והוא פתח פה, על אנשים שנרצחו בצורה הכי אכזרית שיש. סבבה, אם הוא איש מבוגר, הוא צריך לדעת לכבד אירועים כאלה. בושה וחרפה!
ביום שאתם תעברו רבע ממה שהוא עבר, ותדעו מה היה השירות הצבאי שלו, ושבכלל - תדעו מי זה הבן אדם הזה ולא רק מאחורי המחשב תהיה לכם את הזכות למתוח עליו ביקורת. אתם רוצים לבקר את מה שהוא חושב? סבבה, יש דרך לגיטימית לעשות את זה. רותם אריאל ומקס עושים את זה. מה זה כל ההערות האלו על הגיל שלו?
חיים קצת גזען מעת לעת, אבל עדיין צריך לתת לו כבוד. ההודעה של Sergio Ramos ממש לא במקום. לא מצאתי כינוי, גם ההודעה שלך די מעליבה.
ועדיין אני עומד מאחורי כל מילה שלי פה ולא מתהפך כמו סטייק, כמו רבים מחברי הפורום שנוהרים אחרי ההמון. אני שונא גרמנים, אני אשנא גרמנים וממש לא איכפת לי מה חושבים עליי. ושוב, אני לא שונא אף גרמני באופן אישי שונא אלא פשוט לא אוהב אותם באפן כללי כעם. וכן, אני יודע שזה לא הם. שזה הסבות והסבתות, אפילו רבות שלהם. זה ממש לא איכפת לי. קשה לי לשמוע את השפה המחרידה שלהם, קשה לי לראות אותם, כל גרמני שאני מדבר איתו מעלה לי מחשבות שליליות. פשוט לא אוהב אותם.
SPURS229, התגובה בקשר למוות לערבים הייתה אחת המפגרות ביותר שלך, אבל נחליק רק בגלל שאני נותן כבוד לנושא הזה ואני לא רוצה להתווכח פה, מספיק הרסתם פה את הנושא הזה. בכל אופן, יהיה זכרם ברוך של 6 מיליון הנרצחים על ידי הנאצים ימח שימם וזכרם כולל כל דורותיהם. לעולם לא נשכח את מה שקרה, ונמשיך להעביר את זה מדור לדור לתמיד...
אני יודע, ואני אומר לעצמי 'פאק, היית שם, במקומות האלה, איך זה לא מרגיש שונה'? אבל שום דבר לא בוער לי בעצמות, לא גורם לי לצמרמורת יתר. אני מניח שרבים כמותי חווים את המסע לפולין כתהליך שמתעכל בטווח הארוך. ד.א עזרא, אני זוכר שאתה מאזור ירושלים, יש מצב ממעלה אדומים? פגשנו בטיקוצ'ין ולאחר מכן ביער לופוחובה קבוצה של ביינישים ממעלה אדומים הייתי במסע מה-5.4 עד ה 14.4
אני יכול לאשר לך את ההנחה, גם אני לא חש משהו שונה ביום הזה ואני לא רוצה להיות צבוע כלפי עצמי ולאלץ את עצמי להתנהג כמצופה ממני. אולי זה באמת יתעכל אצלי בשלב כלשהו. בכל מקרה אני לא מתכוון להראות חוסר כבוד מול אדם שכן קשה לו ביום הזה, או שתפריע לו ההתנהגות מסוימת שלי.
אני רוצה להגיד לאלה שחזרו מהמסע לפולין, שאני גם שנה אחרי בצפירה עוד עברו לי תמונות ממידאנק. אמנם, תמיד אמרתי שאוושוויץ(בירקנאו, יש לציין) הותיר בי את הרושם הכי כבד, בגלל המימדים הצורה והכל. אבל מיידאנק האותנטי כנראה נכנס לך לתת מודע בצורה הטובה ביותר. ועכשיו במילים אלה אני נזכר בגדר ממנה משקיפים לעיירה הפולנית לובלין! בלתי נתפס!
אני מסכים עם נושא הצביעות. אני לא מתנזר מדברים כאלה ואחרים ביום השואה ומרגיש בסדר עם עצמי, לא בגלל שלא אכפת לי - אלא בגלל שאני מאמין באמת ובתמים שאני מכבד את זכר ששת המיליונים 365 ימים בשנה. אני כולה ילדון, לכן זה מתבטא בדברים קטנים כמו לא להתדרדר למילות סלנג כמו "שואה" ו"נאצי", כמו להעיר על בדיחות בנושא, כמו ללמוד ולהקדיש מחשבה לנושא גם בימים אחרים בשנה. אחרת, זה לא שונה מלשים כיפה ביום כיפור ולהיות גדול החוטאים עד הפעם הבאה. מה שכן, אני לא יכול להגיד שלא הייתה לי את תחושת הסוריאליסטיות הכי גדולה בעולם כשזיפזפתי מ"הפסנתרן" ל-SAT1 אתמול בערב. יש דברים שההגיון והמודע לא מצליחים להדחיק.
כן, אני יודע שההודעה שלי אינה בקמום, אך אני משלים עם עצמי. לא מצאתי כינוי, אתה לא אוהב את העם הגרמני? זכותך המלא, אני מכבד את דעתך. אתה לעומת בית"רי מלידה, הסברת את דעותיך לגבי העם הגרמני בצורה מכובדת ולא בצורה כל-כך גזענית ומגעילה. בכל שנה ושנה, כשיום השואה מגיע(אותו אני מכבד יותר מכל, חייב לציין. יש לי אף דודים בגרמניה שמגיעים בכל שנה לחלוק עם עם ישראל את יום השואה המר) אני צריך ללכת בבית הספר ולשמוע ילדים מדברים בצורה בוטה ושלילית על העם הגרמני בהכללה, זה כבר הפך לדבר בלתי-נסבל מבחינתי. ואל חסרים גם כאלו שזורקים לעברי מילים. זה נמאס, פשוט נמאס הגזענות לשווא הזו. זו גזענות בשקל, גזענות סתמית. העם הגרמני הוא עם נפלא, אבל אנשים בוחרים ללכת בדרכים האחרות, של לשנוא, לתעב, ולמה? ככה. הכל נובע מאי תודע לעם הגרמני. הרבה אנשים נהנים להסתכל על גרמניה מנקודת מבט של: היטלר, אוושויץ, גטאות וכו'... אבל מתי יבינו אותם אנשים שגרמניה של פעם, היא אינה גרמניה של היום? הייתי ממליץ לכל גזעני השווא לבקר כמה חודשים בגרמניה, ואז אני בטוח שדעתם תתהפך כמו "סטייק". כל הגזענות והשנאה נובעת מדבר שקרה לפני שנים רבות. במובן מסוים, אני מבין מה עובר לאותם שונאי גרמניה של היום בראש(בדיוק כפי שהזכרתי למעלה): כאשר אדם ישראלי ממצוע שומע את המילה "גרמניה"אני מניח שישר בראשו, קופצים להם כל מונחי השואה הקשים. ואז מתחילה הגזענות, שלמעשה נובעת מחוסר תודע. חבל, באמת חבל.
העם הגרמני הוא לא עם נפלא, בדיוק כמו שאף עם הוא לא עם נפלא, או עם גרוע או זדוני לצורך העניין. רוב האנשים בעולם בסה"כ הם אנשים אם לא טובים אז לפחות לא מזיקים, וזה לא קשור לגבולות המדינה.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx הייתם צריכים לראות את הפרצוף של חבר שלי שאיכשהו הגענו לקטע שאמרתי שאני חצי גרמני. רתם, אתה כ"כ צודק בקטע של ה"מוות לערבים". עוד יבוא היום וזה אכן יקרה. אז לפני שזה יקרה תעצרו, תחשבו רגע מה ההבדל בין "מוות לערבים" ובאמת לרצות שזה יקרה לבין השאיפה של הנאצים של להשמיד את היהודים. אם ישבתם וחשבתם על זה לעומק בטח גיליתם שאין הבדל כל כך גדול בין השניים. נ.ב-מישהו פה היה באחת משלושת העצרות המרכזיות הערב? אני הייתי בעצרת המרכזית של הדרום שכמו בעשרות שנים אחרונות התקיימה בקיבוצי, קיבוץ יד מרדכי. כל הנאומים היו די משעממים וחזרו על עצמם, החלק הכי מעניין בנאומים היה לגלות שאהוד ברק צרוד קצת. אבל החלק האומנותי היה יפה מאוד ומרגש. הקטע שהכי ריגש אותי היה ביצוע מדהים של "אפר ואבק" של יהודה פוליקר.