יובנטוס 2018/19 :: All In

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י Bianconeri, ‏3/8/18.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. טל. Member

"תעודת עניות לכדורגל האיטלקי", דרך אגב, זה כי אם המשחק היה באיטליה - יובנטוס היתה מקבלת בדקה ה 90 לטובתה את הפנדל הזה.
    והשופט היה הולך ל VAR ועדיין מאשר את הפנדל.

וכאילו שאתם לא יודעים את זה.

2. DRORIKO Member

יובנטוס חייבת לעבור ריענון בסגל, יש גבול לכמה אפשר למשוך עם כדורגל בינוני. זה עובד לך פעם, פעמיים אבל בסוף זה מתפוצץ לך בפנים. היה אפשר להחליף אתמול את החולצות שלנו בחולצות של כרונינגן וזה היה נראה אותו הדבר. לטעמי לפחות חצי מהשחקנים שפתחו אתמול לא צריכים להיות שחקני הרכב בעונה הבאה. מטוידי נהדר ככל שיהיה בצד ההגנתי, לא תורם לך כלום בצד ההתקפי. אסמואה משופר. דה שיליו כנ"ל.
    גם מנדז'וקיץ' שאמנם לא שיחק אתמול אבל היה חלש מאד במשחק הראשון. עם כל האהבה הרבה שלי אליו הגיע הזמן לרענן את העמדה, הבן אדם כבר 4 שנים באנקר בהרכב וזה כבר הגיע לאדג'. גם בעמדת הבלמים חייבים ריענון, קייליני גדול ככל שיהיה כבר מבוגר ולא אמין מבחינת פציעות. ברצאלי פורש בסוף העונה ורוגאני עדיין לא שם, אם בכלל יהיה. חייבים שם חיזוק, חייבים. זה באשר לשחקנים שצריכים להישאר בעונה הבאה. דיבאלה עם כל הצער שבדבר, בונוצ'י וברנרדסקי צריכים לעזוב. הבעיה שרק על הראשון אפשר לעשות קופה, אבל לא אני זה שיצר את הבעיה הזאת. לא הייתי פוסל גם למכור את רוגאני אם תהיה אנגליה שתסכים לשים מספיק כסף. גם סנדרו הוא אופציה טובה למכירה.

אני מאד מאד מקווה שארון ראמזי זה רק תחילתו של מסע הרכש ולא שיאו, כי ראמזי זה רחוק מלהספיק, בטח עם הנטיה שלו לפציעות(ועוד בקבוצה כמו יובה....)

3. טל. Member

יובנטוס לא יכולה לבנות סגל יותר חזק ממה שיש לה עכשיו.

מה שיובנטוס צריכה, הפוך על הפוך - זה להתחיל לקבל קצת פחות כבוד מהשופטים באיטליה ומקבוצות התחתית באיטליה.
    וכמו שביאנקונרי כתב בעמוד קודם: צריכה שהיריבות שלה בצמרת יתחזקו ויתמודדו מולה.

יובנטוס סובלת מניוון, כי היא משחקת 90 אחוז מהזמן במסגרת מקומית לא תחתרותית שגם במעט הפעמים שהיא כן תחרותית - השופטים מחלצים אותה, ועושים איתה חסד (כרוני).

שחקנים כבר שכחו מה זה יריב שבא אליהם לטורינו ומסתכל להם בלבן של העיניים.

השחקנים של יובה היו המומים אתמול. מעל הכל.... המומים. (בגלל זה גם היה חסר כל כך קייליני כי הוא לא שם זין על אף יריב)
    הם רגילים שהכל בא להם בקלות. בטח בבית. בטח מהשופט. ובטח מהיריבה.

רק בצ'ימפיונס אתה רואה את יובה נכנסת לקשיים, צריכה לחשוף את העוצמות הפנימיות שלה.
    אי אפשר ככה.

4. DRORIKO Member

שיחקנו בדיוק באותה ליגה כשעשינו פעמיים גמר צ׳מפיונס מה הקשר. איאקס שעשתה לנו בית ספר משחקת בליגה שלא נמצאת אפילו בטופ 10 של דירוג אופ״א.

5. טל. Member

א- יובנטוס זה לא אייקס. והשאיפות והציפיות מיובנטוס זה לא השאיפות והציפיות של אייקס.

ב- לא שיחקת בדיוק באותה ליגה, הליגה השנה היא הכי חלשה שאני זוכר מזה כמה שנים טובות. אפילו ב 2013 לא היתה כזו חלשה.

ג- השאלה היא לא באיזה מקום מדורגת הליגה ההולנדית בטבלת הדירוג הטפשי של אופ"א, אלא עד כמה שאר היריבות המקומיות שלה שם והשופטים וההתאחדות בהולנד עושים לה את החיים קלים על בסיס שבועי.

אני אומר לך שאתמול ראו על הפנים של אלכס סנדרו ופיאניץ' ועוד הרבה אחרים (אבל על שלהם באופן מובהק כי אין להם פוקר פייס) שהם חושבים לעצמם וואט דה פאק אנחנו עושים פה בכלל הם פי אלף יותר חזקים מאיתנו.
    ראו הלם ופחד על הפרצוף שלהם. של כמעט כולם.

קבוצה שמתמודדת מול הלם ופחד על בסיס חודשי/דו-חודשי - יודעת להתמודד מולו יותר טוב מאשר קבוצה שמתמודדת מול הלם ופחד פעם בשנה-שנתיים.

6. גלצ Member

אני לא כל כך מסכים שהולך ליובה בקלות בליגה. גם בליגה היא מבולגנת ופותחת רע משחקים אבל בסוף מסתדרת והיריבות כבר לא מאמינות שיוציאו משהו.
    לאייאקס לעומת זאת יש אופי נהדר והיא מסתכלת לכל היריבות כשווה ומשחקת כאילו היא בליגה ההולנדית.

itzik.miro אוהב/ת את זה.
  7. itzik.miro Member

וגם, בואו נודה באמת, הרבה יותר קל להתמודד עם חיסורים במפעל ליגה מאשר במפעל גביע והחיסרון של קייליני היה קריטי. גם אטאלאנטה תפרה אותנו כשהוא לא שיחק.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

8. סמואל אטו Member

אני חושב שלקבוצה כמו יובה יש בעיה בבניית סגל כי כשהרעיון שלך לגבי כדורגל זה פרגמטיזם אז אתה מוצא את עצמך מבולבל לגבי איזה שחקן להחתים. כאילו יובה רואה כל שחקן שאפשר להחתים וחושבת לעצמה "בטוח אפשר לדחוף אותו איפה שהוא", בעוד אצל קבוצות כמו אייאקס הנוכחית, ליברפול של קלופ או בארסה לאורך השנים די ברור איזה סוג של שחקן אתה מחפש.
    אולי אני סתם מנתח את זה יותר מדי.

בכל מקרה לפי דעתי, יובה צריכה לבנות קבוצה שתוציא את המיטב מרונאלדו ולהעתיק את התבנית של ריאל מהעונות האחרונות איתו.
    קבוצה שנעה בין מערך יהלום עם שליטה בקישור, מספר '10' דינמי ומגנים חזקים למערך 4-4-2 עם אגפים דומיננטיים.

לטעמי זה משאיר להם חוסר בעמדת הקשר מרכזי, קשר התקפי ואולי גם קיצוני ימני(באגף שמאל יש את קוסטה).
    קראתי על התעניינות ברובן נבס ואני חושב שזה יהיה שדרוג לקישור שלהם.

Clichy ו-אלעד אוהבים את זה.
  9. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

PREACH.

מה שבלט גם במפגשים מול אתלטיקו וגם במפגשים מול אייאקס שכרגע יובנטוס זה בעיקר one man show; קייליני בלם נהדר, אבל הוא עדיין רק בלם. הוא לא היה פותר את הבעיות שהיו בולטות לעין בקישור, באגפים ובכל מה שהוא לא רונאלדו מבחינה התקפית.

יובנטוס תצטרך לשאול את עצמה כמה שאלות קשות בקיץ הקרוב. יש כאן שילוב של עייפות החומר הן מבחינת המאמן והן מבחינת חלק מהשחקנים (שלא באה לידי ביטוי מבחינת התוצאות באיטליה כתוצאה מיתרון מפלצתי על שאר היריבות המקומיות), יחד עם מרכז שדה שנחלש באופן דרמטי מאז 2015 (פוגבה, מרקיזיו, פירלו, וידאל) כתוצאה של החתמות פחות מוצלחות מלבד פיאניץ' אחד שלא מספיק טוב לבדו.

אולי למעט אותו גמר ב-2015, כל ההפסדים שלה בליגת האלופות נבעו קודם כל מנחיתות בולטת בקישור (גם בניצחון על טוטנהאם).

נערך לאחרונה ב: ‏17/4/19
  10. DRORIKO Member

הליגה השנה לא פחות טובה מזאת של 2015, גם אז יובה שייטה לאליפות בלי שאף קבוצה תדגדג אותה.

הדירוג של אופ״א לא מטופש, הוא מתבסס על הצלחות של הקבוצות המקומיות באירופה. זה אולי לא המדד היחיד כדי לקבוע איכות אבל זה מדד חשוב. בכל מקרה אני חושב שכולם יסכימו שהליגה ההולנדית נחותה מהליגה האיטלקית. מישהו פה יכול לתייג את גרציאנו פלה?

11. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנחנו משחקים כדורגל רע בליגה כמעט כל העונה, בהתחלה היו ניצוצות, אבל זה לא התפתח לשום מקום, ואז היו הרבה פציעות(שממשיכות עד היום) וכל פעם אמרנו - אלגרי יחבר את הקבוצה בשלב מאוחר יותר, אבל זבה לא קרה, מלבד המשחק מול אתלטיקו - זו אחת העונות הגרועות מבחינת רמת הכדורגל שהקבוצה מציגה בסייקל הנוכחי. לא תשכנעו אותי אחרת, זאת איננה עונה מופלאה בליגה כמו שפשוט יש חולשה בלתי רגילה בצמרת ובתחתית.

קייליני בהחלט היה חסר, ויכול להיות שהיינו עוברים איתו, אבל הבעיות בקישור בשנים האחרונות בולטות בצורה קשה, כבר הרחיבו פה לפני, וגם אני נגעתי בנושא הזה טריליון פעם.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  12. DRORIKO Member

זה לא חכמה להשוות אותנו לבארסה או ליברפול כי מושקע שם יותר כסף ברכש. קח למשל את בארסה, זאת קבוצה שהקישור שלה כל כך מפחיד שוידאל יושב שם על הספסל, אותו וידאל שעד היום ביובה לא מצליחים למשל את החור שהשאיר.
    ביובה כן מחפשים שחקנים שימלאו חוסרים, למשל קנסלו שהובא כדי למלא עמדה חסרה, למשל ג׳אן וראמזי שאמורים לשדרג את הקישור, לפחות לפי תפיסת המועדון. גם טוריירה קושר אלינו אבל לא הגיע כי פראטיצ׳י לא התלהב ממנו. העניין הוא שבניגוד אליכם ששופכים כספים בלי הכרה אנחנו הרבה יותר צנועים.
    בכל מקרה להגיד שיש ״בעיה בבניית הסגל״ ו״בוא נדחוף שחקנים איפשהוא״ זאת הגזמה פרועה. אנחנו עדיין מדברים על קבוצה שמטיילת לאליפות באיטליה והעיפה את אתלטיקו. יש מה לשפר ומה שהיה שלשום לא מתקבל על הדעת, אבל לא צריך לעבור לקיצוניות השניה.

13. סמואל אטו Member

כל מה שאמרתי פשוט עבר לידך.
    כמות הכסף הוא עניין משני, העיקרי הוא סוג השחקן שמחפשים.
    לבארסה יש כסף אבל אתה לא תראה אותם מחתימים את נגולו קאנטה, מסוט אוזיל או מריו גומז לצורך העניין. כולם בשלב מסויים היו שחקנים נהדרים שלא היו מתאימים לסגנון שלה.
    קלופ שלף לא מעט כסף בזמן האחרון, אבל לא הוציא אותו על אנדי קארול, סטיוארט דאונינג או איזה אוליבר ז'ירו.

במדיניות של יובה מחתימים שחקנים שאפשר להחתים כי העסקה קיימת בשוק ושווה את זה כלכלית. אין פילוסופיית כדורגל שמנחה את מי קונים ולמה.

14. DRORIKO Member

פילוסופיית כדורגל זה לא מה שתמיד אומרים על פפ....?

ביובה יש סדר ברכש, אני חושב שמה שמביאים זה בסדר גמור ביחס לכמות המשאבים שהושקעה, והפסד אחד לא מבטל את זה. תמיד יש מקום לשנות, אולי גם בעמדת המאמן, אבל הכתישה הזאת שלך היא מנותקת. זה כאילו אנחנו מדברים על יובה של 2010.
    אני מבין שהחזה שלך עוד מתוח אחרי שהעפתם את יונייטד האימתנית אז אני אזכיר לך ש-3 שנים ברצף לא עברתם את רבע גמר, גם אז מדיניות הרכש שלכם היתה גאונית? חוץ מזה לא היית בין אלה שהכי ביקרו אותה פה את הרכש של בארסה?

15. תומר1989 Member

יש בזה הרבה אמת. יש תחושה שביובה מביאים שחקנים לפי "הזדמנות בשוק" ולא בוררים אותם בקפידה לפי סוג השחקן שרוצים.
    אבל אפשר לשייך את זה לפן הכלכלי. כשיש לך יותר כסף אתה יכול להיות יותר בררן בשחקן שאתה מביא

מצב נושא:
הנושא נעול.