יוצאים לדרך: מחזור הפתיחה בליגת העל: מכבי קורעת את ריינה, נתניה מפרקת את בית"ר. הפסד להפועל ת"א

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏19/8/22.

1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא מבין מה עושים פיאסקו הבוקר בהפועל. אפשר לחשוב מה קרה, בסך הכל הפסידו להפועל חיפה במשחק פתיחה. משחקי פתיחה הם תמיד משחקים שבהם יכולים לקרות בהם הפתעות יותר מהממוצע. זה נכון לקבוצות חזקות, קטנות ובינוניות. השוער חלש? כל השוערים שעברו בהפועל תל אביב ב-10 השנים האחרונות מאז 2012 הם שוערים חלשים - אני הייתי נותן לו עוד חודש בשביל לראות.

דקה 10, אוז'בולט קיבל מצב של 100% גול - אם הוא כובש מי בכלל מדבר על הפועל חיפה במשחק הזה, כי עם המומנטום וההתלהבות, והמצב ההופכי של הפועל חיפה זה נגמר ב-0:3 להפועל, ולא ביכולת גדולה. מי שראה את המשחק אתמול מעבר לתקציר, הבחין בעובדה שהפועל חיפה שיחקה בונקר במשך 45 דקות אחרונות. בונקר מפואר אפילו.

על הנייר יש להפועל חיפה 6-7 שחקנים בשלד הישראלי בהרכב שההגדרה הנכונה עבורם היא "לא רע בכלל" התקפית עם קאניוק, ממן, תורג'מן, גוזלן - לא צעירים אבל עם מספיק ניסיון לליגה שלנו. יש את העוגנים הקבועים מלול, אראל, וגם שטיגליץ נראה בסדר גמור. כמה זה יחזיק? לא יודע. הזרים שם יקבעו אם המועדון הזה יעשה 6 או 7 מבחינת הפלייאופים. אל תיהיו בטוחים שהם מנצחים בריינה שבוע הבא.

בנוגע להפועל, למקין, גורפינקל, קנצפולסקי, ליוס, אוז'בולט, גאנם. 6 שחקנים שכל אחד שהיה מקבל את הסגל של הפועל, היה פותח איתם. לא פתחו עם עוד 3 זרים? אוקיי, נו אז מה? מה זה אומר במחזור ראשון? הם לא יהיו טובים? הם לא יתחברו? זה לא אומר דבר. מה שכן - אני מסכים שבנוגע למרכז השדה - איינבינדר היה חייב לפתוח ואם לא הוא אז בהכרח שלומי אזולאי - פה אפשר לבוא בטענות לגמרי לקובי רפואה. אדי גוטליב מבחינתי זה ביזיון שהוא בכלל נשאר בהפועל - בגלל ההתנהגות שלו.

לגבי ההתנהלות של האחים ניסנוב עם מכירת שחקנים - מסכים שהרבה כסף נכנס, בערך 3-4 מיליון אירו. אבל חלקו הגדול מוקדש לתקציב הכולל של המועדון.

עוד 3 נקודות:
    א. הגול הראשון בושה - 4 שחקנים שיחקו גולם במעגל - כבר אמרתי שאפשר לבוא בטענות לרפואה?
    ב. המספרים של הפועל על החולצות זה רטרו לקבוצת כדורסל בשנות ה-90? אישית אהבתי אבל מזמן לא ראיתי את הפונט הזה. רק חסר להוסיף בירה מכבי בחולצות ולחזור לימים האלמותיים של הפועל בירה מכבי תל אביב
    ג. תנועה ממש יפה של שובל גוזלן בגול השני של הפועל חיפה.

נערך לאחרונה ב: ‏21/8/22
  2. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

על איזה אור אתה מדבר? זכייה בתארים? לא יקרה בקרוב או בכלל עד שתעברו לבעלות של מישהו עשיר או שהקבוצות העשירות בליגה יתפרקו מהכסף שלהן(לא ריאלי). שם המשחק הוא כסף, יש כאן שלושה מועדונים מאוד עשירים שמכתיבים את הקצב(חיפה, מכבי, ב"ש) ומגדילים את הפער מעונה לעונה, מועדון אחד לא עני עם התנהלות מקצועית נכונה כך אומרים(נתניה) שאם יסיים בשלישייה הראשונה זה ייחשב כסנסציה ענקית ואני לא מדבר בכלל על אליפות/מאבק אליפות ומועדונים כמו הפועל ת"א ובית"ר שנשאר מהם בעיקר השם ואם יצליחו לקחת גביע זה יהיה הישג מטורף.

גם אם בוקסנבוים יעשה הכל נכון ויתחבר לכם הכל וזה יספיק למקום 2-3 שזה כבר דמיוני אתם בקיץ שלאחר מכן תצטרכו כדי לשמור על השחקנים המובילים לשדרג להם את החוזים ולדחות הצעות של הקבוצות העשירות ואולי גם כמה הצעות מאירופה. זה לא יקרה אצל הניסנובים, חלק יגידו שגם בצדק כי הם לא בליגה הכלכלית של שחר, גולדהאר וברקת. כך זה היה אצלנו עם טביב בעונות שמכבי חיפה לרוב לא הייתה בעניינים, התנהלות מקצועית נכונה אבל בכל קיץ אתה נפרד מכמה שחקנים ומנסה לבנות מחדש. גם נתניה עם כל ההייפ סביבה לא מסוגלת לתת עונה טובה מבלי להיפרד בקיץ שלאחר מכן מ2-3 שחקנים משמעותיים.

Sir Alex Ferguson ו-עומר אוהבים את זה.
  3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

התארים היחידים שנשארו למועדונים שהם מחוץ לטופ 3 הם סופרקאפ, גביע טוטו וגביע המדינה. כל אחד מהתארים האלה במצב הנוכחי שלהם זה כמו אליפות. השנה להפועל, חדרה ונתניה יש הזדמנות פז לקחת גביע טוטו, נכון באר שבע היא הצלע השלישית אבל לגמרי עדיף לפגוש אותה מאשר את מכבי או חיפה. נתניה התמזל מזלה לפגוש את מכבי במשחק הראשון של העונה בטוטו.

4. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Nigel de Jong

להיות במצב שנתניה נמצאים בו עכשיו לגמרי היה מספק אותי בטווח הקצר, ולנו יש יותר פוטנציאל מינוף מהם כי יש יותר קהל ויש מחלקת נוער מוצלחת יותר. אנחנו רחוקים מאוד משם ולא מבחינה כלכלית כי התקציב שלנו גבוה יותר, אלא מבחינה ניהולית.

הקיץ הפועל, גם ברמתה הכלכלית הנוכחית, יכלה להשאיר את לפחות אחד מבין ליידנר-אליאס-דוידה. ונגיד שמוכרים את כולם, אז היה אפשר להביא זרים נורמליים ולא בשקל תשעים. עזוב את נתניה, לדעתי קבוצה כמו הפועל חיפה למשל השקיעה בערך כמונו בזרים שהגיעו אליה. וזה בקיץ שמכרנו בו שחקנים ב3 מיליון יורו ויש עוד מכירה של מיליון יורו ומעלה על הפרק, ונמכרו 8500 מנויים.

Sir Alex Ferguson ו-Mahranlala אוהבים את זה.
  5. Mahranlala Member

בנתניה אייל סגל נותן לצוות לעבוד, בהפועל הניסנובים חושבים שהם מבינים הכי טוב מכולם. "איציק יסדר"

6. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

כתבתי פה שעל דוידה נקבל מיליון יורו אבל לפי צנציפח זה יותר לכיוון ה2 מיליון יורו.

עם כמות הכסף שנכנסה למועודן בשנה האחרונה צריכים לנחות פה דיא סבע, אליאל פרץ ואופיר מרציאנו.
    בפועל זה יהיה ניב זריהן, תמיר עדי ואולי מתן חוזז על תקן הרכש הנוצץ.

בא לי למות מהמועדון הזה, רק סבל.

7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מסכים איתך בגדול, ועדין לא רואה סיבה למה הפועל תל אביב לא יכולה להיות נתניה משודרגת, בטח עם הכסף שהם הכניסו הקיץ.
    לשחק אטרקטיבי, להשיג כרטיס לאירופה, להשתמש בכסף שהם מכניסים ממכירה של שחקנים. במקום זה הם מקסימום יתמודד על כניסה לפלייאוף העליון עם קבוצות כמו סכנין והפועל חיפה...

8. Raulito Madridista

קודם כל הטבלה לא תמיד קופי-פייסט לפי המצב בטבלה. כשההנהלה מוכרת שחקנים היא צריכה לדעת לעצור ולא הגיוני למכור את כל הבכירים בקיץ אחד. היא צריכה להשקיע בהתאם למצב המנויים והכסף שנכנס. זה הזיה שכעת אפילו מכבי נתניה גדולה עלינו והפועל חיפה מנצחת אותנו בקרב על שחקנים. אוז'בולט הגיע כי ידעו שכל חלקה טוהה ימכרו והיו מוכרים את השם "הפועל" ואת הסמל ועוברים לשחק בצהוב אם היה אפשר. הניסנובים משתינים על הקהל של הפועל תל אביב ועושים מאיתנו צחוק. חבל שיש כלכך הרבה מנויים. לא אומר שהיו חייבים להצליח אבל כן חייבים לנסות. עם אליאס בהרכב ואלטמן כחלוץ וחיזוקים טובים ובלי למכור את דוידה למה שלא נסיים רביעי? יש גם עונות כפיות בצמרת ודרבי, גביע. להפועל מעולם לא היה את התקציב הכי גבוה.

ונכנס כלכך הרבה כסף הקיץ אז אפשר היה למחוק את החובות לפחות חלק מהם ואם זו הדרך או מטרה אף אוהד לא היה מתלונן.

9. Mahranlala Member

הכסף שהם השיגו העונה רק מרחיק אותם מלמכור את הפועל. הפועל זה עסק מניב וזה לא מעניין אותם כבר המיקום בטבלה. צריך להחזיק את הקבוצה בליגה ואם אפשר לגרד פליאוף עליון כדי לקבל עוד דרבי.

10. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה אתה רוצה את אופיר מרציאנו? מדובר בשוער, שלא יותר טוב מכל מה שיש בהפועל. זה שהוא שוער נבחרת בשנים האחרונות כשהאלטרנטיבות היו אריאל הרוש וזהו בערך זה אומר הכל על רמת השוער הישראלי. מרציאנו הוא שוער חלש, שלדעתי - במקרה הטוב - מתאים לתחתית ליגת העל, ולא איפה שהפועל רוצה לשאוף.

לגבי דיא סבע - לא שיחק פה כבר 5 שנים בערך, אף אחד לא ראה אותו, לא בגוואנגזו (שם אולי עוד איכשהו היה שידורים עם זהבי) ובטח שלא בשנתיים האחרונות באמירויות, שהכדורגל שם, ברמה הרבה יותר נמוכה מפה. עדיין הזוי בעיניי שהוא החליט לא ללכת לסיבאספור, תהיה הסיבה אשר תהיה, קבוצה שתשחק בקונפרנס ליג או באירופה ליג בשנה הבאה, וגם משחקת בליגה הרבה יותר חזקה מהיזראלי ליג, ולא תגיד שיהיה לו שם בעיות התאקלמות, אם כבר להיפך.

אליאל פרץ - אחרי שתי עונות מצוינות באוסטריה, בניגוד אגב לפרץ האחר - איזו סיבה יש לו לזרוק את הכל ולחזור לשחק בהפועל? ממה שקראתי יש לו הצעה בפאלרמו בסרייה בי, לא יודע עד כמה זה אמיתי, אבל אני מאמין שהוא יכול למצוא את עצמו בסוף החלון במועדון הרבה יותר מתאים מאשר הפועל, וגם אם יחליט לחזור ארצה - יש לו מקומות אחרים ללכת אליהם, באר שבע או נתניה, כשבטח שהאחרונה יותר ריאלית עבורו מבחינת דקות משחק.

הפועל הכניסה הקיץ כ-5 מיליון יורו, לא סכום מבוטל, שלעניות דעתי זה 17 מיליון שקל, מכסה חלק נכבד מהתקציב, מה שיגרום שהשנה הניסנובים לא יוציאו שקל מהבית, יחד עם החסויות, מנויים, כרטיסים - עוד יספק להפועל חלק מהתקציב לעונה הבאה. בהינתן המצב הכלכלי של המועדון (די מזכיר לי את מה שקורה באינטר - מה שנכנס הולךלתקציב וחוץ מזה כלום, אפס - לאלף אלפי הבדלות אינטר והפועל), והעובדה שהבעלים לא רוצים להוציא כסף מהכיס, זה הרע במיעוטו. לא רואה את מתן חוזז משוחרר ממכבי, אף על פי שזה לא מופרך שזה יקרה, יותר סיכוי אם כבר שמכבי תשחרר את קובאס או ג'ראלדש ואחד מהם יישאר ופשוט יעבור להפועל, לא כי הם רוצים, כי יהיה קשה למצוא קבוצה, וגם אם מישהו מהם יגיע, חלק נכבד מהשכר ישולם על ידי מכבי.

11. Butragueño מנהלים

יש לי תחושה, שנובעת מחצי שמועה, שדיה סבע ואליאל פרץ סיכמו במכבי חיפה, ומחכים רק לסיום המוק' האירופאי כדי להכריז (כדי לא לפגוע בחדר ההלבשה או בשחקנים שברוטציה).

12. קשר שמאלי Member

זה יותר ''שמירה'' הזויה של שחקני ההגנה של הפועל, נראה שהם חיכו לשריקת הסיום.

13. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שאליאל פרץ שחקן נהדר לליגת העל, רק שאני לא מבין מה חיפה צריכה אותו. על המשבצת שלו יש את שרי וג׳אבר, חיפה צריכה סגל מאוזן יותר, לא להעמיס עמדות עמוסות רק כי יש ישראלי טוב על המדף.

14. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

@עומר

דיא סבע שחקן אדיר ברמת הליגה, לא עבר פציעה משמעותית, לא מבוגר מדי ונתן מספרים יפים גם באמירויות, אין שום סיבה מקצועית לחשוש לשפוך עליו הרבה כסף. אם כבר הוא באמת לא ריאלי כי לדעתי גם יכול למצוא מקום בחיפה ומכבי או קבוצה אירופאית עדיפה, אבל מבחינה כלכלית אפשר לעמוד בשכר שלו(אם אני מעריך נכון כמה הוא ידרוש) והוא שחקן שיכול לשנות לנו את העונה מקצה לקצה.

לאליאל פרץ אין מקום באף אחת מ4 הקבוצות שאטרקטיביות מאיתנו, מבחינת רמה(מכבי תל אביב ומכבי חיפה) או מבחינת עמדה(נתניה וב"ש), שיתקנו אותי אוהדי נתניה וב"ש אם אני טועה. פאלרמו אחלה אופציה אם היא אמיתית, אבל לא חושב שמופרך שננסה להחתים אותו כשיש הרבה כסף בקופה לפתות אותו.

לגבי מרציאנו, אני גם לא תופס ממנו יותר מדי, אבל לא יודע אם ראית את המשחק שלנו אתמול ובטוטו - אבל מרינוביץ' שוער הכי חלש שראיתי בהפועל, הכי חלש בליגה כרגע אולי יחד עם דלויה וגינזבורג, ותופס מקום של זר בתקופה ששוק הישראלים שרלוונטים להפועל מת. באותה מידה יכולתי במקום מרציאנו לרשום לבקוביץ' או קליימן, אבל שורה תחתונה אף אחד מהם לא יגיע.

גם בלי שהבעלים יכניסו שקל יש המון כסף להשקיע ברכש שחקנים, הפועל זה מועדון שבלי למכור אף שחקן ובלי שקל של השקעה מהבעלים מעמיד תקציב של בערך 25 מיליון שקל, השנה התקציב אמור לנשוק ל50 מיליון אחרי המכירות. אין רצון מצד הבעלים להשקיע כסף מסיבות שלא שקופות כלפי הקהל.

קובאס שהזכרת יכול להיות תחליף מספק לדוידה אבל זה לא יקרה בחיים, גם אם מכבי תשתתף בשכר שלו זה לא יהיה להפועל.

15. קשר שמאלי Member

מה שאתם הכי צריכים זה מאמן ברמה. רפואה זה סתם מאמן. אי אפשר באמת להתקדם עם מאמן כזה