יום המשחקים השני: ד.קוריאה וארגנטינה מנצחות

הנושא בפורום 'מונדיאל 2010' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏12/6/10.

1. riquelme1 Member

את קאפלו היתי שופט בשלב הבא, לא בשלב המוקדם. אנגליה איכזבה היום בגדול, אבל המבחן שלה יהיה בשלב הבא שהיא כנראה תעבור.

בכל מקרה, הרמה במונדיאל עד כה מאכזב מאוד, נבחרות לא מחוברות, משחקים משעממים, ומעט מאוד כדורגל, נקווה שגרמניה, הולנד, ברזיל ו...ספרד ישפרו את המצב.

מחר סרביה, עוד נבחרת מענינת וחביבה עלי, וגרמניה אוסטרליה שיהיה משחק טוב לדעתי.

2. Raulito Madridista

עם כל הכבוד לאנגליה - אתחיל בארה"ב, שהפגינה יכולת מצויינת וזכתה בנקודה בזכות ולא בחסד. אומנם הם איימו פחות על השער ועשו זאת בעיקר בבעיטות מרחוק, אבל אל להמעיט בערך ההופעה שלהם, מה גם שהמצב הטוב ביותר במשחק היה של ארה"ב, כאשר אלטידור השתחרר נהדר מקראגר אבל הבעיטה טובה אך לא מספיק(יכול להיות שגרין תיקן מעט את הרושם וכיפר על השער המעליב שספג, אבל בעיטה טובה של חלוץ מסתיימת ברשת ממצב כזה). ארה"ב הציגה הגנה פנטסטית, מאמץ קבוצתי וגם ניסיונות לתקוף. רק ברבע השעה האחרונה הם התחילו עם בזבוזי זמן, בעיקר מכיוון השוער הווארד.
    לקאפלו יש עוד הרבה עבודה בנבחרת אנגלית, לא זו הפתיחה לה הם קיוו. אנגליה עלתה לחצי השני בלחץ אטומי ולטעמי לא הרשימה פרט לחמש הדקות הראשונות. במצב כזה אתה מצפה משחקים כמו ג'רארד, לאמפרד, רוני(אומנם צעיר אך בעל ניסיון), שירגיעו את השורות. גם טרי מאחור היה נראה מאוד לחוץ. כל-כך הרבה שבחים הרעיפו העונה על לנון ובמשחק הזה הוא נכשל. הוא היה נראה שחקן מאוד לא מגוון, רק רץ ומרים ולא הציג את אותו הקסם מטוטנהאם. רוני שיגר אות חיים רק רבע שעה לסוף עם בעיטה אדירה. פרט להסקי, התרשמתי מעט לטובה מג'ונסון שלא עשה שטויות בהגנה ובחלק הקידמי עשה מבצעים יפים אך ההרמה האחרונה הייתה חלודה מאוד.

3. c_web Member

בהחלט. משחק פשוט רע של הנבחרת האנגלית, כדורים ארוכים בלי כתובת, אין יצירתיות. אני מקווה שיקרה שם משהו לקראת ההמשך כי היום זה נראה פשוט זוועה.

4. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אגב אם מישהו מחפש אופטימיות-אנגליה התחילה את מונדיאל 66 גם כן בתיקו (מול אורוגוואי), וכן גם את שני המונדיאלים הטובים ביותר שלה בעשורים האחרונים, 1990 (אירלנד) ו-2002 (שוודיה).

5. KirkH Member

ממתי שחקנים שלא עומדים בסטנדרטים של עצמם זוכים לרחמים? כוכב על או לא, שחקן יונייטד או לא - רוני במשחק מתחת לכל ביקורת. לא עשה שליש ממה שהוא עושה במשחק סביר שלו. לתרץ את זה עוד פעם בשחקנים שמסביב פשוט לא מספיק טוב.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

נכון, חוק בוסמן גרם לזה שארבעים אחוז משחקני הליגה הבכירה בכלל לא באים מהאיים הבריטיים...(הדבר הוזכר הערב ע"י השדר ההולנדי). אם הקבוצות האנגליות לא מכשירות שחקנים בשביל הנבחרת אז מי כן? ברצלונה? מילאן? ריאל מדריד?

אנגליה תעפיל ככל הנראה לסיבוב השני, אבל בלי שוער אמיתי היא לא תתקרב לגביע הנכסף. אני לא חורץ שום גורל של שום נבחרת, אבל למפארד וג'רארד נראו הערב מאד חלש ורוני כנראה מעוצבן בגלל שקאפלו
    רוצה לשחק בשיטה אחרת מאשר מנצ'סטר יונייטד. לא ציפיתי שאנגליה אחרי מוקדמות כה מרשימות נראות ככה, אבל הזמן ייצטרך להגיד לנו אם כוכבי העל יסחבו קדימה את הנבחרת או ששחקנים בינוניים כמו גרין, הסקי, מילנר, גלן ג'ונסון, רייט פיליפס ואחרים יהיו אלה שיכריעו את גורל הנבחרת.

7. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

מספר אחד על המגרש!
    http://sportingsmilesblog.files.wordpress.com/2009/07/p1_onyewu-ap.Xxx

אוניאו נתן משחק גדול, בעיקר במחצית השניה, בלם לא מעט התקפות של האנגלים ושיתק לגמרי את רוני, ע נ ק !
    הווארד בא לעבודה, ברוב נסיונות ההבקעה של אנגליה הוא היה התחנה האחרונה. תודה להסקי, רייט פיליפס ושות' שאימנו אותו, זה חשוב לקראת העונה הבאה שלו אצלנו. דונובן ודמפסי, כצפוי, עשו עבודה נהדרת בקישור וסיכנו את השער לא מעט פעמים, כאשר באחת מהן דמפסי, כזכור, כבש. אני אוהב את הליגה האנגלית יותר מכל ליגה אחרת, הטובה והאיכותית ביותר בעולם ביי פאר, אך ישנם שני דברים בלתי נסבלים בעיניי: 1. התקשורת הבריטית 2. השחצנות של האנגלופילים באייסוקר ויסלחו לי כמה מהם. כדאי שיורידו פעם אחת פרופיל, לנבחרת הנחמדה שלהם נשאר רק השם וגם הוא לא שווה הרבה. אמנם משחק ראשון ואין לי ספק שהם יעלו מהבית הזה, לא משנה מאיזה מקום, אך במאני טיים, במשחקי הגומלין, הם יפגינו שוב את הלוזריות הפופולארית שלהם, שימשיכו כך! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

8. _Rushie Member

ריינה נקנה כשהארט היה בנערים ב' בערך, היום הוא נותן תצוגות של וורלד קלאס ושוער יותר טוב מהארט, להחליף אותו בכוח ולתקן את הלא שבור רק כי הארט אנגלי זה מיותר.

בנוגע למשחק, כבר איזה שבוע אני רואה בראש תמונה שלנו מפסידים 2-1 ממחדל בהגנה של ג'ונסון, לפחות זה לא קרה. ארה"ב היא כנראה הנבחרת הכי חזקה בבית אחרינו, אז כמובן שההפסד הזה הוא אכזבה אבל לא סוף העולם. לעלות מבית כזה אנחנו עדיין חייבים. המשחק היום היה רע עם אי-התפקדות של הברומטרים והחלטות לא מובנות של קאפלו. החילוף של רייט פיליפס במילנר היה נוראי, רייט פיליפס הסתובב על המגרש כמו איזה מסומם ולא עשה פעולה אחת נורמאלית... כמו כולם מקווה שפעם הבאה זה יהיה ג'ו קול ושהארט יקבל את המושכות כמה שיותר מהר בשער.

9. Rudess Member

ללא ספק, כתבתי בדיוק בדיון של ארסנל - בלם ענק והלוואי והיה משחק אצלנו!
    ברור שהאנגלים יעלו מהבית למרות שהם בלי שום שיטת משחק ואני מצטרף לאיחולך בנוגע ללוזריות שלהם, הם בדרך הנכונה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

10. A. Arshavin Member

משחק מאכזב. פשוט ככה. אנגליה לא הייתה על המגרש, וארה"ב, יש שיגידו בצדק, שיחקה על התיקו הזה.
    אארון לנון - איך יכול להיות ששחקן כ"כ מהיר לא פורץ על הקו? איך?
    ג'רארד - חוץ מהגול לא הורגש בכלל, אותו הדבר לגבי למפארד.
    קאפלו עם ניהול משחק שלא היה מבייש את סטיב מקלארן. זה מתחיל עם הרכב פותח רע, ממשיך עם החילוף של מילנר ברייט פיליפס ומסתיים עם הכניסה המאוחרת של קראוץ'. לא אופייני לו.

סה"כ מונדיאל די מאכזב עד עכשיו. 5 משחקים ורק שבעה שערים. מלבד זאת רוב המשחקים לא התעלו לרמה טובה בכלל, למעט המחצית השנייה במשחק הפתיחה וכמה דקות טובות של דרום קוריאה. לא לזה פיללנו. נקווה שמחר גרמניה ובשני הולנד סוף סוף ייראו לנו שהמונדיאל הגיע.

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

משבחים פה את אונייבו, אבל הבחור שיחק העונה רק 31 דקות לפני שקרע את הרצועות וגמר את העונה. הבחור הזה למעשה משחק ללא שום כושר משחק ותראו מה הוא עשה. אגב הווארד בשער הראה יכולת כמו של אניימה, לשמחתו של האמריקאי היה בצד השני ליצן שכנראה נתנה לארה"ב נקודה די מוצדקת.

דבר שמאפיין את היום, שתי הנבחרות הגדולות פותחות בסערה, מבקיעות בפתיחה ואח"כ מסתבכות. אם ארגנטינה עוד הגיעה למספר הזדמנויות גדולות האנגלים לא הרשימו.

לאלה שאומרים שיש לנו בנתיים מונדיאל לא מרשים. זה שאנגליה וצרפת לא מרשימים זאת לא הבעיה של הנבחרות היותר קטנות. ראינו משחק פתיחה טוב עם קצב, היום ראינו משחק נחמד בין דרום קוריאה ליוון, ובסה"כ ארגנטינה הציגה מדי פעם כדורגל נחמד, אבל נעצרה בגלל שחקן שמשחק בליגה הישראלית...פתאום המונדיאל לא שווה משהו? מצטער, אני לא מסכים לזה.

נערך לאחרונה ב: ‏13/6/10
  12. KirkH Member

סחטיין על ההיצמדות לעובדות.

האמריקאים עם כל השליטה והמהירות הגיעו בדיוק ל-4 בעיטות לשער לאורך כל המשחק. וגם זה אם אתה קורא לגול שלו מהחצי הזדמנות לשער...

סך הכל עדיף להתחיל טורניר ככה מאשר עם חמישייה לדעתי. עם כל הביקורות שהשחקנים וקאפלו יקבלו השבוע, האסון הוא הרי לא כזה גדול. הבעייה של קאפלו היא שאם כרגע כואב לו הראש - לקראת המשחק השני זה הולך להפוך למיגרנה.
    לדעתי הארט אפילו לא במירוץ ככה שאם יהיה חילוף בין הקורות - זה אומר דיוויד ג'יימס. במקרה כזה עדיף כבר להישאר עם גרין ולבנות על כך שאת הטעות הפאטלית שלו הוא כבר עשה.
    גם בהגנה זה בלאגן. כמו שקארגר נראה הוא לא מסוגל להשיג את עצמו בספרינט. השאלה אם זה אומר שצריך להמר על עוד בלם של הספרס בגלל זה...

אגב, קראוץ' נכה. אבל אל תגלו.

13. Rudess Member

זה עוד יותר מעצים את התצוגה הנפלאה שנתן היום, פשוט מדהים.

14. xavi6 Member

האמת, הופתעתי שלא שמעתי את הקהל האנגלי. כמה דיבורים, בטח בפוגי דיו היה יותר רעש.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמו כל יום, סיכום שלי וטבלאות, אז יאללה נצא לדרך:

נתחיל עם המשחק של הצהריים. יוון מול דרום קוריאה. להגיד לכם את האמת? ציפיתי להרבה יותר מנבחרת יוון, אמרתי לעצמי נו טוב, במוקדמות הנבחרות היו פח אז גם יוון הצליחה להיות יותר פח ממה שהיא היתה באמת, אבל אז בא המשחק הזה, וכנראה שסתם בהיתי בהקיץ או אל יודע מה, כי יוון במשך 90 דקות לא הגיעה למצב אחד, לא שלטה אפילו במרכז שדה, ולא היתה אפילו לרגע אחד איום על דרום קוריאה שבאמת, נתנה משחק כמו של קבוצה שמגיעה למונדיאל, קור רוח, שקט, לחץ בלתי פוסק ולא מתפשר, ובנוסף לכך משחק מסירות שפשוט פיצח את ההגנה היוונית פעם אחר פעם. אוטו רהאגל איכזב אותי במיוחד בכך שלא נתן אפילו לסוטוריס ניניס לשחק, מילא אם יוון היתה מציגה משהו טכני ויצירתי, אבל היא פשוט לא הראתה כלום, וגם מי ששיחק, היה באמת פשוט בושה וחרפה, ובאמת בתור אוהדי נבחרת ישראל, אנחנו צריכים להתבייש שנבחרת כזו, שבאמת אני לא חושב שהיא עד כדי כך טובה מאיתנו, נמצאת שם ואנחנו לא, כי באמת שאנחנו בעטנו בדלי וזה היה וואחד דלי. ג'י סון פארק היה מצוין, פעם אחר פעם מצא את החלוץ בעל שם המשפחה התואם, פארק, אבל הוא לא הצליח למצות את עצמו. ג'י סון פארק נתן יופי של פריצה בשער שלו, והתוצאה פשוט מקפחת את קוריאה, כי 0:4 סטייל מונדיאל 94 של יוון היתה יותר משקפת. גם הגול הראשון היה פשוט חלמאות יוונית, דווקא יוון שכל כך מצטיינת במשחק הראש פשוט כשלה, שלושה שחקנים בזה אחר זה פיספסו את הכדור והשחקן של קוריאה פשוט לא היה צריך לעשות הרבה פרט ללדחוק. אני רוצה לציין את השופט הניו זילנדי, פעם ראשונה שיש שופט מניו זילנד, ולטעמי הוא שפט את המשחק בצורה מצוינת. יופי של שיפוט, בינתיים השיפוט במונדיאל הזה מתעלה לרמה גבוהה יחסית, גם השופט היפני והאוזבקי היו בסדר גמור אתמול.

נמשיך עם המשחק השני של ארגנטינה נגד ניגריה. וינסנט אניימה הוכיח קודם כל שהוא שוער של הרמה הגבוהה ביותר, הוא כבר בן 27 ואם הוא לא ייצא עכשיו לאירופה, אני באמת לא יודע אם הוא ייצא, ולדעתי הוא צריך להתעקש על כך. מה שכן, הוא נתן היום משחק מצוין, אם לא הוא, ניגריה יורדת היום בפיגור 0:5, ולא כי ארגנטינה היתה טובה כי היא שיחקה פשוט בהליכה ולדעתי היא ממש הזמינה את ניגריה לתת לה גול אבל לפני שאני אגע בחלקים של ניגריה אני רק רוצה להגיד על אניימה שלא בכדי הוא נבחר למצטיין של המשחק ואם הוא ימשיך ככה במונדיאל, אני מאמין שתהיה קבוצה שתקפוץ על המציאה, ובצדק. עכשיו אני ייגש לניגריה, שבאמת איכזבה אותי. לארס לאגרבק ועוזרו, לא בדיוק היראו לי איזה משהו מבריק שהם שינו בניגריה, מבחינת משחק ההגנה, מאוד רך, בלי לחץ על ארגנטינה בטח בדקות הסיום, ברבע שעה האחרונה שהיה נראה שארגנטינה נכנסת לאיזשהו פרשר קטן, ובהתקפה כזאת שלומיאליות, ומפתיע אותי שיעקובו לא הגיע אפילו להזדמנות אחת וחבל, כי הזדמנות של אוצ'ה יש פעם במשחק, וזו פשוט היתה החמצה נוראית, תיקו פה היה נותן לארגנטינה פצצה לפנים, אבל בסופו של דבר בואו נזכור שאם לא אניימה זה נגמר בתבוסה בגלל החולשה הניגרית כך שהיה צדק בסיום. בנוגע לארגנטינה אני חושב שהיום סוף סוף ראינו את מסי מגיע קצת לנבחרת, הוא לא היה ענק, אבל הוא סוף סוף בא לקבל כדורים, נתן לנו פריצות וגם סיפק לאניימה חומר לדיסק של ה-DVD, אני מאמין שהוא רק ישתפר. מה שכן היגוואין ממשיך לא להגיע לאירועים גדולים/משחקים גדולים והוא כל כך לא חד, חבל לי שדייגו מיליטו לא יראה כמעט דקות במונדיאל הזה, היום ראה רבע שעה, במשחק שהיה כמעט כולו בזחילה, ולעיטים ארגנטינה החליטה שהוא יהיה בהליכה איטית, וזאת גם בשל העובדה ששוב ניגריה לא ממש ניסתה להפעיל לחץ לא נתנה איזשהו אקסטרה. השער של היינצה לעצמו היה שער מצוין, יופי של הגבהה וגם יופי של נגיחה, אבל האמת שארגנטינה פרט ל-6 דקות ראשונות עד השער ועוד כמה הברקות של מסי לא בדיוק הרשימה. אגב שמתם לב שמראדונה הרזה ממש? נהיה לו צוואר!

טבלת בית ב'

1. דרום קוריאה (0:2) 3
    2. ארגנטינה (0:1) 3
    3. ניגריה (1:0) 0
    4. יוון (2:0) 0

ונעבור למשחק שפתח את בית שלוש בין אנגליה לארה"ב. כרגיל, אוהדי אנגליה חיים באיזושהי פנטזיה לפני הטורניר שהם פייבוריטים לזכיה ובלה בלה בלה, ואז מגיע הטורניר עצמו והבלוף מתגלה, אנגליה נראית לא טוב, וגם מאבדת נקודות במשחק שהיתה חייבת לנצח, אבל למזלה של אנגליה, הבית שלה כל כך חלש שהוא מערב את אלג'יריה וסלובניה, שהם יכולים להרשות לעצמם אפילו לסיים ב-3 תיקו ועדיין לעלות. אנגליה לא שיחקה טוב היום, ג'רארד פתח מצוין עם בישול יפה של הסקי (ועדיין זה היה הדבר היחידי שלו במשחק אבל חכו להסקי אני עוד יגיע בהמשך), אבל ההמשך לא היה מי יודע מה. סך הכל אנגליה לא הגיעה להרבה מצבים וארה"ב הגנה מצוין כשהיה צריך אבל שלטה לחלוטין בקצב במחצית הראשונה כשהחזקת הכדור בשלב מסוים היתה 41-58 לטובתה. הגול שלה, מה נגיד? יש טורניר שאיזה שוער אנגלי לא דופק פאדיחה? יש כזה? פשוט שכונה, ואי אפשר להאשים את הכדור אפילו לרגע. במחצית השניה אנגליה אמנם העלתה קצב אבל כל המצבים שהגיעה אליהם היו פשוט חסרי תועלת וסיכוי. עכשיו אני יגיע להסקי, באמת שלא יכול להיות שהבן אדם הזה משחק, לא יכול להיות שמאמן אחרי מאמן נותן לו לפתוח, די הבן אדם הזה לא מפסיק להחריב את המשחק האנגלי, על כל דבר טוב שהוא עושה, הוא עושה 10 דברים רעים, באמת שאפילו אם הייתם שמים את מנטשווילי מהפועל במקומו באחד על אחד, זה נגמר ברשת, לא יאמן, הוא כל כך גרוע שהוא אפילו מצליח לבעוט והשוער לא יהדוף אלא יקלוט את הכדור. סך הכל ארה"ב משיגה נקודה מאוד חשובה מבחינתה, נקודה שעשויה להיות עליה, הרי אף אחד בארה"ב לא חשב באמת שהם ייקחו נקודה מול אנגליה, ועדיין כששני המשחקים הקריטים לפניה היא נמצאת במצב טוב. מחר המשחק בין סלובניה לאלג'יריה (אולי המשחק הכי לא מעניין בטורניר) ייתן למנצחת בו יתרון גדול, אבל גם ילחיץ את השניה, כי היא תדע שאנגליה צריכה לשחק עד הסוף וזה יעשה את המשימה שלה לעוד יותר קשה. מה שכן אני לא הבנתי למה קאפלו חיכה עד לדקה ה-78 בחילוף של הסקי ולא רק זה, למה הוא לא הוסיף שחקן שלישי לחוד, הסקי היה צריך לצאת לפחות 20 דקות קודם לכן אם לא במחצית (נו טוב ניתן לו קרדיט על הבישול) אבל לא יכול להיות שקאפלו לא מהמר על כל הקופה, עם כל הכבוד ארה"ב לא בדיוק תקפה גלים גלים, אלא שלחה שניים-שלושה שחקנים בלחץ. אני רוצה לציין את אלטידור שפשוט עשה בית ספר לקאראגר, שהוא באמת, מסננת, הצורה שהוא עבר אותו היתה כל כך קלילה, מזל שגרין הצליח להציל את זה איכשהו, למרות שהוא סגר לא טוב את הפינה, כי לא היה חסר הרבה שאנגליה תפתח את הטורניר עם 0 בטור הנקודות. בארה"ב משחק הגנה מצוין של הרביעייה האחורית, אונייבו, שלא שיחק העונה במילאן היה ראשון לכל כדור, משחק טוב שלהם, וגם של טים הווארד, שנתן משחק מעולה.

1. אנגליה (1:1) 1
    2. ארה"ב (1:1) 1
    3. סלובניה
    4. אלג'יריה