יובנטוס 2021/22 - שובו של MAD MAX

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י itzik.miro, ‏17/8/21.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. itzik.miro Member

היא ירדה ברמתה לא רק בגלל שרונאלדו עזב. מודריץ' ומרסלו הזדקנו, קרבחאל וראמוס נפצעו כל שני וחמישי, לקורטואה היו קשיי התאקלמות ןעוד כמה וכמה בעיות שהשפיעו יותר מהעזיבה של רונאלדו.

וזכינו בסקודטו גם עם קישור של חדירה ופיאניץ'. גם לא הבנתי מאיפה שלפת את זה שלא נשדרג עוד עמדות?

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

2. DRORIKO Member

וגם עשינו גמר אלופות בדיוק כמו עם פוגבה. למרות שאני לא מבין את ההשוואה של יונמו בינו לבין רונאלדו. פוגבה לא כפה את עצמו על הקבוצה.

3. DRORIKO Member

@itzik.miro
    אה עכשיו אני רואה שהגבת לקפטן קנדה. חשבתי שהגבת להודעה של יומנו. קצת איבד מהקונטקסט.

4. סמואל אטו Member

זה נכון, אבל כמה גולים כבר הם שמים?
    האטבור שהוא מדהים בלהגיע למצבי הבקעה האלה בתנועה אלכסונית, בסוף אין לו את הסיומת כדי להגיע למספרים משמעותיים.
    אס אם הוא מגיע לקצת פחות מצבים כדי שרונאלדו יגיע ליותר, זה לא בהכרח דבר רע.

5. DRORIKO Member

כל אחד מהם? לא יותר מדי. ביחד? 90 גולים. 13 גולים יותר מיובה של רונאלדו.

6. סמואל אטו Member

למה בלי רונאלדו יובה תשחק כמו אטאלנטה?

yonmu אוהב/ת את זה.
  7. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

בחייך, ב2018 ריאל השלימה זכייה שלישית ברצף אחרי שעברה את ליברפול, באיירן, פסז׳ ויובה. אבל פחות משנה אחר כך היא הושפלה מול אייאקס ובשנה שלאחר מכן לא הייתה יריב לסיטי. זה לא שמודריץ׳ ומרסלו הפכו בחצי שנה לעבאס סואן וסאן מנחם.
    נכון שחלק מהסיבות שהזכרת רלוונטיות גם כן (הייתה גם בחירת מאמנים לא מתאימים ב2019 ורכישות כושלות), אבל אי אפשר להתעלם מהקשר הישיר של עזיבת רונאלדו בלי תחליפים ראויים לירידה הדרסטית בתפוקה ההתקפית של ריאל ולהשפעה שלה על הישגיות הקבוצה.

פיאניץ׳ וחדירה (בשיאם כמו 2016 נניח) לדעתי טובים יותר ממה שיש לכם היום. אבל זה לא משנה כי הקונטקסט ורמת היריבות שהייתה לכם בליגה אז שונה מעכשיו. יש את אינטר ומילאן שלגמרי צמצמו פערים ואולי אפילו עברו אתכם. אם לא תפיצו בשחקני סגל שיחזירו אתכם לרמה תחרותית לא סביר שתצליחו להתגבר עליהן.

yonmu אוהב/ת את זה.
  8. DRORIKO Member

היא יכולה לשחק כמו קבוצה. לפני שרונאלדו הגיע יובה אמנם לא היתה מכונת שערים כמו אטאלנטה אבל כן היתה קבוצה מאד קבוצתית. דיברתי על גול שיכול לבוא מכל פינה אז זה לגמרי היה יובה. פתאום אלכס סנדרו מנצח לך את המשחק, פתאום חדירה מנצח לך את המשחק. אני זוכר שסטורארו אפילו ניצח לנו משחק חשוב בצ׳מפיונס. ביובה של היום זה לא יכול לקרות. שחקנים משקשקים מרונאלדו, מחפשים אותו בכל הזדמנות גם כשהם או חבריהם בעמדה טובה יותר, ואני לא מדבר על נגרים שגם ככה לא יודעים לבעוט אלא על שחקני התקפה.

9. סמואל אטו Member

זה הגיוני, אבל זה חלק מה"תן וקח" שלו.
    בשיאו זה היה שווה כמויות שערים אדירות, ניצחונות ותארים. היום זה כנראה שווה פחות, אבל צריך למדוד את זה מול האלטרנטיבה.
    זה גם לא אומר שיובה תבקיע בלעדיו, רק שהאיומים יגיעו מיותר שחקנים, זה לא בהכרח יטיב עם הקבוצה.

לדעתי היתרון בלשחק בלעדיו מתבטא יותר בשליטה במשחק עצמו. משחק הגנה יותר קולקטיבי, השתתפות טובה יותר בהנעת כדור.

10. DRORIKO Member

ביובה יש מספיק שחקנים שיודעים לעשות שער. מי הייתי מביא במקומו? זפאטה למשל. גם חלוץ קטלני וגם טים פלייר אמיתי, כזה שגם יודע לפנות מקום לאחרים בהתקפה וגם יורד אחורה לעזור בהגנה. שני דברים שרונאלדו עושה רק כשהוא חולם בלילה ואז קם עם זיעה קרה.

11. itzik.miro Member

בחייך, ב-2018 רונאלדו היה משמעותי לזכייה הרבה פחות מבשנים הקודמות ובהחלט אי אפשר לייחס את הירידה רק או בעיקר לרונאלדו.

לגבי רמת היריבות - נאפולי הייתה קבוצה אדירה. לא פחות טובה מאינטר של היום. ההבדל הוא בעיקר בכך שיובה נחלשה, בין השאר בעזרת רונאלדו.

ואני שוב שואל - מי קבע שלא יגיע חיזוק ושיובה לא תוכל לבנות קבוצה טובה יותר? ואם כבר רונאלדו כל כך קריטי, לא עדיף שיעזוב לפני שהתלות בו תגבר עוד יותר?

כריסטיאנו לא טוב ליובנטוס, לא בשורט ראן ולא בלונג ראן.

12. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

כבש בכל משחק בשלב הבתים; הבקיע 3 מתוך 5 השערים מול פסז׳ (השערים הקריטיים שנתנו ניצחון חשוב במשחק לא טוב בברנבאו ושער חוץ שהעלה ליתרון); הבקיע 3 מ4 השערים נגדכם (ביניהם שער בדקה ה97 שהעלה אותנו לחצי), בישל את השער הנוסף והיה השחקן הכי טוב בצמד המפגשים בפער; כבש 15 שערים בקמפיין - המאזן השלישי בטיבו בהיסטוריה ויותר טוב מכל כדורגלן אי פעם בצ׳מפיונס שאינו רונאלדו. באמת לא היה משמעותי. אל תהיה דמגוג ותעוות את המציאות שכולנו ראינו בעיניים.

לא קבעתי שלא יגיע חיזוק. טענתי שיובה חייבת חיזוק כבר בקיץ הזה במקום רונאלדו.
    אל תבלבל קורלציה עם סיבתיות. זה שיובה נחלשה תוך כדי עידן רונאלדו לא אומר שזה קרה בגללו. יובה נחלשה בגלל שהיא הזניחה את הסגל שלה בעמדות האחרות ובנוסף בזבזה שנתיים עם מאמנים לא מתאימים שבעיקר הזיקו לה - באיכות הכדורגל, בהישגים והתארים ובבניית הסגל. אם כבר רונאלדו הוא אחד מהגורמים שקצת ריככו את הנפילה.

ברור שבלונג ראן יובה צריכה לבנות את הקבוצה שלה ליום שאחרי, כי רונאלדו מבוגר וגם עכשיו כבר לא יכול לסחוב אותה לבד. פשוט הבנייה הזו הייתה צריכה להתחיל כבר לפני שנתיים, והמחיר של להיפטר מרונאלדו עכשיו ללא תחליפים בשלים מספיק עלול להיות שנתיים-שלוש של ירידה נוספת ברמה של הקבוצה ופגיעה קשה יותר בהישגיות.

orelh94 אוהב/ת את זה.
  13. itzik.miro Member

הדמגוג הוא אתה. רונאלדו בגמר נזקק לעזרה של קאריוס ובייל אחרת ריאל לא לוקחת את זה. שערים בבתים, שערים מנבדלים ברורים ופנדלים מומצאים לא מעידים על חוסר ירידה ביכולת ובמשמעות.

החלפת המאמנים, הבאת השחקנים הלא מתאימים - כולם תולדה של הניסיון המטופש להתאים את המועדון לסופרסטאר. הבאת רונאלדו בבירור הייתה נקודת תפנית בדרך שעשה המועדון. נקודת תפנית לרעה. אלו העובדות. רונאלדו לא ריכך כלום.

עכשיו הבנתי שאתה אוהד ריאל מדריד, אני לא מתפלא מהסגידה שלך לאיש אבל איך אומרים בעדינות? אל תבלבל לי במוח.

14. Ever Banega Member

ב2018 ליגת האלופות מאוד משקרת לדעתי. ריאל מדריד בליגה הייתה בעונה מזעזעת סיימה עם 76 נקודות 17 פחות מברצלונה.

itzik.miro אוהב/ת את זה.
  15. סמואל אטו Member

לפי די מארציו, רונאלדו כבר לקח את הציוד של המתחם אימונים.
    ולפי סקיי, יובה אמורה לקבל הצעה רשמית בשעות הקרובות.

ואני כבר הייתי בטוח שהוא נשאר.

מצב נושא:
הנושא נעול.