יובנטוס 2015/16 :: משהו חדש מתחיל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י ADP, ‏7/8/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Enzo Maresca Member

אתה בעצמך בולשיט. כל מי שקשור למערכת אומר מתחילת הקיץ בכל הזדמנות שהבנייה מחדש היא לא תירוץ לכלום ושהציפייה לנצח נשארה בעינה. אז נכון שלוקח לחבר'ה החדשים יותר זמן מהצפוי להפנים איפה הם נמצאים ולהיכנס לקצב, אבל ההערכה היא שזה יקרה, ואפילו די בקרוב. על המעמד של אלגרי אין בכלל מה לדבר לפחות עד לפגרת החורף, וגם אם נמשיך לדשדש ואניילי ירגיש שצריך שינוי, תהיה בטוח שהוא לא יפנה לדינוזאורים לא רלוונטים כמו ליפי וקאפלו.

בחזרה למציאות - אלגרי אישר הלכה למעשה שמחר מול סביליה נפתח שוב ב3-5-2. זה קורה בגלל הפציעות הרבות וספציפית בגלל שאין לנו מגן ימני. ליכשטיינר לא החלים לחלוטין, פדואין לא בסגל לאירופה וקאסרס כל כך מתגעגע לוידאל שניסה לחקות את הצ'יליאני, נהג שיכור וריסק את הפרארי שלו אתמול בלילה והושעה עד הודעה חדשה. קדירה צפוי לפתוח בהרכב לראשונה ועושה רושם שההתלבטות היחידה שנשארה למקס היא בין למינה, פריירה והרנאנס.
    בופון, ברצאלי, בונוצ'י, קייליני, קואדראדו, קשר X, קדירה, פוגבה, אברה, דיבאלה ומוראטה.

2. DRORIKO Member

קודם כל לא צריך לרדת לפסים אישיים,לא טינפתי עליך אז תן לפחות מינימום כבוד. אני אישית חושב שהמרקאטו היה כישלון,יש עוד לא מעט כמוני. אתה מהבודדים שחושבים שכן היה בו היגיון,זאת זכותך, אבל תלמד לקבל דעות אחרות. אתה אומר שהקבוצה צריכה להתחבר, אבל נגד פרוזינונה כבר ראית את את החיבור וראית קישור שוטף, אבל מה זה עוזר אם אין אף אחד שיודע לשים כדור ברשת. אם הקבוצה באמת הישגית אז למה לא הביאו לפחות שם גדול אחד שימלא את החלל של וידאל ו/או טבס(עם דגש על טבס)

3. Enzo Maresca Member

הסיבה שאני נכנס לפורום הזה כבר יותר מעשור היא שאני רואה בו את החממה האיכותית ביותר בכל מה שקשור לשיח הכדורגל בשפה העברית ברשת, יש פה סטנדרטים מסוימים שהתרגלתי אליהם לאורך השנים. אתה מביא פה ידיעות מצוצות מהאצבע מYNET, מדביק לינקים מאתרים מפוקפקים בספרדית, טוען שאלו דיווחים בתקשורת האיטלקית ומנסה ליצור דיון סביב דברים שרחוקים מהמציאות ולא פורסמו בשום מקור אפילו חצי מהימן. מצטער אם נעלבת או משהו, אבל זו בעיני ההגדרה המילונית המדויקת לבולשיט.

עכשיו בוא נדבר תאכלס. אתה יכול שלא להחזיק מחוליית ההתקפה שלנו העונה ולהמשיך לפנטז על קבאני ובנזמה (סתם דוגמא, כן?) למרות שהם לא מתאימים לפרופיל שלנו, זו זכותך. אבל להגיד שאין בסגל אף אחד שיודע לשים את הכדור ברשת? זו כבר שטות מוחלטת שלא נשענת על שום דבר מעבר לבכיינות ילדותית. המשחק מול פרוזינונה הוא מקרה נדיר שלא כדאי להסתמך עליו כמשהו שעלול להגדיר את העונה שלנו. גם אצל קונטה היו משחקים בהם ישבנו על השער של היריבה במשך 90 דקות ואז הגיע איזה חצ'קון כמו דראמה או ברטולאצ'י ועקץ אותנו עם איזו דרדל'ה. אלו דברים שקורים פעם ביותר מדי משחקים ועם כמה שזה מבאס לאבד ככה שתי נקודות, לא כדאי לייחס לזה יותר מדי חשיבות לתווך הארוך.

אני כן מסכים שכרגע המצב לא נראה טוב. לשחקנים החדשים לוקח יותר זמן מהמצופה להיכנס לעניינים, שחקני מפתח מסוימים נראים לא טוב ואחרים לא מפסיקים להיפצע ואלגרי מתקשה למצוא את הנוסחה המנצחת החדשה. אבל אנחנו בסך הכל בסוף ספטמבר, היריבות שלנו לסקודטו לא נראות משכנעות במיוחד בעצמן ובליגת האלופות צלחנו את המוקש העיקרי בבית בניצחון ענק שהראה כמה פוטנציאל יש לקבוצה הזאת. אנחנו צריכים זמן וסבלנות, אם הדברים לא יתחברו עוד חודש-חודשיים יהיה אפשר להתחיל לחלק ציונים ולחשוב על מהפכות. כרגע זה מוקדם מדי ויש לנו מספיק זמן, ניסיון ואיכות בשביל לחזור למקומות שהתרגלנו אליהם בשנים האחרונות.

נערך לאחרונה ב: ‏30/9/15
  4. DRORIKO Member

אם להוציא רגע בצד את מוראטה שהוא גולר. מי עוד יש לך? מנדז'וקיץ' הוא סוס מת שלא סתם הגיע במחיר רצפה. זאזא נוראי(והבנתי שגם ביובה רצו להשאיל אותו בהתחלה). דיבאלה הוא רכש מצויין ואתה רואה עליו את הפוטנציאל אבל כרגע הוא לא ברמה של טבס. שנה שעברה היה לך את וידאל שהיה מגיע מהקו השני ושם גולים. עכשיו יש לך את קואדרדו ופריירה שהם שחקנים נפלאים,אבל גולרים הם לא.

אתה גם מדבר על שנים עברו. בשנים עברו אחרי 6 מחזורים כבר עברת את ה-10 שערים מבלי לשים לב. השנה אנחנו תקועים על 6. אז אתה רוצה להגיד לי שאין בעיה עם ההתקפה?

5. Enzo Maresca Member

אנחנו קרובים יותר לסרייה B מאשר לראש הטבלה, אז בטח שיש בעיה בהתקפה. בדיוק כמו שיש בעיה בהגנה, בקישור, באופי, במנטליות, בניהול המשחק וברוטציות של אלגרי, בתסרוקות של פוגבה ובמצב הרוח הכללי סביב המועדון. אני לא מתכחש לזה שיש בעיות בקבוצה, ההבדל בינינו הוא שאני מאמין שיש לנו גם את הסגל המתאים וגם את המאמן הנכון לפתור את הבעיות האלו, למצוא את הפורמולה המנצחת ולחזור לנצח. יש עוד מספיק זמן לצאת מהמעגל השלילי איתו פתחנו את העונה, לעשות סיכומים בסוף ספטמבר זה לא חכם במיוחד.

6. DRORIKO Member

אתה יודע,אני לא היחיד שמבקר את הקבוצה שלו בסוף ספטמבר. ראיתי פה לא מעט שכתשו את מילאן ואת רומא, אבל משום מה אתה נטפל דווקא אלי.

7. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

בכל המועדונים שציינת יש מקום לביקורת. נוסח הטיעונים הוא זה שהופך אותה לבכיינות רדודה.

"מארוטה צריך ללכת הביתה כי לא הביא את קבאני"
    "למה לא הגיע סופרסטאר במקום וידאל?"
    אלה עיקרי הדברים שהבנתי מהדפים האחרונים בדיון.

פרט לחוסר הערכה מוחלט לאנשים שמראש בנו ויצרו את הקבוצה הענקית אחריה עקבת באדיקות בשנה האחרונה, אתה מבטל את כל ההשקעה שלהם ליצור מעבר דורות חלק ככל הניתן במרקאטו המסובך ביותר מבחינת יובנטוס מאז ומעולם.

1. הפציעה של אסמואה גררה השקעה מרשימה בסנדרו.
    2. יורנטה OUT, מנדזוקיץ' IN. רענון מתבקש לאור היכולת של הספרדי בעונה האחרונה. מוקדם מאוד לשפוט את הקרואטי.
    3. טבס ביקש לעזוב. מגוחך להיכנס ל"האם עשו מספיק כדי להשאיר אותו" מאחר והוא היה נחוש לעשות זאת כבר לפני 4-5 שנים. ספורט מקצועני ברמה זו דורש פוקוס ומוטיבציית שיא וזו הסיבה שמועדון רציני תמיד ישאף לא להשאיר שחקן נגד רצונו. השמות שאתה ו"רבים אחרים" פולטים כדוגמא אינם חלק מהשוק והיו נמכרים אך ורק בסכום לא פרופורציונלי שהיה פוגע קשות בהתקדמות הכלכלית של המועדון. הוחלט להשקיע בדיבאלה. האם הוא ברמה של טבס? לא, האם יהיה כזה בעתיד? כנראה שלא, האם יש כישרון נגיש גדול ממנו בשוק? גם לא, ולכן נשאר רק להצדיע ליובה שגברה על יריבות רבות כדי לזכות בכוכב הבא שלה.
    4. מאטרי OUT, זאזא IN, מהלך לגיטימי שהסתיים לטובת הנכס הגדול יותר.
    5. פירלו OUT, חדירה IN. יכול להיות שהערך המוסף של פירלו בבעיטות חופשיות גדול מכל תרומה אפשרית של השני, אך גם הפעם, עדיין אי אפשר לשפוט.
    6. קומאן OUT, קוואדראדו IN. הראשון ביקש לעזוב ועשיתם קופה. השני הינו חיזוק לטווח הקצר יותר.
    7. וידאל ביקש לעזוב. יובה "נכשלה" להביא לו מחליף לאחר שבדקה עשרות אפשרויות, חלק לא היו למכירה, חלק במכירים שהופכים את העסקה ללא כדאית. ניינגולאן, פאסטורה, האמסיק, גצה, דרקסלר, ואסקז, אם אני לא טועה גם ויטסל, כל אלא שחקנים שיובה שמה על הכוונת להחליף את וידאל (על סמך סוכן\נשיא\השחקן עצמו) וכנראה שהיו ניסיונות נוספים. לאחר שאף אחד מהם לא התאפשר, התפשרו על הרנאנס. אפשר לבקר את המהלך הזה ואת חוסר ההצלחה להביא מחליף הולם, אך אין כאן שום החלטה שגויה של ההנהלה או חוסר אמביציה. הסטטוסים של השחקנים היו מקובעים ואף אחד מה"אוהדים" ש"מבקרים" אותם לא היו משיגים תוצאה אחרת.

8. DRORIKO Member

מעולה לא כתבתי "למה לא הגיע סופרסטאר במקום וידאל?" ומעולם לא שאלתי למה לא השאירו בכח את טבס. אל תכניס לי מילים לפה בבקשה.
    אני כן לא מבין למה זה הזוי לדרוש שחקן בסדר גודל של קבאני(זה נשמע כאילו אני נעול רק עליו,אבל מן הסתם אני מדבר באופן כללי על שחקנים בסדר גודל הזה) כי הוא עולה הרבה כסף? אז את ההרבה כסף הזה היית אמור לעשות מהמכירה של וידאל. איך זה שמהמכירה שלו עשית רק 37 מיליון?? מדובר באחד השחקנים הכי לוהטים בעולם גאד דמט!

אז יפה שבמאצ'-אפים שלך אנחנו יוצאים מורווחים על שחקנים שממילא היו חסרי חשיבות כמו יורנטה וקומאן. חבל רק שלגבי שני השחקנים הכי חשובים שלנו אתה לא מוצא היום אפילו שחקן אחד שמתקרב אליהם בכלל במאצ'-אפ

נערך לאחרונה ב: ‏30/9/15
  9. yonmu Member

כל השדרוגים הקלים של הסגל (סנדרו-אסמואה, זאזא-מאטרי, מנדזוקיץ'-יורנטה) נחמדים.
    הבעיה היא מה שקרה בשאר הסגל. בשום צורה אי אפשר לראות את חדירה כתחליף לפירלו, והרנאנס הוא תחליף חיוור ביותר לוידאל. כשבמקביל לזה מחליפים את טבס בדיבאלה (שזה חילוף נכון, רק שיקח לו זמן לקרות) - בשורה התחתונה מוותרים על 3 שחקני טופ לטובת 3 שחקנים טובים. אלה בדיוק הצעדים שלוקחים את יובנטוס (ואת איטליה כולה) אחורה, וכל השיפצורים הקטנים בצד (סנדרו-זאזא-מנדזו) לא מכפרים על זה.

האם היתה ברירה? כן.
    1. לדרוש יותר כסף על וידאל.
    2. להשקיע יותר כסף (מזה שיגיע מסעיף 1) בתחליפים של הסופרסטארים שעזבו.

אם היו מכריזים מראש על עונת בנייה פחות תחרותית - ניחא, אבל זה לא מה שאמרו וזה כן מה שקורה בפועל.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  10. SerieA Il Capitano

איננו יודעים אם איטליה כולה הלכה אחורה כי יובה בינתיים ניצחה באנגליה והיא עשויה לסיים ראשונה בבית המוות, כלומר סיכוי טוב להגיע לפחות לרבע הגמר בליגת האלופות. לא רע.

11. DRORIKO Member

לא אומר כלום. גם דורטמונד עונה שעברה היתה נהדרת בשלב הבתים,וזאת למרות שבאותו זמן היתה רעה בליגה(ולמרבה הפליאה דווקא כשהשתפרה בליגה הידרדרה בצ'מפיונס כולל הדחה חלקה על ידינו) זה לא אומר כלום. אולימפיאקוס עכשיו ניצחה בחוץ את ארסנל,זה אומר משהו על מועדון הפנסיונרים בטורקיה? לא

12. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

התגובה של קובי מעולה ומראה על ההבדלים בין המציאות לעולם הפוטבול מנג׳ר.

אגב, היו לא מעט קבוצות לאורך ההיסטוריה שהרשימו ואפילו הצליחו מאוד בליגת האלופות ונכשלו בליגה המקומית. זה לא בהכרח מצביע משהו על הקבוצה עצמה ובטח שלא על הכדורגל האיטלקי עצמו, שכן, יובנטוס כקבוצה קודם כל מייצגת את עצמה, אם כי לטעמי גם הסגנון של הקבוצה וגם התכונות של המאמן שלה מתאימות יותר להצלחה בטורניר נוקא-אאוט. כמו כן, מבחינה מנטלית מדובר בקבוצה שזכתה 4 (!) פעמים ברציפות באליפות איטליה ולגיטימי לחלוטין יהיה לראות אותה טובה יותר ובעיקר רעבה יותר להצליח באירופה. כך או כך, זה עוד מוקדם מאוד לשיפוט.

13. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

אף אחד מאיתנו לא עובד בוינובו,לא מאמן קבוצה וכנראה שהקשר המקצועי היחיד שלנו לכדורגל זה.... אין כזה. אז הדיונים הם תמיד פילוסופיים,וככאלה העובדות תמיד משחקות לטובת הטיעון שלך,התנשאות היא מיותרת,שכן מי ש'מבין יותר' לא זוכה בליגת האלופות(למי ששכח) ולא יקבל משרת אימון בהפועל מרמורק. אחרי ההקדמה הזאת,בתור אוהד - יש אכזבה. עונת מעבר? מקובל, חילופי דורות? מקובל, מנטליות שפופה? לא מקובל! אחרי שעברנו תהליך שיקום ארוך והחזרנו לעצמנו גאווה ומנטליות של ווינרים,ההרגשה היא בעיקר שלא יורקים דם ושמפסידים בקלות מדי.
    הירידה לסריה בי הייתה כמו תאונת דרכים בשבלנו שאחריה התניידנו בכסא גלגלים והשפלנו מבט שהלכנו ברחוב,בעונות האחרונות קמנו,הלכנו ואפילו חזרנו לרוץ. אני לא רוצה לחזור לכסא גלגלים.(הכל מטפאורי כן?) וזה בעיקר מה שמתסכל.

מלבד העניין הזה יש גם סטטיסטיקה. הפסדנו העונה 3 פעמים,כמה אלופות היו עם 6-8 הפסדים?(אני באמת שואל) הסטטיסטיקה מתיישרת,ועם מילית את מחסן ההפסדים שלך לעונה כבר בהתחלה... אז אתה בבעיה.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  14. Alta Tensione Member

על איזה כיסא גלגלים אתה מדבר? נתתם לסיטי בראש במשחק חוץ בתצוגת אופי וטקטיקה נהדרת.

15. DRORIKO Member

תגידו ליובה יש זכות על קואדרדו בסוף השנה? איך זה עובד בדיוק? שלא יצא שהבאנו אותו רק לשנה (בונים קבוצה וזה לא? :p )

מצב נושא:
הנושא נעול.