטים אם כי יובה הייתה חייבת לדעתי לבדוק את הנכונות שלהם להגיע במחיר מופקע. אם היגואין היה עולה 60 מיליון, מה דעתך?

5. JohnTerry26 Member

זו עובדה שבנזמה יותר טוב מהיגוואין? אני לא בטוח, ולפחות כשהם משחקים ביובה/נאפולי ולא בריאל ליד כל הסופרסטארים, אני מעדיף את היגוואין.

דבר שני, היגוואין זה שדרוג עצום על פני מנדז'וקיץ', מה פעוט פה? יחד עם דיבאלה (שאותו לא הזכרת) הוא ישלים חוד מפחיד, יותר טוב משל אתלטיקו למשל שגם היא משחקת עם שניים בחוד ומתבססת על משחק הגנתי, אותה אתלטיקו שעשתה שני גמרים בשלושת העונות האחרונות.

ליובה לא תהיה התקפה ברמה של שלושת הגדולות, אין מצב, זה גם לא הסגנון שלה. לשפר את עמדת החלוץ זה הדבר הכי טוב שהיא יכולה לעשות במערך בו היא משחקת. 90 ומשו בשביל היגוואין זה טירוף, אבל אם אין אופציה אחרת ויש כסף? זה עשוי להיות משתלם בסוף.

אם כי אני עדיין אומר את כל זה בהנחה שפוגבה נשאר.

6. Raulito Madridista

רק בעונה האחרונה בריאל מדריד(28 שערים ב-36 משחקים| ברוב העונה היה לו ממוצע של גול כל 70 משחקים) קארים בנזמה באמת היה נראה כמו קראק לכל דבר. הוא כבש בכל משחק ליגה גדול - דרבי, קלאסיקו, ואפילו במאסטייה, כבש את הראשון נגד סביליה ובהרבה מאוד משחקים כבש את השער הראשון וזה משמעותי. הוא כבש שערים במספרתX2, בוולה, חיפש יותר את השער. וכל זה בעונה קשה ברמה האישית הן מבחינת פציעות וגם בגלל השערוריות המטופשות שלו. מעבר לכך, הבחירה בבנזמה כחלוץ הבכיר בריאל מדריד - לא הייתה מוצדקת. עונת הבכורה שלו הייתה עלובה, ובהמשך מוריניו הביא את אדבאיור משום שהתאכזב ממנו. היגואין העמיד עונה כל-כך טובה בקבוצה שאין לה יתרון כה גדול על פני היריבות שלה בליגה פרט ליובה ובלי קשר אני ממש לא חושב שבנזמה טוב ממנו. רק העונה בנזמה כבש 'גולים מכוערים' של חלוץ ועד אז דיברו בעיקר על הנעת הכדור והיכולת שלו לבשל שערים. בנזמה שונה מהיגואין ומגוון ממנו קצת אבל חלוץ רחבה פחות טוב ממנו. היגואין לא נופל ממנו.

אם כבר נוגעים במנדג'וקיץ' - הוא עושה המון לחץ על שחקני ההגנה וזה טוב עבור יובה, לא כל-כך בחור של אגו למרות התאקל עם פפ בבאיירן מינכן. מצד שני יש הרבה שחקנים אחרים שיהוו 'שדרוג למנדג'וקיץ' והם יעלו הרבה פחות מהיגואין.

7. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אשמח לדעת מי הם השחקנים.

8. סיונרה Member

בעונה לפני שעזב היגוואין היה נוראי. העזיבה הייתה בצדק כי הוא שחקן פחות טוב מבנזמה.

9. Rushie Member

בעיניי מדובר בחלוץ טוב שנמצא בשיא שלו. בספק אם הוא זה מה שיעזור ליובנטוס לעשות את קפיצת המדרגה הדרושה באירופה. במחירים המדוברים כבר עדיף לדבוק בדיבאלה ולשים את כל הביצים בסל שלו.

10. ManUnd Member

היגוואין ב94 מליון יורו,באמת?יש כסף לבזבז ובכמויות אז זורקים אותו על מישהו כמוהו?

Sent from my ONE E1003 using Tapatalk

11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לכאורה אין בזה מיסטיקה, בפועל אלו דברים שלא ניתן למדוד כמעט בכלל, אחת כמה וכמה על ידנו האוהדים, ולכן הם לא שונים בהרבה מאלו שאתה קורא להם מיסטיים (בהקשר של אופי של שחקן). בדיוק כמו הגארה צ'רואה האורוגוואית שמנסה להסביר איך ארבאלו ריוס ופוצ'ילה שניים מהשחקנים הטובים בפאקינג מונדיאל.

הקללה על בנפיקה זה משהו אחר ואני מסכים איתך, אבל בהקשר של היגוואין זה הרבה פחות מיסטי-קארמה ויותר לכיוון דברים דומים לגרינטה שלך - אופי חזק גם ברגעים הכי קריטיים וקשים ולא קארמה. כמו שאמרתי, אני לא מתחבר לדיבורי הלוזר בהקשר של היגוואין, גם אבל לא רק בגלל טיעון ההגנה שלך שהתעלם באלגנטיות מעוד החמצות, אחת במיוחד שזכורה לי, בגמרים המדוברים, אבל כשזה חוזר על עצמו פעם אחר פעם ובנוסף הוא מסתובב על המגרש עם הפרצוף האומלל שלו... אולי יש שם איזושהי בעיה של שלשול ברגעי ההכרעה ולא ליניקר סטייל. אולי, לא יודע, ככה או ככה להביא שחקן שמעמיד מספרים כמו שלו שנה אחרי שנה באיטליה נראה כמו נו בריינר גם אם הוא החמיץ בשלושה-ארבעה גמרים. מקסימום לא ישלבו אותו בגמר :)

לגבי הצד המקצועי, אני אמנם לא יכול להתווכח עם המספרים שלו, אבל מבחינת היכולת שלו בכל אספקט שנדרש מחלוץ הוא פשוט לא בטופ מבחינתי. הוא כמעט ולא יכול לייצר לעצמו מצבים, הוא לא מהיר, לא חזק בצורה יוצאת דופן, ההשתלטות שלו על כדורים היא לא ברמה הכי גבוהה, המשחק ראש שלו לא משהו, התנועה שלו טובה כמצופה משחקן ברמה של חלוץ פותח בנאפולי ובפחות קריטי הוא גם לא איזה סוס עבודה. אבל הזין מבקיע מה אני אעשה, הוא וקאבאני שיזדיינו שניהם.

*בום! זה מה שעולה לי בראש, יחד עם התמונה המתאימה, מקריאת ההערה.

חוזר לשאלה שאלעד שאל, את מי היית יכול להביא עכשיו במקומו עם ביטחון שיהיה יותר מוצלח (תוך התייחסות לרצון של השחקן המדובר להגיע + נכונות של הקבוצה למכור)?

ג'ורדן לאב אגדה אוהב/ת את זה.
  12. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

גרינטה אפשר למדוד - תבדוק כמה שחקני איטליה רצו ולכמה תיקולים הם ירדו, זכור לי נתון שאיטליה רצה הכי הרבה בשלב הבתים, לא הפתיע אף אחד.

לגבי גונזאלו - כמו עם מקרה פיאניץ׳; אני נגד (לא אוהב להיות באיירן) רק שהפעם אני גם נגד מקצועית, לא חושב שהוא מה שחסר לנו ונכון שאגווארו,סוארז,לבנדובסקי לא פנויים, ועדין - אני מאמין שהוא לא מה שחסר לנו.

למזלי, ההנהלה של יובה היא מהרציונליות שיש, ורק היום פטריצ׳י אמר שזה רחוק מאיתנו. גם כשיובנטוס הייתה כוח כלכלי גדול יותר ביבשת(אמצע-סוף שנות ה90) והגיעה לכמה גמרי אלופות רצופים, גם אז יובה לא הייתה נגררת להוצאות כאלה.

בקיצור - דיון תיאורטי בלבד שנותן לכולנו לנתח את היגוואין ולהנות מזה

Don Joan Roman אוהב/ת את זה.
  13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

היה משחק של בוקה שמדדו בו כמה כל שחקן רץ ויצא שריקלמה היה השני בקבוצה, בהנחה שהמדידה לא הייתה פגומה (היא כנראה הייתה) היית אומר שריקלמה זה דוגמה לשחקן עם גרינטה? לא נראה לי. כמות תיקולים, כמו גם קילומטר ריצה, אלו מדדים שמושפעים גם מהתפקיד במגרש או סגנון של השחקן. יש שחקנים מאוד נחושים וחזקים מנטלית שיודעים לקרוא את המשחק טוב ולחטוף הרבה כדורים או למנוע מהם להגיע לשחקן שלהם ככה שלא יצטרכו בכלל להיכנס לתיקולים (פירלו?). כאוהדים אנחנו מודדים גרינטה, או תיאורי אופי אחרים מתרבויות כדורגל לא איטלקיות, על סמך כל מיני נתונים כמו הנ"ל שיכולים להעיד על אופי כזה אבל גם יכולים להטעות, פלוס דברים שהם אולי חרטא בהקשר הזה כמו כמה חזק הוא שר בהמנון וכמה הוא התווכח עם השופט, כוכב היריבה, חגג בטירוף את הגול או כל דבר אחר שזונות קהל עושות וזוכות לאהבה על כך לרוב. אתה גם יכול להיות סתם בן זונה כסחן שאוהב לתקל ועם כושר גופני גבוה (=רץ הרבה מתקל הרבה) אבל כזה עם אופי חלש שברגע קריטי נוהג לחרבן בתחתונים ולא באמת מגלה חוסן מנטלי.

בפועל אין באמת מדד לחוסן מנטלי/נחישות אבל זה עדיין דבר שנדבר עליו ובצדק. בדיוק כמו שאפשר לדבר על הנטייה של שחקן להחמיץ ברגעים קריטיים, לא בהכרח המקרה של היגוואין כמו שיותם פירט, או לשלשל במעמדים מסוימים.

Die Werkself ו-golding אוהבים את זה.
  14. BayernMunchen Member

אלקסנדר לקאזט, אובאמיאנג, מאורו איקרדי, הארי קיין, אוליבייה ג'רו.
    בקשר לאוליבייה ג'רו כמובן שהייתי ציני אבל לפי דעתי החלוץ שהכי מתאים כרגע ליובנטוס הוא ג'יימי וארדי אבל ידוע שהוא האריך חוזה בלסטר וטוב יעשה אם לא יעזוב.
    היגואוין לא שווה את הסכום הזה, סוארז כן, לבנדובסקי כן, היגואוין הוא לא מנייה בטוחה ובטח שלא שחקן יציב, מי יודע אם הוא ימשיך לתת עונה כזאת חלומית, לסיכום לדעתי הוא לא שווה את הסכום הזה, אבל לעסקאות כאלה גרנדיוזיות יש יותר היתרונות מאשר חסרונות, קבוצה שרוצה לשים את עצמה בטופ של אירופה חייבת למתג את עצמה והמיתוג הזה עולה המון כסף (ברצלונה, ריאל)

15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

היגוואין לא מניה בטוחה אבל וארדי כן? לא רואה את זה. על לאקאזט אמרתי כבר את דעתי בדיון אחר, שחקן שלא מסתדר לי ברמות הגבוהות, טכניקה לקויה בהשתלטות על כדור וגם בפעולות אחרות. לגבי איקארדי, דעתי עליו דומה לדעתי על היגוואין חוץ מזה שבינתיים הוא "משתיק" אותי עם פחות גולים :) היגוואין לא צריך לתת עונה חלומית כמו האחרונה בשביל להיות הצלחה, הוא יכול לתת עונה כמו הקודמת או שזו לפניה... בגלל זה הוא יותר "בטוח" מאחרים.

נכון סוארס יותר טוב מהיגוואין, אבל יובה לא יכולה להחתים אותו היום.

מצב נושא:
הנושא נעול.