מי אתה בכלל שתגיד איך ואת מי לשנוא? "אל תדון אדם, עד שתגיע למקומו" ( חז"ל ) אני דור שני לניצולי שואה, וכעת רק אמי הקשישה, ניצולת אושוויץ וברגן בלזן , נותרה בחיים. אני לא צריך סרטים או סיפורים כדי לדעת מה זה שואה, יש לי את זה מול העיניים יום יום ( אימי מתגוררת איתנו ), והסיפור של יהודה פוליקר ויעקב גלעד הוא הכי משקף את העבר וההווה של הדור השני , שגם הוא סובל, מאוד. אני אמשיך לשנוא את הגרמנים ( ולא רק אותם: גם לפולנים ימח שמם וזכרם ולאוסטרים לא חסר ) כמה שבא לי. אני גם לא שכחתי את עבודות הכפיה, ואת ניצול העובדים עד מוות. כל מי שנוסע במרצדס, או טס באיירבאס שלא ישכח.כל התעשייה הגרמנית הוקמה בדם יהודי, הרבה דם יהודי. וכל מי שחושב שיש לו זכות לבקר אותי, יכול לנשק לי עמוק בתחת: מי שלא מכבד את מה שיקר לי, את מה שאיבדתי ולא זכיתי מעולם לראות ( סבים, סבתות, דודים, דודות, ומה לא ), אני שם עליו זין. הלוואי צונאמי או שריפה בגרמניה ,פולניה, אוסטריה, איראן, וגם במעוזי הKKK, האומה הארית, הכוח הלבן, ושאר אירגוני השיטנה בארה"ב.
חיים אני מבין את כאבך אך זה כאב שרובנו בתור דור שלישי לעולם לא נחווה. וכמו שאמרת "אל תשפוט אדם עד שתגיע למקומו". כל ניצול שואה מעביר את הדיעה שלו על הגרמנים בצורה אחרת מניצול שואה אחר. ככה אתה גודלת וזו זכותך המלאה לשנוא את הגרמנים. אבל אתה חייב להבין שלא כולנו גדלנו בצורה שאתה גדלת,סבתי שהיא ניצולת אושוויץ חושבת אחרת ממך ובעצמה אומרת שהיום זו גרמניה אחרת.לכן גם אני חושב ככה כי ככה לימדו אותי וחינכו אותי. גם לי הלכה משפחה שלמה באירופה אבל עקב היותי דור שלישי איני יכול להבין את הכאב שלך. הכאב שאתה נאלצת לגדול ללא סבתא. אנחנו גדלים ללא סבתא רבה דבר די נדיר בעולמנו היום. לא הרבה אנשים חווים אהבת סבתא רבה אבל אתה איבדת סבתא. האבסורד בסיפור המשפחה שלי הוא שגם אמא של סבתי שרדה את אושוויץ. הצליחה לעבור הכל אבל את מחנות הפליטים היא לא שרדה והיא נפטרה ממחלה לצערי.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx
מה שונה ממה שהנאצים/הארגונים הרבים שציינת/ עשו, לבין מה שאתה מאחל להם שיקרה? אתה לא שונה מהם, ובדיוק בגלל אנשים אטומים כמוך שונאים את המדינה שלנו. אתה סובל יום יום בגלל השואה?מזדהה איתך.אבל מפה ועד לאחל מוות לעמים שלמים - מה ההבדל בינך לאדולף היטלר ושות'?נאדה! אתה גזען ממדרגה ראשונה, איכס!
גרמניה אחרת, הא? אספקת חומרי לחימה כימיים לסדאם חוסיין, אספקת ציוד לכור אוסיראק בבגדאד, איסור על מטוסי הגלאקסי האמריקאים לנחות שם במהלך מלחמת יום כיפור, הרשלנות הפושעת שהובילה לטבח במינכן, מניעת אספקת תיבות הילוכים לטנקי המרכבה סימן 4 לפני מספר שנים, פגיעות חוזרות ונישנות באתרים יהודיים שנותרו שם. הייתי שם ,במינכן, למשך 4 ימים לרגל תערוכה גדולה. שינאת הזרים שם נותרה בעינה. אין גרמניה אחרת: החיידק האנטישמי מקנן בכל גרמני מסריח, והוא יתפרץ לכלל נאציזם חדש ברגע של משבר כלכלי חריף, בדיוק כמו ב 1929 . זו אחת משתי הסיבות ל"תוכנית מארשל" ב 1945. הסיבה השניה היא חששם של האמריקאים מהצטרפות גרמניה המערבית לגוש הקומוניסטי.
חשבתי שיום השואה הזה יהיה שונה בשבילי, לאחר החזרע מפולין, אבל כמו במסע, גם כאן לא חשתי משהו שונה. אני שונא את הצביעות הזו בקשר ליום השואה. אנשים שלא חושבים על הנושא ולו רגע אחד בחייהם פתאום הופכים לצדיקים גדולים ברגע שמגיע היום הזה. אז במשך היום הזה צריך להפגין הזדהות עמוקה עם הנושא אבל בשאר הימים לראות בחדשות שניצולי שואה גוועים ברעב ולשים פס? צריך לזכור את זה כל הזמן. כל הזמן, כדי שזה לא יקרה שוב. מקרה דומה קרה ביום כיפור, כשבאתרי הספורט פרסמו שדודו אוואט מתכוון לשחק ביום כיפור. כל בית ישראל קפץ על הרגליים, ביקר לו את האמא. כל אותם אנשים שלא שומרים שבת, לא שומרים כשר וכו', פתאום ליום אחד בשנה הם צדיקים. ביזיון
למה שלא תשאל את לירן וסלע? הם יגידו לך בעצמך איך הגרמנים שאתה כל כך שונא מתייחסים אליהם. והם עוד גרים במזרח גרמניה.
אם יעליבו אותנו, לא נעלב? אם יצחיקו אותנו, לא נצחק? אם ידקרו אותנו, לא ירד לנו דם? אם יפגעו בנו, לא נרצה לנקום? בן אדם שאיבד את כ"כ הרבה אנשים, אי אפשר לשפוט אותו. והאמת אני מבין את זה, אני מבין מאיפה הרצון לנקום ואני חושב שאם היו לי ניצולי שואה במשפחה-הייתי חושב בידיוק כמוהו. אנחנו קוראים לגרמנים עם "נהור" או איך שלא כותבים את התיאור הזה, אנחנו גורמים להם באמת להאמין שהם הגזע העליון. נכון, אנחנו גזענים, כלפי הכל,כלפי כל העולם, אבל אנחנו בחיים לא נחשוב ולא נרצח עם שלם. בטח לא 6 מיליון.
חיים, כמה קל זה. בחיי שהצחקת אותי. מחר אני אחליט שאני דובר הפורום לענייני חלב. אני אכנס השכם וערב לדיון הבשר הרשמי ואומר להם "איך אתם הורסים את שוק החלב, העיקר שכל היום אתם בולסים המבורגרים". כשאמאס בדיון ולא אדע שובע, אעבור לדיונים לא קשורים ישירות, כמו למשל דיון המוזיקה ואקלל את "הנוער העלוב שכל היום שומע מוזיקה במקום לתת כבוד לאנשים שעובדים כל כך קשה בחליבה". אפשר לקחת את זה לכל כך הרבה כיוונים, והעובדה שאין סיבה ממש לא סותרת את העובדה שאפשר לעשות את זה בשם השעמום והתסכול. אז לא חיים, אני לא משווה את השואה לחלב (גם לי יש במשפחה ניצולי שואה, בניגוד אליך אני לא לוקח על זה מנדט) אני גם אחסוך לך את התגובה הבאה ואומר לעצמי ללכת להצמיד את שפתותיי בתנועה חושנית לעבר אחוריי, אבל אני אומר לך, אתה קריקטורה של הטוקבקיסט המצוי. אתה אדם בור, עיוור, שחילל פה דיון על נושא חשוב, אתה פנאט ואיש רע לב, ואני מצטער על היום שהגעת לפורום הזה בטעות.
בית"רי מלידה, עדיין לא חזרת לחור שלך?. גזען, זה מה שאתה, תתבייש לך. אתה יכול להמשיך לצחוק על התרבות הגרמנית, הלוואי ולך הייתה את אותה צורה תרבותית. אה, לא, שחכתי, אתה זקן קשישא שמתוסכל מחיו ובשל כך, הגעת להתסיס את האווירה בפורום. זה בסדר, חבר, מרחמים עליך, מבינים אותך, דואגים לך, קשישא שלנו, איתך ברגעים הכי קשים, אדון מתוסכל. בושה וחרפה, אדם נבזה שכמתוך. גזען!
גם כן ערוץ 2 האלה,מצאו זמן לפרסם תוכנית על ניאו נאצים במזרח גרמניה (כאילו התופעה חדשה ולא ידוע,וכן המספרים האלה קטנים ביחס לאוכלוסיה הגרמנית) אבל למה לספק לבית"רי מלידה עוד תחמושת?!
האם כאלה שכותבים את צמד המילים הפשוט "מוות לערבים" ומאמינים בהן (ויש לנו, לצערי, יותר מדי כאלה והם רק הולכים ומתרבים) טובים יותר מאלה ששאפו להשמדת העם היהודי? היחס של חלק מהחברה שלנו לאנשים אחרים, רק בגלל שהם אוייבים שלנו, פשוט מחליא ומזכיר יותר ויותר את הטרמינולוגיה והאידאולוגיה הנאצית. זה עלול להגיע גם למעשים. יום השואה הבא צריך להיות בסימן סובלנות. ובכלל, אם עד כה נתנו לימות השואה נושאים מרכזיים שעוסקים בהנצחה, מעתה יש לעסוק בערכים, כי זו אחת ההזדמנויות היחידות שיש בהן אנשים מקשיבים ברצינות.