יום רביעי: שוויץ מדהימים את ספרד

הנושא בפורום 'מונדיאל 2010' פורסם ע"י Franco, ‏16/6/10.

1. Rudess Member

אהבתי את השלט שהניפו שני אוהדים מאחורי הספסל של ספרד במחצית: Cesc is a Gunner.... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

2. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

יודע את זה...אבל הרגשה שהברזילאים לא ממש "מרוצים" היו מעדיפים שספרד תנצח ותסיים במקום הראשון במקום המקום השני

3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

סיימנו סיבוב וממש לפני שמתחיל הסיבוב השני הערב, קבלו קצת סטטיסטיקות:

1. לא היה שחקן שכבש צמד, כל השחקנים שכבשו, עשו את זה רק פעם אחת.
    2. רק במשחק אחד נכבש לטובת קבוצה אחת יותר משני שערים: 0:4 של גרמניה על אוסטרליה.
    3. רק בחמישה משחקים הצליחו שתי הקבוצות לכבוש כל אחת, בארבעה מקרים זה נגמר ב-1:1 (איטליה נגד פאראגוואי, סלובקיה נגד ניו זילנד, דרום אפריקה נגד צרפת ואנגליה נגד ארה"ב)
    4. רק 25 שערים נכבשו בסיבוב הזה, המספר הגרוע ביותר למחזור הראשון מאז הונהגה שיטת 32 קבוצות במונדיאל 98 בצרפת (אז נכבשו 37 שערים, ב-2002 נכבשו 46 ובגרמניה נכבשו 39). ממוצע השערים הוא 1.56 למשחק.
    5. התוצאה השכיחה ביותר במונדיאל עד עתה: 0:1 (6 משחקים מתוך ה-16).
    6. הקבוצה היחידה שהצליחה לכבוש יותר משני שערים, גרמניה, שאר הקבוצות שהצליחו לכבוש פעמיים הן דרום קוריאה, ברזיל והולנד.
    7. מתוך 25 השערים, רק 9 הובקעו במחצית הראשונה לעומת 16 בשניה. כמו כן מתוך 25 השערים, אחד עצמי, של דני אגר הדני.
    8. עד עכשיו נשלמו ארבעה אדומים ו-50 כרטיסים צהובים.
    9. השער המהיר: סטיבי ג'י אחרי 4 דקות
    10. השער המהיר על ידי מחליף: קאקאו מגרמניה, שכבש אחרי 2 דקות על המגרש
    11. השער המאוחר: ווינסטון ריד מניו זילנד בדקה ה-93 מול סלובקיה

4. Telkiyski Member

מה שהכי נורא זה
    מתוך 32 נבחרות ששיחקו
    רק 3 הצליחו להבקיע יותר משער אחד במשחק שלם !!
    כל השאר סיימו את המשחק הראשון שלהם עם 0 או 1 שערים

בקיצור, לכו לחתנת הווינר ושימו 0 או 1 שערים על בליינד בכל משחק שאתם רואים בטופס, כסף קל.
    ואם אתם לא נרדמים, תראו ערוץ 11 בין 14:30 ל19:0 בערב, זה בטוח יעזור לכם להרדם.

נערך לאחרונה ב: ‏17/6/10
  5. Lazarobbie Member

ובקיצור... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/new_gmorning.Xxx

6. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

האמת שנהניתי מאוד מהמשחק הזה. היו מצבים מסמרי שיער, קורה, משקוף, גול, והאנדרדוג ניצח, מה אפשר לבקש יותר? שוויץ עם כל ה"בונקר" (עאלק) שלה הגיעה למצבים יותר טובים מספרד, אז מה שווה ההחזקה בכדור וההנעה שלהם בכלל? אחרי הגול של שוויץ ספרד נלחצה והתחילה לשחק כדורגל שבלוני וממש לא התקפי, מוסרים לנאבאס שמנסה כל פעם להרים סתם כדורים לרחבה... העיקר מוכרים לנו לוקשים על כדורגל ספרדי מהנה. ביורו 2008 זה היה נכון, היום ספרד ממש לא שיחקה כדורגל התקפי ו"שמח", אלא רוב המשחק הנעת כדור בחלק האחורי ובמרכז השדה בצורה מאוד לא יעילה, ואז הרמות שבלוניות לרחבה. אני שמח ששוויץ ניצחו ואין לי שום דבר נגד ספרד ואפילו הייתי בעדם בסופו של דבר, אבל נצחונות מפתיעים כאלו זה בדיוק היתרונות והמהות של הטורנירים האלה.

7. xavi6 Member

כן, זה מה שהוא, לכן הוא מת לחזור לברסה והוא יגיע אלינו בסופו של דבר. הוא באמת סמל אמיתי, עוזב כשהספינה שוקעת, עוזב את קבוצת נעוריו מפחד לא לקבל דקות העיקר להתקדם אישית. אכן כן, ססק רחוק מלהיות שכיר חרב.

רק שישאר גונר, אני בעד.

בקשר לספרד ולהגרלות שהוא צפויה לקבל, כמו שכתבתי בדיון של ספרד-מהשמינית גמר זה לא רלוונטי את מי מקבלים. הטובה ביותר צריכה לנצח את הטובים ביותר, נקודה.

8. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אגב בדקתי ורק ב-2002 יצא שאלופת אירופה (וגם העולם במקרה הזה) צרפת פתחה עם הפסד לסנגל וכאמור הודחה בשלב הבתים מבלי לכבוש ולו שער אחד עם הפרש שערים של (3:0) ונקודה בודדת. רמז לבאות? הלוואי (ולא שאני שונא את ספרד, אבל תמיד כיף לראות הפתעות, חוץ משזה קורה על חשבון הנבחרת שלך)

9. RealStretford Member

Ole

עוד אחד שלמד בסיטי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

10. Raulito Madridista

ההשוואות האלה כל-כך מגוחכות, אבל בכל-זאת: לנבחרת ספרד אין שחקן כמו מסי. אגב, מצחיק שאתה מצייר תמונה לפיה ההגנה של ברצלונה חזקה לעומת ההגנה של ספרד - שים לב שבשתיהן נמצאים במרכז ההגנה בידיוק אותם שחקנים - פיקה ופויול. היום פויול היה זוועה ואני מאמין שבמשחקים הבאים הוא יהיה טוב יותר. הלחץ של ספרד על הכדור הוא בסדר גמור. אבל גם אם אתה חושב שלא - המשחק היום הוא ממש לא אינדיקצייה נכונה. את הלחץ של ספרד על הכדור צריך לבדוק נגד נבחרת שתנסה להניע את הכדור ולפתח משחק התקפה בלי להעיף כדורים למעלה(ואני לא אומר את זה בכדי לבקר את השוויצרים, אני דווקא מפרגן להם).

דיברו כאן על סטטיסטיקות המראות כמה המונדיאל הזה חלש בינתיים - יש לציין בנוסף שרק נבחרת אחת שהפסידה הצליחה לכבוש שער(צפון קוריאה מול ברזיל מאתמול). במונדיאל הזה נדמה שהנבחרת שתבקיע ראשונה - תנצח. במונדיאל 2006 אני זוכר שספרד פיגרה מול טוניסיה והפכה את התוצאה, צרפת פיגרה מול ספרד בשמינית הגמר וניצחה בסופו של דבר ויש עוד דוגמאות. ובכל-זאת הייתי מחכה קצת עם הביקורות על המונדיאל, צריך לבקר ומותר להתאכזב, אבל לא באופן קיצוני. גם המונדיאלים הקודמים לא היו מרהיבים. טורניר הנבחרות האחרון שבאמת היה משהו מטורף זה יורו 2000.

שוויץ שיחקה בונקר. אפשר למתוח על זה ביקורת או לא. אני מעדיף שלא. אבל לבטל את הבונקר שהיה זה לא רציני - זה נקרא להתכחש לעובדות. מצחיק שאחרי משחק אחד כושל של ספרד אתה פוסל את הנבחרת. יש כאן אנשים שיאכלו את הכובע בסופו של דבר. ספרד שיחקה כדורגל נפלא גם אחרי היורו.

גם על הבונקר של אינטר נגד ברצלונה אפשר להגיד שזה היה מרשים מבחינה טקטית וזה אכן היה מרשים. ההבדל בין מה שראינו מאינטר לעומת מה ששוויץ עשתה היום הוא מינורי, ממש לא הבדל של שמיים וארץ. שוויץ בעטה לשער שלוש פעמים ובקושי נגעה בכדור. בעצם יש הבדל אחד - אינטר קבוצה גדולה שלא אמורה להיראות ככה נגד ברצלונה בעוד הבונקר של שוויץ מעט יותר מובן. אני לא מתווכח על האם הבונקר היה נכון או לא, אלא על הניסיון שלך לצייר את שוויץ כפחות בונקריסטית מאינטר בקאמפ-נואו. בל נשכח גם שאינטר שיחקה בנחיתות מספרית בשלב מסויים.

11. Jack Wilshere Member

כל הכבוד לשוויצרים. אין להם שחקני הגנה גדולים, אבל הם עמדו נהדר על המגרש, התאבדו על כל כדור ועשו הגנה קבוצתית מצויינת. בתור תותחן היה לי עצוב לראות את סנדרוס יורד מהמגרש. אני מקווה בשבילו שהוא לא גמר את המונדיאל.

משחק לא חכם של הספרדים בלשון המעטה - מסירה-ועוד-מסירה בלי שום תכלית, בלי שום מחץ. לדעתי ספרד חייבים לשחק עם שני חלוצים (גם אם טורס לא חד) . נאבאס - כנראה הגירסה הספרדית לוולקוט האצן - המשיך פעם אחר פעם להגביה כדורים גרועים לרחבה. תעודת עניות לדל בוסקה שססק נשאר על הספסל. להבדיל מכמה ממזמזי כדור שהתרוצצו על כר הדשא היום, ססק הוא שחקן תכליתי שמחפש את השער, בין אם במסירת עומק ובין אם בבעיטה. מעבר לכך, הלחץ של ספרד על הכדור לא היה אפקטיבי. כשיש לך יתרון איכותי כפי שיש לספרדים על השוויצרים אתה חייב ללחוץ באמוק על הכדור בכל חלקי המגרש, אבל הלחץ של ספרד על הכדור לא היה מספיק טוב.

בכל מקרה, ספרד עדיין נבחרת מבריקה, ומשחק אחד לא ישנה זאת (מתוך 10 משחקים נגד שוויץ, אני בספק אם השוויצרים היו מצליחים לנצח יותר ממשחק אחד). החוכמה היא להסיק את המסקנות, לעשות את השינויים המתבקשים. נראה מה יהיה הלאה.

הוא רוצה לחזור לברצלונה, כי שם הוא גדל, שם המשפחה שלו מתגוררת ושם החברים שלו מתגוררים. זה נורמאלי לחלוטין, ולא הופך אותו לשכיר חרב. הוא עזב אתכם בגיל צעיר כדי להתקדם מבחינה מקצועית (כבר הסברתי לך שאני לא חושב שהוא היה עושה את אותה ההתקדמות אצלכם, כך שההחלטה שלו בשעתו לעזוב הייתה נכונה). לא נמאס לך למחזר את המנטרות הנדושות האלה בכל דיון אפשרי?! כמו שהחלוץ הכי גדול שיצא לי לראות אמר, וכמו שאומרים בחיל התותחנים - "פעם תותחן - תמיד תותחן !". תלמד.

12. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

דור,
    לא ביטלתי את ספרד. הם בהחלט יכולים ללכת עד הסוף גם הפעם. אבל המשחק שלהם היום היה מאוד איטי מבחינת הנעת כדור מהגנה להתקפה, ומאוד לא יעיל. גם המערך הזה היה מאוד מאוד חלש, היה צפוי ששוויץ תשחק הגנתי, איך אתה יכול לפתוח עם שלושה קשרים כמו בוסקטס, אלונסו וצ'אבי במרכז השדה? הראשון קשר אחורי (וחלש מאוד אגב), השניים האחרונים 50/50 אבל אלונסו סטטי ולא מגיע לאיזורים מסוכנים... במערך כזה חובה לפתוח עם קשר התקפי אחד לפחות שישחק מאחורי החלוץ. ובכלל, מול נבחרת כמו שוויץ חובה לפתוח עם 4-4-2 התקפי, אפילו יורנטה בהרכב היה עדיף מבחינת ספרד לדעתי. אז לא כל האשמה נופלת על דל בוסקה אבל יש לו חלק לא מבוטל בהפסד של ספרד היום.

13. שלו Guest

הזוי משהו... לא האמנתי שספרד לא תנצח בהפרש של יותר משער, ההבדלים בין שני הנבחרות דיי גדולים, ללא ספק סנסציה. כפיים לשוויץ.

14. מראדונה Member

ההבדל הוא ששוויץ ניצחה ואינטר הפסידה.
    יותר מזה,אינטר לא עברה את החצי ושוויץ הייתה קרובה לשער שני ואפילו שלישי.וזה חתיכת הבדל!

צריך שוב להזכיר כמה שהיצפלד גאון כדורגל?

בנוגע לנבחרת ספרד - מתי אנשים ילמדו להיות אובייקטיבים?
    אפשר להגיד עליהם הרבה דברים,שהם לא יעילים,לא חדים וכו' וכו',אבל שאני רואה שכותבים שספרד לא שיחקה כדורגל התקפי היום... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/drunk.Xxx

מסכים בנוגע לססק.
    לא שאני משווה אותו לצ'אבי או משהו,אבל במשחק כזה נגד נבחרת בלי קישור אימתני שמצופפת,צ'אבי לא יעיל כמו ססק.

15. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

ת-ע-נ-ו-ג. ושוב ילדי ספורט 5 ילכו לישון עם עיניים אדומות. אחח מי ייתן וצ'ילה (הנהדרת) תסיים את העבודה, או לפחות לא תתן לספרד לסיים ראשונה, שיפתרו עם ברזיל את הבעיות שלהם בשמינית.