יוצאים לדרך: ישראל מארחת את דנמרק במוקדמות מונדיאל 2022

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏24/3/21.

1. Butragueño מנהלים

ברור שיש בכל העולם דוגמאות כאלה. אבל השאלה באיזה יחס ובאיזה סקייל.
    אני לא זוכר מתי שלחנו טלאנט לאירופה בגיל 17~ והוא הצליח לגדול בתוך מועדון ולהתבלט.
    בדר"כ לוקח להם להגיע לגיל 21~. היחידי שהצליח זה סולומון לבנתיים.

2. סמואל אטו Member

חלק מהמנטליות זה החינוך שהם מקבלים במחלקות נוער.
    אני מסכים עם אלכס שהון אנושי ברמת הניהול ואימון זה הדבר הכי חשוב. אחרי זה נדאג למתקנים וכדורים.

oranfu אוהב/ת את זה.
  3. Sturridge Member

אני חושב שלהגיד על איזשהו שחקן שהוא הצטיין, במשחק בו הנבחרת לא הייתה קיימת 45 דקות מול יריבה רביעית מהסוף בדירוג פיפא, זו הגזמה פראית.

4. Telkiyski Member

היו לישראל אתמול במחצית השניה כמות מצבי הבקעה טובים שהיא לא תגיע אליהם במשחקים נגד דנמרק, אוסטריה וסוקטלנד ביחד.

זה משחק שאין ממש מה לקחת ממנו.

5. Butragueño מנהלים

קיבלנו אתמול 3 מתנות ממולדובים (שני שערים מתנה + אדום קל לשופט). מה כבר למדנו מהמשחק הזה? שאנחנו מסוגלים לנצח נבחרת דרג 5 ב-10 שחקנים?

בנתיים נבחרות שהיו דרג תחתינו כבר עוקפות אותנו בסיבוב: לוקסמבורג, צפון מקדוניה, אלבניה וקוסובו העלו את הרמה שלהן בהרבה. שלא נדבר על לטביה שחילצה 3-3 מטורף מול טורקיה. תמיד היו לנו משחקים יוצאי דופן (אוסטריה, בוסניה, רוסיה) אבל אף פעם לא ראינו באמת מגמת שיפור בנבחרת. לא ראינו איזשהו התקדמות מקמפיין לקמפיין. הכל דורך במקום או הולך אחורה.

בעידן גרנט עוד היינו נלחמים יפה על המקום השני. היינו מנסים להשיג ניצחון מול נבחרות כמו קרואטיה (בתקופת דה סילבה ודריו סרנה) או יוון, מחלצים 0-0 עם צרפת או תיקו עם אירלנד. היום המטרה שלנו לא להתבזות ולנסות ולהשיג את המקום הרביעי.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עכשיו אנחנו מסכימים :D
    לדעתי הדיעה הכללית בארץ היא שגם מול נבחרות דנמרק, אוסטריה וסקוטלנד אנחנו צריכים לשלוט. קח למשל את אייל ברקוביץ', הוא לגמרי קיצוני בעניין הזה. מבחינתי זה לא מציאותי, בטח לא עם השחקנים שיש לנו היום.

לזהבי ונאתכו היה אתמול משחק בסדר (לא חושב מצוין, אבל מקבל את מה שאתה אומר), אבל אני מצפה שגם סולומון ודאבור כבר מהדקה הראשונה יצליחו לעשות את ההבדל. כעיקרון גם וייסמן אם היה פותח. העניין הוא שזה לא קרה. השאלה היא למה? האם זה בגלל הטקטיקה של המאמן? האם זה אולי בגלל זהבי שבכח יורד למטה כדי להיות מעורב בנעשה? את השיוויון הוא כבש בגלל שעמד למעלה איפה שהוא צריך לעמוד. מבחינתי כבר תקופה מאד ארוכה ההתקפה לא עובדת. זהבי כובש, אבל האם הוא מונע משחקנים אחרים גם להגיע לסטטיסטיקה אישית טובה?

לדעתי זה שילוב של השניים. גם המאמן וגם כוכב הנבחרת שצריך להבין שיש שחקנים אחרים לידו שגם יכולים לבלוט. דאבור, סולומון ושון וייסמן משחקים בהצלחה (יחסית) בחו"ל. הם מספיק מוכשרים כדי שאתמול לא היינו צריכים להסתבך ככה מול מולדובה. הגנתית חוץ מדסה יש לנו שחקנים ברמה מאד נמוכה, אבל לא בהתקפה. למרות זאת אנחנו נראים אבודים וצריכים מתנה מהשופט כדי לנצח בקלות נבחרת כמו מולדובה.

סמואל אטו ו-itzik.miro אוהבים את זה.
  7. Raulito Madridista

אני לא מסכים לגבי נאתכו וזהבי, היו ימים שלזהבי היו שלושה שערים מארבעה מצבים לדוגמא ואף שחקן אחר בכדורגל כאן לא עושה זאת. נאתכו גם מסור ברמה גבוהה יותר מכל מה שיש לנו. אולי גם על זה וילי חושב במערך של שלושת הבלמים. מדובר בשחקנים מנוסים שעל הנייר לא צריכים לעשות במכנסיים רק מגודל המעמד והיו לנו כבר דברים כאלה. מה שהכי צורם לי זה מערך שלושת הבלמים אתמול, כאילו וילי לא למד כלום והוא כל כך מקובע. באמת שאי אפשר להחמיא לשחקנים על המשחק אתמול. עד לאדום כמעט ולא עשינו כלום. אבל לכל אלה שאומרים "מה אנחנו שווים", אפשר לתת קמפיין טוב, לא ליצור המשכיות - על אף היעדר המגרשים ושיעורי הספורט שכולם מבריזים מהם. יוון זכתה ביורו, לא? נבחרת קטנות הגיעו לטורניר גדול. הדרישות בכל קמפיין הולכות ופוחתות.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Butragueño
    הזכרת את הקמפיין תחת גרנט. לצערי זה היה בזמן שלא יכולתי מהולנד עדיין ממש לעקוב אחרי המשחקים באינטרנט. מה שכן זכור לי היתה הביקורת על צורת המשחק. השגנו תוצאות מכובדות, אבל בארץ לא התרשמו מתיקו במקומות שהיום אנחנו חולמים להבקיע...

בארץ לא מציאותיים ואני אומר את זה כבר שנים. זה מצוין שדוגלים בכדורגל התקפי, אבל אם אין לך את הכשרון לזה למה להתעקש על זה כמו שאייל ברקוביץ עושה? הכדורגל היום במצב לא טוב. יש מספר קטן של ליגיונרים טובים, אבל ההגנה שלנו כבר שנים לא היתה כל כך חלשה. למה אנחנו מצפים אז שננצח בקביעות, בטח בבית, נבחרות יותר טובות כמו דנמרק ואוסטריה? לא רק לנצח, אלא לעשות את זה בצורה התקפית. זה לחלוטין לא מציאותי.

מדברים פה על המנטליות של השחקן הישראלי. הייתי אומר בצדק, אבל מה עם האוהד הממוצע והתקשורת?

rivaldo ו-itzik.miro אוהבים את זה.
  9. DRORIKO Member

תזכיר לי רגע. ואן חאל לא שיחק עם 3 בלמים במונדיאל 2014? ועוד במדינה ש-433 זה דבר קדוש שם. וזה הצליח יפה מאד, אז למה בישראל 3 בלמים זה משהו פסול?

10. Butragueño מנהלים

כי אין לך 3 בלמים שרואיים לשחק כדורגל.

oranfu ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  11. DRORIKO Member

אבל הרי לא פתחנו עם 0 מ-9 נכון?

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@DRORIKO
    לי אין בעיה עם שיטת שלושת הבלמים. לי יש בעיה עם איכות ההגנה (אין לך אפילו שני בלמים נורמלים...),עם משחק ההתקפה שלא עובד כמו שצריך. וזה עם שחקנים לא רעים בכלל. בסך הכל אנחנו היום צריכים להיות מרוצים אם נשאיר את סקוטלנד מאחורינו. דנמרק ואוסטריה כרגע לא ברמה שלנו.

לגבי הולנד אני לא מבין למה אתה מביא את העניין הזה. ואן מרווייק (מונדיאל 2010, בלוק הגנתי עם ואן בומל ונייג'ל דה יונג) ולואי ואן חאל שינו את השיטה המסורתית כי לא היה לנו את האיכות בשביל לשחק 4-3-3 ולהצליח. לי מעולם לא היתה בעיה עם זה. כן, הולנדים אחרים, אבל היה לי איתם גם ויכוח לגבי זה. לפעמים צריכים לשנות בגלל שהעובדות בשטח דורשות את זה.

13. Scouser Member

3 מאפיינים מרכזיים של סגל נבחרת ישראל:
    1) אין בלמים טובים בכלל.
    2) אין מגנים טובים, והמגן הכי טוב משחק ווינג בק.
    3) מרבית האיכות היחסית אצלנו היא בשחקני ההתקפה (זהבי, דאבור, וייסמן) שפרחו במערך של 2 חלוצים.
    כל הנ"ל מצביעים על כך שכדאי מערך של 3 בלמים. הנקודה המשמעותית ביותר היא 1. השאלה אם צוות האימון יכול לגרום לשלישיית בלמים חלשה להיראות סביר - אם לא, אז חבל על הזמן ועדיף לעבות את הקישור בשביל לשלוט יותר במשחקים.
    4-3-3 לדוגמה לא יבליט שום שחקן שלנו למעט סולומון ואולי נאתכו שיקבל עזרה. מרבית האיכות שלנו בסגל היא בחלוצים (יחסית), חבל לשחק עם חלוץ אחד.

itzik.miro ו-סמואל אטו אוהבים את זה.
  14. DRORIKO Member

אז אני חולק עליך. לדעתי גם הרצוג וגם רוטנשטיינר הוציאו את המיטב מחומר השחקנים הזה. גם עם פפ וקלופ לא היית רואה נבחרת טובה יותר.

15. סמואל אטו Member

זה עניין של סמנטיקה ולגיטימי לחשוב ככה.
    אם לא כתבתי את זה מקודם, אז ברור שמולדובה זה לא מדד לאיכות.
    מצד שני, שחקנים כמו דאבור, סולומון, דסה ומנחם כמעט ולא תרמו כלום אז צריך גם לקחת את זה בחשבון.

@de Middenweg ,
    המשחק נגד סקוטלנד היה קטסטרופה עבור זהבי, אין פה ספק. אני לא חושב שהוא כזה אגואיסט כמו שהיה במשחק הזה, הוא פשוט איבד את הדעת ובעט או עיכב את. המשחק כדי לבעוט בכל מהלך.
    לגבי המיקום שלו, אין לו את המהירות או העצמה הפיזית הדרושה להיות '9' לדעתי.
    הוא תמיד הצטיין ליד חלוץ שמושך תשומת לב. הוא גם יודע לחלק מסירות עומק ולבעוט מרחוק אז לא הייתי 'תוקע' אותו בחוד.
    הבעיה שאנחנו אחת הנבחרות החלשות בבית ולשחק עם 2 שחקנים מקדימה זה די נוגד את רמתנו.